• 9.374.485 stemmen

The Silence of the Lambs (1991)

Thriller / Misdaad | 118 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Anthony Hopkins, Jodie Foster en Scott Glenn

IMDb beoordeling: 8,6 (1.697.924)

Releasedatum: 12 april 1991

Plot The Silence of the Lambs

"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

Clarice Starling

Senator Ruth Martin

Ardelia Mapp

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Prachtige film, erg overtuigend en weet nergens te vervelen. Boeiend plot, erg goed geschoten en een briljante cast. Foster is erg goed, maar ook kleine rolletjes zoals die van Heald of Napier worden uitstekend vertolkt. Maar hoe goed ze ook zijn, Hopkins en Levine stelen overduidelijk de show.

4,5 sterren.

avatar van vdc

vdc

Prachtige score, waarmee je vanaf het begin al de spanning aanvoelt. En dan de fotografie ! Heerlijk duister sfeertje alom.

Detective-gehalte (subtiel speurwerk !) en horror-gehalte houden elkaar perfect in balans.

Kortweg een magistrale thriller. Samen met Se7en het allerbeste ooit gezien.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Geweldige Thriller!!

Zeer goed geacteerd door Anthony Hopkins!

Ik ben echt onder de indruk, krijgt van mij 5 verdiende sterren!!

Vond het doorgaans maar een saaie film.

Behalve het personage van Hopkins valt er echt niks te beleven in deze film. Foster acteert erg zwak vind ik. Meer een voddenpop die reacties toont dan een actrice die een personage neerzet.

Visueel is het allemaal zeer karig verder, afgezien van enkele mooie shots wel (de engel). Ander groot struikelblok is de soundtrack. Net zoals bij Se7en veel te blasé voor een film als deze. Maakt de sfeer erg fake en melig, niet meteen de bedoeling volgens mij.

Verder vooral jammer dat halverwege het Lecter personage afgevoerd wordt en de zoektocht naar Buffalo Bill, totaal onboeiend gegeven, de volle aandacht krijgt. Daarnaast zijn bepaalde trucjes ondertussen ook al zo bekend dat ze totaal geen effect meer hebben. Zo is de "bestorming" van de woning welke uiteindelijk de verkeerde blijkt te zijn, en waar Foster bij de juiste staat niks meer dan een vervelende en voorspelbare "yeah yeah, get on with it" scene.

Ik vond het nergens spannend, nergens echt sterk (daarvoor was Foster's personage te flauw, en haar acteerwerk te mat). 't Is leuk dat Lecter in deze film rondloopt, maar daar houdt het ook wel zo'n beetje op. Het einde is ruk, de laatste scene maakt gelukkig nog wel wat goed. Maar verder ... saai dus.

avatar van otherfool

otherfool

Grappig; naar mijn mening de 2 beste thrillers ooit (deze en Se7en) heb ik in dezelfde setting gezien: op een filmavond op mijn middelbare school. Die waren altijd opgedeeld in tweeën: eerst een slappe komedie waarna de onderbouw naar huis moest, en vervolgens een spannende film. Nu was ik een jaar of 13 toen deze werd vertoond, wat al aangeeft dat niet iedereen zich aan die onderbouw regel hield...

IJzersterk en ijzingwekkend. Hopkins draagt de film en het is jammer, zoals Orbit reeds schreef, dat het Hannibal karakter door die andere films aan kracht heeft ingeboet. Hiet is hij het sophisticated animal, even eng als wijs, even afschuwwekkend als sympathiek. Wie moest er niet een grijns onderdrukken toen deze seriemoordenaar aan het eind van de film zijn volgende slachtoffer op de korrel had...

Schitterende scenes; de doorbraak als Clarice door heeft dat Buffalo Bill zijn 1e slachtoffer kende, de hand door de tralies, de ontsnapping van Hannibal, en die onwaarschijnlijk knappe scene in het donker. Een monsterlijke klassieker, mijn tiende 5*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gister gezien en echt spannend was ie niet.

wel die stukje datbuffalo bill achter de naaimachine zit met op de achtergrond een gillende vrouw in de put ook vond ik raar dat die buffalo bill een kut had terwijl hij man is

antony hopkings speelde ook zeer goed in deze film

2,5

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Superspannende film, maar niet tè spannend. Kijk, en dat moet ik nou hebben, bange poepert dat ik ben.

De chemistry tussen Hannibal en Clarice was duidelijk voelbaar maar wordt, naar mijn mening, bijna helemaal gedragen door Hopkins.

Wat ik wel weer goed vond aan Jody Foster was het moment dat ze in het huis van die creep is. De angst druipt van haar gezicht en dat kon ik echt voelen.

avatar van Doom

Doom

Ook na de zoveelste herziening blijft The Silence Of The Lambs een topper. De sfeer is creepy, de dialogen zijn meesterlijk en erg interessant. Het verhaal blijft origineel en sterk, op een paar kleine clichés na. De acteerprestaties van zowel Anthony Hopkins als Jodie Foster zijn erg sterk. Het personage Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter is niets minder dan briljant. Het zal altijd een van de sterkste (horror) personages uit de film geschiedenis blijven. Dit komt natuurlijk mededoor de niet te evenaren prestaties van Anthony Hopkins.

De ontsnappingsscène van Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter blijft natuurlijk ook geweldig. Net zoals de gesprekken tussen Clarice Sterling en Dr Lecter. De locaties zijn verder prima uitgekozen en de muziek is erg goed. Visueel gezien weet regisseur Jonathan Demme ook een paar sterke scènes te produceren. Denk bijvoorbeeld aan de scène met de engel. Machtig. Qua filmkunst en montage is The Silence Of The Lambs niet echt bijzonder of sterk, maar gelukkig nog wel vrij degelijk.

The Silence Of The Lambs blijft gewoon een geweldige thriller met een paar sterke horror elementen. Het is puur genieten.

avatar van The One Ring

The One Ring

Lange tijd heb ik deze film 'de bekendste film die ik niet gezien heb' genoemd. Gisteren kwam daar verandering in. Maar helaas, de kijksfeer was slecht. Het geluid van mijn televisie had kuren waardoor met name achtergrondmuziek niet lekker klonk en eerder stoorde. Komt nog eens bij dat ik eigenlijk vrij moe was. Ik moet de film sowieso nog eens bekijken op dvd onder betere omstandigheden voordat ik echt fatsoenlijk kan oordelen. Ik zat nooit echt helemaal in de film.

Maar zover ik kan oordelen is het allemaal wel zeer goed. Met name de stukken tussen Lecter en Sterling zijn geweldig. In tegenstelling tot wat ik verwachtte vond ik Lecter helemaal geen onaangename schurk. Hij heeft misschien iets storends, maar de film wekt tegelijkertijd een soort sympathie voor hem op. Je kunt hem gewoon niet echt haten. De rol van de echte schurk gaat naar Buffalo Bill. Wel vond ik het jammer dat Lecter's ontsnapping verder niets meer met het verhaal te maken had. Ik hoopte dat hij nog een belangrijke rol zou spelen hierna, maar toen viel zijn rol stil. De ontsnapping is haast een overbodig stuk. Maar wel goed gemaakt.

Mijn zus noemde dit altijd de engste film die ze kende. Dat viel mij eigenlijk zeer mee, want ik vond de film nergens eng. De scène met Sterling in het huis van Buffalo Bill is zeer spannend, maar echt eng wordt het niet. Dit is toch wel jammer.

3,5* tot de herziening. Goed gemaakte thriller, maar nog niet het verwachte meesterwerk.

avatar van Shinobi

Shinobi

Volgens mij ben ik één van de weinigen die dit een saaie film vind.

De sfeer komt totaal niet over op mij, het is niet eng, verhaal vind ik ook niet boeiend.

Die scènes dat Clarice met Hannibal praat in de gevangenis hebben wel wat, maar meer dan dat ook niet.

Ik geef 'm helaas 1 ster.

avatar van The Oceanic Six

Briljant! Diepe buiging voor deze film!
Wat zetten Jodi Foster en vooral Anthony Hopkins geniale rollen neer. Dit is een thriller die echt niet snel in zijn soort geevenaard zal worden. Dr Hannibal Lector, wat een ijzingwekkende maar zeer briljante creap. De film bezit heel veel sterke scene's maar de scene waarin Lector uit zijn kooi weet te ontsnappen zal me altijd bij blijven. Briljant! Ook het einde is ontzettend goed. Wat is er eigenlijk niet super aan deze film?

avatar van Phoenix

Phoenix

Zo'n film die je eigenlijk goed leert kennen zonder hem ooit helemaal gezien te hebben. Nu er dan eindelijk eens voor gaan zitten en hij maakte, ondanks de parodie's (TP-aflevering South Park met name ) en Jodie Foster (wiens scheve mond een soort "mole"-effect heeft), toch nog best indruk.

Hopkins natuurlijk. Geniaal gecast. Die sleurende stem, diepliggende ronde kraaloogjes... Alleen die kop is al angstaanjagend, om van zijn onheilspellende gedrag en intellect nog te zwijgen. Laat zien waar een mens toe in staat is, zonder enige vorm van compassie te tonen.

Verder is ook de killer at large best creepy. Lekker smerig uiterlijk met ook al zo'n luguber stemgeluid. Wordt ook weerspiegeld in zijn de scène's in zijn lair die eenzelfde uitstraling heeft. Als dan ook nog het ligt uit gaat...

Alleen jammer dat zo'n vent, die nog beschreven is als precies en bedachtzaam, zich nog zo laat aftroeven door een FBI-groentje die tijdens haar bezoek aan het huis alles fout leek te doen.

Vond de muziek van Shore ook wat mat en doorsnee. Heeft voor Se7en beter werk geleverd. Daarom slechts 4* voor deze film.

avatar van Zinema

Zeer goede thriller met een sterke Foster en een uitmuntende Hopkins. De film wordt voorzien van een beklemmende sfeer.

avatar van Theunissen

Boeiende en spannende film met een zeer goed verhaal. Prima gespeeld door Jodie Foster en vooral Anthony Hopkins.

avatar van Respekked

Respekked

Toch niet zo spannend als mijn herinnering mij al jaren vertelde. En Jodie Foster is vrij irritant hier. Doe er een half af.

avatar van glimlicht

glimlicht

Blijft een bijzondere film.
het acteer-duo Foster en Hopkins spreekt natuurlijk boekdelen,,
zijn ook de absolute hoogtepunten in de film! samen met de nachtkijker-scene in het huis natuurlijk

Het is me wel opgevallen dat de film nogal traag is, er gebeurt eigenlijk heel weinig maar alles is erg lang uitgerekt. Bijvoorbeeld bij de autopsie van één van de slachtoffers,, of bij het begravenis-onderzoek. Het had allemaal wel wat vlotter gemogen. Ook het achtergrondverhaal van Clarice kon mij niet echt boeien. Het lag er iets teveel bovenop. Zat eigenlijk ook geen meeslepend iets in.

Buffalo Bill is een sick bastard en dat krijg je te weten
Al blijft alles nog wel netjes de lijntjes en krijgen we zijn daden niet uitgebreid te zien,, helaas pindakaas voor de gore fans.

Een klein juweeltje in zijn genre

*4,0

avatar van ®Tc

®Tc

Eindelijk ook gezien.

Kan niet echt zeggen dat ik volledig onder de indruk ben. Goede film hoor maar voor mij echt niet meer.

Wat er torenhoog bovenuitsteekt is Hannibal zelf. Geweldig personage, nooit voorspelbaar (in tegenstelling tot andere elementen in de film) en magistraal neergezet door Hopkins (Waarom ze hem uit de film schrijven is me een raadsel). Het zorgt dan ook voor topdialogen tussen hem en Clarice. De scène waarin de camera meedraait met personages vanuit de kooi was echt van hoog niveau.

Vraag me dan af waarom de thrillerementen van minder niveau waren? Enige scène met spanning komt op het einde als Clarice de dader najaagt. En dan nog is het redelijk voorspelbaar.

Niet het verhoopte meesterwerk dus. Klein vloekje is op zijn plaats: doeme toch.

avatar van Tharoy

Tharoy

Miron schreef:

Het is niet erg dat je er niet zo veel verstand van hebt, misschien ontwikkeld dat vanzelf wel.

Silence of the Lambs is onwijs spannend en naar mijn mening een van de meest geniale films ooit gemaakt. Oh en Hannibal Lecter is het meest interessante film karakter ooit.

Deze film zou vanwege de titel alleen al een 5* moeten verdienen.

Ik snap niet dat niemand nog op jouw reactie heeft gereageerd, want hij is erg beledigend en brutaal. Waarom heeft iemand nou geen verstand als hij/zij deze film niet zo goed vind? Dat slaat toch nergens op?

(trouwens: 'ontwikkeld, ehem')

Verder vond ik het zelf ook een goede film, maar niet helemaal het meesterwerk wat andere mensen vinden. Hopkins doet het goed, maar hij is voor mijn gevoel toch net te weinig in beeld en kwam niet zo eng over, meer als een soort vreemde rare man. Muziek is ook niet zo heel bijzonder, al werkt het wel goed bij een paar hele spannende scènes. Dat is wel goed gedaan.

Acteerwerk van Foster en Hopkins is briljant, dat geef ik toe. De film blijft spannend zolang die duurt. Toch mis ik iets.. Een reden waarom ik deze film vier sterren of meer zou geven.

Goede film, maar ik had meer verwacht.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Beste thriller ooit . Erg veel spanning. Anthony Hopkins op z'n best als Hannibal Lecter. Jodie Foster acteerde erg goed. Ik heb deze film vaak gezien en nog steeds vind ik hem erg goed dus 5,0 sterren.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Een van de beste thrillers die ik heb gezien, perfecte spanningsopbouw tot aan de juiste climax. Hopkins is de ultieme psychopaat; intelligent en gek. Knap hoe ze met lichtinval zijn gezicht nog enger overbrengen.

De fascinatie van Foster voor hem is af en toe irritant, maar buiten dat speelt ook zij met overtuiging. Een aantal scenes en uitspraken staan in je geheugen gegrifd (ontsnapping via de ambulane, de nachtkijker, zat vroeger met open mond te kijken). Enige wat me in de film een beetje stoort is het gedoe met het hondje en het nichterige gedrag van de psychopaat, maar ook dat hoort erbij.

SoftL heeft de basis gelegd voor tal van (mislukte) opvolgers en is alleen daarom al een klassieker.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Mên, die Hannibal! Wat een creepy gast is het, één van de smerigste schurken die ik ooit heb gezien. Hij maakt van deze film veel meer dan een spannend politiethrillertje. Jodie Foster is ook wel oke, alleen op het laatst vertoont ze CIA-onwaardig stuntelgedrag in dat huis van de moordenaar, maar gelukkig loopt het goed af!.

avatar van rep_robert

Ik had nog vier sterren genoteerd staan voor deze film en uiteindelijk ook maar weer is herkeken.

The silence of the lambs heeft wat mij betreft niet een memorabel script, daarvoor zie je helaas Buffalo Bill ook al te snel in beeld, haalt toch een beetje spanning weg.
Daar tegenover staat het fenomenale acteerwerk van Anthony Hopkins, heb nu nog steeds kippevel!!
De rest van de cast doet het ook goed, alleen net even een niveautje minder. Jodie Foster is zeker ok als hoofdrolspeelster, al vond ik de scene in het huis van Buffalo Bill wel ongeloofwaardig, die ongeloofwaardigheid zorgde wel weer dat het 1 van de spannendste momenten van de film wordt. Heerlijk eng.

The Silence of the Lambs is gewoon een goede, degelijke thriller, met fantastisch acteerwerk van vooral Hopkins.
Het verhaal laat hier en daar helaas wat steekjes vallen en is niet altijd even interessant.

TheProwler020 schreef:
Jammer dat Buffalo Bill geen andere grote rollen meer heeft gekregen...want in deze film vond ik hem wel goed.

P:S: welk ander acteur gaat nou voor de spiegel staan en zijn penis tussen zijn benen verstoppen?

De film geeft daar een heel duidelijk antwoord op lijkt me!!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het is niet toevallig dat ik The Silence of the Lambs pas zo laat aanschouw. Aan het roer staat namelijk Jonathan Demme, een regisseur wiens films voor mijn part grensden aan een land hier ver vandaan.

The Silence of the Lambs blijkt gelukkig een uitzondering in Demme `s matige oeuvre te zijn. Demme weet de spanning op te voeren, zonder gebruik te maken van kunstgrepen. De film draait om de psychologische strijd tussen een psychopaat ( briljant vertolkt door Hopkins ) en een wat naïeve Foster, die werk en prive niet gescheiden houdt om het hoger belang te dienen ( namelijk de identiteit van een andere seriemoordenaar opsporen ) en daardoor zo kwetsbaar als een lam wordt.

De film wedt op 2 paarden, maar gebruikt de ontsnapping van Hannibal Lecter niet als een flauwe truc om hem gelijk achter Clarice aan te laten vangen. De spanning neemt echter wel degelijk toe na deze gebeurtenis, aangezien je het gevoel hebt dat hij constant ergens op de loer ligt. Een ander voorbeeld dat duidelijk aangeeft dat we hier niet met een inspiratieloze, typische Hollywoodfilm te maken hebben is het einde van de film waarin het meisje weliswaar gered wordt maar niet ultrablij voor camera `s opduikt, haar redster om de nek vliegt etc.

Een punt van kritiek is wel dat ik de rol van Buffalo Bill niet helemaal goed uit de verf vond komen. Hij had wat meedogenlozer mogen zijn en wat minder de schizofrenische travestiet uit mogen hangen. Hannibal Lecter verpulvert deze man met groot gemak. De scene dat Foster en de politiemacht voor een deur staan op +-5 uur vliegen van elkaar, was goed getimed. Alhoewel je zoiets gemakkelijk kon voorspellen, leed de impact die het maakte er bij mij niet onder. Hetzelfde gold voor de omwisselscene die ik dan weer niet aan zag komen en dan leef ik nog wel in een land zonder bergen! 4*

avatar van Saintssss

Saintssss

Goede film met geweldig acteerwerk van Antony Hopkins....

Eerst komt Red Dragon, vervolgens Silence of the Lambs en dan Hannibal...

Hannibal the Rising hoort denk ik helemaal vooraan maar past mijnsinziens niet in dit rijtje thuis

avatar van huVILEub

huVILEub

Geweldige thriller. Ondanks dat het niet bepaald mijn genre is, heb ik geweldig genoten. Er zat een zeer geode spanning in het verhaal. Anthony Hopkins speelde zijn rol geweldig. Ook een zeer mooi verhaal. Beetje vreemd, maar ja. Geweldige film.

avatar van belizard

belizard

Mooie film. Heel mooi acteerwerk, vooral Anthony Hopkins zet zijn rol geweldig neer. Ook een heel mooi verhaal, vooral doordat Hannibal makkelijk dingen aan/in mensen ziet en zo slim is. Het einde met de nightvision vond ik wel wat slechter, omdat Buffalo Bill nog moet laden, terwijl hij haar al aan het besluipen is.

Al met al een 4.5*

avatar van BjornH

BjornH

Sterke film met een uitstekend plot, fantastische dialogen en een excellererende Hopkins. In mijn opinie draagt hij de film totaal in zn eentje aangezien ik helemaal niks met die anderen had. Die Jodie Foster vond ik maar irritant met dat rare accentje en de rest vond ik ook niet zo bijster bijzonder.

avatar van chevy93

chevy93

Heel lang geleden had ik deze film al gezien. Het enige wat me er van bij stond, was dat het een langdradige film was. Vandaar dat ik deze zo lang heb laten liggen. Door de hoge notering en toch wel nieuwsgierigmakend verhaal vond ik dat deze film toch een herkijkbeurt verdiende. Die kwam er gisteren.

De film heeft natuurlijk twee ijzersterke karakters. Allereerst Clarice, die door Jodie Foster geweldig neergezet wordt. Hoewel het accent toch een beetje een misser was. En Hannibal natuurlijk. Anothony Hopkins hiervoor is in mijn ogen één van de beste casts ooit. Een enorm intrigerend karakter, elke keer als er een close-up van hem kwam kreeg je rillingen over je hele lijf. En de manier waarop hij praatte, met al die nette woorden. Geweldig!

Jammer dat er dan ook te weinig op het Clarice vs Hannibal-principe wordt geconcentreerd. De toevoeging van Bill was opzich wel leuk, maar niet zo hoogstaand als Hannibal. Ik vond hem geen geniale, imponerende persoon.

Helemaal jammer was dat het einde zo cliché was. En daarmee doel ik op het feit dat Clarice Bill ging volgen de kelder in. Ik had toch wat hoogstaanders verwacht.
De ontsnapping van Hannibal was overigens geniaal uitgevoerd. Een dikke vette plus voor deze film. Wel knap dat hij zo snel een ander gezicht kan aannemen, maar goed. Ook de minimale bewaking bij zo'n geschift persoon, vond ik een beetje raar. In een gewone gevangenis worden volgens mij nog betere voorzorgsmaatregelen genomen.

Een uitstekende thriller die heel veel potentie had, maar waarbij simpelweg te veel van het beste deel werd afgeweken.

avatar van AGE-411

AGE-411

Ik had eigenlijk lang verwacht dat men in het plot wat ging aanvangen met Hannibal Lector zelf. Maar wanneer die halverwege de film gewoon verdwijnt horen we daar niets meer van, tot vlak voor de aftiteling. Ik had gehoopt dat hij om een of ander reden zelf achter die kerel zou aan gaan of dat hij er iets met te maken zou hebben. Ik vraag me dan ook af waarom in het begin van de film zoveel aandacht aan Lector wordt geschonken?
Precies alsof ze halverwege de film waren en dachten: "misschien moeten we het einde nu wel herschrijven"

De film komt eigenlijk direct 'to the point'. Dat is wel een voordeel. Als men eerst nog een half uur FBI-opleiding zou hebben, aangevuld met het opvissen van lijken van die seriemoordenaar zou die al snel vervelen.

Het maffe accent stoor ik me dan niet aan. Ik vermoed dat dat wel eigen zal zijn aan die streek? (West-Virginia?)

Wat je moet doen om de cel van Lector te bereiken is ook lichtjes overdreven. Zie je verschillende sluizen en beveiligingniveau's.

Irritant puntje is die gevangenisbewaarder. Wat een slechte en irritante rol zet die neer. Met toppunt in het begin waar hij Clarice probeert te versieren.

Iets later in de film hebben we nog zulk personage die Clarice op weinig subtiele manier probeert te versieren. Dat haalt op die moment echt wel de sfeer naar beneden. Een verschrikkelijk 'facepalm'-moment.

Hopkins en Foster doen het als respectievelijk Lector en Clarice wel heel goed. Ook Levine doet het goed als de met momenten hysterische 'Buffalo Bill'.

De acteerprestaties van de bijrollen zijn bij momenten ondermaats. Gelukkig is de film grotendeels 1 grote dialoog tussen Lector en Clarice. Gelukkig, hierdoor komen de bijrollen niet veel in beeld.

Een ander punt waar ik me aan ergerde was het tijdverloop. Vlak voor Clarice de laatste keer met Lector spreekt heeft de FBI al de naam van 'Buffalo Bill'.
Clarice heeft dan nog ruim de tijd om met Lector te praten, op het vliegtuig te stappen naar een andere staat. Daar even wat bezoekjes te doen om meer te weten te komen over de achtergrond van de slachtoffers.
Op die moment is de FBI-top in hun vliegtuig nog altijd op weg naar het huis van de moordenaar. (Ik vraag me overgens af waar ze altijd een vliegtuig voor nodig hebben. De afstanden kunnen zeker niet zo groot zijn).

Dan zit ik nog met een vraag over het einde? Dat was me niet heel duidelijk.
De vriendin van een van de slachtoffers zegt dat ze samen werkten voor Mrs. Lippman. We zien op het einde dat 'Buffalo Bill' haar vermoord heeft en in haar huis woont.
Dus vraag ik me af:
- Ze moeten toch gemerkt hebben dat Mrs. Lippman weg was?
- Zijn ze dan gestopt met kleding voor haar te maken?
- Hoe heeft Buffalo Bill dat slachtoffer dan leren kennen?

Clarice was ook uiterst onprofessioneel bij het binnen gaan van dat huis. Waarom belt ze niet eerst versterking? Stel dat ze wordt vermoord door Buffalo Bill, dan weet de rest van de FBI nog altijd niet waar die moordenaar woont.
Zeker nadat hij weg vlucht moet ze toch eerst bellen alvorens de kelder in te gaan.

Op het einde heb ik al commentaar gegeven (zie berichten hierboven). Hij kan toch onmogelijk weten waar Clarice op die moment is, dat hij haar op belt.
En hoe weet hij zo zeker dat Dr. Chilton uit dat vliegtuig gaat stappen? Hoe komt het dat hij weet waar die op vakantie gaat?

Zeker een aardige film. De sfeer is echt te snijden en Lector is echt een creep, met een zeer vriendelijk kantje. Dialogen zijn ook top.
Al blijf ik zijn hoge score hier en op IMDb echt wel overdreven vinden. Vooral door de hier opgenoemde schoonheidsfoutjes.

Die 4,0 blijft wellicht staan. Al twijfel ik nog om er een half punt af te doen.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Gisternacht in mijn bedje alleen gekeken. Moet toegeven dat ik afentoe het verschil niet wist of ik deze film nou spannend of hartstikke eng vond. Hannibal bleef in ieder geval de hele nacht in mijn hoofd rondspoken.
Daarbij was het ook mijn eerste Hannibal film, ik weet niet in hoeverre dat uitmaakt. Ik had gehoopt op wat meer informatie en achtergrond van Hannibal zelf maar daarvoor moet ik andere films kijken heb ik begrepen.
De film vond ik heel erg goed gelukt, het is omdat het niet echt mijn genre is. Het uitzoeken van alles is nu in 2010 niet meer zo origineel als het toen was. Het eind was dan wel een leuke verrassing. Ik had toch stiekem gehoopt op een happy ending.
De acteer prestaties zijn onbeschrijvelijk. Vooral Hannibal en ''Bill'', complimenten om zoon, wat hieronder al was omschreven, onmenselijke rol neer te zetten. Toch kreeg ik een beetje sympathie voor ze allemaal, hopend op een slap einde, niets was minder waar: ze zijn gewoon echt gestoord!
Een film die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Ik ben tevreden. 4 sterren