• 9.378.916 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Michael Marks

Obi Tate

avatar van bass

bass

heb het eerste deel gezien, vond het een geweldige film en heb het tweede deel morgen op dvd dus ben erg benieuwd

Naar mijn mening een absolute aanrader
Lol wat een Film zeg net als deel 1 zit je weer op het puntje van je stoel en leef je helemaal mee in de film
De spaning is weer Hoog en jaa jaa er gaat zeker een deel 3 uitkomen dat veraad ik al

Amsterdam NRD schreef:

jaa jaa er gaat zeker een deel 3 uitkomen dat veraad ik al

Jammer, ze gaan de reeks uitmelken.

Ze hadden het gewoon bij 1 deel moeten houden. Als je iets niet kan overtreffen moet je het ook niet proberen.

avatar van Idol

Idol

Jammer, ze gaan de reeks uitmelken.

hoezo hadden ze het nou weer bij deel 1 moeten houden?

zolang de vervolgen goed blijven is dat toch alleen maar mooi.

beter iets dan helemaal niets!

avatar van Doom

Doom

Mee eens, zolang er goede vervolgen worden gemaakt vind ik alles best. Helaas zijn de vervolgen meestal zo dusdanig slecht dat ze niet gemaakt hadden mogen worden, maar gelukkig blijkt dat bij SAW II niet te zijn, gezien de positieve reacties.

avatar van stan

stan

Jammer, ze gaan de reeks uitmelken.

En ze hadden wel een vervolg moeten maken want anders had de 1e film een open einde

wat de 2e film nu ook weer heeft dus zou er wel een 3e moeten komen

stan schreef:

Dat vind ik in het geval van Saw niet erg.

Nu heb je het gevaar dat er een heleboel mindere delen gaan volgen en dat zo de magie van het geweldige eerste deel verloren gaat.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

stan schreef:

Het is zeker geen moeten om een vervolg te maken op een film met een open einde. Dit kan soms zelfs erg goed uitpakken.

avatar van morreke

morreke

zegt genoeg denk ik

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ik had gedacht dat deze film erg zou tegenvallen met betrekking tot deel 1. Dat was dus absoluut niet zo.

De spanning zit er de hele film goed in, er zitten weer veel verrassingen in en het einde is weer geweldig. De enige reden waarom ik hem toch nog net iets minder vond dan deel 1 is de standaard beginscene ( was wel erg voorspelbaar). Laat deel 3 maar komen. 4*

avatar van Idol

Idol

is er nou al een release bekend voor in nederland???

avatar van Miss////

Miss////

Zal wel weer aardig lang duren voordat ie hier komt... misschien ergens volgend jaar?

avatar van mr_noname

mr_noname

Wat dacht je van deel 4 en deel 5!!

Die sites... www.saw4.com en www.saw5.com zijn al gereserveerd, teminste dat heb ik gelezen op www.houseofjigsaw.com

Idol schreef:

is er nou al een release bekend voor in nederland???

Waarschijnlijk red hij het voor het nieuwe jaar niet meer...

Waarschijnlijk wordt het dus Januari/Februari 2006

Idol schreef:

hoezo hadden ze het nou weer bij deel 1 moeten houden?

zolang de vervolgen goed blijven is dat toch alleen maar mooi.

beter iets dan helemaal niets!

Daar ben ik het mee eens, Saw 1 was een groot succes, en Saw 2 vindt ik persoonlijk nog beter! Als Saw 3 een goede script krijgt kan er niks mee mis gaan!

avatar van Gonza

Gonza

Wat een geweldige film weer!!

Ik vind sawII een waardige opvolger van deel 1

avatar van Cue-X

Cue-X

Ik vond Saw 2 absoluut een super vervolg, misschien zelfs wel beter als 1.

Alleen kan je de magie van een eerste deel in een 2de deel niet meer voelen.

Maar alles klopte in deel 2 gewoon, hij knalde er lekker in met een (ietwat voorspelbaar) begin.

Daarna kom je in een spel terecht waar je op het einde echt een smack in the face krijgt als je erachter komt hoe het spelletje dus in elkaar zat!!

Een 100% aanrader ik geef hem ook gewoon lekker 5 * wat kan mij het schelen

bass schreef:

Grappig dat je er vanuit gaat dat een cam/ts/tc/screener versie, gebrand op een dvdschijfje meteen een "dvd" is.

ik wacht liever tot 1 februari (officiële dvd release in de VS) dan dat ik naar een belabberde "dvd" moet kijken.

Maar jij veel plezier

PS. ik wil hem eigenlijk het liefst in een bioscoop zien, maarja daar is SAW nog nergens te ZIEN.

avatar van otherfool

otherfool

Overtuigend vervolg op de surprise-hit van vorig jaar. Een iets andere opzet, maar haast even spannend en zeker even gruwelijk dan deel 1. Voor wie daar aan twijfelt: binnen 5 minuten zit je weer middenin de Saw-wereld.

Iets minder verrassend dan deel 1 (zo had ik vanaf het begin al het idee dat de footage uit het huis opgenomen was), maar zeker geen tegenvaller. Als Saw je is bevallen, kun je volgens mij zonder problemen aan de Saw II.

3,5*.

avatar van thamasta

thamasta

oei oei oei Gruwelijk ik heb em bij een vriend gezien zonder ondertiteling ma toch ik vind deel II nog vetter omdat je denkt dat je weet wie jigsaw is en het op het einde de onverwachtste wending maakt die je ma ken bedenke maar theoretisch gezien klopt het wel in deel I zegt dat meisje dat ze dankbaar is maar ik ken niet wachte op deel III net zoals ik niet kon wachte op deelII

wie weet wanneer ongeveer deelIII in amerika uitkomt ik hoop dat ik niet te lang moet wachte want dat lukt gewoon niet mense ik heb echt geen geduld om te zien wat deel III voor ons in petto heeft en ik denk dat het grote deel het met me eens is

avatar van deedeetje

deedeetje

KIJKEN, KIJKEN EN NOG EENS KIJKEN!! Deel 1 was super, deel 2 kan er ook wat van..Ik was sceptisch in t begin, ben nooit zo n fan van meerdere delen bij een film. Maar het heeft niet ondergedaan voor deel 1. Natuurlijk was deel 1 iets spannender, omdat je niet wist wat je te wachten stond tijdens de film en het verhaal niet kende. Maar toch het kijken zeker waard!

Jammer, ze gaan de reeks uitmelken.

gewoon bij deel 1 moeten houden.... tuurlijk :s en die 30miljoen dollar laten schieten zeker die de film het eerste weekend al opbracht. hoezo "ik ben niet commercieel ingesteld" en hoe weet je dat je iets niet kan overtreffen?? jij bent in ieder geval geen strevertje... gelukkig is niet iedereen zo!

Saw2 is gewoon een mega knaller man! en dat zeg ik terwijl ik hm nog moet zien..

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Net als deel 1 vijf sterren. Het principe is op zich hetzelfde maar toch is het weer origineel. Gewoon kijken die handel!
De personages(slachtoffers in het huis zijn misschien wat te cliche, hier is het politiegedeelt heel wat leuker dan in deel 1. Toch beide films 5* omdat de rest allemaal zo geweldig is.

RustyRyan schreef:

Hoe achterlijk kan je zijn?

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Deel 1 vond ik super, kben eens benieuwd hoe deze is

Nomak schreef:

Hoe achterlijk kan je zijn?

reden 1: 30,7 miljoen in 1 weekend wordt niet opgehaald door een slechte sequel.

reden 2: 7000 positieve stemmen op imdb.com (gem. 7,2)

reden 3: minimaal 20 positieve recensies die ik erover heb gelezen in gerespecteerde tijdschriften/sites/kranten

Door deze 3 redenen weet ik dus dat saw2 wel een goede film moet zijn, En natuurlijk ook doordat ik Saw super vind.

dus "hoe achterlijk kan je zijn" raakt kant nog wal.

PS hoe "achterlijk" ben JIJ door te zeggen: als je iets niet kan overtreffen moet je het ook niet proberen. En dat bericht heb je ook nog gepost NADAT de boxinfo over de 30miljoen binnen was en je dus weet dat het idd een goede opvolger is geworden.

Grappig trouwens dat je alleen op dat zinnetje reageerde ipv op de rest. Daar zal je het dus wel mee eens zijn geweest.

en nu weer on-topic

avatar van gantor

gantor

Een vervolg wil niet altijd zeggen dat dat dan minder is dan het eerste deel, doch dikwijls wel. Maar dit tweede deel zeker niet. Ik vond het een beetje gelijkwaardig.
Eerste deel vond ik bijzonder goed dus deel twee ook. Deel drie echter vind ik, mocht deze komen, als hij het nu gekende patroon gaat volgen een deel dat wel eens minder kan gequoteerd worden. Tenzij men het dan over een andere boeg zal gooien! Is men trouwens wel verplicht, wil men deze prachtige reeks niet kelderen.
Een paar minpuntjes over deze film: een beetje hetzelfde scenario als de eerste (doch nog wel heel spannend gemaakt). Als laatste begrijp ik niet hoe dat men zo plots bij Jigsaw komt... ( het kan zijn dat ik iets gemist heb, enkele goudkleurige pretcilinders achter de kiezen namelijk...)

avatar van remorz

remorz

Wederom erg sfeervol, wederom erg effectief, dit meer dan degelijke vervolg. Het verhaal kent enkele leuke nieuwe vondsten, zowel plot- als moordtechnisch. De twist is aardig (misschien een beetje krampachtig maar goed, het werkte voor mij wel).

De film heeft wel wat aan eenvoud ingeboet, door in één keer een heel scala aan personages ten tonele te voeren. Het geheel komt daardoor wat rommeliger, wat minder nauwsluitend over als het eerste deel. Bovendien waren sommige personages gewoon vervelend om naar te kijken. Kortom: meer van hetzelfde, meestal van hetzelfde niveau, maar niet altijd. 3,5*

Nare bijsmaak vind ik echter de tegenstelling dat Saw 1 een frisse wind door filmland was, waar hier duidelijk sprake is van formulewerk. Dat heeft met de kwaliteiten van Saw 2 zélf natuurlijk weinig te maken. Persoonlijk had ik echter de magie van het eerste deel liever intact gehouden, en alle creativiteit die deze film bezit liever in een compleet nieuw project verwezenlijkt zien worden. Maar ja, er moet natuurlijk wel geld verdiend worden.

avatar van zombie

zombie

RustyRyan schreef:

reden 2: 7000 positieve stemmen op imdb.com (gem. 7,2)

Resident Evil 2 ging ook best goed de eerste week, dat zegt dus eigenlijk niet zo veel...

Ik heb de film nog niet gezien, maar ik zie het al gebeuren dat ze in Hollywood een nieuwe "Chucky" of "Pinhead" hebben gevonden met Jigsaw!

zombie schreef:

Inderdaad, ik vrees er ook voor dat ze de reeks gaan uitmelken en dat het eerste deel er dan zijn magie door gaat verliezen.

avatar van Vinco

Vinco

Zker weer een mooi deel.

De sfeer en de gruwelijkheid die in de film hangt is echt perfect!

Maar toch vond k deel 1 toch altijd nog een stukje beter!

Maar des al niet te min geef ik deze film 4 sterren!

Ik kijk al weer uit naar het volgende deel!

avatar van dje-em

dje-em

ff als reactie op een eerdere vraag: ik woon in de VS en daar komen films soms eerder uit!

mijn niet zo bescheiden mening over saw III is juist dat dit einde briljant is. Nu kun je helemaal vers opnieuw beginnen, want de werkwijze van de dame kan anders zijn, ze kunnen focussen op hoe ze de kandidaten pikt, oftewel ze kunnen er een "spontane" film van maken.