• 9.381.104 stemmen

The Amityville Horror (2005)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Andrew Douglas

Met onder meer: Ryan Reynolds, Melissa George en Jesse James

Releasedatum: 21 juli 2005

Plot The Amityville Horror

"What happened over the next 28 days has never been explained."

Op 18 december 1975 trekken George en Kathy Lutz met hun kinderen in hun nieuwe huis in Amityville, New York. Helaas wordt hun droom een nachtmerrie als zij enkele weken later worden geterroriseerd door de geesten van de ouders van moordenaar Ronald DeFeo.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

deze film lijkt wel op The Shining maar dan laten ze meer zien ofzo. (niet dat het beter is)

darkjaap

erg spannend en af en toe best wel eng..

wel erg vermakelijk ~!

btw inderdaad ook wel zeker wel een van de betere horrorfilms uit 2005

avatar van NineEleven

NineEleven

Ik heb hem gistere ook gezien. Ik verwachtte er veel van maar het is dus tegen gevallen. Ik kijk graag horror maar omdat ik gistere met een vriendin de film keek was hij totaal niet meer spannend of eng. Zij schrok meestal wel maar ik totaal niet. Ik weet zeker dat als ik hem alleen had gezien hij wel heel goed zou zijn dus daarom geef ik hem 4*

darkjaap

nog best wel hoog cijfer voor jou kritiek..

avatar van Shaaron

Shaaron

Spannend, soms eng..

Ik vond het een goeie film!

avatar van lesnar

lesnar

Deze film vond ik wat minder. Op hier en daar wat schrikmomenten, kon hij me voor de rest niet echt boeien. Had er waarschijnlijk ook teveel van verwacht omdat men in mijn omgeving de film nogal goed vond.

Vroeg me alleen af waarom ik vroeger nooit zo'n babysitter kreeg .

avatar van Keane1983

Keane1983

Haha de babysitter vond ik dan niet zo heel erg bijzonder, ik vond George een wereldlichaam hebben hahaha alleen dat is al een paar punten waard.

Nu de film zelf vond ik ook niet tegen vallen. Zaten leuke schrikmomenten in en het spanningsgehalte vond ik ook hoog.

De film is lekker duister en qua acteerwerk voor een horror/thriller vond ik hem ook zeker niet slecht.

Van mij krijgt de film 3.5 (een 4 vond ik net iets te hoog, en bij dit cijfer wat ik nu geef zit het lichaam van george niet bij inbegrepen)

avatar van guylopez93

guylopez93

goeie horror film

spannnend met ook wel een eng sfeertje erin, goed verhaal, veel schrikmomenten en prima geacteerd door Ryan Reynolds die een heel gespierd lichaam had

Chloe Moretz

Hebben jullie The Eye remake al gezien, die is veel enger

deze is te voorspelbaar.

darkjaap

wat heeft de eye met deze film te maken en waarom geef je hem dan 5 sterren en antwoord op je vraag ja ik heb de REMAKE gezien.. redelijk goed maar de aziatische is beter

avatar van Quaest

Quaest

Ryan Reynolds acteert wel goed. Mooie verhaal. En wel spannend.

Chloe Moretz

Ik vond The eye veel enger dan deze remake. Ik vond trouwens Mellisa Goerge beter acteren dan Ryan reynolds maar het acteer werk is sowieso goed Ik heb iets met chelsea zij is heel mooi en lief. die laatste scene zou dacht ik een voorbode kunnen zijn op een vervolg van deel 2 origineel.

avatar van Devoo

Devoo

Goede horror, af en toe spannend, goede momenten en af en toe een schrikmomentje. Verder niet echt heel veel speciaal, maar het is allemaal wel behoorlijk!

avatar van Theunissen

Best wel een aardige remake van "Amityville Horror". Hij was in ieder geval goed te bekijken. Het is weliswaar geen top maar wel vermakelijk entertainment.

avatar van voskat

voskat

Kon werkelijk niks gedenkwaardigs ontdekken aan deze remake. Niks onderhuidse spanning, niks creativiteit.

Jammer. Ze hadden er meer van kunnen maken dan een matige tv-film.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Af en toe werd het spannend, hier en daar een (mislukte) schrikmoment was ik toch wel jammer vond. Had van mij nog wel enger gekund. Hij was echter wel vermakelijk. Niet heel bijzonder, maar wel leuk.

nickvanzutphen schreef:
toch nog een best spannende remake maar toch weer voorspelbaar.
en het engste van de film is eigenlijk dat het meeste echt gebeurt is , de jongste dochter "chelsea " had echt een "imaginary friend" die josie heette , terwijl zij eigenlijk niet wist dat die in dat huis gewoond had.
ik vond het toch nog de moeite waard.

Dat imaginary friend die heette "Jody" niet josie.
En de engste scene is toch wel: dat kathy aan het afwassen is
en dan staat er op een bord met kleuren magneten Katch em Kill em en die flits.

606 schreef:

vooral het laatste stukje met dat meisje was echt eng (vond ik)

Die laatste scene met "Jody" vond ik absoluut niet eng.

maar wel geinig. Een echte enge scene vond ik...

(Zie hierboven), maar zelfs dat was niet eng genoeg voor mij!

Chloe Moretz

- MGM gaat een vervolg maken op The Amityville Horror, maar wel eentje die rechtstreeks op dvd uitkomt. Er zijn bronnen die melden dat het verhaal waarschijnlijk gaat over een onderzoek in het spookhuis, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

avatar van watarichase

watarichase

ik vind het niet echt een enge film, maar dat het echt is gebeurd geeft je wel een raar gevoel. ik vind alleen dat ze het juist daarom veel beter konden maken als die al is.

avatar van mikeyd81

mikeyd81

stan schreef:

haha nee maar was effen om te zeggen dat ik deze film eng vond

moet je de shining nog maar es gaan bekijke;)

watarichase schreef:

Echt gebeurd ,jaja...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

crack1 schreef:

Echt gebeurd ,jaja...

Er wordt beweerd dat het inderdaad echt is gebeurd, maar hier zit volgens onderzoekers veel twijfel aan.

crack1

Ik weet het,zulke verhalen neemt men het best met heel grote korrel zout!

Chloe Moretz

Dat Ronnie z'n familie heeft vermoord omdat hij krankzinnig werd door waanbeelden, dat zou denk ik wel echt gebeurd geweest zijn.

maar er zijn ook een boel dingen bijverzonnen: het dochtertje op het dak heb ik niet in het origineel gezien dat kwam daar ook niet in voor. en de babysitter scene met Jody is ook verzonnen. Of die letter magneten met de koel kast bijvoorbeeld. Maar dat is voor mij niet storend. sterker nog ik vind het juist geweldig dat dat zo is want

Chloe Moretz schreef:

dat maakt de film extra spannend.

Wat je dus wil zeggen is,dat het origineel verfilmd is zoals het werkelijk gebeurt zou zijn!

Ik betwijfel dat ten zeerste...,spannend is hij inderdaad,ik vind het een goede film....,maar based on a true story?

M'n gat.

avatar van danielh

danielh

Dit is 1 van de betere horrors als je het mij vraagt. Ik heb de film al meerdere malen gezien en hij blijft vet, veel schrikmomenten en leuk gemaakt, die geesten.. voor mij 4.5*

avatar van M.ike

M.ike

durf ik hem wel te kijken in me eentje vanavond? .,,,,

avatar van Manu

Manu

Chloe Moretz schreef:

dat maakt de film extra spannend.

idd, based on a true story?

yeah right

avatar van Glacius

Glacius

matthijs_013 schreef:

Het schijnt inderdaad verzonnen te zijn door de bewoners om hier flink op in te cashen.