Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 12 april 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Silence of the Lambs
"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."
Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Clarice Starling
Ardelia Mapp
Barney
Lamar
misterwhite
Ik heb deze gisteren nog eens terug bekeken want het was al erg lang geleden dat ik hem gezien had. En ik had er echt van genoten. Zo een spannende film vind je niet rap, ik vind alle fims van hannibal geniaal maar deze steekt er bovenuit.
®Tc
Eindelijk ook gezien.
Kan niet echt zeggen dat ik volledig onder de indruk ben. Goede film hoor maar voor mij echt niet meer.
Wat er torenhoog bovenuitsteekt is Hannibal zelf. Geweldig personage, nooit voorspelbaar (in tegenstelling tot andere elementen in de film) en magistraal neergezet door Hopkins (Waarom ze hem uit de film schrijven is me een raadsel). Het zorgt dan ook voor topdialogen tussen hem en Clarice. De scène waarin de camera meedraait met personages vanuit de kooi was echt van hoog niveau.
Vraag me dan af waarom de thrillerementen van minder niveau waren? Enige scène met spanning komt op het einde als Clarice de dader najaagt. En dan nog is het redelijk voorspelbaar.
Niet het verhoopte meesterwerk dus. Klein vloekje is op zijn plaats: doeme toch.
Tharoy
Het is niet erg dat je er niet zo veel verstand van hebt, misschien ontwikkeld dat vanzelf wel.
Silence of the Lambs is onwijs spannend en naar mijn mening een van de meest geniale films ooit gemaakt. Oh en Hannibal Lecter is het meest interessante film karakter ooit.
Deze film zou vanwege de titel alleen al een 5* moeten verdienen.
Ik snap niet dat niemand nog op jouw reactie heeft gereageerd, want hij is erg beledigend en brutaal. Waarom heeft iemand nou geen verstand als hij/zij deze film niet zo goed vind? Dat slaat toch nergens op?
(trouwens: 'ontwikkeld, ehem')
Verder vond ik het zelf ook een goede film, maar niet helemaal het meesterwerk wat andere mensen vinden. Hopkins doet het goed, maar hij is voor mijn gevoel toch net te weinig in beeld en kwam niet zo eng over, meer als een soort vreemde rare man. Muziek is ook niet zo heel bijzonder, al werkt het wel goed bij een paar hele spannende scènes. Dat is wel goed gedaan.
Acteerwerk van Foster en Hopkins is briljant, dat geef ik toe. De film blijft spannend zolang die duurt. Toch mis ik iets.. Een reden waarom ik deze film vier sterren of meer zou geven.
Goede film, maar ik had meer verwacht.
AddictedToMovies
Deze film zou vanwege de titel alleen al een 5* moeten verdienen.
Dat zou wel makkelijk zijn, gewoon een titel van een goed boek jatten en 5* verdienen?
LapraS
Texas chainsaw masscacre meer iets voor jou?
Noodless
Hangt ook wel een beetje af wanneer je deze film gezien hebt. Toen in die tijd een superfilm, nu voor mij nog. Maar voor sommigen die de film nu pas zien en met al die horrorfilms die maar op ons afkomen, kan dit misschien wel tegenvallen. En natuurlijk , en maar goed ook, heeft niet iedereen dezelfde smaak. Maar dat de meeste mensen dit een knappe film vinden is gewoon een feit.
Don MN
De meeste horrorfilms van nu brengen toch meer van hetzelfde? Welke nieuwe kan tippen aan een SotL? Die zou ik graag willen zien.
hatebreeder
Dit is 1 van de betere thrillers waarin Anthony Hopkins naar mijn mening de rol van zijn leven speeld maar ook het acteerwerk van Jodie Foster mag zeker geprezen worden! zeer spannende film!
Druton
Eindelijk ook gezien.
Ik ben het hier 100% mee eens. Ik wou alleen nog toevoegen dat ik het hoofdpersonage niet heel erg interessant vond, en dat was jammer.
viciousElle
Anthony Hopkins!
En wat een geweldige titel heeft die film toch.
Pantoffel
Leuke film.
Vond vooral de ontsnapping van Lecter erg goed gedaan.
chandor013
een geweldige film en een zeer goed begin van een zeer goede meesterwerk van triologie. antony hopkins zou dit in het echt kunnen zijn hoe echt hij overkomt. zo geniaal zo sluw. echt eng af en toe. maar zo meesterlijk. Begin tot eind geboeit. niet voor hiks een super film 5 sterren weer.
Katharina
Mooie film, met een geweldige Anthony Hopkins. Jodie Foster vind ik niets aan, Clarice had wat mij betreft door een ander gespeelt geweest.
Acteerwerk was goed! Ik kreeg zowat sympathie voor Hannibal. De ontsnapping via de ambulance lag zo voor de hand, daar hadden ze wel beter over na mogen denken.
Ik begrijp ook niet waarom de stem van Buffalo Bill zo vreselijk moet zijn. Is zo'n film niet juist beter als die wordt gespeelt door een heel normaal persoon?
Maar het is zeker weten een mooie film!
AddictedToMovies
Maar het is zeker weten een mooie film!
Ja, zóóóó voorspelbaar, om het gezicht van een politieman eraf te halen zodat jij in de ambulance kan worden meegenomen...
Katharina
Okay
jij had dus niets door? MIsschien ben ik dan wel diep in mijn hart ook een psychopaat die zulke dingen doorheeft en kan verzinnen
Voor mij was het bij die opmerking van dat hij nog ademde direct duidelijk...
movie acteurs
Beste thriller ooit . Erg veel spanning. Anthony Hopkins op z'n best als Hannibal Lecter. Jodie Foster acteerde erg goed. Ik heb deze film vaak gezien en nog steeds vind ik hem erg goed dus 5,0 sterren.
Bottleneck
Een van de beste thrillers die ik heb gezien, perfecte spanningsopbouw tot aan de juiste climax. Hopkins is de ultieme psychopaat; intelligent en gek. Knap hoe ze met lichtinval zijn gezicht nog enger overbrengen.
De fascinatie van Foster voor hem is af en toe irritant, maar buiten dat speelt ook zij met overtuiging. Een aantal scenes en uitspraken staan in je geheugen gegrifd (ontsnapping via de ambulane, de nachtkijker, zat vroeger met open mond te kijken). Enige wat me in de film een beetje stoort is het gedoe met het hondje en het nichterige gedrag van de psychopaat, maar ook dat hoort erbij.
SoftL heeft de basis gelegd voor tal van (mislukte) opvolgers en is alleen daarom al een klassieker.
AddictedToMovies
Klassiek voorbeeld van een goede thriller.
Het verhaal is een goed doordachte politie/seriemoordenaar verhaal met boeiende personages. De hoofdrol is voor Jodie Foster, die niet zo hoog in mijn boekje staat maar hier toch een goede prestatie weet te leveren als Clarice Starling. Clarice Starling heeft een zware jeugd gehad, heeft veel ambitie en is behoorlijk slim. Het meest interessante personage is echter niet Clarice, of Buffalo Bill (de seriemoordenaar), maar de psychopaat Dr. Hannibal Lecter, oftewel Hannibal the Cannibal. Dit is één van de engste psychopaten uit de filmgeschiedenis (en boekgeschiedenis). Zijn achtergrond is een groot mysterie, hij is enorm sociaal en ongelofelijk slim, hij ziet door iedereen heen als glas, maar aan de andere kant is het ook een zieke moordzuchtige geest. Voor dit personage zijn vele acteurs overwogen, en het lijkt me zeer interessant om te zien hoe Jack Nicholson (één van de opties) het had gedaan. Maar zelfs hij had het niet zo goed kunnen doen als Anthony Hopkins. Wat een prestatie! Hij is niet eens heel lang in beeld maar die doordringende ogen, die stem, laten een enorme indruk achter. Misschien is dit wel de beste acteerprestatie aller tijden. Over de rest van de acteurs ben ik niet zo te spreken, kleine bijrollen kwamen vaak toch wat nep over. De andere personages zijn wel zeker interessant zoals de irritante Frederick Chilton (die overigens wel geweldig speelde) en Jack Crawford, maar hij en alle andere personages zijn hier niet zo goed uitgewerkt als in het boek. Het boek gaat veel dieper in op de personages en is daarom zeker sterker dan de film. In het boek is het verleden van Clarice ook beter behandeld, in plaats van deze oppervlakkige flashbacks in de film.
De film is altijd onderhoudend, en razeinteressant als Dr. Lecter in beeld is. De ondervragingen en vooral de ontsnapping zijn dan ook zonder twijfel de beste scenes van de film. De score is erg dramatisch, maar mooi en passen er goed in. De film is politiek correct gefilmd, en het enige wat echt bijzonder is, is hoe Hannibal in beeld wordt gebracht (belichting, close-ups, spiegelbeeld in glas).
The Silence of the Lambs, naar het boek van Thomas Harris. is een uitstekende psychologische thriller en een ware klassieker in haar genre, en een goed voorbeeld voor films die volgden. Alles klopt aan de film; het spannende verhaal waar de spanning goed wordt opgebouwd, goede personages, een aantal uitstekende acteerprestaties, mooie score, keurig gefilmd, ga zo maar door. Alles wat een film nodig heeft om een groot publiek te trekken en een boel Oscars binnen te slepen.
Vinokourov
Mên, die Hannibal! Wat een creepy gast is het, één van de smerigste schurken die ik ooit heb gezien. Hij maakt van deze film veel meer dan een spannend politiethrillertje. Jodie Foster is ook wel oke, alleen op het laatst vertoont ze CIA-onwaardig stuntelgedrag in dat huis van de moordenaar, maar gelukkig loopt het goed af!.
Awake78
Meerdere malen gezien, maar toch niet echt blijven hangen. Slecht is ie zeker niet, maar meer dan bovengemiddeld wil ik het ook niet noemen. Een aardige thriller.
RSmovie91
Anthony Hopkins speelt echt geweldig de rol van Hannibal.
Het acteerwerk is ook dik in orde.
Enige wat me enorm stoort is het accent van Jodie Foster (kan zij niks aan doen, maar toch).
Ondanks dat, supervette film.
Zizzo
ik ga hier helemaal in mee, ik heb net voor het eerst gezien, en ik vind het ook niet echt bovengemiddeld, een aardige thriller meer ook niet
laundromat
Net weer gezien, was alweer tijdje geleden. Ken de film natuurlijk, maar werd toch weer verrast. Het sfeertje doet het 'm. Ik zat steeds met kloppend hart te kijken.
En Sir Anthony Hopkins. Wat een acteerwerk. Moet een leuke rol zijn geweest voor hem.
Dan lees ik hier (Awake78, Zizzo) dat het een aardige thriller is. Ieder zijn eigen, maar ben er niet mee eens.
Brrr...
TheProwler020
Jammer dat Buffalo Bill geen andere grote rollen meer heeft gekregen...want in deze film vond ik hem wel goed.
P:S: welk ander acteur gaat nou voor de spiegel staan en zijn penis tussen zijn benen verstoppen?
moviemafketel
- 19752 berichten
1 van de beste thrillers die ik ken. Tig keer gezien. Hopkins is bijna geboren voor deze rol.
Southpark doet het ook cool na seconde 25.
Meeste kennen de episode wel denk ik,maar blijft cool haha.
Ik had nog vier sterren genoteerd staan voor deze film en uiteindelijk ook maar weer is herkeken.
The silence of the lambs heeft wat mij betreft niet een memorabel script, daarvoor zie je helaas Buffalo Bill ook al te snel in beeld, haalt toch een beetje spanning weg.
Daar tegenover staat het fenomenale acteerwerk van Anthony Hopkins, heb nu nog steeds kippevel!!
De rest van de cast doet het ook goed, alleen net even een niveautje minder. Jodie Foster is zeker ok als hoofdrolspeelster, al vond ik de scene in het huis van Buffalo Bill wel ongeloofwaardig, die ongeloofwaardigheid zorgde wel weer dat het 1 van de spannendste momenten van de film wordt. Heerlijk eng.
The Silence of the Lambs is gewoon een goede, degelijke thriller, met fantastisch acteerwerk van vooral Hopkins.
Het verhaal laat hier en daar helaas wat steekjes vallen en is niet altijd even interessant.
De film geeft daar een heel duidelijk antwoord op lijkt me!!
Elineloves
Kan me vergissen hoor, maar is dat niet iets wat elke jongen/man wel eens probeert? Ik zou het wel doen als ik zo'n ding had iig.

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

Hannibal
2001

Manhunter
1986

Het is maar een film? Deze echte moordenaars vormden inspiratie voor beroemde horrortitels

Jodie Foster niet geneigd om naar 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' te kijken

'The Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe volwaardige trailer

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
gebaseerd op boekfbiontvoeringscientific study psychopaathorrormoordseriemoordenaarpsychologische thrillerwreedheidkannibaalpsychiatermoth virginiadisturbedneo-noirkannibalismetwistedskinning adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalpast history suspensefulforebodingominouspsychological profiling