• 9.378.950 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Michael Marks

Obi Tate

avatar van NLbart

NLbart

heb hem al tijdje gelede gezien maar weet nog precies hoe die ging

avatar van MrHorror

MrHorror

ik zal wel één van de weinige zijn, maar ik vond deel 2 net zo goed of misschien zelfs beter dan deel 1

avatar van darkjaap

darkjaap

dan ben je zelfs een van de vele

avatar van Joyy

Joyy

deel 2 slecht, te vergezocht

(als je al kan spreken van vergezocht in de saw reeks

te slecht acteerwerk iig

deel 3 weer sterk

avatar van darkjaap

darkjaap

mee eens

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ijzersterk vervolg, dat vooral een fantastisch einde kent.

De film start als vanouds met een erg fijnzinnige beginscène... de film bouwt daarna verder op het idee van deel 1: een soort psychologische thriller. Echter, dit deel bevat veel en veel meer horrorelementen. De film is op een horror-achtige manier dan ook een stukje spannender dan deel 1. Het verhaal an sich is wel iets minder, en er wordt minder goed in geacteerd.

Het einde is briljant. De plotwending is enigszins vergezocht, maar het is wel zeer boeiend. Mooi om te zien dat niet alles is wat het lijkt. Ook leuk om te zien dat het hele drama in hetzelfde huis als in deel 1 heeft plaatsgevonden.

Net als deel 1: 5*.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ik moet toch een kleine herziening in mijn waardering aanbrengen: 5* wordt 4,5*. Omdat het toch allemaal net een stukje minder is dan deel 1.

avatar van Moviecheezert

Moviecheezert

Ik vond dit deel wat weg hebben van zo'n spel programma zoals "wie is de mol", of "expeditie robinson"!

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Moviecheezert schreef:

avatar van Ruben1994

Ruben1994

Moviecheezert schreef:

alleen ga je hier niet naar huis, maar ga je dood

avatar van Hanna01

Hanna01

Nogmaals geweldig! Ik vond dit zeker een goed 2e deel! vooral met die ontknoping! Wat een heerlijke film!

(Tja had hij maar geluisterd he;))

5*!

avatar van 606

naar de 2de keer kijken blijft het erg verassend en goed.

vooral de tv schermen die stop gezet werden.

dat was wel moeilijk te volgen.

maar blijft geweldig

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Redelijk vervolg op het eerste deel: 3,0*

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Haha, net gezien. Weer even geniaal als de eerste film. Je denkt dat het volgbaar is en toch kom je weer voor verassingen te staan. Dat die getallen op de achterhoofden van de mensen stonden had ik al vanaf 't begin door. Terug een goeie film in de saw-reeks. Beetje matig middenstuk; maar het einde maakt veel goed.

avatar van DONNI

DONNI

Ik ga stemmen voor alle delen samen, omdat het uiteindelijk toch 1 verhaal is...

Stevig verhaal, met goede plots op 't einde van elke film

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Deel 1 vond ik beter dan deel 2, maar deel 3 was juist weer slechter.

Heb me op zich wel vermaakt met deze film, met een goed einde.

avatar van LDeVries

LDeVries

daar sluit ik me volledig bij aan Phoebe318.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Ik vond deze (wellicht één van de weinige mensen) beter dan Saw. Opnieuw een verassend einde, althans voor mij.

De film deed me regelmatig wel denken aan de film "Cube".

Aangezien ik Saw 4* gaf, ga ik deze

geven.

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

zal raar klinken maar heb gisteren voor het eerst één vd saw films bekeken

deze dus, saw2, vond het zeer goed

het einde is zeer verrassend

is dit een inloper voor deel3?

ga eerst es moete naar deel 1 kijken zeker?

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

deel 1 moet je eigenlijk ook gewoon...als eerste kijken...

avatar van plorp

plorp

Beter dan de eerste met nog een uitgebreide uitleg over jigsaw. 4,5

avatar van rox91

rox91

Mooi, maar deel 1 was toch net ietsjes beter, ook dit verhaal eindigt weer met een vaag en raar einde

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Ik vond deze wel leuk.

Maar ik vind dit toch wel de slechste Saw film.

Hij was gewoon niet zo bijzonder,...

avatar van G to the J

G to the J

Dit echt slecht.

Meestal draait saw om een paar personen.

je moet ze niet een huis zetten..

Slechte film..

3 is beter

avatar van rox91

rox91

ik vind 2 net zo goed als 1

avatar van Criticism

Criticism

Na deel 1 te hebben gezien was ik meteen benieuwd naar de volgende delen, en heb toen ook al vrij snel besloten deze aan te schaffen. Helaas was dit deel een heel stuk minder dan het eerste deel.

Wat ik ondere andere sterk vond aan het eerste deel was dat je Jigsaw bijna niet in beeld ziet, niet meegerekent dat aan het einde uitkomt dat hij heel de film op de grond heeft gelegen. In dit tweede deel zie je hem wel vaak in beeld, en als je die fragile oude zieke man ziet, maakt hij meteen een stuk minder indruk dan in het eerste deel, waarin je alleen die creepy stem hoort. De personages in het huis zijn wandelende cliché's die ook nog eens dramatisch acteren, maar hier trek ik niet al te zwaar aan het lijkt een beetje bij de serie inbegrepen te zijn. Vond het ook erg jammer dat de balans van het verhaal wat meer naar de gore ging, maar de boobytraps zijn dan wel weer goed. Het einde is verrassend, maar het feit dat Amanda nu het stokje gaat overnemen vind ik wat jammer, vind haar niet echt passen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

rox91 schreef:

ik vind 2 net zo goed als 1

De Poster is wel zwaar achteruit gegaan...

avatar van Spetie

Na het succes van Saw kon het natuurlijk niet uitblijven dat er een vervolg op zou komen. Deze keer worden acht mensen in een afgesloten huis opgesloten dat zich langzaam vult met een dodelijk gas. Saw II doet wat dat betreft een beetje aan Cube denken, waar mensen er ook een voor een aangaan door diverse dodelijke vallen. Waar Saw het moest hebben van de spanning en het geweldige plot op het eind, is Saw II meer een soort van "slasher-movie", waarbij het voor de kijker als het ware kiezen is wie de volgende is die er aan gaat. Aangezien de karakters geen diepgang bezitten doen die nauwelijks terzake en gaat het vooral om de goor en de originaliteit van de vallen. Dat is dik in orde, want vermakelijk is het allemaal zeker wel. Er zit behoorlijk wat vaart in de film, met goede originele bloederige scènes en ook de plotwending aan het eind van deze film is best goed gedaan. Saw II is daarom zeker geen afgezaagde film, al is dit misschien wel een erg flauw woordgrapje .

avatar van ASman

ASman

Die Xavier was volgens mij wel een van de beste personages in de hele Saw-reeks.

avatar van Fingquality

Fingquality

Aardig vervolg nog wel op de eerst Saw, hoewel deze wat mij betreft al een heel stuk minder is dan de eerste. De focus wordt hier ook meer gelegd op de gruwelijke 'moorden' dan op de motieven en de psychologie van Jigsaw. Voor mijn gevoel zaten hier ook heftigere scènes in dan in de eerste Saw. De hele Saw-formule was helaas niet meer echt verrassend en daardoor is deze toch een heel stuk minder dan het eerste deel.