Hostel (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits
Releasedatum: 2 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Hostel
"Welcome to your worst nightmare."
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.
Paxton
Vala
Yuki
The American Client
resensie
Heb het niet gered om de film af te kijken.
Vast iets voor echte liefhebbers. Ik kom niet verder dan 1*.
turksoldier_61
slechte film. en wat is dat met die oog van dat meisje, smerig
Eli Roth
luister gewoon doe niet ego en maak goede films dan doe je nog wat nuttig
Luisteren?
papabear83
okay dan....
bios gezien;euro trip,saw,american pie in de mixer en je krijgt HOSTEL
door de smerige beelden zal hij zeker in de videotheken het erg goed gaan doen!
net geen cult film,jammer had meer potentie verwacht
Nikateen88
30 minuten lang alleen sex en dan beetje horror :S
Een tegenvaller, echt jammer. Hmm ik had alleen horror verwacht nja. Beetje saw-achtig en american pie pb83 schreef. Je gooit je geld weg als je naar de bios gaat...
Petero
Ik vond hem eigenlijk best saai :
.. Ook slecht trouwens. Een 1,5 voor oa het over de 2 hoeren en die pooier heen rijden. Dat was zo'n moment waar je zit te kijken en denkt: Kom op, doe het nou! In de meeste films rijden ze er dan netjes omheen maar dit keer was het wel lekker er overheen raggen
SlingBlade
Een uitermate slechte film met een flinterdun, gezocht verhaaltje. De tissues zijn ook weer op, tranen met tuiten gehuild vanwege het acteerwerk. Met door een bepaalde " acteur" uitgesproken zinnen als; ofcourse my Horse & I'm the king of the swing, veranderde de film voor mij pas in een echte slechte komedie.
Verder is het natuurlijk diep triest en zeer bedroevend te noemen dat een regisseur als Quentin Tarantino niet in staat is om wat research te verrichten over de taal die wij in Nederland spreken.
Dat de film een soort van compilatie bied van de meest gore/gruwelijke filmfragmenten, maar deze keer in 1 film gepropt, wil zeker niet zeggen dat dat iets goed maakt, integendeel. Als je door middel daarvan moet overtuigen dan zegt dat wat mij betreft genoeg.
1 ster, voor de moeite!
Movie.checker
Lijkt meer een sexfilm in het begin dan een horrorfilm.
Maar later in de film gebeuren toch wel wat ranzige dingen.Maar het is nou ook weer niet een film waarvan je zegt : Dit is de topper.Hier een klein rapportje :
Ranzigheid : Matig
Spanningsniveau : Matig
Verhaallijn : Matig tot goed
Eindcijfer : 6 net een voldoende.
DeCe
Heerlijke grauwe film film vind ik dit, origineel uitgangspunt dat de rijken zich alles kunnen permitteren in deze corrupte maatschappij. Ik vond de opbouw wel lekker, ik vroeg mij steeds af waarom doen die mensen dat toch ?
Ik denk dat véél mensen niet snappen dat ze met de gore beelden niets spectaculair wilden laten zien. De beelden zijn inderdaad niet super getrukeerd of goed gemaakt maar dat hoeft ook niet in iedere film. Welke taal ze spreken interesseert me eigenlijk ook niet veel, om een film daarop af te rekenen vind ik te zwak. Mocht je alle films eens goed onder de loep gaan nemen zouden er weinigen zijn die geen fouten maken... Met wat kan je die film dan vergelijken? Saw? nee. Funny Games & Das Experiment zijn films die ik in dezelfde category zou plaatsen. Bij deze films kreeg ik ook het "ik erger mij aan de brutaliteit van die mensen" gevoel. Het verhaal houdt voor mij wel steek en geef hem dan ook een 5.
Ik vind het wel een brute film, lekker ranzige dingen, maar zeker niet voor mensen die hier niet tegen kunnen. Het gaat hier niet zozeer om het verhaal maar om de beelden. Ik vind hem gruwelijk!
IcU
Het gaat hier niet zozeer om het verhaal maar om de beelden.
Ik vind het verhaal wat er achter zit nog zieker dan de beelden. Helaas is het verhaal niet zo goed uitgewerkt, maar zonder dit verhaal was de film echt een heel stuk minder.
Halcyon
Jep, ik deel dezelfde mening.
newG
Man hier hoopte ik echt op een knaller van formaat, heb hem gekeken en... de wereld was weer een illusie minder...
Op zich scheelt er niets met het plot voor de doorsnee americaan, als zij op vakantie gaan naar europa, bedoelen ze echt wel HEEL europa. Dus dit gegeven zach ik door de vingers. Maar ik kon er echt niet aan doen maar bij het bekijken van de film kon ik niet anders dan aan Eurotrip denken. Maar wat mij vooral stoorde was het tekort aan ranzigheid in deze film. Wat men laat zien is best wel spannend en ranzig, maar ik had meer verwacht, vond de acteurs maar standaard en soms ondermaats acteren. Zwaar gemistte kans, en dat is jammer
Lancher
- 1914 stemmen
Nahet einde van de film ergerde ik me aan één ding. Waarom dat irritante einde. Okay, het is wel zo dat je een soort van gesloten einde hebt maar toch ik zou graag willen weten hoe het afloopt met die elite hunting organisatie en die zieke klanten van hun. Voor de rest vond ik de film in het begin een beetje saai maar toen de film over de 30 minuten was begon het steeds beter.
Al met al het beter gekund maar gelukkig (voor mij dan) komt er een vervolg en die moet ik zeker zien.
3/5.
Halcyon
Heb gelezen dat er alweer een vervolg komt, genaamd Hostel 2. In godsnaam, waarom toch altijd die sequels!? Een mens zou er echt pissig van worden. Ze zouden godverdomme al die producenten en regisseurs eens moeten martelen!
Moet m'n mening hier toch maar eens herzien, want ondertussen kijk ik enorm uit naar het vervolg. Zeker als ik de plot outline lees op IMDb...
Sutherland
Ik verwachtte een lekker eng horroravondje te beleven, maar helaas: ik werd teleurgesteld.
Slecht wil ik hem nu ook weer niet noemen, maar nee...ik was blij dat ie afgelopen was. 1 *voor de moeite
Lennert
Ik kan me niet voorstellen dat dit een diep psychologische betekenis was, als dat wel zo bedoelt was vind ik het nog bedroevend slecht gelukt. En met de hoeveelheid naakt en gore denk ik toch dat ze op een behoorlijk goedkope manier tieners en volwassenen naar de bios hebben gelokt (goed, de naam Tarentino zal ook wel geholpen hebben)
Overigens, ik ken Funny Games niet, maar deze film vergelijken met een meesterwerk als Das Experiment vind ik laster
fire_spell84
slecht of niet ik wou hem wel zien, heb hem toen van een vriend geleend. ik ging bij mijn vader eten en dacht dan kunnen we hem wel zien, nou ik heb mijn vader nog nooit zo veel verschillende gezichts uitdrukkingen zien maken vol walging ( hij zal nu ook wel anders kijken naar zijn liefe dochter).
zelf vond ik de film langzaam van start gaan, veel tieten.( dat vond mijn vader niet zo erg). het filme zelf vond ik B kwaliteit, de wonden vond ik erg nep eruit zien en het verhaal was erg mager. maar gelukkig heb ik een grote fantasie en kwam de film daar beter tot zijn recht.
in andere woorden, leuk idee beter maar beter verfilmen.
stan
Lijkt meer een sexfilm in het begin dan een horrorfilm.
Ranzigheid : Matig
Spanningsniveau : Matig
Verhaallijn : Matig tot goed
Eindcijfer : 6 net een voldoende.
Deze film heeft amper een verhaallijn
luoqi
meer sexfilm dan horrorfilm,
geen spannende stukken alleen maar akelige, gore stukken.
het heeft geen verhaallijn.
hoogstens een 2*
zarranof
ik lees hier in sommige reacties dat mensen dit meer een pornofilm noemen dan een horrorfilm.
Ok het was geen zware horror, maar 2 blote borsten al porno noemen?? Dan stel ik me enigzins toch vragen?
Misschien wat een bekrompen geest?
Film zelf, misschien net wat minder voor een tarantino te zijn, toch een 4 .
delisomeister
Ik vond het wel een vermakelijke film.
geen standaard hollywood productie
3,5
Waku
Het begin van Hostel doet de tenen krommen.
De scenes in Amsterdam ( nederlanders die duits praten????) zijn zo overdreven en belachelijk dat je weinig vertrouwen hebt in het restant van de film.
Het acteerwerk is bedroevend laag.
Wanneer de rugzaktoeristen in Praag komen wordt het allemaal wat boeiender.
Natuurlijk moet hostel het hebben van hetgeen wat er daarna gebeurt.
Het schokkende van de film speelt zich dan ook vernamelijk af op een oud industrie terrein.
En dan wordt het ook echt smerig.
Niet voor de gevoelige kijker en tere zieltjes.
Al met al blijft Hostel een vrij eenvoudige horror/thriller.
Veel tieten en veel bloed.
Maar eveneens erg overdreven bij tijd en wijle en ver gezocht.
Toch een voldoende.
Beatboy
Ik vond deze film wel leuk.
eerst dacht ik wat is dit nu weer voor een B film.
maar later in de film wordt hij echt leuk.3,7
Beatboy
meer sexfilm dan horrorfilm,
geen spannende stukken alleen maar akelige, gore stukken.
het heeft geen verhaallijn.
hoogstens een 2*
Geen verhaal lijn?
dus mensen verkopen aan moordenaars is geen verhaal?
De film komt wat traag op gang voor de horrorfans, maar als ie eenmaal bezig is, dan heb je een gruwelfilm 1e klas. Zelden zulke walgelijke stukken gezien als in Hostel. The way I like it (in een film
3,5 Ster zeker!

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004
bathroomseksamsterdam, netherlandseuropabordeelparanoiabratislava, slovakia machetesadismeslovakia ijslandbackpackermensenhandeldominatrixhorrorbedrogbloedvergietenbloedblood bathmercilessness slashermartelenprostitutiestrangulationbusiness card dobermaneye gouginghostel surgerymuggingtorture pornelite clubslovakiaamerican horror