• 9.379.104 stemmen

Horror | 94 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson

Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits

Releasedatum: 2 maart 2006

Plot Hostel

"Welcome to your worst nightmare."

Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.

Sphodros schreef:

Ik weet nog steeds niet waarom ze op aziatische en amerikanen jagen. Misschien iemand die dat wel kon volgen?

Anti-Amerikanisme? Geen idee... Lijkt me eerder toevallig.

avatar van Diesel

Diesel

kos schreef:

Het is ook wel erg irritant als je land in een Amerikaanse baggerfilm weer helemaal onrealistisch voor lul wordt gezet. ik heb dat zelf al bij films als Eurotrip enzo en ik ben echt totaal geen nationalistisch figuur.

Bij Hostel vind ik het wel meevallen. In Still Smokin' worden Nederlanders pas onrealistisch voor lul gezet.

Halcyon

Hoe moeten Amerikanen zich dan voelen, die worden altijd en overal voor lul gezet.

Ik zou zo geen 1 film weten waar dat gebeurt.

Halcyon

Bowling for Columbine, Team America, American Beauty, South Park,... Hangt er maar vanaf wat je onder "voor lul gezet" verstaat.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

South Park?? De amerikanen zetten juist de Canadezen voor lul ,toch?

avatar van Diesel

Diesel

Halcyon schreef:

In die films worden Amerikanen niet voor lul gezet, er wordt slechts een kritisch beeld geschetst van 'the american way of life'. In Still Smokin is dat wel anders. Nederlanders lopen op klompen, Nederland zit propvol met hoeren, Nederlanders roken allemaal wiet, Nederlanders zijn dom, Nederlanders zijn oversekst. Klopt natuurlijk voor geen meter, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bowling for Columbine. Een film die Amerikanen beschrijft zoals ze zijn, zonder bizarre vooroordelen. Een groot deel van het Amerikaans volk echt geen moer weet over Europese landen. Logisch, aangezien 70% van de Amerikanen Amerika nooit uit is geweest.

Halcyon schreef:

Ik bedoelde films waarin Amerikanen door niet-Amerikanen voor lul worden gezet, dat is wel essentieel natuurlijk.

avatar van ASroma

ASroma

het begint als eurotrip idd en eindigt als een saw wannabe film. Door het einde is ie nog aardig, het begin van de film is erg zwak en ronduit saai.

Toch nog 3 sterren

avatar van wade

wade

zware shit leuk een 4.

avatar van kitno

kitno

erg saai begin en een voorspelbare film.

avatar van BigX

BigX

Vond het begin helemaal niet zo saai als de meeste mensen hier! Wel krijg je als Amerikaan zo wel echt het idee dat er in NL alleen maar geblowd en naar de hoeren gegaan wordt maar ach....wat zou het! Laatste half uur vond ik toch zeker wel spannend om te kijken en daar kijk je deze film toch om! Al met al zo'n 3 sterren!

avatar van Vintage

Vintage

waarom praten nederlanders altijd duits? nouja, volgens mij weten ze niet eens dat Amsterdam in Nederland ligt in Amerika, iig ik heb me wel vermaakt met deze film.

ksnap niet dat je dit saai kan vinden: hete vrouwen en geweld, wat wil je nog meer? -_-... 3,5*

sinterklaas

Amerikanen vinden Amsterdam denk veelste duur om films optelaten nemen. Daarom gebruiken ze daar oost europa voor.

Zie ook Black Dawn, Bad Boys 2 en The Bourne Supremacy

Amerikanen zijn sukkels, wat nederland allemaal wel niet gedaan heeft voor Amerika STANK VOOR DANK

sinterklaas schreef:

Amerikanen zijn mongolen.

sorry het zijn sukkels

avatar van The Eye

The Eye

Ik ben het roerend met sinterklaas eens!

avatar van Berthy

Berthy

Jeetje, deze film vond ik toch wel een enorme tegen valler. Ik dacht dat deze film een serieuse horror was met vele special effects. Maar dit was me toch meer een slappe B film, waar bijna niets van klopt.. B.v. dat nederlanders in de film duits praten ect... najah.. Mijn verwachtingen waren toch veel hoger..

sinterklaas

Maar ik moet deze toch maar eens kijken.

avatar van Nitra

Nitra

ze hadden wel beter engels kunnen praten vind ik,
ik bedoel de meeste nederlanders spreken goed engels.

wat grappig is, wanneer hij vraagt waar de Nederlanders zijn in Amsterdam

avatar van Dstalker8

Dstalker8

een paar ranzige stukjes en dat was het, van wat ik had gehoord had ik echt wel meer verwacht! Ik vind het niks!

*1,5

avatar van Charles Manson

Charles Manson

tsja, Hostel.....

Met Hostel had ik een beetje hetzelfde als met Saw (alhoewel er helemaal geen reden is om die 2 constant met elkander te vergelijken):

vantevoren was er zo'n hoop poeha over hoe verschrikkelijk bruut en ziek hij wel niet moest zijn, dat hij uiteraard alleen nog kon tegenvallen.

En dat deed hij dan ook.

Op een gegeven moment komt "de grote brute ommekeer".

Nou, poe poe......

als dat tegenwoordig al martelen is... ; >

Verder, buiten de lage of hoge verwachtingen om, is het een hele aardige horrorfilm. een prima 7,5.

Cabin Fever vond ik persoonlijk dreigender, sterker, sferischer.

maar ik ben wel benieuwd naar wat Roth ons horrorliefhebbers nog meer gaat brengen.

avatar van Remi

Remi

Charles Manson schreef:

Cabin Fever vond ik persoonlijk dreigender, sterker, sferischer.

Ik denk dat dat ook wel komt omdat heel veel mensen hele hoge verwachtingen van deze film hadden

avatar van Charles Manson

Charles Manson

maar vanaf het moment dat Josh en Pax gesext hebben en dan 's morgens de stad intrekken, wordt de sfeer van hostel ook wel ineens wat grimmiger, dat beviel wel.

het grauwe van het bewuste stadje voegde hierin ook wel wat toe

avatar van u-ad

u-ad

ik ben benieuwd

avatar van hinie

hinie

Wat een vreselijke film.

Ik vond het er allemaal maar goedkoop uitzien.

Er zat voor mijn gevoel weinig of geen verhaal in.

De martelscenes sloegen echt helemaal nergens op.

Er was 1 scene die ik dan wel een beetje kon waarderen,

dat was in de wc op het station, verder kon de film me niet boeien.

een magere 1,5.

avatar van Materny

Materny

Het idee is prachtig, de uitvoering helaas stukken minder.

Onmogelijke dingen gebeuren waardoor de film al zijn geloofwaardigheid verliest.

De grimmige sfeer van een arm & verscheurd land is voelbaar, de motieven van de martelaars & in sommige situaties van de hoofdrolspeler weer niet.

Helaas spat de ongeloofwaardigheid & het slechte acteerwerk meer van het doek dan de meer positievere ascpecten in de film.

Daarom, 1.5*

avatar van Rancid

Rancid

Wat dat gedoe over Nederland betreft: ik ben Nederlander, ik spreek duits, ik blow af en toe graag en hoeren, och, daar heb ik niets tegen, altough i prefer my own one. Misschien moet ik maar eens in zo'n film gaan spelen dan;)

Hostel is af en toe lekker gore, maar het verhaal raakt kant nog wal. Zelden een redelijk leuke film gezien met zo'n slechte lijn. De film is zo'n beetje continu onrealistisch en een plot ontbreekt. Slecht acteerwerk en James Bond-achtige ongeloofwaardige flutscene's voeren de boventoon. Maar gelukkig is er hier en daar nog een blote borst, een afgeknipte vinger en een litertje bloed te bekennen.

1,5* voor het verhaal en de film an sich, 4,5 voor de gore momenten, maakt samen 3*, wat voor mijn doen niet veel is. (Omdat ik altijd eerst kijk of de film wat voorstelt volgens recensies, hetgeen ik bij Hostel niet heb gedaan).

Waarom Tarantino zich hiermee heeft bemoeid, is mij overigens een raadsel.

avatar van flyer

flyer

wat is nu erger degene die zo een goor verhaal verzint of zij die het kijken.

Het nederlandse gedeelte leek echt nergens naar vraag me af of het wel in nederland is opgenomen. Waarschijlijk voor de liefhebbers een goeie film ik vond het 3 x niets zonde van de tijd

avatar van D-ark

D-ark

Eli Roth luister gewoon doe niet ego en maak goede films dan doe je nog wat nuttig