Hostel (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits
Releasedatum: 2 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Hostel
"Welcome to your worst nightmare."
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.
Paxton
Vala
Yuki
The American Client
aphexfreak
Nu dan eindelijk gezien en ik ben er helemaal stil van....Die sfeer die gecreeerd word is gewoon super. Die rauwe vieze vuige beelden uit die martelkamers....HEERLIJK!
een dikke 4,5*
han de barman
Ik vond het een geweldige film!
Ik heb er de volgende dag nog lekker aan gedacht. Erg gaaf plot en leuke invulling door de dames.
Remi
Ik ga morgen weer voor de 7e keer naar Slowakije. Maar sommige dingen gaan er wel zo aan toe. Niet in Bratislava, maar meer in het oosten. Daar zijn wij al een aantal keer beroofd van het eten van een aantal kinderzigeuners. De meisjes die ik daar tegenkom, vinden het geweldig als ze weten dat je Nederlands bent.
De film vond ik overigens wel erg leuk. Wel gore stukjes, maar dat verwachtte ik ook wel bij zo'n horrorfilm. Ook vond ik het erg interessant omdat het geinspireerd is bij een waargebeurd verhaal.
Angrod_Pallanén
Sinds wanneer is Hostel gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Het is gewoon verzonnen hoor.
Halcyon
Nee dat is het niet. Op de extra's van de DVD hoor je Roth vertellen dat dergelijke gebeurtenissen plaatsvonden ergens in een Aziatisch land, ik geloof dat het Taiwan was.
Angrod_Pallanén
Oké, want in een making of zei Roth dat hij een idee kreeg en dat wou verkopen en pas later besloot zijn project zelf te doen.
Halcyon
Ja, maar dat idee is dus (losjes) gebaseerd op die waargebeurde feiten
. Waar xtra's al niet goed voor zijn.
Ik heb de film zelfs nog niet eens gezien dus laat staan de extra's
Ik heb de film zelfs nog niet eens gezien dus laat staan de extra's
Zeker doen!
Remi
Eli Roth was eerst van plan om een documentaire te maken over dit onderwerp, maar toen werd hij gevragd om een film te maken over een stel backpackers. Toen is hij op het idee gekomen om dat te combineren
Goede zieke horror. kijkt lekker weg en is erg naar. 4*
schorpio1970
De eerste 20 minuten leekt het meer een licht erotische pornofilm met overigens lekkere dames om naar te kijken, maar toen eenmaal de toon was gezet kwam er een grauwe en gruwelijke sfeer om de hoek kijken.
Een paar "prachtige" scences in de martelkamers gezien.
Ook het eind is leuk !!
divjunky
Sfeer was goed en ook een beetje ouderwets met die jochies enzo... Alleen het was zo donker en dat er weinig gore te zien was. Had hem zieker verwacht en ook het camarawerk viel tegen. verhaal redelijk standaard
2.5
buffy
in het begin van de film dacht ik wat is dit nou weer voor rare film is dit nou een horror !!!
maar toen ik toch maar verdeer ben gaan kijken en mijn gedachten op 0 had gezet kreeg de film later wel een andere wending.
en de scene's in de martelkamer waren op zich ook wel gruwelijk.
en het einde van de film vond ik ook goed.
DiVrox
Slechtste film die ik in tijden gezien heb. Ik voelde hem al aankomen op het moment dat bleek dat duits blijkbaar de Nederlandse voertaal is. Oke, een paar leuke dames gezien maar voor de rest had de film niets; geen fatsoenlijk verhaal, geen spanning, niets. Zonde van mijn tijd.
Vond ik ook wel raar dat iedereen in Amsterdam Duits bleek te praten. En de Ijslander spreekt vloeiend Engels...
Typische Eli Roth film waarbij het bloed veel mag vloeien. De enige invloed van Tarantino was waarschijnlijk de inbreng van het Chinese meisje in de film. In het begin gaat de film nogal traag op gang, maar wordt toch beter als de folteringen komen. Een film waar het ontbreekt aan kwaliteit, maar die je toch wil uitzien.
Voor mij mag er gerust een hostel 2 komen
. Mij laat het maar koud of ze nu in nederland duits praten zelfs als ze japans zouden praten zou ik de film nog goed vinden
DiVrox
Smaken verschillen gelukkig
dieseltje 13
Voor mij mag er gerust een hostel 2 komen
nou als je wilt dat er een hostel 2 komt kun je net zo goed zegen dat je wilt dat er een saw 4 komt want allebei die films verschillen niet veel van elkaar
FrisoBoei
Ik vond het een leuke film, ik ben er niet helemaal door overdonderd maar het is wel een grappig filmpje.
Waar ik me overigens wel aan erger is het feit dat de nederlanders in amsterdam duits spraken of engels met duits accent. Daar erger ik me wel in meer films aan. Toch een kleine moeite om dat een beetje goed na te gaan?
TimD
Is dat dan positief? Ik wilde alleen zien waarom iedereen het had over een afschuwelijke film, want daar is (pakweg) het eerste uur geen fuck van te zien.
Dat mag ook gerust
De meeste vinden hostel een hele slechte film, voor mij is het gewoon een hele goede film in zijn genre, er worden de laatste tijd al gewoon geen goede horror films gemaakt buiten saw dan.
Halcyon
Vind ik toch wel hoor. Hostel pretendeert geen intelligent scenario te hebben, wat Saw wel doet vind ik. Ook vind ik Hostel een stuk oprechter gemaakt. Maar dat zal een persoonlijke mening zijn waarin ik waarschijnlijk alleen sta.
fabbyke
Hostel is gewoon meer voor het grotere publiek gemaakt met een misschien iets zwakker verhaal maar wel een hele spannende film en saw is meer intelligenter hoewel dat ik saw 2 maar zwak vond.
Halcyon
Ik zou eerder denken dat Saw voor een groter publiek is gemaakt.
dutchtuga
Saw is een film voor het grote publiek GEWORDEN. Typisch een geval van een sleeper. Hostel is mede door het hele Tarantino marketing gebeuren toch gericht naar een groter publiek. Maar ook ik word moe van steeds diezelfde evrgelijking met Saw. Zie echt totaal geen verband tussen de twee.
Ik zie ook geen enkel verband tussen beide films. Zijn op elk vlak totaal anders..... Persoonlijk vind ik Hostel beter, omdat het lugubere sfeertje goed geslaagd is. Saw is veel ingenieuzer, maar helaas vrij in de uitwerking (Slecht geacteerd vooral).

Hostel: Part III
2011

Hostel: Part II
2007

Felle reacties op Kanye West-concert: Netflix-docu belicht de omstreden artiest

'Wuthering Heights' mag je niet vergelijken met de klassieke roman: 'Het is gewoon een fantasie'

'Crime 101' overtuigt critici: 'Uitstekende misdaadfilm'

Splinternieuwe trailer 'Scrubs'-revival onthuld: kijkers reageren positief

Saw

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004
bathroomseksamsterdam, netherlandseuropabordeelparanoiabratislava, slovakia machetesadismeslovakia ijslandbackpackermensenhandeldominatrixhorrorbedrogbloedvergietenbloedblood bathmercilessness slashermartelenprostitutiestrangulationbusiness card dobermaneye gouginghostel surgerymuggingtorture pornelite clubslovakiaamerican horror