Hostel (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits
Releasedatum: 2 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Hostel
"Welcome to your worst nightmare."
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.
Paxton
Yuki
The American Client
(Slecht geacteerd vooral).
dutchtuga
Hostel is vooral bruter en een genot voor de horrorliefhebber maar vind Saw op filmgebied wel meer te bieden hebben. Slecht acteerwerk heeft mij in beide films niet gestoord. Maar genoeg over de vergelijking tussen deze twee films nu
Drazenko
Had er meer van verwacht! Iemand had als commentaar bij deze fillm, iets van: De uitvinders van deze film mogen een kogel krijgen ofzo??! Dus ik denk, vies harde scenes, maar nee viel me zwaar tegen.
Avitas Sibannac
Eén van de slechtste films tot nu toe dit jaar. Weer maar eens een typisch en enorm flauw afkooksel van zo vele andere soortgenoten. Daarbovenop niet te vergeten de overbekende clichés en de 'lichte' (goed voorbeeld van sarcasme) voorspelbaarheid. Flinterdun en enorm flauw script/verhaal dus.
Toch ook nog iets positiefs: de knappe meiden! En de ranzige scènes.
Cabin Fever vond ik zelfs nog beter en die was al behoorlijk slecht.
Kan iemand me zeggen welk verband Tarantino met deze film heeft?
1 *
fabbyke
Wat is dan wel een film met vieze en harde scenes
Patat
Volgens mij een ietwat onderschatte horrorfilm van de maker van "Cabin Fever", een film waarin ik indertijd beetje teleurgesteld over was.
"Hostel" begint als een doordeweekse sekskomedie met een veelvoud aan blote borsten en drie Amerikanen die op zoek zijn naar één ding: seks in Amsterdam! Wanneer ze toevallig bij een vriendelijke gast terecht komen, belandt het heerschap in het Oostblok waar de sfeer omslaat in een grimmig schouwspel.
Vanaf zit de film vol contrasten die mooi worden uitgespeeld: prachtige vrouwen en een losbandige sfeer met daar tegenover de duistere steegjes van het dorpje en de zonderlinge inwoners. Ik heb het wel voor films die zich afspelen in een vreemd land: het geeft altijd iets mystieks en onheilspellend wanneer de hoofdspelers de andere personages niet begrijpen door taal- en cultuurverschillen. Dit element doet me wat denken aan "Mute Witness", waar de Engelstaligen ook in de minderheid waren en zich constant bedreigd voelden door de zonderlinge autochtonen.
"Hostel" bevat een aantal nagelbijtende scènes en aantal scènes die hoog scoren op de gore-meter. Het laatste half uur is erg spannend en zeker en vast geslaagd. "Hostel" is voor mijn part een goede horrorfilm met een aardige sfeer en voldoende gore. Het matige begin van de film zorgt er evenwel voor dat "Hostel" verre van perfect is. Toch verplicht voer voor de horrorfans.
Mijn oordeel: een goede 3,5/5.
TimD
Ik zie ook geen enkel verband tussen beide films. Zijn op elk vlak totaal anders..... Persoonlijk vind ik Hostel beter, omdat het lugubere sfeertje goed geslaagd is. Saw is veel ingenieuzer, maar helaas vrij in de uitwerking (Slecht geacteerd vooral).
Saw slecht geacteerd? Hostel lugubere sfeer? Haal je die twee films nu door elkaar of meen je het serieus
Avitas Sibannac, jouw recensie klopt
V
Gemengde gevoelens.
De inleiding is treffend. Drie gasten (niet drie Amerikanen @ patat) al backpackend op zoek naar avontuur (lees: goede seks). Wie wil dat nu niet?! Ze snuiven het 'Amsterdamse' sfeertje en raken in vervoering. Ze willen meer. Een ranzig ventje met een opvallende pukkel op de bovenlip biedt uitkomst.
De film slaat om. Aangekomen in Slowakije wordt het dreigend. De onwetenden vermoeden niets. Zij zien enkel sensuele dames waarop zij hun lusten kunnen botvieren. Helaas voor het gezelschap worden bepaalde lusten op hen gebotvierd.
De overgang is lekker. Je weet dat het er aan zit te komen, maar toch word je verrast. Het wordt smerig, duister, goor en sadistisch. De scènes in het gebouw De Sade zijn gruwelijk, zoals het hoort. Maar daar had het ook moeten eindigen. De ontsnapping met daarop volgende achtervolging haalde totaal de sfeer uit de film.
Derhalve 3* ipv de 4 die het hadden kunnen zijn.
dieseltje 13
Hostel is gewoon meer voor het grotere publiek gemaakt met een misschien iets zwakker verhaal maar wel een hele spannende film en saw is meer intelligenter hoewel dat ik saw 2 maar zwak vond.
saw 2 was juist veel leuker dan dan saw 1 want i saw 2 gebeurde veel meer hoor
Tommy_M
ik snap niet waarom jullie saw en hostel vergelijken. totaal andere films. ik vond hostel een goede film!!! goed verhaal!! de film blijft constant boeiend.
Halcyon
De scènes in het gebouw De Sade zijn gruwelijk, zoals het hoort. Maar daar had het ook moeten eindigen. De ontsnapping met daarop volgende achtervolging haalden totaal de sfeer uit de film.
Persoonlijk kan ik je daar wel in volgen, aangezien het uiteraard zo cliché als wat is. Maar ik vond het uiterst vermakelijk
demimoorefan
persoonlijk gezien
iets meer van de film verwacht
wat zeker niet wilt zeggen dat hij slecht is
vond het verhaal wel mooi in elkaar gezet
beetje afwisselend zo nu en dan
had alleen meer verwacht van het gebeuren wat dan horror/gruwel moet zijn
maar de film is toch wel een mooie wegkijker wie je wel blijft boeien
dat kun je van veel films ook weer niet zeggen
toch een 3.5* waard
saw 2 was juist veel leuker dan dan saw 1 want i saw 2 gebeurde veel meer hoor
Als er meer in gebeurt wilt het dan ook zeggen dat de film beter is?
In elke sequel gebeurt er misschien wel meer en komt je altijd meer te weten voor mij was Saw 2 maar heel zwakjes tegenover Saw 1 maar ja het gaat hier over de film Hostel he en niet over Saw.
fabbyke
Ze zijn toch met elkaar te vergelijken?
Misschien niet zo heel hard maar in Saw word er ook gemarteld met verschillende dingen en hij heeft ook zowat hetzelfde sfeertje misschien lijkt hij er helemaal niet op maar ik vind dat je de films toch kunt vergelijken maar ja laten we hier maar over ophouden
LOTR-lover
Ongelooflijk. Gisteren even Hostel gehuurd om met eigen ogen te zien waar iedereen zich nu zo druk om maakt. 'De versie die te schokkend was voor de bioscoop' stond er op de achterkant van het hoesje. Maar nu vraag ik me af, wat was er dan zo schokkend?
Het laatste half uur is er eindelijk iets van gore terug te vinden in de film. Aangezien de film maar anderhalf uur duurt vind ik dat voor een horrorfilm bar weinig. Het begint als een schaamteloze seksfilm en houdt dat zeker 20 minuten vol.
Verder vind ik het weer slecht dat Amsterdam totaal niet is nagemaakt als Amsterdam en dat de Nederlanders gewoon weer is Duits spreken. Mensen toch, waarom nu altijd die fout?? Doe is wat meer onderzoek en zorg ervoor dat je film klopt!
Het acteerwerk vind ik niet slecht maar ook niet goed. Het hangt er een beetje tussenin maar dat is opzich ook niet zo'n probleem bij een horrorfilm. Daar verwacht ik ook geen Oscar-winnende prestaties van de acteurs. Dus dat vergeef ik de filmmakers.
Dan eindelijk de scenè's in de fabriek. Ik zat er helemaal klaar voor en voor ik het wist, was het alweer pleite. Erg jammer. Tuurlijk zaten er wel fijne momenten in maar al met al viel het me gewoonweg erg tegen. Als je zo 'schokkend' bent als film, laat dat dan ook zien.
Ik blijf teleurgesteld achter.
JSC
Best een aardig horrorfilmpje! Ik had eigenlijk helemaal geen verwachtingen van deze film (wist er helemaal niets over toen ik 'm keek), en uiteindelijk bleek het allemaal erg vermakelijk en op bepaalde momenten toch wel ranzig.
Vader81
Boeiende film, er mocht mischien wel meer horror inzitten, maar de film is zeker de moeite!
Rianneke_Dan
Vond het erg tegenvallen.
Totaal niet eng, soms wel vies maar helemaal niet zo erg als dat ik verwacht had.
Vooral het eerste half uur vond ik bagger, dat hoort toch niet in een horror film kom op zeg...
Acteren was ook matig, opzich was het idee wel goed, maar het is allemaal heel slecht uitgewerkt.
Nee die ophef over deze film vind ik echt onzin, en ik vond het zelf toch echt niet veel aan.
Koetje-2006
Ik heb hem zojuis gezien maar nee, geen goeie film!
Het verhaal is gewoon slecht, de smerige scenes waren erg vies en gewoon niet nodig (lees: stel dat het een film was met een stekengoed verhaal en goed acteerwerk heb je geen druppel bloed nodig)
Zeker geen goeie film, jammer dat ik hem gekeken heb, echt jammer
Kisje
Deze film kan ik verdelen in 2 delen: eerste deel: seks, seks en nog eens seks..
Deel 2: Boeiend verhaal, origineel, ook heb ik toen geluisterd naar wat de regisseur te vertellen had, was ook zeer boeiend.. Ook vind ik, dat op het einde precies alles vlug moest gaan, het eerste gedeelte was uitgebreid genoeg, maar het laatste gedeelte ging wat vlug, was wel een beetje jammer.. Toch een goed verhaal..
3 *
fabbyke
Ik blijf teleurgesteld achter.
Wat vind jij dan wel schokkend? Ik vond het wel schokkend de film, vies of horror achtig vond ik het ook wel niet maar het was echt wel ziek en schokkend wat er allemaal gebeurde, in dat ze in Nederland duits spreken heb je wel gelijk maar ik als belg maak daar allemaal niet zo veel uit
Koetje-2006
Een heel hoop mensen roepen de film niet schokkend te vinden, WAT DE FUK VIND JIJ DAN SCHOKKEND?
Ik zat op een gegeven moment echt voor mijn winpers te kijken met een vies gezicht, blehg
Het grappige is dat ik Faces of Death minder schokkend vind, dat is toch al eens gebeurt, als ik het zie verandert het niks...Het is toch al gebeurt.
Dit is een scenario en ik begrijp nog steeds niet waarom het allemaal zo smerig moet. Gadverdamme
The Jacket
Inderdaad to sick for Cinema, hele brute moorden.. wel een goede film al zeg ik het zelf. Leuk voor de kinderen
fabbyke
Ze overdrijven wel met op de film te zeggen van hij is zo schokkend, hij is wel vies maar niet om te zeggen dit is de goorste film die ik al heb gezien.
moozie
Samengevat; eerder lachwekkend dan horror, zeer matig verhaal, niet overtuigend neergezet noch gefilmd. 2 sterren voor de humor (=cynisch).
Remi
@ remi , als paxton in dat gebouw binnengeloodst wordt door die vrouw ziet hij toch die vent bezig aan zijn maat?
Sorry voor de late reactie, maar ik heb het nog eens bekeken. Paxton ziet inderdaad zijn vriend en die man, maar die man heeft een masker op, dus hij herkent hem niet. Dat is een foutje in de film.
Xander
Teleurstellend is deze inderdaad. Een film van 90 minuten zou niet traag op gang mogen komen en inderdaad, Duits sprekende Nederlanders zijn ook niet zo geloofwaardig.
2* voor het kleine beetje verhaal dat er in zat...

Hostel: Part III

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004
bathroomseksamsterdam, netherlandseuropabordeelparanoiabratislava, slovakia machetesadismeslovakia ijslandbackpackermensenhandeldominatrixhorrorbedrogbloedvergietenbloedblood bathmercilessness slashermartelenprostitutiestrangulationbusiness card dobermaneye gouginghostel surgerymuggingtorture pornelite clubslovakiaamerican horror