• 9.370.161 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

DjFrankie

Weer iets minder dan deel 4, wel met Helen Bonham-Cartner

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Ik vond deze tegenvallen. Ik hoop niet dat dit kenmerkend is voor Yates. Het boeide niet, ik was niet betrokken bij de karakters. Ik keek er vanaf een afstandje na en probeerde het verhaal te begrijpen (wat me soms niet lukte). Ook jammer dat de kinderachtigheid van de eerste delen weer deels is teruggekomen (ik was zo blij dat we daar bij deel 4 afscheid van hadden genomen): de stiefvader van Harry, het vuurwerk tijdens het examen etc. Er zijn te veel scenes die onnodig zijn (en best lang duren) en lijken er alleen maar in te zitten om de allerkleinste kijkers wat visueel spektakel en humor voor te schotelen. Wellicht dat daarom dit deel ook minder spannend is dan deel 4. Een film moet duidelijk kiezen wat het wil zijn en deze film is op alle vlakken net niks. Het was een lange zit. Ik hoop dat de volgende deler weer wat beter zijn. Ik blijf steken op 2,5 ster.

avatar van The Oceanic Six

Harry Potter and the Order of the Phoenix is alweer de vijfde film uit de reeks van acht en ik merk ook wel weer net als toen ik dit een kleine 15 jaar terug voor het eerst bekeek dat enige moeheid toe slaat tijdens kijken. De Harry Potter films zijn best leuk, maar ik zal er nooit een fan of zelfs grote liefhebber van worden. Daarvoor spreekt alles me gewoon niet even goed aan, maar de redelijk boeiende personages en mooie locaties maken vaak het nodige goed. Om die reden had ik bijvoorbeeld helemaal niks met de Fantastic Beasts films, daar was gewoon niemand de moeite van het volgen waard.

Maar deze Order of the Fenix is best oké. Lange tijd zelfs redelijk luchtig, maar in het tweede gedeelte zwaarder van toon en met een mooie clash tussen Dumbledore en Voldemort. De jonge cast zit verder weer vrij solide te acteren en (audio)visueel overtuigt alles ook. Maar pakt het verhaal me nou echt? Niet bepaald. Dat lukte de eerste films me wel, maar bij deze regisseur voelt alles redelijk afstandelijk aan.

Het is niet dat ik me niet vermaak, maar het is mezelf wel af en toe dwingen om de hele reeks even af te kijken. Nog drie te gaan.

Beetje twijfel tussen 3 of 3,5 ster, maar vooruit. Kleine verhoging omdat het best goed weg kijkt.

avatar van teigertje

teigertje

• 2075 stemmen

Deze film herzien uit de franchise.

Betoverend is het juiste woord, hoe ook deze film een meesterlijke film blijft.

Ook deze film is zo heerlijk sfeervol en met uitmuntende acteer prestaties van de cast.

En ook weer een film die op alle fronten grandioos is.

Een meesterlijk film van de makers en cast, die ook in deze film weer een uitblinkende chemie hebben.

Een magical powerfull high quality movie.

avatar van Boenga

Boenga

De battle tussen de tovenaars, de clash waar elke HP-film mee eindigt, het is niet echt m'n ding. Het fantasy-gehalte swingt daar dermate de pan uit, dat het een ver-van-m'n-bed show blijft.

Daarentegen is het verhaal in dit vijfde deel is minder rommelig, minder chaotisch. Er is meer structuur, de verhaallijn is duidelijker: alleen al daardoor imho tot nu toe de beste uit de reeks.