Hostel (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits
Releasedatum: 2 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Hostel
"Welcome to your worst nightmare."
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.
Paxton
Vala
Yuki
The American Client
Nogal saaie film.
Het begin was warrig. Hoop slecht acterende mensen met onmogelijke dialecten die de lul uithangen in Europa. Had erg leuk geweest waren ze allemaal mooi slachtoffer geworden van het Hostel setupje.
Tweede deel is dan iets geiniger, totdat laatste kerel weer moet ontsnappen met een hele hoop onnodige en saaie poeha als gevolg. Beetje meer gore en torture aub. Bedenk je een leuke setup en doe je er amper wat mee.
Kon mij maar weinig boeien deze film. Best saai, met enkele lichtpuntjes in het midden. 1*
jimbo79
Euhm, The Hit, Reservoir Dogs en Pulp Fiction zijn bij mijn weten geen horrorfilms... en TCM is uit '74.
je hebt gelijk wou gewoon zeggen welke verwijzingen erin zitten niet perse jaren 80 en het is niet the hit maar de film the ambulance van larry cohen dat een camp hit was uit 1990
thunderjong
Een niet boeiende film. Acteerwerk is matig en verhaallijn is simpel. Settings zijn wel mooi, maar wordt weinig gebruik van gemaakt. Film wordt nooit echt spannend.
Gewoon een slappe actie film met wat bloederige momenten die de film eigenlijk alleen maar zwakker maakt.
sateck
ik vond het wel een goeie film. Horror's hebben meestal geen goed verhaal en geen goeie acteurs ect. maar het verhaal vond ik wel goed eerlijk gezegd....
Uier
- 2006 berichten
Smaken verschillen, maar ik kan echt niet begrijpen dat iemand dit filterdunne verhaaltje goed kan vinden.
dutchtuga
Het is niet per se het verhaal dat goed is maar dat hele gedoe met die martelkamers. Ik vond dat zeker wel wat hebben. Hing een macaber sfeertje aan. Mis ik toch te vaak bij horrorfilms van de laatste jaren.
just_ray
grootste horror flop van een film waar je toch zoveel van verwacht, Quentin tarantino heeft wat mij betreft gefaald Overigens vond ik SIN city ook al een wat zwakke film. Hopelijk gaat hij snel weer verder op het spoor waar hij op zat, kill bill and so on!..
Halcyon
Quentin tarantino heeft wat mij betreft gefaald
Tarantino heeft met de uitwerking van deze film niks te maken!!!
mafiabaas
Matig tot slechte film, het begin is te saai gewoon. En echt te triest dat we dus hier in Amsterdam duits praten
alleen door wat er in de martelkamers gebeurt en dat tie die ene kerel op het einde best wel terug pakt
is het wel inplaats van 2* wel 2.5* geworden maar echt niet meer waard.
Bone*Thugs
Wat een ongelofelijke baggerfilm zeg.......in het begin had ik het idee dat ik naar een teenie movie aan het kijken was...en later toen "het "bloederige" (ahum) gedeelte begon: is dit alles?? Gewoon slechte film...
pie18
De hele film was best vaag geen goed verhaal vond ik maar wel vette dingen zaten er tussen
Halcyon
Heb gelezen dat er alweer een vervolg komt, genaamd Hostel 2. In godsnaam, waarom toch altijd die sequels!? Een mens zou er echt pissig van worden. Ze zouden godverdomme al die producenten en regisseurs eens moeten martelen!
Bron: IFMagazine
dutchtuga
Als Roth het zelf regisseert heb ik er niet al te veel op tegen. In tegensteling tot velen anderen heb ik toch genoten van Hostel.
Halcyon
In tegensteling tot velen anderen heb ik toch genoten van Hostel.
Ik ga hem waarschijnlijk morgen zien.
Spyn
Whehe. Je hebt helemaal gelijk. De beste film ooit!
*home sexvideo opneemt*
Ze zeggen dat smaken verschillen, maar deze film slaat op ieder gebied de plank mis. Wat een gruwelijke draak van een film.
0,5* is nog teveel.
Bedankt voor je mening.. Als dank geef ik je een hint.. Tarantino heeft de film niet geproduceerd!jaja dat wist je vast nog niet! na 30 reacties.. mijn berichtje hiervoor moest sarcastisch overkomen.. maar dat mensen er al serieus op ingaan zegt genoeg over andere mensen( de 5 sterren voor elke "blockbuster"-stemmers) hier.. mijn mening had zomaar gekund! erg jammer.. iedereen die 5 sterren aan deze film geeft eventjes nachecken of het serieus is.. anders mogen ze de bioskaartjes gaan vergoeden voor iedereen die na het zien van het cijfer toch nog wel iets verwacht en daarom toch naar de bios gaat! bedankt voor jullie aandacht.. ik ga weer aan de breezer!
Halcyon
Met Hostel is nog maar eens bewezen dat 32 jaar na datum de invloed van The Texas Chainsaw Massacre nog altijd immens groot is. En dat heeft die oude man in de zaal, die overigens ouder leek dan de drie overige bezoekers (inclusief mezelf) samen, ook geweten!
Hostel bouwt voort op ongeveer dezelfde ingrediënten en drijft ook verder op die groezelige, onheilspellende sfeer. Ook hier zijn het weer geile tieners die ten prooi vallen aan een macabere butcher die voor hen het nodige hak-, steek- en zaagwerk in petto heeft. Een gekend concept voor de horrorfanaten, doch in een nieuw kleedje gestopt en mede daarom een van de betere horrorproducties van de laatste vijf jaar.
Behalve wat semi-erotische scènes krijgen we de eerste drie kwartier niet veel te zien. De film kabbelt aan een gezapig tempo verder en Roth spendeert voornamelijk aandacht aan het motief van de protagonisten: een onstilbare drang naar seks. Het is dan ook die drang die hen naar het Oosten van Europa brengt alwaar ze enkele knappe meiden hopen te scoren. En toegegeven, die meiden zijn ook écht knap! Dat Oost-Europa is trouwens heel realistisch in beeld gezet dankzij de mooie, maar tegelijk verontrustende “Koude Oorlog-shots”; alsof de tijd er heeft stilgestaan. Vervallen gebouwen, grauwe steegjes, teruggetrokken bewoners, kinderbendes, … Erg efficiënt en sfeerversterkend allemaal.
En dan kan het spel beginnen… Wanneer de eerste mensen beginnen te verdwijnen en je met sporadische parallelshots te zien krijgt wat er met hen gebeurt een eindje verderop, wordt al snel duidelijk wat een luguber spelletje er gespeeld wordt met de toeristen: de rijke elite van over heel de wereld betaalt bakken geld aan een lokale undergroundorganisatie om onschuldige mensen tot de dood te mogen martelen in een onherbergzaam, vuil bunkercomplex. Weapons of choice? Een immens arsenaal aan gereedschap en medische apparaten, gaande van een kettingzaag tot een scalpel. Als dan ook nog blijkt dat de plaatselijke bevolking, politie en hotelbedienden bij dit macaber spelletje betrokken zijn weet je als kijker hoe laat het is: time for blood and dismemberment! Een veelbelovend en origineel verhaal dat strak is uitgewerkt en verder weinig onlogische verklaringen en plotwendingen nastreeft.
Het spijtige aan Hostel is dat het een film is die je niet snel een tweede keer zal zien omdat het horroreffect vooral ligt in de clou van het verhaal. Uiteraard zijn er de mooie meiden en de gore, beiden om van te snoepen, maar eens je de film gezien hebt weet je het allemaal wel. Het schokeffect zal bij een tweede kijkbeurt dan ook een pak minder zijn, lijkt mij. Desalniettemin een steengoede horrorfilm die absoluut niet mag ontbreken in m’n collectie.
Werd je niet helemaal simpel van het ongelooflijke amateurisme in deze film?
Halcyon
Werd je niet helemaal simpel van het ongelooflijke amateurisme in deze film?
Heb al honderden films gezien die veel amateuristischer zijn en die ik ook goed vond. Dat is iets waar ik me minder aan stoor in dit soort films.
Maar om even precies te zijn, welk amateurisme bedoel je? Acteurs? Special Effects? ...?
Beide, plus (de poging tot) een script. Plus alle 'zogenaamd zo bedoelde
' fouten als Duits praten in NL, Slowakije dat zogenaamd net uit de oorlog komt
, russische internetadressen die op .rus eindigen etc. etc.
Beide, plus (de poging tot) een script. Plus alle 'zogenaamd zo bedoelde
' fouten als Duits praten in NL, Slowakije dat zogenaamd net uit de oorlog komt
, russische internetadressen die op .rus eindigen etc. etc.
Ok, ik begrijp je punt en je hebt gelijk. MAAR, dat zijn echt zaken waar ik mij totaal niet aan stoor in dit soort films. Heb al veel en veel erger gezien hoor
dutchtuga
Kijk, jij snapt het. Zoals ik al eerder zei worden deze films jammer genoeg veel te serieus genomen. Hostel doet wat het moet doen om de horrorliefhebber te plezieren en dat is vooral SFEER. Daarnaast is imo natuurlijk de gore/brutaliteit/gedurfdheid zeer belangrijk en de soundtrack. De rest maakt weinig uit. Als je elke horrorfilm op elk punt goed zou moeten beoordelen wil je een perfecte film hebben, blijven er weinig klassiekers over. Roth zal heus niet gedacht hebben hier een nieuwe Godfather neer te zetten. Dit is gewoon fun gemaakt met fun. Leuk dat je hier ook van hebt genoten Halcyon.
Halcyon
En euh, Kos, dat Duits praten in Nederland... Ik kan wel duizend films opnoemen waar ze niet de taal van het land waar de film zich afspeelt spreken. Dus als je al die films daarop gaat afkraken, dan ben je lang bezig
En daarin faalt Hostel toch vreselijk ? Behalve die 10 minuutjes gefolter was het een stevig gedrocht vond ik.
dutchtuga
Vond Hostel op momenten toch de sfeer uitstralen en ballen hebben van de goede oude tijd, wanneer er nog toppers als TCM e.d. werden gemaakt. Zeg niet dat dit een 5 sterren film is maar een hele verbetering op wat ik de laatste jaren heb gezien.
dutchtuga
Hoezo? ik neem het helemaal niet serieus maar dan hoeven ze er nog geen infantiele fouten in te stoppen. ik snap niet wat er zo tof is aan allerlei domme fouten.
Het gaat dus niet om die domme fouten die 'tof' zijn maar om de goede punten die erg sterk uitgewerkt zijn.
Ik vind dus van wel. Heerlijk die afgelegen martelkamers en de grijze sfeer in dat vreemde dorpje. Het begint idd als een tienerfilm met een stel idioten ala eurotrip, des te leuker als ze het zwaar te verduren krijgen later in de film
. Ook hier volgt Hostel de gouden regels op van de klassieke jaren 80 slasher films ala Friday the 13th.
Halcyon
Hmm, bij mij werkte het wel degelijk, in tegenstelling tot Saw dat ongeveer diezelfde sfeer wil uitstralen. Ik vond het hier allemaal rauwer, vuiler, smeriger en groffer... Persoonlijke smaak neem ik aan?
Ik vind Saw gewoon een ander soort film. En als je het dan toch vuiler, smeriger en groffer wil, waarom beperk je je dan tot dit soort filmpjes ? Ga een Guinea Pig (Flowers of Flesh & Blood) kijken. Zie je 55 minuten lang hoe een lichaam in stukken gehakt, gezaagd en gereten wordt. Vind ik persoonlijk dan veel boeiender dan dit soort filmpjes. The gore without the bullshit, zeg maar.

Hostel: Part III
2011

Hostel: Part II
2007

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Saw

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004
bathroomseksamsterdam, netherlandseuropabordeelparanoiabratislava, slovakia machetesadismeslovakia ijslandbackpackermensenhandeldominatrixhorrorbedrogbloedvergietenbloedblood bathmercilessness slashermartelenprostitutiestrangulationbusiness card dobermaneye gouginghostel surgerymuggingtorture pornelite clubslovakiaamerican horror