Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 12 april 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Silence of the Lambs
"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."
Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Clarice Starling
Ardelia Mapp
Barney
Lamar
Kr!kke
Wat een thriller. Heel goed gemaakt, blijft de hele speelduur boeiend. Jodie Foster zet een overtuigend personage neer, maar de show wordt toch echt gestolen door Anthony Hopkins in de rol van Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter. Voor mij is dit alvast 1 van de beste psychopaten ooit, misschien wel de beste. Zeer slim persoon die iemand kan lezen als een open boek, en wat een uitstraling. De dreiging spat werkelijk van het scherm af als Hannibal in beeld is.
ben ik het volledig mee eens
Hopkins doet het echt schitterend in deze film!
funland
na alle goede recensies wou ik deze film toch eens kijken
ik vond het wel een goede film 3,5 *
ik snap niet dat ie in de Top 250 mag staan
Als er een Top 500 is zou deze op * even denken * 456 staan
Miron
ik snap niet dat ie in de Top 250 mag staan
Het is niet erg dat je er niet zo veel verstand van hebt, misschien ontwikkeld dat vanzelf wel.
Silence of the Lambs is onwijs spannend en naar mijn mening een van de meest geniale films ooit gemaakt. Oh en Hannibal Lecter is het meest interessante film karakter ooit.
Deze film zou vanwege de titel alleen al een 5* moeten verdienen.
AddictedToMovies
Hee! En onze Jack Nicholson genootschap dan?
Nou ja, The Man With No Name is ook fantastisch
JDSsmetje
Goede film maar in mijn ogen geen topper. Dit zou een topper moeten zijn aan de hoge score en de goede acteurs te zien maar heb hem bekeken en vond de film niet spannend genoeg om een topper te zijn. Hopkins heeft mij nog op geen enkel moment teleurgesteld en ook op dit moment niet.
JacoBaco
poster en trailer..3*
Is de poster en de trailer nu serieus van belang om het eindoordeel te bepalen?
Ik weet dat een trailer verschrikkelijk misleidend kan zijn, dus het staat wat mij betreft totaal los van de volledige film. Zelfde geld voor de poster trouwens.
Straks ga je ook nog sterren geven voor het kapsel van Jodie Foster.
Ik zeg 3,5*
glimlicht
Blijft een bijzondere film.
het acteer-duo Foster en Hopkins spreekt natuurlijk boekdelen,,
zijn ook de absolute hoogtepunten in de film! samen met de nachtkijker-scene in het huis natuurlijk
Het is me wel opgevallen dat de film nogal traag is, er gebeurt eigenlijk heel weinig maar alles is erg lang uitgerekt. Bijvoorbeeld bij de autopsie van één van de slachtoffers,, of bij het begravenis-onderzoek. Het had allemaal wel wat vlotter gemogen. Ook het achtergrondverhaal van Clarice kon mij niet echt boeien. Het lag er iets teveel bovenop. Zat eigenlijk ook geen meeslepend iets in.
Buffalo Bill is een sick bastard en dat krijg je te weten
Al blijft alles nog wel netjes de lijntjes en krijgen we zijn daden niet uitgebreid te zien,, helaas pindakaas voor de gore fans.
Een klein juweeltje in zijn genre
*4,0
CrazyDavid
poster en trailer..3*
Ja, ik vind een poster ook even belangerijk in mijn beoordeling als het verhaal of het acteerwerk ...
Don MN
Wat voegt dat toe aan een film?
AddictedToMovies
Helemaal niks lijkt me, wat een onzin!
Ciai
Is dit nou de film waar ik vroeger bang van werd door alleen al naar het hoesje te kijken? Waar ik lekker voor werd gemaakt door de hoge notering in de top250? Waar ik mijn vader met ontzag over hoorde praten?
Oke. Hij was goed. Anthony Hopkins was fascinerend (net als het accent van Jodie Foster). Maar alle lof die de film krijgt, vind ik wel een beetje onverdiend.
I mean, de film had wel een stuk langer mogen zijn. Ik had graag nog meer, en scherpzinniger inzicht gekregen in het wel en wee van Dr. Hannibal gekregen. De gesprekken die ze hadden vond ik interessant en diepgaand, maar Hannibal kwam telkens wel erg snel achter de details van Clarice's leven, te snel. Het was allemaal A-B-C-D etc, er zaten geen fouten in, nogal... onrealistisch. Andersom werd het Clarice ook vaak erg rap duidelijk wat Hannibal nou allemaal bedoelde, het zoektocht-idee ontbrak.
Het verhaal zelf vond ik op de een of andere manier ook maar 'standaard' overkomen. Mooi maar onervaren meisje wordt naar de meest vieze schurk op aarde gestuurd, krijgt een 'relatie' met hem, gaat op eigen houtje op onderzoek uit, bladiebla.
Er zaten wel leuke details in, zoals de manier waarop Hannibal ontsnapt.
Al met al een 3.
p.s. De poster heeft me er vroeger heel lang van weerhouden om deze film te kijken, terwijl hij gewoon in de kast lag. Hij is zo... intens.
De poster dicht ik, zeker in dit geval, dus wel enige waarde toe.
G.1Rl
Vond het absoluut geen enge film. Het was zo af en toe heel vies en heel erg gestoord, maar eng, nee. Maar dat zal misschien wel aan mij liggen. Vond het wel een goede film, maar omdat het niet eng was en aan mij juist was verteld van wel, viel dat gedeelte een beetje tegen. De film zat echter wel goed in elkaar, dus dat maakte het wel weer goed.
Kr!kke
het inderdaad geen enge film, het is vooral het verhaal dat geweldig is
Vascago
Niet eng? Ik vind het idee dat iemand die zo makkelijk anderen mindfucked om maar een Engelse tem ertussendoor te gooien, en zo geniaal is en makkelijk in de beschaving past, iemand waarvan je zou denken dat ie geen vlieg kwaad zou doen, dat zo'n iemand tot zulke dingen in staat is vind ik donders eng. En Hopkins zet hem geniaal neer.
H1DD3
GENIAAL deze film, echt super goed geacteerd van Anthony Hopkins en Jodie Foster. Dr. Hannibal Lecter is één van de beste personages ooit.
G.1Rl
Het idee is inderdaad donders eng, maar wees eerlijk, is er één moment in de film dat het zo spannend is dat je niet meer naar het beeld durft te kijken? Is er één moment in de film dat je wordt overvallen door een onverwachte wending? Is er één moment in de film dat je écht bang bent dat de film niet goed afloopt? Ik vind dat het antwoord op die vragen 'Nee' is, maar dat kan iemand anders, zoals jij, misschien wel anders ervaren. Het is alleen maar mijn mening
Vascago
Nee in de film zelf qua beelden niet, maar het gaat mij om het idee en dat wordt hier geweldig uitgewerkt. Ik vind dit persoonlijk een stuk enger dan een bv een gigantische rups die iemand doormidden bijt ofzo en dat alles dan goed in beeld wordt gebracht.
The Last
Sowieso is het allemaal vrij grimmig in beeld gebracht en dat doet het idee achter film alleen maar goed. Dus nee, ik ben het er niet mee eens dat de film alleen qua idee heel eng is.
En Lecter: wat mij betreft de ultieme monster.
Hip-Hop Drunkie
Hannibal Lecter is echt geweldig in mijn insziens is de grootste gangster die je maar mag bedenken niets vergeleken tegenover hem, hij is té slim voor meesten en hij is gewoon een pyschopaat. Maar vooral zijn intelligentie waardeer ik enorm.
Verder een enorme goede film.
slaapkamermug
Verder een enorme goede film.
te makkelijk om hier niet op in te gaan. Toch moet het van de stemmen.
Gezien het tijdstip van schrijven is er mijns inziens gerede twijfel om je het voordeel van de twijfel te gunnen.
H1DD3
Je bent niet de enige, jammer dat hij het niet zo goed deed in de volgende films..
schram101
Bijzondere tegenvaller voor mij deze film. Op de een of andere manier kon hij me nergens interesseren. Uiteraard zijn de personages interessant, maar de sfeer in de film liet me nergens meeleven/meevoelen met de karakters. Ook had ik wat meer spanning verwacht. Het verhaal zelf is vrij goed, maar zoals hier boven al door G.1Rl wordt vermeld; nergens krijg je het gevoel dat het twee kanten op kan in de film, dat er een andere afloop zou zijn als deze.
Hip-Hop Drunkie
te makkelijk om hier niet op in te gaan. Toch moet het van de stemmen.
Ik snap helemaal niet wat je bedoelt.
clockwork72
Samen met Red Dragon het beste uit de reeks. Een film met een heel goed verhaal en mega goede acteerprestaties.
JDSsmetje
Is de poster en de trailer nu serieus van belang om het eindoordeel te bepalen?
Nee tuurlijk niet. Ik bereken hiervan geen bepaald gemiddelde. Ik wou dat er gewoon nog eens bijzetten. Mijn score is afhankelijk van hoe ik die film meegemaakt heb.
JDSsmetje
Antony Hokins is hier super! Ik denk dat hij de beste prestatie ooit heeft neergezet in deze film.
demorge
Erg sterke film met een verontrustend goed spel van Anthony Hopkins! In ogenschouw nemend dat deze film uit 1991 dateert neem ik de magere effecten en het mindere filmtechnische gedeelte voor lief.
Toch moet ik zeggen dat niet iedereen in deze film even goed acteerde hoor. Neem nu bijvoorbeeld de politieagent die door Lecter aangevallen wordt nadat hij zijn boeien heeft los gekregen met een stukje ijzer (hoe dan? maar dat is een ander verhaal) de agent roept als een opgelezen zin uit het script: Pas op, hij heeft me! Nee sorry dat ging er even niet in bij mij.
Ook vond ik de film eigenlijk niet lang genoeg, naar mijn mening ontfutselde Clarice veels te snel de in een raadseltje gestoken hints van Lecter.
Het verhaal is wel erg sfeervol in beeld gebracht moet ik zeggen, vooral de close-ups van Lecter werken erg goed. Ondanks mijn kritiek vind ik deze film wel een stuk beter dan het gros van de thrillers.

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

Hannibal
2001

Manhunter
1986

Het is maar een film? Deze echte moordenaars vormden inspiratie voor beroemde horrortitels

Jodie Foster niet geneigd om naar 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' te kijken

'The Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe volwaardige trailer

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
gebaseerd op boekfbiontvoeringscientific study psychopaathorrormoordseriemoordenaarpsychologische thrillerwreedheidkannibaalpsychiatermoth virginiadisturbedneo-noirkannibalismetwistedskinning adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalpast history suspensefulforebodingominouspsychological profiling