• 9.383.196 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Lucius Malfoy

Sirius Black

avatar van Linske

Linske

dat gezicht van voldemort was gewoon lachwekkend

avatar van Eem

Eem

Nou, ik kon er anders niet om lachen?

vind dat ze voldemort briljant hebben gemaakt, een van de weinige dingen die ik echt vind kloppen.

en Emma, porno? Doe even normaal.

Seifer

Jammer dat dit het slechste deel is van alle HP films tot nu toe, terwijl het boek één van de beste is.

Professor Omber is een vreselijke teleurstelling in de film, omdat ze in het boek veel gemener was en er zeker anders uitzag.In de Film leek ze helemaal niet padachtig, maar in het boek wel. Het kuchje van Omber is ook lachwekkend in plaats van irritant. Loena Leeflang is in het boek trouwens ook niet lelijk, maar alleen een beetje vreemd.

En waar was het zwerkbal? Dat het er zeker nooit uitgehaald moeten worden. Ron heeft de half broer van Hagrid pas ontmoet nadat de laatste zwerkbal wedstrijd was afgelopen. Dus ook daar klopt niks van. En het begin met die dementors klopt ook niet helemaal, want die kwamen pas toen Harry en Dirk op weg naar huis gingen en ruzie hadden. En zo zijn er wel meer dingen die zonde zijn, om niet in te film te stoppen.

David Yates hoeft voor mij geen HP films meer te maken, want het verhaal van de film is er zeker minder op geworden. De special effects waren zeker niet slecht, maar daar overtuig je mij niet mee om een 4 te geven. Dit is meer een film om een duidelijk beeld te geven hoe de omgeving eruit ziet, voor het verhaal moet je toch echt het boek lezen.

Helaas deze film is niet meer waard dan een 2,5, en zelfs dat is misschien aan de hoge kant.

avatar van timburton

timburton

Dit is echt een geweldige film van Potter!

Niet meer kinderachtig, echte spanning, een enge Voldemort én hij pubert er op los! Ik denk dat ik hem op nummer 10 in mijn Top 10 stop, 5 sterren waard!

avatar van goor

goor

eindelijk was de film van potter meer actie en was veel spannender.Hij staat bij mij in de top 10 op 3 ik geef hem 5 sterren.

avatar van seantogood

seantogood

JohnWilliams schreef:

Nee!!!! Chrissie is de beste.....hij kan ook vast wel harde films maken . En de meeste mensen vinden toch zijn films de beste. David Yates mag weg nadat hij de 6e heeft gemaakt. Cuarón is ook best want zijn Dementors vond ik beter passen bij de stijl van J.K.Rowling. Ondanks deze meningsverschillen is hopelijk wel iedereen met me eens dat Williams weer moet terugkomen!

Ik ben het 100% met je eens ik wil ook chris columbus terug hij was de beste voor mij hij ging de boek goed af..en de muziek van William was zalig

avatar van erreper

erreper

ik vindt dit deel een van de minste. Er zaten saaie stukken in en er zat ook minder vaart en vernuft in voor mijn gevoel. Het vorige deel vindt ik wat levendiger en interssanter. Verder geen slechte film ofzo, maar had hier meer van verwacht. 3*

Seifer schreef:

Dit is ongetwijfeld de beste HP-film tot nog toe, net als het boek. De vertolking die Imelda Staunton geeft aan professor Omber is juist zeer overtuigend want ze zag er 'poeslief' uit, zoals het boek beschrijft. En is ze volgens jou niet gemeen genoeg, ik zou jouw blik wel eens willen zijn als je gedwongen werd om strafwerk te schrijven met je eigen bloed, verder was haar lachje niet lachwekkend maar uiterst irritant, dus geslaagd, want zo wordt het in het boek verteld. Loena is idd niet lelijk maar gewoon vreemd, OOK zoals het boek vermeld.

Conclusie: David Yates mag zeker nog andere HP-films maken, zoals gepland

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Conclusie: David Yates mag zeker nog andere HP-films maken, zoals gepland

ik vind dit juist het slechste harry potter boek verfilming tot nu toe
ik vond dat hoe langer ze HP boeken verfilming, hoe slechter ze worden, met de special effects is er een enorme vooruitgang wat film misschien adembenemend maakt maar de verhaallijnen zijn dan ook wel barslecht, ik begrijp dat ze stukken weglaten uit een film maar dat ze 80% uit een boek weglaten om er een film van te maken zonder enige echte goeie scéne gaat voor mij te ver....
in de 1ste 3 films was er veel magie maar de personages waren minder, nu zijn de personages beter maar de magie in de HP films is gewoonweg verdwenen sinds HP 4
als je het mij vraagt, harry potter gaat er fel op achterruit, ik blijf bij m'n stem van 2.5 sterren vanwege de goede special effect en Emma Watson en vanwege Sneep die nog altijd zeer goed in z'n rol zit, wat ik ook verschrikkelijk slecht vind is die groemp, dat is gewoon een reuzenlijf met een uitgerekte babykop erop geplakt, nog nooit heb ik zo'n slecht afgewerkte reus gezien, was de goesting ineens op om die reus een beetje fantsoenlijk te maken?

JTV-kijker schreef:

avatar van johanneman

johanneman

Ik heb hem gezien vond het tegenvallen en jammer dat er geen vragen werden beantwoord zoals wie stuurde nou de dementors? WErd geen antwoord op gegeven terwijl de film er wel mee begon. Dat ding dat stuk viel waar voldemort achteraan zat was dat nou wel of niet goed dat ie stuk was? In de boek wel antwoorden in de film niet en zo waren er nog meer. Sommige dingen gingen zo snel . Jammer had meer in gezeten.

JTV-kijker schreef:

ik vind dit juist het slechste harry potter boek verfilming tot nu toe
'Wie kiest, verliest' is hier een zeer gepast zegswijze Je begrijpt wel, denk ik, dat het onmogelijk was om een boek van 668pag van begin tot einde exact te verfilmen, met oog voor alle details.Volgens mij hebben ze daarom grote stukken weggelaten om de stukken die wel aan bod komen wel gedetailleerd kunnen maken en zo ook het verhaal duidelijk te maken aan de kijkers die het boek van J.K.Rowling niet gelezen hebben. Mocht dit niet het geval geweest zijn en alles wel aan bod zou gekomen zijn, zou het ofwel een chaotische opeenvolging zijn van korte scènes ofwel een ellenlange oersaaie film geworden zijn. Waar David Yates inderdaad merkbaar het meest invloed heeft uitgeoefend is inderdaad de magie, maar dat maakt de film minder kinderlijk, maakt hem duisterder, wat de opkomst van Voldemort visueel enkel maar ten goede komt, daarom heeft de magie naar mijn mening wat in moeten boeten, alhoewel er zeker nog stukken in zitten hoor vb:de bijeenkomsten van de Strijders van Perkamentus en natuurlijk het grote slotgevecht

avatar van mister blonde

mister blonde

Jammer dat Harry Potter (de film, het boek, het personage; kies zou ik zeggen) zich na deel drie veel te serieus begint te nemen. Heb liever een beetje onpretentieuze fantasy onzin. Voor diepgaande of spannende cinema kijk ik wel andere films (daar legt HP het gewoon tegen af). Al met al wel een verbetering op het matige deel 4 en vooral naar het einde toe steeds beter. Jammer dat de HP films zulke matige regisseurs heeft (m.u.v. deel 3 die meteen verreweg het best was en de enige die echt goed is).

Maar goed, ben wel benieuwd naar deel 6. Dat dan weer wel. Daarom toch nog 3,5 sterren.

Lola3 schreef:

Alleen zit er geen leven in de film. Ze springen van hak op de tak, en een aantal dingen kloppen gewoon niet. Natuurlijk kan je niet alle pagina's in de film stoppen, maar probeer er dan wel een vloeiend verhaal van te maken. En dat is David Yates niet gelukt, ik had meer het gevoel dat hij er met een sneltrein door heen ging.

Wat ook een groot verschil is tussen het boek en de film, is dat je de woede en verdriet van harry ook echt voelt. Bij de film leek hij de dood van zij peetvader snel vergeten te zijn. Waar was de haat tussen Harry en Omber? In het boek werd dat veel duidelijker naar voren gebracht dan in de film. Ik noem maar een voorbeeld: Omber maakte harry's schooljaar behoorlijk zuur, door hem ook voor het leven te schorsen van Zwerkbal. Of wat dacht je van de Dementors? In de film wordt niet gezegd dat Omber de Dementors naar Harry stuurde. Jammer dat dit er is uitgelaten, zoals zoveel dingen er eigenlijk niet in de film voorkwamen. De emotionele waarde in de film is echt 10 keer niks.

Seifer schreef:

Ik denk dat mocht men alle scènes die jij wou hebben willen zien ook wel degelijk zouden verwerkt zijn in de film, dat het dan pas echt 'van-de-hak-op-de-tak-werk' zou zijn, dat hebben ze hier nu niet gedaan (ten koste van enkele fragmenten) maar hierdoor wordt het verhaal vloeiend! De gaten in het verhaal die jij vermeld worden wel duidelijk gemaakt hoor vb de dementors( of zijn gewoon niet noodzakelijk om het verhaal te volgen vb Ron die nu ontdekt na het Zwerkbal of gewoon meegaat op uitstap met zijn vrienden zoals gewoonlijk, dat neemt niks af van de uiteindelijke confrontatie met Groemp)

Er zit wel degelijk emotie in: blijdschap en euforie (Harry ziet zijn vrienden opnieuw, ) verdriet(:het shot dat Harry wordt weerhouden door Lupos om Sirius te helpen, dat is zeer emotioneel, mss zelfs op de grens van het melige.)en haat (tov Voldemort en Omber) zijn er maar een paar voorbeelden van

avatar van AndriesJ

AndriesJ

Ik vind dit juist het slechste harry potter boek verfilming tot nu toe

Inderdaad, deze film is gewoon een vreselijke domper. Ik overweeg zelfs om mijn stem te verlagen. Ik had er meer van verwacht, maar David Yates kon me niet overtuigen, vooral omdat hij meer bezig was met de special effects dan het verhaal.[/quote]

Hier ben ik het volledig mee eens, de harry potterfilms verkopen alleen vanwege het succes van de boeken. Zoals al eerder gezegd verdwijnt de magie uit de films van harry potter, de personages worden naar mijn mening niet echt beter, Rowling heeft ze gewoon zo super neergeschreven, maar er wordt niet veel mee gedaan, zoals Groemp en Omber.

Ook wordt er veel te weinig verhaal in gestoken, ze laten veel te veel weg, ik ben voor Harry Potterfilms die 6 uur duren, dan geven ze tenminste een volledig beeld van de -toch wel uitmuntende- boeken van Rowling. Een vriend van me, die het boek niet had gelezen, verstond amper iets van het verhaal, omdat de zogenaamd minder belangrijke stukken eruit gelaten waren.

Ik kijk uit naar een nieuwe - of mss oude;) - regisseur die het image van de HP films terug kan opkrikken, want het 7de boek, dat een fantastische apotheose is, moet echt wel compleet in film gebracht worden.

Nog een laatste boodschap voor de regisseurs: als je het budget hebt, en je hebt een beetje tijd, doe dan gewoon letterlijk wat er in het boek staat, dan heb je gegarandeerd succes.

avatar van Koerok

Koerok

AndriesJ schreef:

Don't set your hopes too high: http://www.imdb.com/title/tt0417741/

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik ben héél erg beniewd naar Deel 7 (film)........ Ik zou willen weten wie de Director word, en nog belangrijker wie de MUSIC gaat maken! Ik hoop John Williams maar als hij het niet doet hoop ik dat de muziek niet net als in deel 4 verprutst word. Ook hoop ik dat de Eind Aftiteling (End Credits) prachtig muziek bevat want het is de allerlaatste Potter dus ik verwacht gééén zang maar gewoon lekker veel prachtige muziek zoals:"Hedwig's Theme, Window to the Past, Fawkes the Phoenix", enz..... als er word gezongen of het Hedwig's Theme er niet in voorkomt is mijn indruk over de film.....hoe goed die dan mag zijn....... heel erg verprutst en ben ik er zelfs boos over. Maar ik weet zeker dat er meerdere zijn die Williams terug willen....ik zou bijna een brief naar hem toe sturen van:"Please Come Back to Harry Potter"!!!

avatar van Wouter

Director, music.... Zijn daar geen goede Nederlandse woorden voor....?

conclusie: De film was overladen met emotie, daar heb je geen punt
Sorry hoor, maar op die manier is iedere film overladen met emotie. Harry haat iemand, Harry is verdrietig, Harry is blij. Voel jij enige emotie als je die woorden leest? Denk het niet. Zo gaat dat ook in films, het gaat erom hoe sterk de emoties overkomen, ze simpelweg vlak laten zien met slechte acteerprestaties is nou niet bepaald een sterke manier om een film emotie mee te geven. Als iemand klaagt over te weinig emotie bedoelt hij/zij dus waarschijnlijk dat de getoonde emoties niet goed (genoeg) overkomen. En dat is zeker een goed argument bij deze Potter.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Koerok schreef:

Even ongenuanceerd: Je ben echt nie goed!

Azkaban is de beste verfilming in de reeks (de dementors, de marauders map, Buckbeak, het landschap en de algehele sfeer). Deel 1 was ook goed, maar dat heeft ook alles te maken met de algehele introductie van de wereld van Harry Potter. Dat heeft een 1e deel natuurlijk altijd voor op de sequels. Chamber of Secrets zitten aardige dingen in (Dobby, de vliegende auto, etc), maar ik blijf me ergeren aan Lockhart. Ik weet niet of het te maken heeft met de vertolking of met het algehele personage. Ik vond het allemaal te veel slapstick.

Goblet of Fire is vond ik gewoon goed en Order o/t Phoenix is duidelijk de slechtste in de reeks.

Mijn volgorde dus: 3, 1, 4, 2, 5

Okay misschien overdreef ik wat dat, Cuarón niet moet terugkomen. Alleen is het verhaal wat door elkaar gehusseld. Zelf vond ik toch deze de mooiste verfilming.

Cuarón mag van mij terug komen naar het herzien van de derde film. Maar hij moet deze keer eens fatsoenlijk naar het boek kijken en niet denken, dat lukt me wel als ik het boek één keer gelezen heb.

Maar goed, van mijn part mogen alle regisseurs terug komen. Toch geef ik de voorkeur aan Mike Newell, hij maakte een echt spektakel van de 4e fim.

serpico schreef:

Ja, ik geef toe, je hebt wel een punt, maar over de acteerprestaties was zeker niet te klagen vond ik. En ik geef ook toe dat het overbrengen van de emotie erg belangrijk is, maar dat hangt naar mijn gevoel weer af van persoon tot persoon, dus einde discussie met deze laatste woorden?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Acteerprestaties van Radcliffe dus wel.. echt lager dan laagdrempelig slecht! Ze hadden beter hem kunnen vervangen ipv Dumbledore (wat natuurlijk wel moest ivm de dood van Harris..)

avatar van Linske

Linske

Nou, Eem

ik heb me anders sirieus doodgelachen om dat hoofd van Voldemort,

zo nep en het zag er niet eng uit, eerder grappig, een mislukte zombie

echt zonde

conclusie: De film was overladen met emotie, daar heb je geen punt

Dan begin ik met toch af te vragen of jij het boek wel gelezen heb? De film overladen met emotie? Weet je ook zeker dat je Harry Potter and the Order of the Phoenix gezien hebt? De film legt het gewoon af tegen het boek, dat mag wel duidelijk zijn. In het boek komen de emoties veel beter over dan in de film. Dat kan ook best liggen aan de acteer prestaties. Het verhaal in de film ging te gehaast, en dat was jammer. Het leek wel of David Yates de film zo snel mogelijk naar het einde toe wilde werken.

Seifer schreef:

Eerst even bevestigen dat ik het boek weldegelijk gelezen heb (3 maal) en je hebt een punt dat er niet zoveel emotie zit in de film als in het boek, maar dat is in alle HP-films het geval, omdat J.K.Rowling echt een fenomale schrijfster is . In the OOTP, die ik dus ook gezien heb heeft mijn volgens mij alles proberen doen om zoveel mogelijk emotie te tonen, al was het volgens mij onmogelijk om evenwaardig te zijn met die van in het boek. Hoe zou jij het anders aangepakt hebben?

Lola3 schreef:

Hoe zou jij het anders aangepakt hebben?

Flauwe manier om iemand in een hoek te drijven. Hij is toch geen regisseur? Hij beoordeelt de film/emoties gewoon in vergelijking met andere films (lijkt me), dan hoeft hij toch geen stappenplan in zijn hoofd te hebben zitten om emoties goed over te laten komen? Als het slecht gedaan is, is "kan jij het beter dan?" nogal een flauw argument. Misschien wel, misschien niet, maar hij is ook de beoordeler, niet de kunstenaar. Denk je dat wereldberoemde filmcritici allemaal goede films kunnen maken? Natuurlijk niet. Ze beoordelen alleen het werk van anderen, in vergelijking met de rest. Niet zo vreemd toch lijkt me.

serpico schreef:

Ik kon het maar vragen hé Einde discussie.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

donnie darko schreef:

Oh, ik hoop zo hard dat HP7 geregisseerd wordt door Alfonso Cuaron. Hij was duidelijk de beste in de job.

Bovendien vind ik Gambon wel een betere Dumbledore, en hij sluit ook meer aan bij de Dumbledore van in het boek. Gambon is levendiger, ziet er jonger uit en is veel grappiger, zoals hij in het boek wordt beschreven, terwijl Harris gewoon een lieve opa was. Echt niet wat Dumbledore moest zijn. Harris ziet er meer uit als de Dumbledore die ik in gedachten had, maar zijn karakter kan niet tippen aan dat van Gambon's Dumbledore.

Dit is een hhééééééééllleee lange tijd geleden gezegd maar ondanks dat vind ik dit zeker een vrij apparte mening. Harris was DE Perkamentus bij hem voelde je je echt veilig. Gambon mag dan wel wat levender zijn Gambon was echt een soort Vader voor Harry. En dat is Gambon niet. Gambon is wel aardig maar misschien hadden ze beter Ian Mc.Kellen moeten vragen. Harris blijft de beste en dat blijft zo naar mijn mening!

Lola3 schreef:

Ik kon het maar vragen hé Einde discussie.
OK