Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 12 april 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Silence of the Lambs
"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."
Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Clarice Starling
Ardelia Mapp
Barney
Lamar
Silky & Smooth
Sorry hoor, maar jij hebt juist een belangrijk moment en bijzondere ontsnapping totaal gemist met je geskip...
huVILEub
Skippen is sowieso stom bij films. De meeste scènes die er in zitten hebben wel nut. Niet dan?
moviemafketel
- 19752 berichten
Trouwens ik hoorde dat ik de 'vervolgen' niet moet kijken na het zien van deze. Wordt alleen maar minder. Iemand eens/oneens hierover (beargumenteerd!)
Het wordt iets minder, maar nog steeds niet slecht. Hannibal's karakter blijft netjes behouden. De klassieker-status van deel 1 zul je echter niet terugvinden. Jammer is wel dat Foster niet meer mee speelt, maar dus wel haar karakter.
Silky & Smooth
Ja mee eens, maar ik bedoelde in zijn geval. Hij ziet iets, hij skipt en dan is hij verwonderd over iets. Als hij gekeken had snapte hij het wel (en was het misschien leuker geweest).
Yennick11
Ah wat speelt die Jodie Foster geweldig, met die nasty stem erbij. Perfect passend bij de rol !!
yorickk
Sterke film, maar niet brilliant. Persoonlijk vindt ik psycho veel sterker. Hier is eigenlijk alleen het einde spannend.
TragieStar.*
Zeker wel een leuke/spannende film.
Ik had er eerlijk gezegd toch iets meer van verwacht maar het beviel me zeker wel.
Jodie Foster acteert weer eens super en ook Anthony Hopkins komt weer lekker creepy en overtuigend dit keer over.
Het verhaal vind ik zelf niet zo boeiend maar het wel lekker mysterieus en spannend en leuk neergezet.
Veder vind ik het zeker wel een aanrader maar niet echt een bijzondere film maar wel een topper!
En nu dan maar hopen dat het vervolg net zo goed blijkt te zijn. Dat zal ik snel genoeg zien hoop ik
RSmovie91
Ik heb hem vandaag weer eens bekeken, en ik blijf bij mijn score. Heerlijke film is dit.
Ook de laatste zin van Lecter vind ik geniaal: I'm having an old friend for diner
Zowel Hopkins als Foster spelen hun rol uitstekend en ook de rest van de cast doet het goed.
Maar kan iemand mij vertellen wat nou eigenlijk de volgorde is van de films (in chronoligische volgorde)?
Het begint zeer waarschijnlijk met Hannibal Rising en dan?
boozebelly
- 1908 stemmen
Naar mijn mening heeft deze film nog niks aan kracht ingeleverd. Ik neig eerder naar een volle 5* dan naar 4*. Binnenkort maar weer eens even bekijken.
Anthony Hopkins speelt bovenal geniaal in deze film, je zou hem zo in huis halen als hij voor je deur stond. Die man heeft een geniale uitstraling voor de rol van psycho. Hij kan je aankijken als een hongerige pup in de regen, maar hij hoeft maar dit te doen of je hebt meteen iemand voor je die je aankijkt als iemand die s nacht's met een schep het kerkhof oploopt om te zien of er nog wat te n*uken valt. Brrrr......
In mijn optiek is dit één van de beste thrillers, die 4,12 gemiddeld vind ik dan ook niet meer dan terecht
Silky & Smooth
De volgorde van het verhaal is Hannibal Rising, Red Dragon, SotL en dan Hannibal. Maar ik denk dat het beter is om gewoon de volgorde te bekijken waarin de films zijn uitgebracht. Ik heb ze zo gekeken en het is bijvoorbeeld wel leuk om eerst Hannibal zo goed mogelijk te 'kennen' uit zijn film, voordat je zijn rising gaat bekijken. En ook Red Dragon is er eigenlijk voor, maar daar zit een moment in waarom het alleen al leuk is om deze ook na SotL te kijken. Dus ik zou gewoon deze volgorde aanhouden:
SotL
Hannibal
Red Dragon
Hannibal Rising
- Hannibal
Maar Hannibal Rising is pas later gekomen maar je ziet dan hoe Dr. Lecter zo geworden is volgens mij.
Dus daar begint het mee.
Maar het is raar want bij het einde van Red Dragon hoor je dat Clarice Starling binnekomt in de afdeling waar Lecter zit dus dan zou eerst Red Dragon komen en daarna pas Hannibal of The Silence of the lambs.
Toby N. Tucker
Maar ik vind het allemaal een beetje rommelig dus.
The Silence of the lambs staat i.m.o totaal los van die commerciele gedrochten; wat vrij vaak het geval is met sequels.
Qar
Uitstekende thriller die bij mij echt een constant gevoel van spanning hield.
Zoals de meeste vond ook ik Hopkins geniaal in deze film, briljant gestoord is denk ik de beste omschrijving van hem.
Ik moet zeggen dat ik dat accent van Foster eerst wel wat irritant vond, maar naar mate de film verder was vond ik het eigenlijk ook wel passen.
Vond ook Ted Levine wel sterk in deze film, misschien wel helemaal omdat ik van hem juist de politierollen gewend ben.
Maar juist in deze rol als psychopaat vond ik hem wel erg sterk.
Een film die tegen de 5* aan zit, maar dat net die red door oa: Hannibal die wel heel erg makkelijk kan ontsnappen uit die kooi en ook wel aan het eind als Buffalo Bill met zijn nighvision achter Clarice aanloopt en eerst nog even moet laden zodat zij hem hoort.
Maar ik vind het allemaal een beetje rommelig dus.
Hannibal Rising is toch pas als laatst uitgekomen? De volgorde van het leven van Hannibal is dus gewoon: Hannibal Rising, Red Dragon (Je ziet hoe hij in de gevangenis beland en aan het einde komt inderdaad Starling binnen. SotL begint toch ook dat hij in dezelfde cel zit? Dus die is pas later), Silence of the Lambs en dan Hannibal (want in SotL is Hannibal ontsnapt en hier gaat het verhaal weer verder na zijn ontsnapping (met een oudere Starling!)). Zoals ik al zei: ik vond het leuker om eerst een beeld te krijgen van Hannibal en dan de weg er na toe (Hannibal Rising). En het moment dat Starling binnenkomt is ook leuk als je eerst SotL hebt gezien. Vandaar dat ik de volgorde waarin ze zijn uitgekomen ook de leukste volgorde vond om te kijken.
TragieStar.*
Ja, okeej. Dankje voor je uitleg trouwens

Maar Hannibal Rising is later uitgebracht maar daar begint het mee.
Maar Red Dragon is pas later uitgebracht dan Hannibal & Sotl maar is wel eerder dan die 2 dus dat vind ik beetje raar.
Maargoed, ga me niet meer zoveel meer van aantrekken. Gewoon kijken xD
Juneau
Mooie film. Goed verhaal en sterk acteerwerk (Hopkins acteert hier geniaal).
Geweldig verhaal dat ook prachtig ondersteund wordt door stevige acteerwerken. Af en toe wat clichématig, al ligt dat waarschijnlijk aan de tal van parodieën die er gemaakt zijn op deze film. Hopkins imponeert in elk geval met z'n rol als Lecter en straalt een grote dreiging uit. Fosters karakter is soms net te 'zielig' als het ware, al hoort dat wel bij de rol. Het verhaal kent net iets te veel figuren, die wel belangrijk zijn voor het verhaal (en bij de verfilming van het boek gelukkig zijn behouden), maar die soms dreigen van de sfeer te ondermijnen. Daarom ook geen topscore, maar wel een zeer sterke film en één van de betere in het genre.
movielou
jodie foster en antonio hopkins waren steen goed hierin, het verhaal was ook top. Maar dit is toch niet de echte orginele hannibel lector?
4,0
belizard
Mooie film. Heel mooi acteerwerk, vooral Anthony Hopkins zet zijn rol geweldig neer. Ook een heel mooi verhaal, vooral doordat Hannibal makkelijk dingen aan/in mensen ziet en zo slim is. Het einde met de nightvision vond ik wel wat slechter, omdat Buffalo Bill nog moet laden, terwijl hij haar al aan het besluipen is.
Al met al een 4.5*
joeyspo
de discussie word overal gevoerd bij elke film van hannibal.
de volgorde is zo
manhunter of reddragon. reddragon is een verfilming.
Replicant
Wat een geniale film dit!
Echt een juweeltje.
Hij oogt zeer realistisch en dat deze film uit 1991 komt zou je echt niet zeggen qua verhaal en de manier waarop deze film wordt gefilmd.
De acteurs spelen deze film perfect uit en de hele sfeer in de film is realistisch en rauw.
Een grote aanrader
BjornH
Sterke film met een uitstekend plot, fantastische dialogen en een excellererende Hopkins. In mijn opinie draagt hij de film totaal in zn eentje aangezien ik helemaal niks met die anderen had. Die Jodie Foster vond ik maar irritant met dat rare accentje en de rest vond ik ook niet zo bijster bijzonder.
Marpher
prima film hoor, erg spannend maar mij te bloederig.
takeshi-san
Wat een pracht film de acteurs deden hun werk goed de stem van Jodie Foster is aan het begin wel een beetje irritant maar het went en ook mijn complimenten aan Anthony Hopkins die een geweldige acteer prestatie neer zet als Dr. Hannibal. Silence of the Lambs is een geweldige film en uniek in zijn soort kortom een film die iedereen moet zien.
Dutch Lion
Ik heb de film niet gezien maar ik raad iedereen aan als je de hele serie wilt kennen. Om de boeken te lezen, deze zijn echt briljant goed.
Ik kijk de films niet omdat ik de boeken al heb gelezen en bij alle films waar ik eerst het boek van heb gelezen is de film weer een teleurstelling.
Zoals velen weet ik ook niet de volgorde maar ik ben in ieder geval begonnen met Hanibal Rising wat opzich ook als apart boek te lezen is. (Zal ook wel gelden voor de film).
BosmaniaK
Al met al een 4.5*
dat hij de haan spant (wat jij laden noemt) hoeft niet eens, je kan wel gewoon schieten. daarom was dat nogal dom van hem want als hij dat niet had gedaan had hij gewoon haar neer kunnen schieten.
maar ach, kzou ook niet weten hoe je er een beter einde aan zou kunnen breien.
Svenniboyke
Ja de top van de top is deze film he
!Heb hem zeker al 10 maal gezien en nog blijft hij mij boeien.Anthony Hopkins en Jodie Fosten zijn dan ook bangelijk goede acteurs!!
sweinsteiger
de discussie word overal gevoerd bij elke film van hannibal.
de volgorde is zo
manhunter of reddragon. reddragon is een verfilming.
zeker niet!!!!
red dragon
chevy93
Heel lang geleden had ik deze film al gezien. Het enige wat me er van bij stond, was dat het een langdradige film was. Vandaar dat ik deze zo lang heb laten liggen. Door de hoge notering en toch wel nieuwsgierigmakend verhaal vond ik dat deze film toch een herkijkbeurt verdiende. Die kwam er gisteren.
De film heeft natuurlijk twee ijzersterke karakters. Allereerst Clarice, die door Jodie Foster geweldig neergezet wordt. Hoewel het accent toch een beetje een misser was. En Hannibal natuurlijk. Anothony Hopkins hiervoor is in mijn ogen één van de beste casts ooit. Een enorm intrigerend karakter, elke keer als er een close-up van hem kwam kreeg je rillingen over je hele lijf. En de manier waarop hij praatte, met al die nette woorden. Geweldig!
Jammer dat er dan ook te weinig op het Clarice vs Hannibal-principe wordt geconcentreerd. De toevoeging van Bill was opzich wel leuk, maar niet zo hoogstaand als Hannibal. Ik vond hem geen geniale, imponerende persoon.
Helemaal jammer was dat het einde zo cliché was. En daarmee doel ik op het feit dat Clarice Bill ging volgen de kelder in. Ik had toch wat hoogstaanders verwacht.
De ontsnapping van Hannibal was overigens geniaal uitgevoerd. Een dikke vette plus voor deze film. Wel knap dat hij zo snel een ander gezicht kan aannemen, maar goed. Ook de minimale bewaking bij zo'n geschift persoon, vond ik een beetje raar. In een gewone gevangenis worden volgens mij nog betere voorzorgsmaatregelen genomen.
Een uitstekende thriller die heel veel potentie had, maar waarbij simpelweg te veel van het beste deel werd afgeweken.

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

Hannibal
2001

Manhunter
1986

Het is maar een film? Deze echte moordenaars vormden inspiratie voor beroemde horrortitels

Jodie Foster niet geneigd om naar 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' te kijken

'The Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe volwaardige trailer

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
gebaseerd op boekfbiontvoeringscientific study psychopaathorrormoordseriemoordenaarpsychologische thrillerwreedheidkannibaalpsychiatermoth virginiadisturbedneo-noirkannibalismetwistedskinning adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalpast history suspensefulforebodingominouspsychological profiling