Genre: Drama / Thriller
Speelduur: 121 minuten / 131 minuten (unrated dvd-versie)
Verenigd Koninkrijk / Tsjechië / Frankrijk / Italië
Geregisseerd door: Peter Webber
Met onder meer: Gaspard Ulliel en Rhys Ifans
Gesproken taal: Engels, Duits en Russisch
Releasedatum: 8 maart 2007
Plot Hannibal Rising
"It started with revenge."
Prequel voor Red Dragon met het verhaal over de jeugdjaren van Hannibal Lecter, van zijn kindertijd in Litouwen via zijn levensperiode in Frankrijk tot aan zijn ondergang in de V.S. Getoond wordt onder andere hoe traumatische gebeurtenissen in zijn kinderjaren invloed op hem hadden.
Hannibal Lecter
Bronys Grentz
Mischa Lecter
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Zeker. Ondanks dat het nog steeds de commerciele hond Dino de Laurentius is die de productie doet, er is wel gekozen voor onbekende acteurs en regisseur, en dat werkt de film in z'n voordeel. Titel vind ik ook goed gekozen; het geeft niet meteen een link naar de vorige films.
Justice4All
Nou, in ieder geval is het weer een verfilming van het boek van Thomas Harris
Aldus Amazon.com komt het boek uit in eind maart 2006
Remi
Ik hoop dat deze net zo goed wordt als zijn voorgangers...
feanaro surion
Een Hannibal film zonder Hopkins
Erg jammer, kan nooit zo goed zijn maar ik zal hem toch zien...
pascal83
Zijn stem is wel te horen. Met een voice-over zal Hopkins wel de hele film begeleiden.
koreaan
Lijkt me toch een beetje overbodig om zo'n film te maken.
Klinkt een als een cash cow
as
Lijkt me toch een beetje overbodig om zo'n film te maken.
Klinkt een als een cash cow
vincentclaesen
De vorige 3 waren al ongeloofelijk en steeds goed, natuurlijk gaat een 4de film afzwakken, maar hij zal toch nog goed zijn. weet iemand voor wanneer hij is ??
Mc
- 2092 stemmen
...natuurlijk gaat een 4de film afzwakken, maar hij zal toch nog goed zijn...
Hoe weet je dat hij gaat afzwakken, Het lijkt mij dat hier een hele aardige film van te maken moet zijn...
BlueSword
klinkt heel erg interesant.
vorige delen waren inderdaad erg goed, alleen ze blijven delen maken totdat het flopt...
Dennis Evahi
Ik kan haast niet wachten om deze film te bekijken! Ik wacht in spanning af.........
vincentclaesen
Weet er niemand wanneer hij uitkomt in Belgie en Nederland ?
Doom
Ik vrees het ergste, de titel is om te beginnen al lachwekkend slecht. Ik hoop het beste, maar kom aan. Hopkins heeft in alle delen de show gestolen en hoe willen ze zijn gemis nu opvangen? Alleen een voice-over is niet genoeg.
Gedoemd om te floppen.
neo
Brian Cox was lang niet zo slecht in Manhunter, dus of het persee aan een andere acteur pur sang zal liggen.. Al geef ik toe dat iedereen nu zo vertrouwd met de goede Hopkins is.
L. luchtloper
Hannibal Lecter vind ik een van de beste filmrollen allertijden, maar ik ben bang dat na het succes van Red Dragon, dat deze film een flop wordt.
Angrod_Pallanén
Het gebrek aan Anthony Hopkins kan daar inderdaad voor zorgen, maar toch, lijkt me een van de interessantste films uit 2007.
BobdH
De enkele passages in het boek Hannibal over Lecter's jeugd leken al interessant genoeg om er een film aan te wijden. Nu ook nog eens de regisseur van Girl With A Pearl Earring zich ermee heeft opgezadeld, lijkt het mij toch wel erg interessant... Weg Hopkins, men gooit het over een nieuwe boeg, waardoor het weer fris kan zijn. Want Hopkins, die hebben we nu toch al wel gezien?
Wat betreft de titel heb ik het eens, overigens. The Lecter Variations was veel beter geweest...
Kaffeefiltjer
Het zou wil stupide zijn Hopkins een 20-jarige te laten spelen
Ik wacht alvast op de trailer
Angrod_Pallanén
Hij kan toch ook een flashforwards te zien zijn, of dat de film een flashback is van hem.
Esteban
Akkoord, het klinkt allemaal wat dubbel. Nóg maar eens een film over 'Lecter', hier dan nog eens gespeeld door een fransman. Maar besides that, waarom zouden we hier niet naar uitkijken?
Het lijkt me duidelijk dat je de film niet persé moet gaan zien als een deel uit de bestaande serie. (Silence, Hannibal, Dragon) Punt. Het gaat hier over de jeugdjaren van Lecter en daar komt Hopkins niet bij kijken. Mij lijkt het best interessant te worden, vooral dan omdat we te maken hebben met de regisseur van 'the Girl with a Pearl Earring'. 'k Geloof trouwens best wel in Ulliel.
Nieuwe foto trouwens : http://outnow.ch/Media/Img/2006/BehindTheMask/movie.fs/01?w=1400&h=931
Seppe17
Heb de film gistere al kunne bewonderen. Het is echt een aanrader. Tis een film vol verassingen
Saving Pvt. Pyle
Ja, maar wel van deze film!!
En dus niet van Hannibal Rising!
Saving Pvt. Pyle
HIER staan de nieuwe foto's:
thomzi50
- 1991 berichten
Waar gezien en waarom stem je niet?
Turkeyloverz
Waar gezien en waarom stem je niet?
Hiermee wordt vast Hannibal (2001) bedoeld, wanr daar heeft ze toen wel op gestemd.
Esteban
Teaser (Duits) . http://www.tobis.de/home/site_scripts/filmseite.php?id=101
Makkelijk getease dat duidelijk een massa-publiek moet aanspreken en waar nog maar weinig valt uit op te maken. Maar in die snelle shots valt er één ding op, stillistisch ziet het er bijzonder goed uit.

Red Dragon
2002