• 9.199.061 stemmen

Hannibal Rising (2007)

Drama / Thriller | 121 minuten / 131 minuten (unrated dvd-versie)

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 121 minuten / 131 minuten (unrated dvd-versie)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Tsjechië / Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Peter Webber

Met onder meer: Gaspard Ulliel en Rhys Ifans

Gesproken taal: Engels, Duits en Russisch

Releasedatum: 8 maart 2007

Plot Hannibal Rising

"It started with revenge."

Prequel voor Red Dragon met het verhaal over de jeugdjaren van Hannibal Lecter, van zijn kindertijd in Litouwen via zijn levensperiode in Frankrijk tot aan zijn ondergang in de V.S. Getoond wordt onder andere hoe traumatische gebeurtenissen in zijn kinderjaren invloed op hem hadden.

Hannibal Lecter

Zigmas Milko

Bronys Grentz

avatar van megaman

megaman

Ik blijf er bij dat ik deze film erg overbodig vind. Het personage Hannibal, en zeker in de gelijknamige film van Ridley Scott, is nou eenmaal een aangedikt en mysterieus personage. Waarom kan hij zo makkelijk omswitchen van beheerst en gentle naar wreed en beestachtig? Voor mij hoeft dat niet letterlijk allemaal uitgelegd te worden in een prequel. Het fascinerende met Hannibal blijft voor mij juist het niet weten hoe dit personage ontstaan is. Ik heb dat ook 'n beetje met Michael Myers in de remake van Halloween. Meneer heeft een extreem slechte jeugd gehad en dat maakt hem onmenselijk groot en sterk. Right...

avatar van Mike 1984

Mike 1984

Ik kijk niet graag oorlogsfilms, en dat gevoel had ik de eerste 20 minuten. Ik had de neiging om de film uit te zetten maar besloot dit niet te doen. Ik vind het een bijzonder saaie film, heel traag en vooral slaapwekkend. Uitstekend geacteerd, prachtig in beeld gebracht maar ik vind er geen sensatie of spanning in terug. Om dit te beschrijven als thriller is het wat overdreven, ik zou het eerder een drama noemen. De geweldige sfeer rond Hannibal is ook niet terug te vinden. Blij dat ik deze film gezien heb, al is het met een dubbel gevoel. Een aantal zaken kloppen niet echt. Zo is er bijvoorbeeld de ontvoering van zijn tante, terwijl er in principe politiebewaking aan het huis stond. Raar dat de agenten dit niet zouden gemerkt hebben. Absoluut geen meesterwerk en ik zou het niet aanraden aan mijn omgeving.

avatar van mikey

mikey

Kinderlijke en overbodige talented mr. ripley-kloon heeft niets met silence of the lambs the maken.

avatar van Flip12345

Flip12345

Toffe film, leuk om een keer gezien te hebben. Vooral als je iets over de achtergrond van Hannibal wil weten. Ontzettend goede acteurs. Spannende sfeer maar de film lijkt totaal niet op de Hannibal film die we al kende! Dus mocht je daarnaar op zoek zijn..

Ik vond het persoonlijk wel een hele toffe film om te zien!

avatar van baspls

baspls

Hannibal Rising verteld het verhaal van de jonge Hannibal die in Litouwen tijdens de oorlog zijn hele familie verliest. Na de oorlog gaat hij in Frankrijk bij zijn Japanse tante wonen en volgt hij een opleiding medicijnen. Hij komt oorlogsmisdadigers uit zijn verleden echter weer op het spoor.

Gaspard Ulliel speelt een prima rol als de Hannibal, al is het natuurlijk erg moeilijk om Anthony Hopkins en Mads Mikkelsen te evenaren in de rol. Wat ik jammer vond was dat de film is ver-Engelst, Litouwers en Fransen praten Engels met een accent, vind dat niet passen in het universum van The Silence of the Lambs.

Schrijver Thomas Harris schreef het boek onder verzoek van Dino De Laurentiis die na Hannibal graag nog een film zou makken in de winstgevende franchise. Tegelijkertijd schreef Harris zelf ook het script van de verfilming. Zodoende is het wat minder als zijn eerdere verhalen, maar toch zeker niet slecht. Persoonlijk vind ik dat de tv-serie Hannibal goed verder gaat op veel elementen die in dit verhaal al aan bod kwamen. Ik kan die tv-serie iedereen aanraden die de achtergrond van Hannibal graag meer uitgediept ziet en ook meer van het personage wil zien. De serie is in principe een Prequel, maar eigenlijk ook een reboot op Red Dragon.

De film is degelijk geschoten en wist het verhaal aardig te vertellen. Toch was het tempo voor mijn doen te hoog en zaten er teveel haken en ogen aan het plot. Vermakelijk, maar toch wel het minste in de hele franchise.

avatar van Diederik58

Diederik58

Had mij er meer van voorgesteld. Het poogt te verklaren waarom Lecter de kannibaal seriemoordenaar is geworden. Maar waarom is hij dan doorgegaan nadat hij de moordenaars van zijn zusje heeft vermoord? Had hij de smaak te pakken?

Ik vind Gaspard Ulliel niet overtuigen. Als hij een moordzuchtig gezicht trekt dan is het ongeloofwaardig.

Ik krijg er niet de rillingen van. Dit in tegenstelling van de Hannibal Lecter die in Silence of the Lambs is te zien nl. Anthony Hopkins. Die had ook de voorkeur om meerdere organen te verorberen en niet alleen wangen.

Wat mij blijft storen in de film is dat iedereen Engels spreekt. Frans was logischer geweest.

avatar van IH88

IH88

“Rudeness is an epidemic.”

Beter dan verwacht. Een oorsprongverhaal over Hannibal Lecter klinkt wat overbodig, maar regisseur Webber maakt er geen onaardige film van. Cast de juiste acteur, een sterke actrice als samoerai side-kick, creëer een lekker duister sfeertje en gooi er wat gruwelijke scènes in, en je komt een heel eind.

Hannibal Rising laat zien waarom Dr. Lecter ‘Hannibal the Cannibal’ wordt genoemd, en de kijker wordt niet gespaard. De film komt wat moeizaam op gang, maar zodra Hannibal aan zijn wraak missie begint wordt het een stuk beter. Ulliel is perfect gecast en Li Gong heeft een mooie bijrol als Lady Murasaki, die steeds meer betrokken raakt in de moordzucht van Lecter. Dat allemaal bekende Britse acteurs zich een verschrikkelijk accent moeten aanmeten zullen we maar door de vingers zien.

avatar van Daan258

Daan258

Geen slechte film maar ik kan dit geen goede Hannibal preqeul noemen.

Heb me hier best mee kunnen vermaken maar het voelde meer aan als een wat standaard wraak filmpje en had ik ook totaal niet het gevoel of ik naar een Hannibal film zat te kijken.

ik denk dat ze juist een heel gaaf verhaal hadden kunnen maken over Hannibal Lecter maar dat vind ik hier niet echt geslaagd.

Toch is de film goed tot het eind af te kijken.

avatar van Supernatural

Supernatural

een prima film.al vind ik hopkins beter spelen als lecter dan ulliel.maar heb me zeker vermaakt.maar ulliel speelt het ook erg goed.verders niks op aan te merken.een goed verhaal .met een prima cast.kortom een geslaagde film.maar de andere hannibal films. vind ik wel iets beter,silence of the lambs zeker het beste deel.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Omdat Anthony Hopkins in deze film niet de rol van Hannibal op zich neemt, (zou ook niet kunnen door de leeftijd), verwachtte ik niet veel van deze film.

Maar ik moet toegeven, deze prent is veel beter dan ik ooit had durven dromen. Gaspard Ulliel zet een angstaanjagende Hannibal Lecter neer.

Het scenario is ook eentje om van te smullen ('zeer toepasselijke bewoording voor een film als dit'), het is werkelijk zeer goed.

Ook de locaties en decors verdienen een pluim, alsook de realistische beelden die de oorlogsperiode weergeven.

Kortom, dit is zeer zeker een waardig deel uit de Hannibal serie, en na 'Silence Of The Lambs' het beste van de 4.

Opnieuw bekeken en opnieuw genoten van de prachtprestatie van Gaspard Ulliel.

Topfilm !!

avatar van Klaaz

Klaaz

Alle negatieve commentaar daar gelaten, ieder zijn mening, maar deze film is perfect!

Past heel goed in het rijtje.

Sublieme sfeer en de Lecter trekjes en manieren van reageren zitten er goed in.

Van genoten, al meerdere malen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

De verhalen rondom de kannibaal vind ik ronduit heerlijk. Echter wordt Lecter in deze film minder sterk uitgebeeld dan in alle andere delen, en dat verwijt ik grotendeels Gaspard Ulliel wel zo'n beetje. De enige die ik echt goed acteren vond in deze prent was de charmante verschijning Lady Murasaki gespeeld door Li Gong.

Het deel dat we te zien krijgen hoe de zieke geest van Hannibal zich gevormd heeft. Nurture en geen nature, dat is wat ons duidelijk gemaakt wordt. De jacht op de, in mijn ogen ietwat slap neergezette, bruten staat centraal in het deel van de geestelijke ontwikkeling tijdens Lecter's jong volwassenheid. En daar had ik wat meer van verwacht, de eerste maal dat ik deze prent zag was ik best diep teleurgesteld daarover.

Waar Hopkins Lecter praktischer en kalmer neerzet, Ulliel het over een andere boei gooit. De jonge Lecter wordt iets te overmoedig neergezet in mijn ogen. Maar goed, hij is in de leer zullen we dan maar zeggen. We krijgen te weten waarom er iets geheel geknapt is in het brein van de mensen carnivoor, misschien verdwijnt daardoor er wel een stuk rondom de mythe van Lecter voor mij waar ik maar moeite mee heb in deze prent. Sleutelrol voor Mischa waar ik voordien nooit iets van vernomen had in de andere delen.

In ieder geval is dit deel zeker het minste deel van de Hannibal reeks voor mij. Er zitten mooie beelden verwerkt in de film, het verhaal is minder sterk door de regie neergezet. Het script is te doen, niet altijd lijkt het soepel te lopen en dat de cast er gemakkelijk mee uit de voeten kan. Ook is Ulliel niet sterk in het sinister zijn zoals Hopkins dat wel kan en doet, erg jammer eerlijk gezegd. Maar ik wil niet te sterk op een vergelijking aansturen, dit deel is los van de reeks toch prima om aan te zien.

De reis die Lecter aflegt en de onderwijs die hij genoot geven inzicht in de verworven kennis die hij bezit die in eerdere delen naar voren kwamen. Daarmee schept men wat duidelijkheid m.b.t. het brein van de gast.

Het is evident dat de schrijver de 2de W.O. weer onder de aandacht wilde hebben. Soms is dat nogal ver te rijmen met het verhaal van Hannibal, men probeert de linken te leggen maar erg sterk vind ik ze niet uitgewerkt.

Ach, 3**. Net als de vorige kijkbeurten kom ik niet verder dan een zesje. Prachtige beelden, dat moet ik de regisseur wel toegeven. Maar het verhaal is voor mij echt matig te noemen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Toch niet zo goed.

Maar dat is niet de schuld van Ulliel. Hij zet toch wel een hele leuke jonge Hannibal neer. Nee, natuurlijk overtreft hij Hopkins niet, en dan verwachtte ik ook niet van hem. Hij weet het karakter het maximale in te blazen, en heeft daar ook wel wat overtuiging bij.

De film begint een beetje vreemd, en het hele eerste deel is eigenlijk niet helemaal iets wat je nu precies van een Hannibal film kan verwachtten. De oorlogsscenes voelen niet Hannibal aan, al is daar nog wel overheen te kijken. Wanneer Hannibal ook nog kennis maakt met de Aziatische cultuur stond ik al helemaal ervan te kijken wie het verhaal bedacht heeft.

In het midden, waar Hannibal achter de oorlogsmisdadigers aangaat als wraak begint film weer op te leven en kwam ik langzaam uit mijn verbijsteren. Hierbij zitten er goede en gore momenten in die toch wel best pijnlijk zijn en daarmee dus ook weer wat meer Hannibal film aanvoelen. De film is redelijk boeiend, maar af en toe stond ik wel even op de tijd te letten.

Daarna, richting de slotfase, stort de film weer langzaam in. Het begint weer aan te voelen als een "normale" film waarbij de goedzak (al is dat hier niet helemaal zo) die zijn liefje moet gaan redden. Dat hoort gewoon niet in dit soort films, slechte keuze weer. Uiteindelijke resultaat was dus niet echt top. Al is het acteerwerk goed, de sfeer lekker grauw, een leuke Ulliel en gore momenten zijn prima. Die zorgen er wel voor dat de film niet helemaal instort.

Na het zien ook gelijk het cijfer van Scott's versie naar beneden halen, want die vond ik nog matiger.

avatar van Darbie

Darbie

Alsof je een mooi schilderij koopt, en hoe langer je kijkt, hoe lelijker het wordt.

En dan blijkt het nog een vervalsing te zijn ook !

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Even doorgepakt na gisteren Red Dragon te hebben gezien, en hoewel Hannibal Rising niet een beroerde film is voegt het eigenlijk ook niet zoveel toe. Had Lector dan het raadsel gelaten wat het is, niet altijd alles hoeft uitgelegd te worden.

De oorlog en winteropnames in Litouwen zijn best wel vakkundig en mooi gemaakt, de logica en verbetenheid waarmee hij de daders achterna gaat best wel prima, maar het grote hoe en waarom wat het kannibalisme betreft komt er wat mij betreft niet uit. In ieder geval niet zoals ik dat logisch zou vinden. Bij zijn eerste slachtoffer in het bos had ik het logischer gevonden als hij zijn slachtoffer had laten leven om te laten zien dat hij, Hannibal, iets van het slachtoffer op at als vergelding en marteling. Hannibal doet dit ook met Ray Liotta als ik me niet vergis in de laatste van de reeks. Nu lijkt het 'eten' opzich iets randoms. Hij doet het maar het had ook niet gehoeven. Ik persoonlijk mis daar wat de logica en motivatie. Goed op het einde wanneer hij Rhys Evans aan het wang gaat knabbelen doet hij het wel op die manier, maar het maakt de logica en beweegreden als die er al is zwakker maken. Daar is wat mij betreft niet heel goed over nagedacht.

Verder niet slecht ofzo, best een aardige film, maar bij Red Dragon en Silence of the lambs blijft Hannibal Rising nergens. Jammer, je zou zeggen moet dit? Doe het dan goed...maar helaas.

avatar van stratmans

stratmans

bloederige film

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

1 Hannibal Rising (2007), 2 Red Dragon (2002), 3 Silence of the Lambs (1991) en 4 Hannibal (2001) is de kijk volgorde die nu handhaaf voor deze filmserie. Ik kijk en herzie heel veel films vanuit mijn eigen enorm gigantische videotheek/collectie, dus ook deze 4-luik omtrent Dr. Hannibal Lecter. Ik kijk gemiddeld elke dag sowieso 2 films of meer.Ik ben een liefhebber van o.a exploitatiefilms, B-Films en oude films wereldwijd en alle genres. Mij oudste film uit mijn collectie is uit 1915. Als de film Engelstalig of Duitstalig is gesproken dan ben ik niet afhankelijk van ondertitels, is de film anderstalig bv. Chinees e.d. dan zijn naast Nederlandse, de Engelse ondertiteling ook prima Ondanks mijn tik van herzieningen, ga ik natuurlijk ook iets nieuws niet uit de weg en hou het aanbod van Netflix in de gaten. Vanmorgen begonnen met Hannibal Rising en vanmiddag Red Dragon herzien. Fijn om na zoveel jaren deze films weer te kijken. Heb mij er prima mee vermaakt.

avatar van Supernatural

Supernatural

Supernatural schreef:

Vandaag herzien blijf bij mijn vorige mening,maar verhoog toch naar 4 sterren.heb weer genoten met herzien.

avatar van Drifter

Drifter

Redelijke film. Wat ik jammer vind is dat er niet meer over de jonge Hannibal in zit. Wat in de latere films onderdelen van zijn karakter zijn en waar zijn kennis en voorkeuren vandaan komen. Het voelt nu niet als een prequel maar gewoon een losse film.

avatar van Lebarron

Lebarron

Hannibal Rising is de prequel op Red Dragon/Manhunter, Silence of the Lambs en Hannibal. Het vertelt het verhaal waarom Hannibal geworden is zoals hij uiteindelijk geworden is. We volgen hem vanaf zijn jeugd als telg uit een adellijke familie in Litouwen tijdens WOII. Zijn familie komt om tijdens gevechten tussen Nazi's en Sovjets. Hij en zijn zusje Mischa worden gevangen genomen door Nazicollaborateurs. Mischa komt om maar Hannibal weet te ontsnappen en komt in Frankrijk bij zijn oom te wonen. Die is getrouwd met een Japanse dame, Lady Murasaki. Hannibal is een slimme jongen en een briljant student medicijnen. Hij ontwikkelt ook een sterke band met Lady Murasaki. Helaas wordt hij ook geplaagd met de drang om Mischa te wreken en hij gaat op zoek naar de collaborateurs. Hannibal Rising is de demythologisering van Hannibal Lecter en dat is jammer. Acteur Gaspard Uliel is geen Anthony Hopkins, hij deed me meer denken aan George McFly turned psycho. Alleen had Crispin Glover zelf dat veel enger kunnen spelen. Een slechte film is het niet maar toch heb ik achteraf spijt gehad dat ik ooit deze film gekeken heb. Hannibal Lecter was namelijk een icoon van kwaad. Deze poging om zijn gedrag te verklaren doet afbreuk aan het mysterieuze aura dat om hem heen hing. 3 sterren omdat het op zich geen slechte film is maar niet hoger omdat het personage Hannibal Lecter van al zijn mysterie is ontdaan en gedegradeerd is tot een man met een traumatisch verleden.

avatar van Black Math

Black Math

Overbodig, maar toch wel vermakelijk. Overbodig, want de achtergrond van een geweldig personage is vaak een beetje teleurstellend. Het grootste manco in deze film is verder het ontbreken van Hopkins, wat natuurlijk wel onvermijdelijk is, want het gaat over de jeugd van zijn karakter. Ulliel doet het verder verdienstelijk, maar mist gewoon Hopkins charisma. Opmerkelijk verder om Gong Li in deze film aan te treffen. Ik had verder niet verwacht dat haar Engels zo goed zou zijn. Maar ook apart dat ze een Japanse speelt. Genoeg Amerikanen die andere nationaliteiten spelen, maar in het geval van een Chinese die een Japanse speelt voelt het toch vreemd aan.

De film is verder degelijk gemaakt met af en toe prettig geweld, maar ook weer niet zo luguber als in sommige andere Hannibal films. 2*.

avatar van macrobody

macrobody

Bij herzien blijf ik bij 3 sterren. Ik kon me er niets meer van herinneren dus een grote indruk had de film niet achtergelaten.

Gewoon een goede film.

Gewoon een goede film.