• 9.375.420 stemmen

The Silence of the Lambs (1991)

Thriller / Misdaad | 118 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Anthony Hopkins, Jodie Foster en Scott Glenn

IMDb beoordeling: 8,6 (1.699.628)

Releasedatum: 12 april 1991

Plot The Silence of the Lambs

"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

Clarice Starling

Senator Ruth Martin

Ardelia Mapp

avatar van roda

roda

alles is top aan deze film,behalve jodie foster.dus net geen 5 maar 4.5 sterren.

avatar van yosemite44

yosemite44

behalve jodie foster?

avatar van roda

roda

ik weet niet ,die heeft gewoon iets irritants over zich.

avatar van NERD

NERD

roda schreef:

ik weet niet ,die heeft gewoon iets irritants over zich.

Ben ik het helemaal mee eens

avatar van herman78

herman78

Ik vond Jodie Foster juist een reden om de film een halve ster meer te geven. Voor mij was zij het beste van de film, samen met de seriemoordenaar (niet Hannibal, die andere).

avatar van M. Rodriguez Fan

M. Rodriguez Fan

roda schreef:

Jodie Foster acteert geniaal in SotL, Zo ook Anthony Hopkins. Weet niet wat zij voor irritants heeft vooral niet in die film.

avatar van as

as

Ik vind Ted Levine toch wel jammerlijk onderschat in deze film als de moordenaar waar Foster jacht op maakt. Jammer dat daar toch niet meer waardering voor is geweest. Hij speelt zijn rol met verve.

avatar van mister blonde

mister blonde

Voor Ted Levine is best wel wat waardering geweest. alleen zijn er voor hem vrij weinig andere grote rollen na gekomen. Wat dat betreft is hij natuurlijk in de schaduw van foster en hopkins blijven staan...

avatar van Chrizzlle

Chrizzlle

Ik vind het echt een klassieker, en hij is toch pas in '91 gemaakt.[off] Bij een klassieker denk ik altyd aan iets zeer ouds en geniaals [/topic] Spannend / Goed Acteer -werk / Goed verhaal..

avatar van vdc

vdc

Prachtige score, waarmee je vanaf het begin al de spanning aanvoelt. En dan de fotografie ! Heerlijk duister sfeertje alom.

Detective-gehalte (subtiel speurwerk !) en horror-gehalte houden elkaar perfect in balans.

Kortweg een magistrale thriller. Samen met Se7en het allerbeste ooit gezien.

avatar van soboer

soboer

Hopkins zet hier in mij ogen de beste bad guy allertijden neer. Daar kan zelfs Kevin Spacy in Seven niet aan tippen.

avatar van EmDee

EmDee

Zijn moeilijk met elkaar te vergelijken imho.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Zeer goede film die het zeker waard is om is te gaan bekijken als je hem nog nooit gezien hebt. Jammer van al die vervolgen op Silence of the lambs. Die zetten de film toch een beetje in een slecht daglicht vind ik. Ik de film 4.5 ster

avatar van EmDee

EmDee

Nick Kang schreef:

Jammer van al die vervolgen op Silence of the lambs.

Terwijl dit zelf ook niet de eerste is.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

EmDee schreef:

]Terwijl dit zelf ook niet de eerste is.

Dat was Manhunter toch? Heb ik vroeger weleens gezien.

avatar van Hobbes

-toen de batavieren nog met z'n drieeen waren

-toen je poep nog met een lange u shreef

-toen aten we met één hand zodat we met de andere hand konden doorwerken

Dát waren nog es tijden!

Patatgeneratie van tegenwoordig kan alleen maar achter die dikke pc van ze beetje als luie doelloze donderstenen op moviemeter zitten punniken, vroeger hadden we nog een juten zak met flegmatieke touwtjes aan elkander!

(sorry ik ben moe)

avatar van soboer

soboer

Hannibal Lecter is echt een zeer intelligent persoon. Hij helpt Clarice zonder dat ze het weet. Hij geeft haar aanwijzingen die haar helpen Buffalo Bill te vinden. Sommige aanwijzingen ontcijfert ze en sommige niet.

In his first meeting with Clarice Starling, Lecter describes the drawing on his cell wall as "the Duomo, seen from the Belvedere" in Florence, Italy. Starling later finds Buffalo Bill living in Belvedere, Ohio. Lecter, in fact, gives her Buffalo Bill's location in their first meeting.

In Hannibal's last words to Clarice before Dr. Chilton has her removed, he stresses the word "simplicity". This was not just an urging to her to keep things simple, but was a reference to the dress pattern company Simplicity.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

mister blonde schreef:

Ja, inderdaad. Vooral die 'Put the lotion in the basket-scene' vond ik magistraal!

Sterkste quotes uit de film vond ik:

Hannibal Lecter: Tell me, Senator: did you nurse Catherine yourself?
Senator Ruth Martin: What?
Hannibal Lecter: Did you breast-feed her?
Sen. Martin's Aide: Now wait a minute ...
Senator Ruth Martin: Yes, I did.
Hannibal Lecter: Toughened your nipples, didn't it?
Sen. Martin's Aide: You son of a bitch!
Hannibal Lecter: Amputate a man's leg and he can still feel it tickling. Tell me, mum, when your little girl is on the slab, where will it tickle you?
Senator Ruth Martin: Take this... *thing* back to Baltimore!

avatar van PartyMarty

PartyMarty

"I can smell your cunt" vond ik ook wel creepy

avatar van Thriller

Thriller

Heerlijke film, het is alweer even terug dat ik hem gezien heb maar hij behoort zeker tot mijn favorieten. Hij krijgt van mij 4,5*, omdat hij nog net niet perfect is, die thriller heb ik overigens nog niet ontdekt.

avatar van madboy

madboy

Heb even de berichten van deze film gelezen en ik kan niet begrijpen dat sommige mensen dit geen goede film vinden. De dialogen tss Lecter en Clarice zijn gewoon fantastisch en Jodie Foster irritant?? Vond haar juist uitstekend acteren. Anthony Hopkins -een zeer getalenteerd acteur overigens- in zijn beste rol.

Ted Levine zet ook een prachtprestatie neer als de seriemoordenaar. Deze film staat gewoon bol van memorabele scenes! Samen met Fargo de beste thriller ooit. 4.5*

avatar van Derkje

Derkje

Ben het voor een groot gedeelte eens met madboy, alleen vindt ik sotl minder dan Fargo, maar dat is puur persoonlijk. Foster en Hopkins in hun beste rollen, in een van de belangrijkste films aller tijden.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Spanning troef ! in dit kleine meesterwerk dat de fundamenten legde voor vele andere serial killer ( psycho) films. Antony Hopkins in zijn beste rol ooit, dat moet je gezien hebben ! Zijn blik, zijn dialogen... ze zijn van een meesterlijk niveau. Hannibal Lecter is één van de meest bekende filmpersonages aller tijden , dat zegt natuurlijk al genoeg over de status die deze film door de jaren heen verworven heeft. Jodie Foster speelt hierin natuurlijk ook erg goed. Betere acteerprestaties dan in deze film zal je zelden vinden. De sfeer is creepy en de vesrchillende spannende en meesterlijke scenes zorgen voor een uitzonderlijke thriller.Perfect is de film niet, "de beste film allertijden" is silence of the lambs nou ook weer niet maar de tittel " klassieke thriller onder het serial killer genre " heeft deze film heus wel verdiend. 4*

avatar van WB

WB

sn@ke schreef:

... Antony Hopkins in zijn beste rol ooit, dat moet je gezien hebben ! Zijn blik, zijn dialogen... ze zijn van een meesterlijk niveau.

Deze acteur is naar mijn mening ook wel een van de beste in Hollywood! Deze film is ook gewoon Briljant!

Ik zou geen andere persoon kunnen casten voor deze rol! De film bleef vant begin tot het eind boeien, en de sfeer is top!

4,5 sterren!

avatar van eerdekes

eerdekes

nou ja, we mogen deze film tog wel de beste triller van het afgelopen decenia noemen, niet?

avatar van Ramon K

Ramon K

Mwa.........Se7en, Arlington Road, Usual Suspects (om er maar es een paar te noemen) vind ik beter.

Nou, ik niet. Destijds in de bioscoop maakte hij erg veel indruk. Waarschijnlijk de enige film waarbij ik echt zowat in mijn bioscoopstoeltje begraven zat van de spanning.

avatar van mister blonde

mister blonde

eerdekes schreef:

van de afgelopen 20 jaar wat mij betreft!

avatar van Dollos

Dollos