• 9.383.180 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Lucius Malfoy

Sirius Black

avatar van Heleentje

Heleentje

JAaaaa, superfilm. Daniel Radcliffe heeft echt weer eens super geacteerd. Hij zet Harry Potter echt goed neer, zeker in deze film, want hier speelt het zich allemaal echt meer in zijn hoofd af. Het is ook veel donkerder allemaal en ingewikkeld voor Harry, dus Dan heeft echt weer zijn best gedaan. Ik vind het verhaal natuurlijk ook super en de zoen was ook leuk om te zien Al met al een topfilm, vond ik.

avatar van D-L

D-L

Heb hem gisteraaf gezien, was wel goede film. Toen ik Omber voor het eerst zag dacht ik meteen: Afschieten die handel! De is erg goed neergezet.

Sommige speciale effects zijn weer net ietsje anderfs dan in de andere films, dat is wel weer jammer.

Verder goede film, zeker waard om te zien.

avatar van voskat

voskat

Ik miste voor het eerst in een Harry Potter-film de grote plotwending...

Geen verrassingen dit keer. Gewoon een vrij recht-toe-recht-aan verhaal. Jammer.

Toch 3,5 *

Angrod_Pallanén schreef:

De muziek was deze keer wel beter dan in deel 4. Het was echt een feest om te horen ook al werd de Hedwig theme maar één maal gebruikt en dan nog niet eens met Hedwig in beeld.

Misschien ligt het aan het vlotte verhaal, maar ik vond de acteerprestaties ronduit slecht. Michael Gambon buiten beschouwing gelaten omdat hij voor mij nooit Richard Harris kan overtreffen.

Over de muziek van Potter moet men denk ik maar ophouden want iedereen weet toch dat John Williams de beste Potter-Componist was die ze konden krijgen.....helaas géén Hedwig in beeld, sowieso de hele film eigenlijk niet.....Gambon & Harris......ik denk dat van de 586 mensen die op de film heeft gestemd zeker 3 kwart voor Harris zou kiezen. Bij Harris voelde ik me echt veilig bij Gambon niet. Gambon heeft van die momenten dan is hij te druk en veel te hard tegen Harry. Harris was daarintegen een man die rustig met je ging praten......Ook komt Voldemort er steeds meer in voor dus het blijft jammer dat het door John Williams gecomponeerde Voldermort's Theme (wat onwijs mooi is) er nooit meer in voor kwam. Hopelijk word het laatste deel weer gemaakt door Chris Columbus met de Music o.l.v. John Williams!

Hopelijk word het laatste deel weer gemaakt door Chris Columbus

Ik hoop het niet! Niet weer zo'n moralistisch babyfilmpje, deel 7 moet een keihard en rauw deel worden! Ik hoop dat ze een nieuwe regisseur zoeken die het met respect behandeld en zijn tijd wat meer neemt en er geen kort overzicht van de belangrijkste stukken van maakt (zoals in deel 5 gebeurde). Ik weet niet of je deel 7 al gelezen hebt, maar het lijkt nog maar weinig met deel 1 te maken te hebben. Geen Chris Columbus dus aub.

avatar van Musicer

Musicer

Cuarón zou nog het beste zijn van de regisseurs die tot nu toe geweest zijn.

JohnWilliams

Nee!!!! Chrissie is de beste.....hij kan ook vast wel harde films maken . En de meeste mensen vinden toch zijn films de beste. David Yates mag weg nadat hij de 6e heeft gemaakt. Cuarón is ook best want zijn Dementors vond ik beter passen bij de stijl van J.K.Rowling. Ondanks deze meningsverschillen is hopelijk wel iedereen met me eens dat Williams weer moet terugkomen!

JohnWilliams schreef:

Dat wel ja. Ik hoop alleen dat hij naast zijn prachtige sfeervolle muziek ook wat spannender toontjes in dezelfde stijl kan maken, dat zou perfect zijn voor deel 7.

Natuurlijk kan hij dat!

Wat dacht je van het Voldermort Theme wat hij in de Sorcerer Stone componeerde!!!

avatar van reinbertio

reinbertio

John Williams is gewoon de beste

ik heb de muziek albums van de films

en de 1e film heeft volgens mijn mening de beste muziek (die ze bij de 2e film ook hebben gebruikt)

de muziek bij de andere films is echt niet slecht hoor

maar het overtreft echt niet Williams

hij is voor mij en volgens mij ook voor anderen gewoon de enige echte Potter componist

Natuurlijk kan hij dat!

OK sorry, wist niet dat ik je boos zou maken

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deel 1 gezien heb, ik weet zo vlug niet welke muziek je bedoeld. Maar als dat écht zulke goede muziek is moeten we maar eens een brief naar WB schrijven...

avatar van donnie darko

donnie darko

Oh, ik hoop zo hard dat HP7 geregisseerd wordt door Alfonso Cuaron. Hij was duidelijk de beste in de job.

Bovendien vind ik Gambon wel een betere Dumbledore, en hij sluit ook meer aan bij de Dumbledore van in het boek. Gambon is levendiger, ziet er jonger uit en is veel grappiger, zoals hij in het boek wordt beschreven, terwijl Harris gewoon een lieve opa was. Echt niet wat Dumbledore moest zijn. Harris ziet er meer uit als de Dumbledore die ik in gedachten had, maar zijn karakter kan niet tippen aan dat van Gambon's Dumbledore.

avatar van scar13

scar13

Ik vond het een goeie film , duidelijk niet de beste. Wat ik erg jammer vond is dat er weinig Actie was. Daarom vind ik Hp4 ook de beste , en hoop ik dat David Yates de volgende film gaat regiseren.":

Wat ik gewoon echt K*t vond was dat Serius gewoon fake doodging.. Hij vloog als het ware in de lucht en werd groen.. En het ging automatisch ook super snel . En de special effects zijn weer anders dan Hp4 , en hp3 wat soms erg moeilijk is om te volgen.

Zo deed Bellatrix "Avada Kedavra" op Sirus met een lichtrode straal. Het zijn misschien wel kleine details maar in het boek en ook in HP4 was de straal duidelijk groen .
Jammer ,

Maar verder is de film erg goed en goed geacteerd. Alleen die kleine details verpesten wel sommige dingen. Imelda Staunton ( Omber ) heeft gewoon perfect geacteerd ; En al vanaf het moment dat je haar ziet wil je het liefs dat een olifant haar overloopt"

5.0.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Musicer schreef:

Cuarón zou nog het beste zijn van de regisseurs die tot nu toe geweest zijn.

Nee, Cuarón moeten ze niet terughalen voor het 7e deel. Ik vond deel 3 de minste van ze allemaal. David Yates, Chris Columbus of Mike Newell mogen van mij allemaal deel 7 regiseren, maar Cuarón moet afstand nemen van de Harry Potter films. Deel 3 was een goed deel, maar het minste.

Geen terugkeer van hem.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Ik hoop dat ze voor deel 7 Chris Columbus terughalen, en dat de muziek word gecomponeerd door John Williams (de mooie magische melodietjes) en Christopher Young (Voor de duistere scores, die deel 7 ongetwijfeld nodig zal hebben ). Maar ik betwijfel zeer sterk dat dit het geval zal zijn. Wel hoop ik dat ze deel 7 super goed maken, en geen gerushte scene's als in deel 4, en dit deel.

avatar van Koerok

Koerok

Filmfreaker schreef:

Geen terugkeer van hem.

Even ongenuanceerd: Je ben echt nie goed!

Azkaban is de beste verfilming in de reeks (de dementors, de marauders map, Buckbeak, het landschap en de algehele sfeer). Deel 1 was ook goed, maar dat heeft ook alles te maken met de algehele introductie van de wereld van Harry Potter. Dat heeft een 1e deel natuurlijk altijd voor op de sequels. Chamber of Secrets zitten aardige dingen in (Dobby, de vliegende auto, etc), maar ik blijf me ergeren aan Lockhart. Ik weet niet of het te maken heeft met de vertolking of met het algehele personage. Ik vond het allemaal te veel slapstick.

Goblet of Fire is vond ik gewoon goed en Order o/t Phoenix is duidelijk de slechtste in de reeks.

Mijn volgorde dus: 3, 1, 4, 2, 5

avatar van Cyberjoi

Cyberjoi

Dit is duidelijke 1 van de beste van de reeks.

1. Duurt niet onnodig lang

2. Sfeer (duister) is goed naar voren gebracht.

3. Special Effects TOP!!!!

4. verhaal was ok, goed in elkaar gezet...geen verrassingen

avatar van x-Eve-x

x-Eve-x

Ik vond het een beetje een saaie film eigenlijk, maar dat ligt waarschijnlijk niet aan de film zelf, want ik vond het boek ook erg saai. Er gebeurd vrijwel bijna niks in en er is niets echt overwachts. Erg jammer. De sfeer was zeker op het eind erg goed.

Jammer dat ze stukken eruit hebben gelaten als dat Hermelien en Ron klasseoudste werden, of dat Harry uit het zwerkbalteam gezet werd. Die dingen zijn toch zeker niet onbelangrijk?

Ik vond het zeker de slechtste in de reeks, ik had hem - ondanks dat ik het boek al niet zo interessant vond - toch spannender verwacht. Het leek wel of ze de leukste stukken eruit lieten..

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Ik vond hem ook de slechtste in de reeks. Het einde valt wel mee, had veel meer verwacht. 2.5*

avatar van titia

titia

Heb de film in de Imax (Pathé Arena) gekeken. Leuk dat ze een stuk 3D hebben gemaakt (voor degene die de film al gezien hebben: het hele stuk in het ministerie aan het einde van de film en de vliegreis ernaartoe is 3D) Niet alles vond ik even goed gemaakt, soms had ik het idee dat ze niet het hele beeld 3D hadden gemaakt. Zie je bv Harry en entourage ergens staan en ik had het idee dat alleen Harry 3D was. Weet niet of dit technisch eigenlijk wel mogelijk is, maar ik vond het niet geweldig. En het beeld is niet helemaal geweldig, tijdens het 2D stuk is de film echt superscherp, maar in 3D wordt het wat wazig. Maar sommige effecten zijn dan wel weer zo gemaakt dat je dingen zowat kan vastpakken, en dat vond ik wel erg mooi!

Genoeg techniek, ik heb genoten van de film! Vooral Bellatrix vond ik geweldig (Helena Bonham Carter), maar dat is zowiezo een geweldige actrice. (lees: vind ik....)
Harry wordt langzamerhand wat volwassener, het kinderlijke gaat een beetje van zijn gezicht af. En hij gaat steeds beter acteren.
Ben benieuwd naar de laatste 2 films! (btw: was Snape nu heel veel dikker geworden? Daar wordt hij wel wat minder gemeen van!)

avatar van mikeh

mikeh

heb de film gisteren in de bios gezien.

viel mij een beetje tegen

Er werd te veel weg gelaten, en films van 3 uur zijn nou ook weer niet speciaal dus dat had best gekunnen.

3,5

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

heb de film nog eens gezien en het boek gelezen, erg gewoon

hoe slecht de film dan is, ik verlaag mijn stem van 4* sterren

naar 2.5*

toch nog een 2.5* vanwege de amezing goede special effects

avatar van danny4826

danny4826

ondanks foutief verfilmde stukken (dood van sirius, cho de schuldige, dat harry de profetie geeft aan lucius, het moment van het visioen over sirius gevangen, hagrid met groemp, enz) en dat je het gevoel had dat je erdoor heen werd gejaagd, is dit toch een vermakelijke film voor mij geweest. Dit door de goede special effects en door een sterke casting van hoofd- en bijrollen. met name bellatrix en voldemort goed in beeld gebracht. Ik mis alleen nog de rode ogen van voldemort. verder heeft de film een goed eindgevecht die naar mijn mening toch met grote lijnen het boek heeft gevolgt. De rol van malfidus en ginny had wat groter mogen zijn. Ginny moet wat meer girlpower krijgen, net zoals in het boek.

toch 4,5*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Is niet foutief, die dingen zijn bewust zo gekozen om het de kijker duidelijker te maken en om tijd te winnen..

avatar van danny4826

danny4826

orbit schreef:

duidelijker? er was iemand met mij mee was die geen potterboek lezer was en van somige stukjes niks snapte. Die snapte het pas als ik de uitleg gaf van het boek....

* de rol van omber is btw ook geweldig neergezet

avatar van veron35

veron35

Beste van de reeks. Hij mist wel emotie. Om de dood van sirius. Ook was er totaal geen chemi tussen harry en cho. Alles werd net als in de voorgaande delen een beetje te snel gedaan. Geen rust momenten in de film. Verder wel een top film. Het acteerwerk word met de film beter. Mooie soundtrack en schitterende special effects.

avatar van Jolene1

Jolene1

Toch een teleurstelling..

Op het einde vd film zat je nog met een leeg gevoel..

hopend op een geweldig gevecht enz. maar neen.

Voor de rest.. ja ook niks spectaculairs..

Helaas..

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

veron35 schreef:

Toch een hoge beoordeling met zoveel minpunten. En het zijn niet zomaar minpunten..

ik heb hem in de bioscoop gezien ik vind hem tog spannend nog steeds maar 2x kijken dan vind ik het wel genoeg maar tog een goeie film.
Ik kan nie wacht voor de Halfbloedprins en de laatste deel!!
Ik vind het jammer van Sirius en ook vind ik het zielig voor Harry Potter maar tog het blijft een film!

avatar van screamer

screamer

mm veel beter dan de vorige !!