• 9.372.548 stemmen

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Spaans, Frans, Japans en Russisch

Releasedatum: 2 november 2006

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Babel

"If You Want to be Understood... Listen."

Twee jonge tieners in Marokko gaan gewapend met het jachtgeweer van hun vader eropuit om hun kudde geiten te begeleiden. Onderweg besluiten ze om dit geweer te testen en dit heeft desastreuze gevolgen. Het leven van vier groepen mensen staan in direct verband met het voorval. We zien het verhaal van een Amerikaans toeristenechtpaar, een Mexicaanse oppas die twee kinderen de Amerikaanse grens over smokkelt en een Japanse dove tiener en haar vader. Hun gebrekkige communicatievaardigheden ten overstaan van de mensen om hen heen zorgen ervoor dat zij, ondanks een incident wat hen allen verbindt, volkomen geïsoleerd blijven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bij Alejandro González Iñárritu:

Regisseur Alejandro González Iñárritu en scriptschrijver Guillermo Arriaga gaan opnieuw samenwerken;

Babel (2006) - imdb.com

Plot Outline: Three stories set in Morocco, Tunisia, Mexico and Japan. The story begins with a tragedy striking a married couple on vacation.

Indrukwekkende cast:

Cate Blanchett, Brad Pitt, Gael García Bernal

Ben benieuwd!

Klinkt weer behoorlijk ambitieus, maar wel een beetje in het bekende straatje van Iñárritu. Ben benieuwd.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

21 Grams vond ik erg goed, hopelijk wordt dit ook wat.

avatar van Freud

Freud

Het is vooral het bekende straatje van Guillermo Arriaga, zijn scriptwriter .

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Tot nu toe, doet het bekende straat van Alejandro González Iñárritu het erg goed vind ik. Dus het kan geen kwaad.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vind de beschrijving hierboven vooral erg vaag. Het ongeluk in Amores Perros kan ik nog zien als een logisch verbindingsmiddel voor verhaallijnen, maar die kogels... Afwachten of dit wat wordt.

avatar van starbright boy

Vind de grotere aanpak (verhalen over de hele wereld) wel iets hebben. Al beschouw ik mezelf niet als Arriaga/Inarittu-fan. 21 Grams vond ik tegenvallen en Amores Perros werd gered door het schitterende derde verhaal.

avatar van The Hunter

The Hunter

Klinkt interessant. Sterke cast ook.

Ben benieuwd wanneer deze film hier te zien is.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Brad ziet er oud uit, of is dat hem niet? Verhaal is idd érg ambitieus, ben benieuwd of het wat wordt, vooral omdat 'A Sound of Thunder' behoorlijk geniaal leek qua verhaal, maar het uiteindelijk goedkope troep bleek te zijn, al lijkt me dat met deze regisseur wel mee te vallen.

Phoenix

Benieuwd, vooral naar Pitt.

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM

Op het IFFR sprak ik met Pedro Gonzalez-Rubio, die the making of video schiet momenteel. Hij wist me over te halen om deze film te gaan zien. Maar goed, dus nog een behoorlijke tijd afwachten :S

avatar van Freud

Freud

Uit De Standaard

Babel gaat voor Gouden Palm

Alejandro González Iñárritu was de man die dit festival moest redden. En hij deed het.

Met het betoverende Babel, een drieluik in vijf talen over het menselijke onvermogen tot communicatie, toont González Iñárritu (Amores perros, 21 grams) zich technisch, intellectueel en vooral emotioneel superieur aan alle andere inzendingen. De enige zinnige kritiek die mogelijk is op dit meesterwerk, is dat de regisseur in herhaling valt met zijn concept.

Net als Amores perros en 21 grams is Babel een mix van verhalen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, tot hun lijnen elkaar beginnen te kruisen. Dan blijkt hoezeer burgers van de hele wereld schakels zijn in dezelfde ketting van geluk en verdriet.

(...)

González Iñárritu en zijn scenarist Guillermo Arriaga hebben een scherp oog voor authenticiteit, en de regisseur vangt moeiteloos het verschil in ervaring op tussen zijn grote filmsterren en de vele onervaren amateurs. De jongste dagen bestond de neiging om Pedro Almodóvar voor Volver dan maar de Gouden Palm te geven die hij voor eerdere films verdiende, maar tegen de parel van dit Mexicaanse wonderkind kan niemand op. De Gouden Palm kan Babel nauwelijks ontlopen. De combinatie van visueel meesterschap en diepe, hevige emotie moet een juryvoorzitter als Wong Kar-Wai trouwens bevallen.

Klinkt inderdaad interessant .

avatar van The Hunter

The Hunter

Alejandro González Iñárritu heeft in Cannes de prijs gewonnen voor beste regisseur voor deze film.

avatar van Safri

Safri

Staat erg hoog op mijn 'must see' lijstje.

avatar van pjutter

pjutter

jaa bij mij ook Safri,

lijkt mij geweldige film

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Alejandro González Iñárritu is wat mij betreft een van de beste regisseurs, hoewel hij nog niet zo veel films heeft gemaakt. Maar Babel wil ik erg graag zien!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11901 berichten

Net als 21 Grams lijkt dit een ambitieus staaltje mooifilmerij te worden, maar ben toch wel benieuwd...

avatar van beyron

beyron

IK kan niet wachten tot ik deze film zie. INARRITU is gewoonweg de beste. Zijn visie op filmmaken is zo puur en rationeel, werkelijk verbluffend. Ik twijfel er niet aan dat het na Amores Perros en 21 Grams zijn 3de meesterwerk wordt.

avatar van Werwolf

Werwolf

21 grams is een schitterende film. En aan het gemiddelde te zien Amores Perros ook die ik nog steeds moet bekijken.

Deze omschrijving klinkt oke en ik ben er ook erg benieuwd naar.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Is dit het laatste deel van een drieluik? Zo las ik althans in de Preview (zegt ook niet erg veel, maar ze hebben daar wel enig verstand van films)? Ik hoop niet dat je 21 Grams en die ander ervoor gezien moet hebben om er iets van te snappen. Lijkt me niet, maargoed. Maar het lijkt me een pracht film. Nog steeds.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Fantastische trailer !!!

Phoenix

In de plotbeschrijving staat dat er 4 groepen mensen worden beinvloed? Ik tel er maar 3 (ook in het vervolg van de plotbeschrijving).

avatar van stinissen

De vierde is de kijker....

Phoenix

Hehe, goeie, maar als er nou Japanners naar deze film kijken zijn het nog steeds maar 3 continenten .

avatar van N811

N811

lijkt me tof.

JJ_D

Wanneer is de Belgische release, weet dat iemand?

JJ_D schreef:

Wanneer is de Belgische release, weet dat iemand?

In België zullen we moeten wachten tot 15 november

JJ_D

Nou hebben we wel zowat de hele film reeds gezien...