Babel (2006)
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Spaans, Frans, Japans en Russisch
Releasedatum: 2 november 2006
Bekijk via CANAL+
Plot Babel
"If You Want to be Understood... Listen."
Twee jonge tieners in Marokko gaan gewapend met het jachtgeweer van hun vader eropuit om hun kudde geiten te begeleiden. Onderweg besluiten ze om dit geweer te testen en dit heeft desastreuze gevolgen. Het leven van vier groepen mensen staan in direct verband met het voorval. We zien het verhaal van een Amerikaans toeristenechtpaar, een Mexicaanse oppas die twee kinderen de Amerikaanse grens over smokkelt en een Japanse dove tiener en haar vader. Hun gebrekkige communicatievaardigheden ten overstaan van de mensen om hen heen zorgen ervoor dat zij, ondanks een incident wat hen allen verbindt, volkomen geïsoleerd blijven.
Richard Jones
Lilly
James
Barth
fluidvirgo
Voor het eerst dat ik speciaal voor een tweede keer naar de bioscoop ging om de film op korte termijn te kunnen herzien. I was that impressed...
****1/2
Ge0force
Adembenemend drama met erg knappe acteerprestaties en een heel goed verhaal. 4*
movierider
Wanneer men zegt dat deze film slecht is, dan zit diegene er dik naast ondanks smaakverschillen'
wat een zuchtwekkende film ! en ik had er nog wel zulke slechte voorgevoelens bij..
De film zit perfect in elkaar. met de juiste timing wat betrefd verhaallijnen die na een tijdje weer goed afwisselen met elkaar.
(erg sterke edit!)
soms ietwat saai, maar dat maakt deze film! niet alles hoeft cliché.
en het einde is prachtig ! vol emotie, en zeker niet overdreven..de gehele film is vooral realistisch zonder veel flappen erbij aan, en dan presreren ze toch nog zoiets neer te zetten!
wat knap! wat knap.
4,5 ster.
thomzi50
- 1991 berichten
Hou het op een krappe 4,5*
Vandaag voor de tweede keer gezien, en hoewel de film me iets minder overviel dan voorheen doet herziening de film zeker geen slecht. Het Japanse deel vind ik nog steeds een beetje een buitenbeentje, een smetje op het blazoen. Daar is het allemaal wat langdradig, overdreven, geforceerd en voelt het (dus) minder natuurlijk aan. Dat zegt genoeg over de overige verhaallijnen: prachtig in beeld gebracht, heerlijk rauw, realistisch en ijzersterk.
En het gevoel daarvan blijft toch overheersen tijdens Babel
Zavo
Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij deze film. De verhaallijnen zijn niet allemaal even interessant.
Vooral het Japanse deel past niet bij de rest van de film en is vrij zwak uitgewerkt. Het idee van een doof meisje in de drukke hectische stad is goed, maar er wordt te weinig mee gedaan, bovendien mis ik de (thematische) link met de andere verhalen.
Het deel in Marokko valt eigenlijk uiteen in twee delen, het deel met de twee jongens was veruit het interessantste van de hele film, terwijl het deel met Brad Pitt vrij zwak is, wat natuurlijk ook door Brad Pitt zelf komt, ik vind hem nog steeds erg irritant en een zeer matig acteur.
Het verhaal van de oppas en de kinderen vond ik vrij goed.
De film ziet er goed uit, mooi gemaakt, maar heeft helaas toch iets te veel mindere stukken. Waar in Amores Perros alle verhaallijnen moeiteloos blijven boeien, is dat in Babel niet zo.
eric hubers
Zeer slechte film. Slaapverwekkend, ver gezocht en niet realistisch. Een lachwekkend geheel.
darkjaap
erg mooie film die me totaal geboeid heeft erg verasend vond ik dat brad pitt ook in dit soort rollen echt heel goed is
7higer7
brad pitt bewees zich zeker in deze film hij is erg goed en origineel bedacht en erg mooi van mij krijgt hij 4 *
maerk
Komt vanavond op Film1. Ben benieuwd!
maerk
Heb m dus gezien en was erg mooi. In het begin vond ik het een beetje vaag maar naarmate het einde toe wordt het steeds spannender en begrijpelijker. De acteurs doen het allemaal goed. Mooie 'mozaiekfilm'.
4 sterren.
trebor
Drie verhaallijnen door elkaar en naarmate het einde nadert wordt duidelijk hoe alles zit. Film komt erg traag op gang.
Uiteindelijk gaat het verhaal om niets. Van een weggegeven geweer naar een illegale Mexicaanse werkster...
Schiedammer
Ik vond de film evenals 21 grams zeer goed. Ik houd wel van een puzzel. Drie verhaallijnen die uiteindelijk 1 worden. bij het begin van de film weet je niet wat je moet verwachten maar naarmate het einde in zicht is wordt alles duidelijk. Beelden van de film waren mooi geschoten en de soundtrack en geluid (DVD) was ook super. Voor mij is de film een aanrader die iedereen met een gerust hart kan kijken daarom geef ik de film 4*.
Minority_Check
vond de chinese verhaal iets saai
maar de rest was geweldig
misschien niet zo goed als AMores perros
maar kwam wel in de buurt
maurice74
Bij een dergelijke film heb je al snel dat sommige delen tegenvallen of pas tot hun recht komen naarmate de film vordert.
tukkerstein
Is dit een film om op dvd te huren of te pindakazen? Ik huur over het algemeen enkel wanneer een film echt heel goed is én je de film moet kijken voor het beeld en geluid.
rokkenjager
Dan ben je bij het goede adres, huur de film.
hertogje
Wat een slaapverwekkende film. Alles moest langzaam en de verhaallijnen konden mij alles behalve boeien. Plot is ook totaal niet interessant. Ik vind het gewoon een erg slappe film. Enige goede punt, acteerspel van Brad en Cate. Zij sprokkelen mijn twee sterren bij elkaar.
Sunday
Vond het wel een aardige film. De verschillende verhalen door elkaar spraken me wel aan. Maar hij duurt echt té lang. Na twee uur kijk je wel uit naar het einde.
klungel
Komt moeilijk op gang... maar ik was wel geïnteresseerd in het einde. Maar toch, dat overspingen van het ene naar het andere vond ik niet echt gepast.
henk__l
Het meisje in de film (het mexico gedeelte): Debbie Jones, is die ook bekend van de film war of the worlds. Die film waar ze Tom Cruise eruit speelt. Ze lijkt er namelijk wel erg op.
Ontopic: goede film, mooi verhaal, niks bijzonders 4 sterren!
serpico
Brouwer
Wat een slechte film. Je wacht de hele film op de ontknoping en uiteindelijk val ik bijna van mijn stoel van het slechte eind.
Film maar afgekeken, omdat ik wachtte op een uniek moment, maar viel me echt zwaar tegen.
v1ce
Ik vond het (na 21 Grams, en Crash) een sublieme film!
Acteerwerk is bij alle 4 de personages perfect uitgewerkt. Vooral de mexicaanse oppasser die op het laatst desperate door de woestijn rond dwaald was gewoon om kippevel van te krijgen.
Klein min puntje vond ik wel het japanse meisje dat een beetje teveel nasleep had imo. Maar voor de rest een goeie zondagavond film!
Dynamovie
Hoe lang duurt deze film nu? Ik zag op de achterkant van een dvd 105 minuten staan maar hier staat 142 minuten. Weet iemand precies het antwoord hierop?
Dynamovie
De 142 minuten die hier staan klopt.
Ok. dank je wel!
Cyberjoi
Goed verhaal, het heeft mij alle tijd van de film geboeid ( en die duurt vrij lang! )
Geen typische hollywoord productie, en dat zie ik graag. Ik werd aangenaam verrast.

Oscarwinnende film 'Babel' met Brad Pitt sinds gisteren op HBO Max

Pathé Thuis Mega Movie Weken: Deze 100 films zijn nu tegen korting te bekijken