Hostel (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits
Releasedatum: 2 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Hostel
"Welcome to your worst nightmare."
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.
Paxton
Vala
Yuki
The American Client
keukenzout
zware miskleun deze film.. Het verhaal is wel heel gaaf, maar er is te weinig mee gedaan... Ik had meer actie verwacht, maar het was allemaal een beetje slap... een 2.5 voor die goeie scene met dat smerige oog wat ie eraf knipt. Pus en bloed is een goede combi
Remi
Duits sprekende Nederlanders zijn ook niet zo geloofwaardig.
Er is ook helemaal niet in Nederland gefilmd... Alleen in Slowakije, vandaar dat er alleen Duits gepraat wordt door de zogenaamde Nederlanders.
dieseltje 13
Als er meer in gebeurt wilt het dan ook zeggen dat de film beter is?
In elke sequel gebeurt er misschien wel meer en komt je altijd meer te weten voor mij was Saw 2 maar heel zwakjes tegenover Saw 1 maar ja het gaat hier over de film Hostel he en niet over Saw.
deze fucking film gaat alleen maar over sex nou lekker horror zeg
Remi
Het gaat echt niet alleen maar over seks, hoor. In het begin wel een beetje, maar later is het echt geen erotiek wat je ziet...
han de barman
Geweldige film.
Gewoon lekker wegzwijmelen in het slechte van een mens.
Friac
Ik vond het in elk geval één van de zwaardere horrorfilms van de laatste vijf jaar wat 'actie' en 'gore' betreft.
Het verhaal is werkelijk walgelijk en lijkt op een manier beangstigend realistisch. De film bevat enkele scènes die me werkelijk verbaasden: dat ze dit soort visueel geweld anno 2006 nog in een mainstream cinema krijgen! het oog dat afgeknipt wordt, de schedel van de bodyguard die door een jongen van de straatbende wordt verbrijzeld,... Sommige van de scènes zou je verwachten in obscure prenten uit de jaren '70 en '80, maar ik had me niet meteen kunnen inbeelden dat ze zouden thuishoren tussen de slappe zooi 'horrorfilms' die Amerika de laatste jaren op ons afstuurt.
Verder vond ik 'Hostel' over de hele lijn erg onderhoudend: het eerste deel was gewoon bijzonder leuk om naar te kijken en het tweede deel bood genoeg materiaal om de gemiddelde horrorliefhebber te entertainen. Wel moet ik zeggen dat ik geen enkel spannend moment terugvond in 'Hostel', wat best wel een spijtige zaak is.
Na een eerste kijkbeurt moet ik zeggen dat ik 'Hostel' één van de beste horrorfilms van de afgelopen jaren vind, al moet ik toegeven dat ik er een heleboel doelbewust ontweken heb. Maar dat neemt niet weg dat Eli Roth's laatste telg (overigens een stuk beter dan het overroepen 'Cabin Fever') zeker en vast een stevige aanrader is voor de horrorliefhebber.
dr channard
Ik vond de eerste dertig minuten super. Zo veel gore was er ook weer niet, had er meer van verwacht. Bijvoorbeeld dat de slachters echt spelen met hun tuig en dat je het echt in beeld ziet in plaats van wat shotjes van dichtbij en klaar is kees.
VOor de rest wel goed, maar verwacht er niet te veel van.
3.5 *
Silvio Dante
Ik heb vandaag net The Unrated Version gekocht, heb er echt van genoten. Spijtiggenoeg komt hij traag op gang,
het eerste half uur is er niet veel meer te zien dan tetten, tetten en nog eens tetten. De rest van de film maakte echter veel goed; De scène met de hielen, de kettingzaag, het oog en de zelfmoordscène zijn fantastisch!!! Gore zoals het nog weinig gemaakt wordt.
Lientjuh
Een geweldige film.
kwam idd maar traagjes opgang met al dat sexgedoe maar uiteindelijk eindigde het in een superfilm
nee nee dat vind jij
Ja, dat klopt. Ik vind een oog afknippen, gaten boren in iemand zijn lijf en vingers afsnijden niet bepaald erotisch...
Chr!Zzle
begin slaat gewoon nergens op, Amsterdam haha
spreken ze in nederland DUITS! nee toch?
kwam echt traag op gang
later ging die me wel boeien maar er gebeurde veel te weinig de film is wel smerig maar het had wat langer moeten duren en meer vieze gore rotzooi erbij
als je toch eenmaal in zit dan wil je meer zien toch?
(als het tenminste spannend is) maar het begon pas op het einde en voor je het weet is het dan ook afgelopen
nee deze film is voor mij te simpel en ik zag geen 1 logisch stukje verhaal in maar voor de rest heb ik wel genoten
dieseltje 13
FillumGek
Hele matige film.
De film deed me aan het begin een beetje denken aan een komedie a la Eurotrip ( "We gaan met z'n allen een roadtrip maken en lekkere wijven neuken!") Vanzelfsprekend zie je het eerste half uur dan ook flink wat bloot. Niks mis mee natuurlijk, ware het niet dat het zo ontzettend voorspelbaar is allemaal dat die wijven niet te vertrouwen zijn.
Ook die vent in de trein voorspelde niet veel goeds. Je kan je klok er op gelijk zetten dat hij een moordenaar is.
Nadat je Saw hebt gezien stelt dit allemaal niks meer voor. De moordenaars waren niet angstaanjagend, er was geen spanning en de hoofdrolspelers waren saai. En dan die scene waarin de moordenaar uitglijdt en in zichzelf zaagt...zucht...
De scene met het uitgebrande oog was dan wel weer boeiend en de laatste moordscene op de WC ook wel.
Natuurlijk kan dit de film niet redden. Twee sterren.
Halcyon
Nadat je Saw hebt gezien stelt dit allemaal niks meer voor.
Nadat ik Saw had gezien was Hostel een hele verademing
TimD
Omdat deze absoluut een stuk minder gross en spannend is?
Halcyon
Omdat deze absoluut een stuk minder gross en spannend is?
Omdat deze een pak goorder is, een angstaanjagender verhaal heeft, en vooral omdat deze pretentieloze horror aflevert.
TimD
Hostel goorder dan Saw?Alleen die scene met het oog was enigszins goor, de rest absoluut niet. En als het goor beloofde te worden dan draaide de camera weg. Eng was het niet, eerder een flauwe komedie met op het een eind een eigenaardige twist met een klein beetje horror. En je ziet dankzij die treinscene in het midden gelijk wie de boosdoener is.
Ja, Hostel is goorder en zieker dan Saw. Waarom? Omdat het niet zo gekunsteld en ongeloofwaardig is, en vele malen bruter.
En Who cares wie de boosdoener is... Een middelmatig horrorthrillertje zoals Saw heeft zo'n plot insteek misschien nodig, een goede zieke horror echter niet. Bij de TCM weet je toch ook halverwege de film dat Leatherface een killer is....
Hostel goorder dan Saw?
Vertel mij dan eens wat er goor is aan Saw? Want ik heb amper een druppel bloed of afgehakte ledematen gezien, terwijl dat bij Hostel wél het geval was (enkel, oog, trein, kettingzaag, ...)
dutchtuga
Idd, het enige gore is het afzagen van de voet en zelfs dat zie je niet in volle glorie.
TimD
Bij TCM weet je al voordat je de film gaat zien wie de killer is, in een film als Hostel hoort dit niet zo. De afgehakte voet in Saw, de oude man in de kooi vol prikkeldraad, het oog in Saw 2, de naalden in Saw II. Overigens viel dat stuk met het oog ook wel mee, zag er nep uit
Halcyon
Mja, als je Saw 2 er ook gaat bij betrekken qua gore wordt het wel een heel andere discussie...
Ik ben het er niet mee eens dat je bij Hostel niet zou moeten weten wie de killer is. Bovendien zijn er meerdere killers, de spanning komt vooral uit de vraag WAT er met de verdwenen mensen gebeurd en dat is pure top horror. Heb Hostel en Saw 2 op dezelfde avond gezien en vond Hostel een uitstekende horror en Saw 2 een gekunstelde thriller met enkele horromomenten.

Hostel: Part III

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004
bathroomseksamsterdam, netherlandseuropabordeelparanoiabratislava, slovakia machetesadismeslovakia ijslandbackpackermensenhandeldominatrixhorrorbedrogbloedvergietenbloedblood bathmercilessness slashermartelenprostitutiestrangulationbusiness card dobermaneye gouginghostel surgerymuggingtorture pornelite clubslovakiaamerican horror