• 9.381.114 stemmen

The Amityville Horror (2005)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Andrew Douglas

Met onder meer: Ryan Reynolds, Melissa George en Jesse James

Releasedatum: 21 juli 2005

Plot The Amityville Horror

"What happened over the next 28 days has never been explained."

Op 18 december 1975 trekken George en Kathy Lutz met hun kinderen in hun nieuwe huis in Amityville, New York. Helaas wordt hun droom een nachtmerrie als zij enkele weken later worden geterroriseerd door de geesten van de ouders van moordenaar Ronald DeFeo.

Hij kwam afgelopen vrijdag op T.V op Net 5

Het blijft voor een horrorfilm een hele goeie (waar gebeurd of niet)

Ik heb 'm dan ook weer gezien, en ik vind 'm toch weer best eng. hij is enger dan The Texas Chainsaw Massacre remake.

The Grudge en The Amityville Horror zijn ongeveer hetzelfde (vind ik)

mister blonde

Mijn god wat was dit slecht. Zelfs maar niet een klein beetje spannend. Heel erg standaard (goh een huis dat geterroriseerd wordt door geesten). Troep.

mister blonde schreef:

Dit was absoluut niet slecht, hoe kun je dit nou slecht vinden.

Dit is echt best wel een lekkere enge film. Hij is echt zoo vermakelijk

goeie schrik momenten, veel sfeer, spanning, waar gebeurd

een heuse aanrader.

mister blonde

Zal aan mijn referentiekader liggen (zo veel goede horrorfilms en jij stopt je top 10 vol (op nummer 9 en 10 na) met die recente troep), maar heb vele films gezien met hetzelfde concept die vele malen beter waren. Dit is trouwens natuurlijk helemaal niet echt gebeurd. Geeft aan dat jij je makkelijk laat inpalmen.

avatar van Halcyon

Halcyon

@ mister blonde: Deze heb ik niet gezien, maar het origineel zou inderdaad gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. Er wordt geloof ik ook ergens in de begin- of eindgeneriek van de film naar verwezen. Toegegeven, zulke stellingen moet je altijd met een korrel zout nemen, maar toch .

mister blonde

Weet ik allemaal wel Halcyon , ik geloof er alleen he-le-maal niets van. Is gewoon een Blair Witch Project achtige poging tot een hype. Vind het dan ook verbazingwekkend dat mensen het aannemen als absolute waarheid.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ah ok, ik wist niet dat jij het wist. Laten we het dan op "geloof" of "naïviteit" steken. Ik ben een van die mensen die naïef genoeg is om in paranormale zaken te geloven .

mister blonde

Ik geloof daar inderdaad niet (echt) in, maar vind dat niet meteen naief. In dit geval geloof ik er gewoon niets van. Is simpelweg een handige pr truc. Daar ben ik tenminste redelijk van overtuigd.

avatar van movieaddictt

movieaddictt

mister blonde schreef:

Sorry hoor, heb je hem wel gezien, of heb je alleen de trailer gezien.

Dit is namelijk een stukje meesterwerk op horrorniveau.

avatar van Zinema

Nogal matte horrorfilm die enorm voorspelbaar, maar vooral niet spannend is. Naast het clichématige verhaal is deze remake ook nog eens doorspekt met niet al te beste acteerprestaties. Deze kun je rustig overslaan. Matigheid troef.

avatar van m1701

m1701

Film was niet slecht!

Leuk verhaal

Had niet verwacht dat Reynolds zo kon acteren.

Was eerst bang dat het door hem een Comedy ging lijken. Maar toch aardig gekozen. Speelde zeer overtuigend.

Om eerlijk te zijn kon ik niet zeggen dat dit een horror was vond het eerder een combi van thriller/horror

Van mij krijgt het 3,5*

Max en Joep

toch eigenlijk helemaal niks mis met deze remake.

de personages zijn heel aardig, geloofwaardig.

Reynolds is een prima George Lutz.

Vlot gemonteerd, enkel leuke effecten, prima sfeer, genoeg spanning/

BEst wel een hele goeie Haunted House film

ik ga deze gewoon eens 4 sterren geven, zie geen enkele reden waarom het er eigenlijk minder zouden moeten zijn.

avatar van under/the/sea

under/the/sea

Ik ga deze film dan gewoon 0,5 sterren geven, omdat ik te veel redenen zie om het niet hoger te geven.

Deze horror film is gewoon 1 van de beste horrorfilms die er bestaat

en ik vind dit totaal geen thriller gewoon puur HORROR zeker weten.

Het acteerwerk van die kleine meid is uitstekend. Er zitten hele mooie effecten in vooral veel schrik momenten.

Dit is toch echt een van de betere horror films van de jaren 2000st

under/the/sea schreef:

Ik ga deze film dan gewoon 0,5 sterren geven

zo, dat zal mij leren!

Max en Joep

trouwens, in de verhaal omschrijving alhier veroorloofd men zich nogal wat vrijheden he?

Halcyon schreef:

En wanneer ben je van plan deze eens te bekijken?

Ik raad het je zeker aan, dit is hele goeie horror

bekijk 'm nou maar!

avatar van maerk

maerk

Een gezin dat niet goed met elkaar overweg kan, een van de kinderen is half paranormaal begaafd, een behekst huis en een paar geesten. Resultaat? De zoveelste slappe horrorfilm.

Wat een slechte film is dit zeg. Bij het camerawerk is zoveel mogelijk geprobeerd om bijzonder te zijn maar er zitten maar een paar mooie shots bij. Over het algemeen saai en oppervlakkig. Alle horrorclichès worden uit de kast getrokken en er zitten maar een stuk of 3 onvermijdelijke schrikmomenten in de film. Voor de rest eigenlijk niet eng. Het acteerwerk is erg slecht. Ryan Reynolds kan helemaal niet overtuigen. Hij wordt bezeten door het huis en begint boos te doen en met hakbijlen te zwaaien. Erg matig en ik heb iemand deze rol een aantal jaren geleden tien keer magnifieker zien spelen. Dat was natuurlijk Jack Nicholson in The Shining, die film zou ik gaan kijken in plaats van deze. De gore-effecten en een twee scènes op het dak en vinger in hoofd zijn nog wel te pruimen.

Max en Joep

ik vond Reynolds eigenlijk best een positieve verrassing!

Nasir

Gisteren weer bekeken, maar alleen maar omdat een vriend van mij deze wilde zien. Ik heb me echt rot zitten lachen bij deze film. Er zitten schrikmomenten in de film die slecht zijn uitgevoerd. Zal er verder geen woorden meer aan vuil maken, maar mensen die vinden dat dit een van de beste horrorfilms OOIT is moeten eventjes [rec], The Others, of zoals Maerk al aangaf The Shining en de vele andere klassiekers maar gaan bekijken.

Chloe Moretz

Vinden jullie de remake van THE EYE met Jessica Albe wel een goeie film? die is naar mijn mening veel enger. Deze is meer voorspelbaar THE EYE is minder voorspelbaar maar deze heeft een hoger horrorgehalte daarom vind ik beiden films even goed.

maerk schreef:

Ik vindt dat je The Shining en The Amityville Horror allebij moet gaan kijken. Ik ben het wel met je eens dat The Shining betere acteerprestaties heeft (Dat vind ik ook) maar Amity heeft mooiere effecten en is griezeliger.

avatar van maerk

maerk

Chloe Moretz schreef:

De effecten waren soms wel mooi, maar deze film vind ik zeker niet griezelig. Er zitten misschien wel een paar schrikmomentjes in maar voor de rest gewoon saai en lelijk.

Jeauhan

Film van een bedenkelijk niveau waarin werkelijk alle horrorclichés de revue passeren. De geesten in het huis zitten op werkelijk elke plek waar je ze verwacht (dus in de kast, voor de spiegel, in de badkamer etc.), de rol die de kelder speelt, de lichamen op de bodem, het boothuis en de magneetjes op de koelkast. De 'schrikmomenten' zie je mede daardoor van mijlenver aankomen. Ook het verhaal is erg cliché en van een slecht drama/comedy niveau. Neem de nieuwe man in huis, vooral de oudste die daar problemen mee heeft etc.. Daarnaast werd de geloofwaardigheid bij het binnenkomen van de nanny direct de grond in geboord. Het feit dat een moeder haar kinderen alleen laat met iemand die ze eerder bij de tippelzone dan in de supermarkt gevonden heeft brengt de film dicht bij een slechte comedy.

Het einde deed de film tot slot ook nog zakken naar een lachwekkende climax waarbij je nog eerder in de broek zou plassen van het lachen dan je broek volpoepen van angst. Niet echt sterk voor een horror.

Jeauhan schreef:

Wat dacht je van Saw 3 dat is pas een film waarbij je in je broek zou plassen van het lachen ha ha Saw 3 is absoluut veel slechter dan deze geweldige horror remake Saw 3 is honderdduizend keer cliche dan deze, want dit is namelijk meer dan een meesterwerk!

maerk schreef:

Het is gewoon echt een feit dat dit de aller beste en engste horror film is al die domme klassiekers zijn niks waard vergeleken met deze vinger in hoofd, lettermagneten, op het dak en goede schrik momenten maken deze film tot de aller beste horror film die er bestaat that's a fact

Jeauhan

Het is never en nooit niet mogelijk te concluderen dat een bepaalde film 'feitelijk' de beste ooit is. Bij welke film dan ook, simpelweg omdat films onderhevig zijn aan smaak en verchillende meningen.

Daarnaast draai je de hele tijd hetzelfde riedeltje af, zonder dat je echt op bepaalde argumenten ingaat. Daarnaast: een paar schrikmomenten maken echt nog geen goede horror. Een horrorfilm bestaat uit zoveel meer facetten. Een horror moet angstaanjagend zijn, het gevoel geven dat je weg wilt kijken, moet ontastbaar zijn. Zaken die deze film echt niet had.

Nasir

Inderdaad, bij Irreversible heb ik ook een paar keer moeten wegkijken. Ook dat is horror maar dan zonder special efx spoken en schrikmomenten.

Ik hou van goede griezel/horrorfilms die het meer moeten hebben van suggestie. Tot nu toe zijn er maar een paar spookfilms geweest die me de rillingen over m'n lijf deden lopen en daar zit Amityville horror dus echt niet bij. De vierde man van Verhoeven vind ik bijvoorbeeld veel enger dan deze film. En dit is geen persoonlijke aanval op jou Chloe, als jij vind dat dit de beste ooit is gemaakt wie ben ik dan om te zeggen dat het niet zo is

Jeauhan

Ze zegt alleen dat het een feit is dat dit de beste horror is. Maar uiteraard heeft iedereen recht op een eigen mening.

Het gevoel dat je weg wil kijken krijg ik vaker wanneer bepaalde zaken juist niet te expliciet in beeld worden gebracht. Vaak vind ik het jammer dat de muziek een bepaald schrikmoment al doet voorspellen.

Jeauhan schreef:

Vind ik ook.