Babel (2006)
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Spaans, Frans, Japans en Russisch
Releasedatum: 2 november 2006
Bekijk via CANAL+
Plot Babel
"If You Want to be Understood... Listen."
Twee jonge tieners in Marokko gaan gewapend met het jachtgeweer van hun vader eropuit om hun kudde geiten te begeleiden. Onderweg besluiten ze om dit geweer te testen en dit heeft desastreuze gevolgen. Het leven van vier groepen mensen staan in direct verband met het voorval. We zien het verhaal van een Amerikaans toeristenechtpaar, een Mexicaanse oppas die twee kinderen de Amerikaanse grens over smokkelt en een Japanse dove tiener en haar vader. Hun gebrekkige communicatievaardigheden ten overstaan van de mensen om hen heen zorgen ervoor dat zij, ondanks een incident wat hen allen verbindt, volkomen geïsoleerd blijven.
Richard Jones
Lilly
James
Barth
Angrod_Pallanén
Vond de trailer niet veel aan het verhaal lijkt me opeens ook een stuk minder interessant. Maargoed, een kijkbeurt is de film wel waard.
mikoz
Zal wel zo een film zijn als Syriana..
Mooi onderwerp , mooie plaatjes maar oersaai.
Louisa
Lijkt me echt een steengoede film.
wil deze zeker zien.
en Brad pitt is een goede acteur, elke film van hem is mij nog nooit tegengevallen.
Ik kan nu al zeggen dat ik het een 5 vind.
JJ_D
Ik kan nu al zeggen dat ik het een 5 vind.
Moet hier nog op gereageerd?
Hi-Tek
Tja ik kan je zou nog wel tientallen opmerkingen noemen, waarbij ik het zelfde denk op die momenten.
Film lijkt me trouwens zeer interessant en ben benieuwd of Alejandro González zijn oude werk kan overtreffen.
JJ_D
... en héél moeilijke opgave. Maar de trailer doet hopen!
Werwolf
Hmm of het 21 Grams kan overtreffen lijkt me erg sterk. Maar ik hoop wel beter dan het aardige Amores Perros. Ik heb in ieder geval erg veel verwachtingen van deze film. De trailer ziet er erg goed uit, en de wijze waarop Alejandro González verhaallijnen door elkaar laat lopen vind ik grote klasse.
Hi-Tek
Eerlijk gezegd heb ik het oude werk (nog) niet echt gezien (shame on me!) alleen gezien de lovende kritiek en als ik af ga op het gemiddelde is dat een zeer moeilijk opgaven idd. Tenminste weer eens een ''echte'' uitdaging dus vast geen gebrek aan ambitie
Jack Sparrow
Een film om stil van te worden, erg goed. De verhaallijnen zijn wederom mooi met elkaar in verband gebracht. Enkele zeer emotionele scenes en een krachtige verhaallijn maken deze film tot een van de beste van 2006.
Altijdklagen
Amerika's buitenlandse beleid en bangmakerij over de wereld worden door deze films eens goed te kakken gezet...
Maar eigenlijk gaat de film over miscommunicaties... en dat is er ook wel uit te halen.
Mooie film, wel erg langdradig maar wat een irritante soundtrack.... Zagende violen!
wimspeedy56
gezien op maandag 23 okt. in de sneak in Zevenaar:
Uitstekende film, met een intelligente verbinding van 4 verhaallijnen.
Inderdaad is miscommunicatie wel één van de belangrijke thema's in deze opmerkelijke film, waarvan de lange tijdsduur helemaal niet opvalt.
Wel één vraagje: Wat stond er op het Japanse briefje ?
4,5 sterren!
zeus
Gezien in de sneak in Zevenaar, waarbij ik als opmerking maak: mensen vind je het niets loop aub weg ipv anderen lastig te vallen. 4*.
Bone*Thugs
Ik vond deze film erg goed! Was een beetje in de trend van Crash.....en die vond ik al erg goed!
Mooi gedaan dat al die verhalen in elkaar opspelen!
Redlop
De beeldregie vind ik het sterkst aan de film. Het leven in Mexico, Marokko en Tokyo wordt prachtig vastgelegd. Het verhaal in Tokyo had eigenlijk weinig te maken met de rest. Een verhaal op zich. Op inhoudelijk niveau dan misschien de relatie vader/kind. 3,5* voorlopig.
Rua
In de plotbeschrijving staat dat er 4 groepen mensen worden beinvloed? Ik tel er maar 3 (ook in het vervolg van de plotbeschrijving).
Het Amerikaanse echtpaar, de Japanse tiener en haar vader, de oppas en de kinderen en de twee marrokaanse jongens en hun ouders.
Er staat ook een fout in de beschrijving: het echtpaar, de oppas en de kinderen kennen elkaar wel!
Schitterende film!
Redlop
Behalve dan dat de Japanse tiener en haar vader niet echt worden beïnvloed door de gebeurtenis.
Rua
Denk ik toch wel, als die jongens niet hadden geschoten had de politie niet bij hun op de stoep gestaan en was die kettingreactie waardoor vader en dochter weer nader tot elkaar komen niet ontstaan
Redlop
Daar heb je wel gelijk in Rua, alhoewel het causale verband wel erg ver gezocht is in het geval dat de dochter graag weer contact zocht met haar vader, daar was deze gebeurtenis niet per se voor nodig geweest, zoals dat wel het geval was tussen de Marokkaanse familie en de familie Pitt/Blanchet. Maar als katalysator werkte het in dit geval wel inderdaad.
Rua
Daar heb jij weer gelijk in
Redlop
Overigens bedenk ik me dat de gebeurtenis bijna alleen maar positieve gevolgen heeft. Broertje van schutter zal het overleven, Cate Blanchet overleeft het, Japanse vader & dochter herenigd en de kinderen van Pitt & Blanchet worden door de paspoortcontrole en de daaropvolgende zoekactie gered. Maar over een paar weken opnieuw kijken of dit wel helemaal 100% klopt.
moustafa
gister gezien pathe scheveningen...zeer goede film, goeie verhaallijn. 5 sterren
jeroentje
Haha, ik zit dit eens terug te kijken....25 grams zijn er wel een beetje veel
dom dom dom maar goed, ik leer er van
En tóch hè, en toch ben ik zeer benieuwd naar deze film! Hopelijk ben ik spoedig bij machte om hem te zien! 21Grams blijft toch één van m'n favorieten
maartensk
Het probleem van deze film is niet dat veel leed veroorzaakt wordt doordat mensen niet met elkaar kunnen communiceren; het gaat er eerder om dat de personages totaal onlogische en oliedomme beslissingen nemen! Ik vond het een draak van een film, oppervlakkig, voorspelbaar en met zwaar clichématige personages. Het truukje dat verschillende verhaallijnen op het einde bij elkaar komen hebben we nu ook wel gezien. Een zware afrader.

Oscarwinnende film 'Babel' met Brad Pitt sinds gisteren op HBO Max

Pathé Thuis Mega Movie Weken: Deze 100 films zijn nu tegen korting te bekijken