• 9.380.120 stemmen

The Amityville Horror (2005)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Andrew Douglas

Met onder meer: Ryan Reynolds, Melissa George en Jesse James

Releasedatum: 21 juli 2005

Plot The Amityville Horror

"What happened over the next 28 days has never been explained."

Op 18 december 1975 trekken George en Kathy Lutz met hun kinderen in hun nieuwe huis in Amityville, New York. Helaas wordt hun droom een nachtmerrie als zij enkele weken later worden geterroriseerd door de geesten van de ouders van moordenaar Ronald DeFeo.

avatar van Wassup !

Wassup !

Eerste deel was vrij goed maar nog niet echt hoogstaand, maar ga deze film toch nog eens afkijken .

avatar van Wassup !

Wassup !

Zeker vermakelijke horror. Het acteerwerk vond ik best. Het verhaal was ook wel goed, maar de film wou wat op de originele film afstemmen, zeker niet verkeerd. Van die enge meiskes en al en wat schrikmomenten. Goede remake 3.5/5 .

avatar van killerfreak

killerfreak

Origineel heb ik niet gezien, dus ik weet niet of het al dan niet een goede remake is tov de vorige. Ik vond het wel een goede horror, met paar goede schrikmomenten, maar vooral angstig sfeertje met bijhorende muziek en goede acteerprestaties.

avatar van speedy20

Niet helemaal e.

lees voorgande pagina's eens

avatar van dafoefan

dafoefan

IK denk al, heb ik dat getypt.

Je kunt de woorden wel uit mijn bericht halen, maar zo staat het er echt niet.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

speedy20 schreef:
Het is gebaseerd op waargebeurde feiten
Het gezin dat geterroriseerd werd ging net op tijd weg, net voordat vader bezeten werd.

avatar van BlueSword

BlueSword

vond het een doodenge film met een prachtige sfeer en goeie acteurs, genoeg schrikmomenten, wel standaard verhaaltje maar dat maakt voor mij niet uit.

een dikke 4.0*

avatar van bih

bih

ik vond dit wel een goede film, mooie schrikmomenten! wanneer je het niet verwacht! spook films lijken sowieso allemaal op elkaar bijna. Dus als je het een beetje gehad hebt met spook films dan wil je deze niet zien denk ik. Maar als je er geen genoeg van kan krijgen, dan is deze film zeker de moeite en tijd waard om te zien. ook leuk trouwens als je savonds met wat vrienden een filmpje wilt kijken tip; dolby suround sound aandoen! is een nog beter schrik effect! ik geef deze film een 4! zeker de moeite waard!

avatar van smash1991

smash1991

ik heb lang niet meer geschrikt bij films maar bij deze heb ik weer wat geschrokken en dat is gewoon een kick voor mij wanneer ik films bekijk

Amityville,gebaseerd op waargebeurde feiten ...
maar natuurlijk zal het echt gebeurde verhaal er anders uitzien dan de film,dat is altijd jammer

jammer dat ze de moord scene van Defeo niet volledig gemaakt hebben,Defeo is achter de moorden naar een bar gelopen en heeft een meneer laten meekomen,die meneer heeft dan de lijken gezien en heeft de politie gebeld

(ik ben verslaafd aan Amityville verhaal,en Ryan Reynolds zie ik graag spelen dus bij deze een 4,5 *)

avatar van bp123

bp123

gezien en vind het echt een topfilm . enge momenten continue door spanning echt zeer sterk en goed gemaakt . geen seconden verveeld 5 sterren

avatar van hommels

hommels

Ik heb deze film nu 2 keer gezien,, 1e keer vond ik hem echt zoo eng toen heb ik allemaal stukken gemist

de 2e keer heb ik hem wel helemaal gezien en vond ik hem wel grappig......

echt een hele leuke film! 5*

avatar van mandy//

mandy//

HEERLIJKE FILM ,,
Goed verhaal, goed geakteerd....
Paar lekkere schrikeffecten..

En het loopt nog goed af ook (gelukkig)

3,5* verdiende sterren! (of ster)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige film.

'The Amityville Horror' is niet eng, goor of uitzonderlijk, het is alleen vermakelijk. Het verhaal is aardig en de wendingen zijn goed, evenals het acteerwerk (Reynolds kan meer dan komedies!). Vermakelijk en leuk, maar doet nergens het laatste woord uit de titel eer aan.

2.5

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Wassup ! schreef:

Het verhaal was inderdaad goed, en veel schrikmomenten, ik denk de beste horror die ik geizen heb

avatar van Theatertje

Theatertje

Wat een idiote film is dit! Jakkes, geef mij maar het origineel... OK, ik moet toegeven dat er bepaalde schrikmomenten in voorkwamen, maar eigenlijk is dat een muist voor elke goede horrorfilm. Deze film heeft wel veel van die schrikmomentenb, maar echt een goede film wordt het nooit. Dat is een beetje jammer, want het origineel was wél goed.

avatar van film88888

film88888

Zeer goede remake, en ik geloof persoonlijk wel in het verhaal van dat huis waar iedereen over praat, maar in deze hebben ze veel erin gemixt dat alleen voor de film was, en dat is wel cool gedaan omdat in het orgineel zie je alles wat klopt, en dit is een beetje ver gezocht. Niet alles, maar toch wel een deel zoals: het dochtertje op het dak, en de babysitter dat klopt, maar zonder haar vinger in het hoofd van jody, en dan heb je nog zo een paar dingen, maar het is wel een hele goede remake, en het ziet ernaar uit dat Bay wat in het horror gere gaat werken. Ik geef hem een kleine 3,5

avatar van Max en Joep

Max en Joep

het valt me op dat een horrorfilm tegenwoordig nogal eens wordt afgerekend op het aantal "schrikmomenten" dat de film bevat.

Vreemd.

Ik ervaar een schrikmoment als een zeer goedkope truc om eng te zijn, daarin meestal falend. Schrikmomenten zijn vooral irritant.

In echte enge films, zoals bijv. The Shining, zitten weinig tot geen van die goedkope schrik-trucjes.

(DIt was overigens wel een zeer vermakelijke Amity-film)

avatar van Joey83

Joey83

Matige horror, maar niet slecht.

En ik vind dat er nu ook eens een tijdje geen horror uit moet komen met kleine meisjes met lang zwart haar, komt op mij over als van "ow niet eng genoeg, laten we er nog maar een fluisterend kind in doen", want dat genereert zoiezo kippenvel.

The Amityville Horror, een ideale rental voor een avondje.

avatar van Film Pegasus

Deze ripoff van The Shining bulkt uit van de clichés. Ryan Reynolds zie ik wel graag spelen, en die Melissa George zag er ook wel leuk uit. Maar dat die al 3 kinderen heeft? Echt wel geloofwaardig. Wat die babysitter den priester komen doen is vrij belachelijk. Blijkbaar om te bevestigen dat het wel degelijk om een vervloekt huis gaat. Af en toe slagen ze er toch in om iets van spanning te houden, maar dat is vooral vanwege het verhaal dat blijkbaar op The Shining is gebasseerd en geschikt voor een horrorfilm.

Ik kan me voorstellen dat bij deze film m'n vriendin en andere meiden het in hun broek zouden doen van de schrik. Uiteindelijk viel de film wel mee, maar blijft het er eentje in de rij en niet echt een uitschieter. 2.5*

avatar van DragQueen

DragQueen

Matige horrorfilm, en waar het verhaal betreft, hier had meer mee gedaan kunnen worden. wel goed acteerwerk van reynolds en george. maar op de paar schrikmomentjes na, vond ik de film niet echt denderend. de verhaallijn wordt niet vlekkeloos gebracht, en de film moet het teveel van z'n duistere sfeertje hebben. verder een vrij platte horror-prent, met weinige opzienbarende momenten. al is hij af en toe best spannend. gewoon leuk om een keer te kijken, maar geen uitschieter in het genre. 2,5 sterren.

avatar van alcapachino

alcapachino

vond dit echt een slechte film weet niet warom er ook weer een oude film moet worden geremaked

2 ster

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Vermakelijk, zeker met een vriendin die nogal scrikachtig is want deze momenten zaten er zeker in !!

Beginscene is ook mooi gedaan ! 3 sterren.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Ik hou van 'haunted house stories' en vind deze best geslaagd! Er zaten heel wat spannende momenten in en Ryan Reynolds is overtuigend in zijn rol. 3.5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Verrassend goede film waar ik (schokkend genoeg) nog niet op had gestemd.

Dit vind ik toch echt 1 van de betere 'ghost haunt the living' stories.

Cijfer: 4

avatar van jeroencafeine

jeroencafeine

Erg goeie film, had ook een paar goeie schrikmomenten.

avatar van Thomas83

Thomas83

Vermakelijk filmpje, maar die verhaallijn met het rebelse oudste kind is pas duizend keer in een film vertoond. Als het nou goed uitgewerkt was dan was het niet zo hinderlijk. Maar helaas wordt er gewoon slecht geacteerd.
Aan de sfeer ligt het niet echt in de film, die is prima. Best mooi camerawerk ook, en mooie locaties. De montage is ook niet slecht. De geluidseffecten zijn standaard maar niet echt slecht of zo. De enge scenes zijn meestal niet eng, maar sommige scènes zijn nog best aardig. Zoals die in de badkamer als het jongetje gaat plassen. Kreeg wel een beetje het idee dat er heel veel trucjes uit andere films zijn 'geleend', en dat er daar maar zoveel mogelijk in de film zijn gepropt. Zat al te wachten op de geest of persoon achter de koelkast-scene eigenlijk, maar die bleef dan weer uit.
Bij sommige scenes laten ze ook wat teveel zien, waardoor het 'wat heb ik net gezien?'-gevoel helemaal wegebt. De scene met de babysitter was daar een goed voorbeeld van. Die scene werd ook wat verpest door wat teveel en overheersende muziek vind ik.
Pluspuntje vond ik wel Ryan Reynolds. Niet dat hij spetterend acteerde, maar ook weer niet echt slecht, en hij had wel de geschikte kop voor zijn rol. Het is geen Jack Nicholson in The Shining, maar toch best goed gecast.
Wat ik relatief ook een pluspuntje aan de film vind is dat hij niet langer duurt dan nodig is, wat je nog wel eens ziet bij dit soort films. De filmmakers weten wanneer ze moesten ophouden.
Al met al best vermakelijk om eens een keertje te kijken, maar eng wordt de film nooit. 3.0*

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Aardige speelfilm waarbij men inzake het hele geestenverhaal met de neus op de feiten wordt gedrukt.

In de meeste gevallen gaat het bij dit soort zaken om mensen die zich zodanig bezighouden met deze shit, dat ze finaal doordraaien en hierin nog even lekker hun familie bij betrekken.

Mocht je het na deze speelfilm wel interessant vinden om dit ook eens uit te proberen, zou ik het je liever afraden !!!

(Mits je het graag nog wil navertellen).

Of bezoek anders even de vele websites waarbij men antwoorden zoekt die in 99% van de situaties duiden op zelfmoord.

3 * voor deze leerzame speelfilm die grotendeels een mix vormt met " The Shining " en " The Exorcist ".

avatar van wiehoe

wiehoe

Gisteren zag ik deze film in de reclame voorbij komen. Ik had gelijk van, die moet ik zien! Nu heb ik hem net bekeken, maar helaas. Ik vond het echt niets. Het verhaal is zoals een standaard spookhuisfilm en dat is gelijk ook het grootste probleem met de film. De film biedt niets nieuws. Allemaal horrorclichés.

De makers van de film hebben waarschijnlijk geprobeerd de film spannend te maken met een opstapeling van "spannende" scenes. Dit zorgt er voor dat de film erg chaotisch overkomt. Als ze de helft van dat soort scene's er uit gegooid hadden en het verhaallijn wat verfijnd hadden, dan was het misschien nog spannend geweest.

Jammer, het had een leuke film kunnen wezen.

avatar van Blue12

Blue12

heb hem net op tv gezien. Vond hem redelijk,.Maar ik snapte niet ggoed waarom ze steeds lieten zien als het 3.15 uur was. Mischien heb ik de rede gemist