• 9.378.203 stemmen

Horror | 94 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson

Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits

Releasedatum: 2 maart 2006

Plot Hostel

"Welcome to your worst nightmare."

Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.

Halcyon

Heb de film zelf niet gezien, maar het verbaast me hoeveel mensen in die marketingstunt van "Tarantino presents" trappen.

avatar van jfk8680

jfk8680

Ersial schreef:

Zeker weer zo'n Tarantino fan. Word hier zo moe van!

Tarantino heeft niets met de film te maken (op creatief gebied wel te verstaan). Zowel de opmerking 4* voor Quentin als de reactie erop slaan dus nergens op.

Tarantino matst zijn maatje Eli Roth gewoon door de film te laten openen met 'Quentin Tarantino presents...'.

avatar van Drishti

Drishti

Wat een ongeloofelijke tegenvaller. Had er misschien wel te veel van verwacht, maar hij valt dus echt tegen. Dat mensen deze film met saw durven te vergelijken vind ik dus echt niet kunnen. Saw is echt 3 sterren meer waard. Door de slappe vertoning 2*

avatar van brambier

brambier

Nou uh sorry je moet wel van dat soort films houden hoor vind ik... Ik vond het een hardstikke goeie "realistische" film en ik las toevallig van de week de metro en daar stond een stuk van de hoofdrolspeler in en die zei dat hij zelfs moeite had om die scenes te spelen en dat hij er soms wel een kotsbakje bij wilde hebben hihi... dat bewijst maar weer dat deze film grof, bruut en met veel bloed neergezet is.. (volgens metro 650 liter namaakbloed gebruikt) ik geef hem een 3,5*

avatar van dr walgvogel

dr walgvogel

Ik heb deze nog niet gezien maar wel zijn vorige, zwaar overschatte film Cabin fever. Mijn god wat was die slecht man. Zaten een paar goeie momenten in maar mijn god wat was dat een les in het ovetschatten van films die gewoon heel erg slecht zijn. Ik vind die Eli Roth helemaal niks kunnen. Cabin Fever had echt het niveau van lik m'n vestje. Ik denk dat ik maar wegblijf bij deze film.

jfk8680 schreef:

zeggen dat tarantino er niks mee te maken heeft is flauwekul want hij is executive producer

maar de film een betere quotering geven voor tarantino is natuurlijk ook flauwekul, iedereen staart zichmaar blind op die q t presents beordeel de film om wat hij is en niet om tarantino. en horror zoals deze hoeft niet realistisch te zijn maar amusant en spannend want al dat gezaag over amsterdam, is dat nu echt het belangrijkst

avatar van mister blonde

mister blonde

tja, op het begin zag ik het uiterst somber in. Als je een film over backpakkers maakt die door Europa reizen, zorg dan i.i.g. dat je weet dat Nederland in '45 bevrijd werd en ze in A'dam geen Duits spreken. Ook het haast pornografische begin doet wat vreemd aan. Het is op zich altijd leuk om naar een paar goeduitziende naakte vrouwen te kijken (al dacht het meisje met wie ik de film zag daar heel anders over), maar het was een typisch geval van; 'kijk eens wat wij allemaal in beeld durven te brengen'.

Dat gevoel kreeg ik de hele film. Extreem gewelddadige en bloederige scènes. Kan leuk zijn, maar als het verhaal zo erg rammelt (het ene plotgat volgt de andere in een rap tempo op) wordt al snel duidelijk wat de makers beoogd hebben. Namelijk een schokkerende film maken en daarbij verder alles uit het oog verliezen. Goede acteurs niet gezien, een belachelijk script dat eigenlijk leunt op één (soort van) idee. De film wordt 'gered' door een aantal aardige scènes. 2 sterren is wel genoeg.

avatar van mister blonde

mister blonde

jimbo79 schreef:

Daar gaat het dus niet om. Het zal de makers niet zo heel veel uitmaken wat voor beoordelingen deze film binnenhaalt (zeker niet op filmsites e.d.), als men de film ziet- als ze hem maar zien. Feit is dat wanneer Tarantino op het affiche staat, hele volksstammen deze film zullen zien en anders niet.

avatar van Spyn

Spyn

Wauw.. dit is de beste film ooit!!! beter dan pulp faction en reserve dog!! 5* omdat ik niet hoger kan geven..Iedereen deze film kijken en een breezer drinken! leuke avond gegarandeert! gegarandeerd sorry..hihi

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Pulp faction en Reserve dog. De breezer jeugd van tegenwoordig....

Halcyon

Mja, soms lees je hier de gekste dingen, maar dit slaat werkelijk alles. De film Hostel die vergeleken wordt met Pulp Faction en Reserve Dog? Bij mijn weten bestaan die films niet eens .

avatar van grid8400

grid8400

krabat schreef:

volgens mij snap je het commentaar niet helemaal, haha

Nee jij snapt het he?

ik snap heus wel dat hij bedoeld dat nederlands aangescherpt wordt met duitse KLANKEN om het nog meer nederlands voor de usa te laten overkomen..

net dus als hoeren en blowen..

grachten alleen is niet genoeg om het op amsterdam te laten lijken

maar blijkbaar snap jij het dus niet hahahaha

dutchtuga schreef:

Pulp faction en Reserve dog. De breezer jeugd van tegenwoordig....

het lijken mij wel spannende films weet jij waar ik ze kan vinden.

avatar van the spies

the spies

jimbo79 schreef:

het lijken mij wel spannende films weet jij waar ik ze kan vinden.

Volgens mij bij de Frie Rekut Stoor.... of zoiets.

the spies schreef:

Volgens mij bij de Frie Rekut Stoor.... of zoiets.

lol

avatar van DIXI

DIXI

zoals velen al zeggen, beetje overbodig begin.
Ik vond hem op sommige punten een beetje voorspelbaar, had al meteen door dat onze nederlandse homo in de trein er iets mee te maken had. Ook wie er zou overleven. Dat lag er een beetje te dik bovenop. Had wel wat weg van Hannibal Lector met zn vleeseten haha. Degene met wie ik de film gezien heb moesten me uiteindelijk gelijk geven toen bleek wie er achter de ziekelijke martelingen zat.
Ik heb geen een keer weggekeken, juist het smerige boeide me enorm! Er waren 2 mensen opgestaan en de zaal uitgelopen bij het stuk met de kettingzaag en dat hij bijna in zn eigen kots stikte.Het einde vond ik wel vet, al was ik nooit teruggegaan voor dat chineesje. Springt dat ondankbaar ding nog voor de trein ook! Wat kinderen wel niet doen voor kauwgom! Vond ik erg leuk gevonden!Al met al, lekker smerig, ziekelijk, maar geen topper

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Deze namiddag gaan zien in de bioscoop en moet zeggen rare film.

Vind het genre in begin meer wat een seksfilm en op het einde slachtfilm.

Acteren viel wel mee maar het was een raar verhaal voor mij.

Martelingen waren soms wel niet echt voor gevoelige mensen.

2.5 sterren voor een film waar ik meer van had verwacht als je de trailer zag.

avatar van werry

werry

Ik vond het op zich best een goeie film..
oke.. niet de beste acteurs... maar ik vond veel ranzige dinge wel geweldig..
vooral toen die over die hoertjes en die pooier heen reed.. ik zou precies hetzelfde gedaan hebben
goed 45 minute halve softporno film met alleen maar naakte vrouwen en tieten.. en er na vol horror.. best goede combinatie om de gemiddelde man te boeien..

avatar van CreativeStar

CreativeStar

Ik vond het niet meer niet minder filmpje..

Het kon beter, had er meer van verwacht.. Jammer..

avatar van Channa84

Channa84

Vond het erg lang duren, voordat er wat spannend ging gebeuren. Ik dacht eerst dat het weer zoiets was als The Texas Chainsaw Massacre. Maar het heeft toch een andere wending. Vond de film niet slecht. Krijgt van mij een 3.

avatar van ex_uva

ex_uva

Beetje genept van Saw. Verder zie je elementen uit House of Wax. Al met al een vieze film. Ik kijk met heel andere ogen naar mijn gereedschapskist, na deze flick.

Suggesties voor een sequel moeten volgens mij gemaild worden naar [email protected].

avatar van notsub

notsub

Eigenlijk nauwelijks een verhaal, het lijkt wel of deze film een excuus is om eens wat grove beelden op het doek te vertonen. En dat lukt heel aardig. De film heeft wel een wat lang "voorspel", Maar in het tweede deel kun je als gore/splatter liefhebber goed aan je trekken komen. Ik vond het zeker de moeite waard. Ik zag grote paralellen met de film Wolf Creek en verder zag ik beelden uit het martelmuseum in Cesky Krumlov in Tsjechië, waar ik in 2005 was.

avatar van djerk

djerk

Over het algemeen zie ik wel graag een horrorfilm, of kan ik het best wel pruimen. Zelfs al wanneer een horrorfilm niet de geschiedenis ingaat als meesterwerk kan ik er nog graag naar zien.

En dan kwam Eli Roth op de proppen. Eerst met cabin fever, een mislukte hommage aan de man zijn favoriete films (evil deadreeks, donnie darko en nog andere dingen). Deze film is niet veel veranderd ten opzichte van het baggerstuk dat 'cabin fever' heet. Sex, en liefst zoveel mogelijk bloed en goor expliciet in beeld gebracht geweld. Daar gaat het om. Ok, de man is mainstream geworden met een subversief genre, tot daar toe. Maar dit is gewoon gedaan om ruchtbaarheid aan zichzelf te geven en zo hopende op betere filmcontracten imo.

In cabin fever speelt de brave Eli Roth in zijn eigen film een volledig nutteloze cameo (in een al even nutteloze film). Need to say more. Als je op uwe boll schiet, mag je gerust ook op dit heerschap schieten.

Ranzige rotzooi. (en itt tot wat je zou denken, ik vind braindead en de evil deads geweldig, ondanks alle goorheid)

1/5

Erger is dat dit heerschap het nieuwe boek van Stephen King, Mobiel (cell) gaat verfilmen. Grmbl

avatar van Mr Confused

Mr Confused

DrexlR.M. schreef:

heb hem gisteren gezien in de bios en hij is erg tof!!vooral omdat het een grootte knipoog is naar veel jaren 80 horror

een topper

4,0

Zeg me dan maar eens naar welke jaren 80 horror films? Want dat zou ik echt wel eens willen weten. Geloof er namelijk niks van.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

:N

pietjuh schreef:

Jij bent niet goed snik. Dit is echt een topfilm weer. Goede acteurs, mooi verhaal en zeer goed einde. En hoe kan je zonder paspoort reizen????? ZWART reizen slimmerik hoe anders???????

4* voor Quentin

avatar van C1000

C1000

Tjaa, hij begint wel als een echte onvervalste "B" film. Zo'n film die ergens op de wereld is opgenomen door een groepje vrienden met een DV camera die besluiten een stoere horror film te gaan maken.

Ook ben ik er nog niet achter waarom ze hier in Nederland nou een soort duits spreken. Aan het eind van de film als ze in duitsland zijn spreken ze ook duits. Je moet toch door hebben dat dit 2 verschillende landen zijn.

Dit kan toch geen fout zijn!

Mr Confused schreef:

zitten verwijzingen in naar texas chainsaw massacre de camp hit ambulance en naar reservoir dogs. ook komt er een stuk in van pulp fiction op een tv als er nog inzitten zeg me dan de welke ben wel benieuwd

jimbo79 schreef:

Euhm, The Hit, Reservoir Dogs en Pulp Fiction zijn bij mijn weten geen horrorfilms... en TCM is uit '74.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Spyn schreef:

Whehe. Je hebt helemaal gelijk. De beste film ooit!

*home sexvideo opneemt*

Ze zeggen dat smaken verschillen, maar deze film slaat op ieder gebied de plank mis. Wat een gruwelijke draak van een film.

0,5* is nog teveel.

avatar van Cine_fiel

Cine_fiel

"Hostel" is een horror waarvan het eerste deel vrij rustig en zelfs erotisch is. Het tweede deel is bloederiger en spannender. De overgang van rust naar actie is groot. Het is zelfs zo groot dat er precies geen tussenstappen werden gemaakt, waardoor het slordig en afgeraffeld is. De montage leek soms bijna amateuristisch. De vettige beelden waren weer aanwezig. Maar dit is niet genoeg voor een goeie film. De "made in USA" fobieën trachtten men hier zo wat te karikaturiseren, maar deze komt niet goed over. De spanning ging snel weg en de make-up van de gefolterde mensen was slecht. Kortom een griezelige, krankzinnige film zonder inhoud voor conservatievelingen. Niet alles van Amerika is goed!!!