• 9.380.221 stemmen

The Amityville Horror (2005)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Andrew Douglas

Met onder meer: Ryan Reynolds, Melissa George en Jesse James

Releasedatum: 21 juli 2005

Plot The Amityville Horror

"What happened over the next 28 days has never been explained."

Op 18 december 1975 trekken George en Kathy Lutz met hun kinderen in hun nieuwe huis in Amityville, New York. Helaas wordt hun droom een nachtmerrie als zij enkele weken later worden geterroriseerd door de geesten van de ouders van moordenaar Ronald DeFeo.

avatar van neo

neo

Simpel: Dat is het tijdstip waarop die vorige mannelijke bewoner opstond om te gaan moorden.

avatar van Dudine

Dudine

Blue12 schreef:

heb hem net op tv gezien. Vond hem redelijk,.Maar ik snapte niet ggoed waarom ze steeds lieten zien als het 3.15 uur was. Mischien heb ik de rede gemist

dat was dacht ik de tijd dat ronnie de kelder uit kwam en zn familie ging uitmoorden

maar dr is geloof ik nog iets met 3.15, spookuur ofzo? of is dat een andere tijd?

btw.. 3,5*

avatar van 606

vooral het laatste stukje met dat meisje was echt eng (vond ik)

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Film Pegasus schreef:

Deze ripoff van The Shining bulkt van de clichés. Melissa George zag er ook wel leuk uit. Maar dat die al 3 kinderen heeft?

Uiteindelijk viel de film wel mee, maar blijft het er eentje in de rij en niet echt een uitschieter.

Helemaal mee eens. Niet slecht, maar ook niet super. Origineel vind ik beter.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Nogal bespottelijke film. Barst inderdaad van de clichés, ik zag elementen voorkomen van meerdere films, waaronder The Shining. Zelden spannend.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Blue12 schreef:

Typisch, ik heb op die tijd de versie uit 1979 met James Brolin en Margo KIdder op TV gezien (zie: http://www.moviemeter.nl/film/7724 )

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Werkelijk geen enkel cliché wordt gemeden in deze inspiratieloze dertien-in-een-dozijn horrorfilm. Desondanks blijft het een succesvolle formule, die hier effectief wordt toegepast. Kijkt lekker weg.

avatar van Fabianth

Fabianth

Wel mooi dat het huis ook een soort van personage heeft. Als ik een keer in New York ben dan wil ik ook wel even naar dit gezellige dorpje.

avatar van mikey

mikey

Spanningloos horrorwerkje met shining effectjes. Iets anders dan het origineel. Ik krijg het idee dat elke keer hetzelfje spookmeisje wordt gebruikt. Ziet er wel okee uit verder. 2.5

avatar van Pestiis

Pestiis

HELL YEAH!!!!

deze film schopt kont!!

goed verhaal en vette fx!!

...ben me een paar keer rot geschrokken en daar moet je bij mij aardig je best voor doen

dikke 4.5e ster

en g*dverd*mme!!!!! wat is die babysitter een gruwelijk lekkere chick!

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Sterke film zeg!

1 van mijn lievelings horror's!

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze film heeft me geen moment verveelt, heel aardig gemaakt.

avatar van michael myers

michael myers

NeoTheXerox schreef:

Dom eind. Maar wel een film die me nachten lang heeft wakker gehouden, niet alleen vanwege de film maar wel over de verhalen op sites die ik heb gezien.

Het huis ziet er nu zo uit

Platte grond en foto's van ...

Ik heb meteen het in het Nederlands laten vertalen

Maar goed over de film, die ryan reynolds is zonder baard eens stuk lekkerder om naar te kijken. De film klopt voor geen meter, want volgens de familie Lutze knuts was Jodie een jongen en in de film is het een meisje, maar ik ga stoppen met deze review want ik krijg nu al kippevel!

op google earth kan je het ook zien

ocean avu amityville moet in typen op g earth

avatar van michael myers

michael myers

hee hee hee ik heb iets ontdekt dit huis uit deze film is helemaal anders ook van binnen 0,0

avatar van xangadix

xangadix

Vanaf heden NIET MEER STEMMEN.

avatar van White Trash

White Trash

Deze was echt slecht. Ontzettend voorspelbaar..ook het gedrag van de hoofdrolspeelspelers was irritant dom.

avatar van The Oceanic Six

Het verhaal is er 1 die we allang 100x gezien hebben maar de uitwerking is dusdanig goed dat ik de film behoorlijk sterk vond. De film is gewoon behoorlijk creapy. Ook is het acteren goed, wat bijdraagt aan de sfeer.

avatar van A.J

A.J

geweldige film,Zeer spannend!Zeer goede effecten en het huis heeft een angstaanjagende nieuwe look gekregen!Er gebeuren veel dingen die totaal niet echt gebeurd zijn maar dat maakt de film juist boeiend!voor mij 4,5 sterren!!

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

vermakelijk maar tegelijk ook veel te voorspelbaar

en dat is jammer

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Prima remake, maar toch vind ik het origineel uit 1979 beter

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

Vandaag weer gezien, toch gewoon nog steeds beter dan de vorige film ervan (vind ik persoonlijk)! Maar klopt het verhaal wel met de werkelijkheid nee toch?

Chloe Moretz

Ikzelf vind dit een uitstekende film met veel leuke schrik momenten.

Hij is ook best eng en een beetje bloederig. Als je van horror films houd dan moet je deze zeker eens gezien hebben. maar je weet al wat er gaat gebeuren op het begin (maar niet alles)Toch geef ik deze film 5 sterren.

avatar van dammit

dammit

maaar ik deze film eigenlijk eng ja het is horror maar er zijn ook horrorfilms die zijn echt niet echt daarom vraag ik het me af als ie eng ga ik hem kijken

avatar van _dangerous_

_dangerous_

we kijken juist naar een horror film omdat we verwachten dat het ook een horror film blijkt te zijn

maar helaas slaan we weer de plank mis met onze keuzes (of de makers he..)

avatar van Nasir

Nasir

Ik wilde deze film al heel lang zien Toen ik 'm voor 13,99 zag liggen gekocht, bekeken en zwaar teleurgesteld. Ik ergerde me gruwelijk aan de personages, het zogenaamde griezelig sfeertje, schrikmomenten. Nee, had niet verwacht dat hij zo slecht zou zijn. Toch wil ik het origineel zien.

Chloe Moretz

Het origineel is absoluut niet veel beter dan deze remake, maar die is ook niet slecht.

avatar van Maniac

Maniac

Vind hem echt tegenvallen hij klopt ook niet tegenover het oude deel veel stukken zijn gewoon erbij verzonnen om het spannender te maken en veel te voorspelbaar vooral die stukken met jody zijn erg overdreven ook hoe die vent die hond dood maakt omdat die die demon ziet en opeens heeft die die arme hond vermoord haha echt dom,in het oude deel als de hel los is gebarst op het einde en de hele familie wil wegrijden gaat die nog eens alleen het huis in om die hond te halen in de kelder maar hij valt in die bron en die hond trekt hem eruit,mja zo zijn er nog meer van die stukken.

En waarom 03:15?

Omdat Ronald Defoe om die tijd zijn familie heeft uitgemoord.

En ze zeggen dat het waar gebeurd is die moorden wel maar de rest is verzonnen en het is bewezen iedereen weet dat die familie Lutz schulden had van hun hypotheek daarom hebben ze dat ook verzonnen om er vanaf te komen en om geld te maken met het verhaal dat was hun enige doel en die Ronald Defoe hoorde stemmen in het huis die zeiden dat die zijn familie moest doden en dat was natuurlijk erg gunstig voor de Lutz's zo konden ze er een mooi horror verhaal van maken en flink geld maken want na de familie Lutz is er een andere familie in het huis getrokken en die hadden geen last van stemmen of jody of paranormale verschijnselen in en rondom het huis ,conclusie:Ronald Defoe is een psychopaat en de familie Lutz maakt geld op kosten van de doden om van hun schulden af te komen :S

Chloe Moretz

Zo ook heeft Amityville remake nadelen en voordelen. Dat het waargebeurd is maakt het interessanter Wat ik dan ook nog goed vind aan deze film is dat ie ook veel horror elementen heeft, je ziet allemaal bloed druipen, geesten, stemmen, en ander gespuis. Maar er zijn nog engere films! (veel engere)

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

niet overtuigend en niet spannend en slecht einde...

Ik heb inmiddels ook een aversie gekregen tegen films met spookhuizen en families die weigeren te vertrekken.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Beste horrorfilm van 2005 vind ik persoonlijk...