Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 12 april 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Silence of the Lambs
"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."
Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Clarice Starling
Ardelia Mapp
Barney
Lamar
Missbandidas
Is dit een vervolg op een film of is dit gewoon het eerste deel?
Wij houden vanavond namelijk filmavond en het zou lullig zijn dat dit bleek deel 2 te zijn ,,, dat we deel 1 niet hebben..
bedankt!
goongumpa
Dit is deel 1. Maar de volgorde maakt niet zo uit, de allereerste film over Hannibal Lecter ('Manhunter' van Michael Mann) is een verfilming van hetzelfde boek als 'Hannibal' van Ridley Scott, het tweede deel van deze reeks.
Banjo
- 2034 berichten
Kan me vergissen hoor, maar is dat niet iets wat elke jongen/man wel eens probeert? Ik zou het wel doen als ik zo'n ding had iig.
sorry dat ik dit naar voren haal, maar ik kon het niet laten...
wibro
Zeer goede thriller die het bij mij toch vooral moeten hebben van het geweldige acteren van Anthony Hopkins als "Hannibal the Cannibal". Stoere meid Jody Foster acteerde ook best wel goed maar had wel een foeilelijk Amerikaans-Engels accent. De spanningsopbouw van deze thriller was verder uitstekend en het bloedstollende einde deed mij ook nu weer op het puntje van de stoel belanden.
Nogmaals, SOTL is een zeer goede thriller, maar geen meesterwerk. Daarvoor schoot deze film in visueel opzicht te kort. Aan de sequel "Hannibal" van Ridley Scott heb ik daarentegen geen enkele behoefte. Die kan, de filmstijl van Ridley Scott kennende, voor mij alleen maar over de top en daarom minder zijn.
Otman Bakkal
Ik heb al diverse dingen gelezen over de volgorde van de serie. Maar volgens mij is Red Dragon toch echt het eerste deel. Het eerste boek uit de serie heette niet voor niets Red Dragon. Daarnaast is het zo dat Red Dragon in de DVD-boxen vóór the Silence of the Lambs zit.
Maar zoals je zelf al aangaf, maakt het in deze reeks de volgorde van kijken niet veel uit.
Skylar_Malfoy
Ik ga zeker weer kijken, maar zijn ze nu van plan om weer de hele reeks uit te zenden?
Saintssss
Goede film met geweldig acteerwerk van Antony Hopkins....
Eerst komt Red Dragon, vervolgens Silence of the Lambs en dan Hannibal...
Hannibal the Rising hoort denk ik helemaal vooraan maar past mijnsinziens niet in dit rijtje thuis
laundromat
Silence of the Lambs (1991)
Hannibal (2001)
Red Dragon (2003)
Ook hebben we nog:
Manhunter (1986)
Hannibal Rising (2007)
Veel kijkplezier. Tis een topper voor die tijd, maar ook nu nog!
Al DeNiro
''A census taker once tried to test me. I ate his liver with fava beans and a nice chianti''

pi3thebasterd
Misschien een goede film in zijn tijd geweest, maar ik vind deze thriller zeker niet tijdloos. En daarom vond ik de film ook tegenvallen. Maar de acteerprestaties blijven natuurlijk heel goed van Foster en Hopkins.
conclusie 3*
Penrue
Net afgekeken, vond het zeker wel een tijdloze film. Gewoon de psychologie in de film is heel mooi. Niet alleen maar actie, actie, actie, actie en actie. Voornamelijk gewoon praten en de ziekelijke gedachtes achter die psychoten.
Echt een prachtige film!
huVILEub
Geweldige thriller. Ondanks dat het niet bepaald mijn genre is, heb ik geweldig genoten. Er zat een zeer geode spanning in het verhaal. Anthony Hopkins speelde zijn rol geweldig. Ook een zeer mooi verhaal. Beetje vreemd, maar ja. Geweldige film.
revadebe
Ik had deze film eerder deze week gedownload en wilde hem donderdag kijken. Maar helaas werkte het niet. Vrijdag een andere geprobeerd, maar die werkte ook niet. Kom ik er om vrijdag 22:23 achter dat de film gewoon op Net5 te zien is...
Maar goed, over de film zelf. Wat me vooral opviel, is hoe tijdloos deze film is. Als deze film vandaag de dag was uitgekomen, hadden ze zich nergens voor hoeven schamen, zelfs niet na 18 jaar! Ik ben zelf 19 jaar oud, dus dat zegt genoeg
Het verhaal zat goed in elkaar, er had wel iets meer tempo in mogen zitten af en toe. Anthony Hopkins heeft een erg sterke rol neergezet, en Jodie Foster was ook goed. Ik vond eigenlijk de hele film spannend, maar nergens echt heel verrassend.
Ik kan me goed voorstellen dat deze film toen best vernieuwend was en een voorbeeld voor vele thrillers die volgden. En in de afgelopen 18 jaar zijn er vast wel thrillers geweest die deze film hebben overtroffen, maar dit is wel dé klassieker geworden.
Drs. DAJA
Tis een topper voor die tijd,
Alsof hij honderd jaar oud is...
groente12
Spannend, zenuwslopende scenes, sterke hoofdrol spelers, goede verhaal een dikke 4,5
timburton
Wat een prachtige film... En wat een Virginiaans accent
Vooral de gezicht shots zijn prachtig, wanneer twee mensen met elkaar praten en dat ze regelrecht in de camera kijken! Ook hoe de camera je begeleidt door de kelder van Bill, is angstaanjagend.
Ik vroeg in de videotheek naar de engste film die ze hadden, en ik kreeg meteen "The Silence of the Lambs" in mijn handen gedrukt. Maar al bij al is deze film helemaal niet zo eng. Waarom? Wordt het te slecht opgebouwd? Zijn de acteerprestaties slecht? Heeft Demme geen goed werk verricht? Neen, neen en nog eens neen. De film is simpelweg te goed gefilmd en gecast om nog na te denken bij hoe eng de film is. Ik was al helemaal in de band van dit prachtige filmwerk, en pas na hem een keer te hebben herzien schrikte ik van bepaalde momenten.
Wat een film!
bibibi
op het begin irriteerde het Virginiaans van Clarice Starling me mateloos, maar daarna vond ik het juist een leuk detail.
Verder speelt Jodie Foster heel goed, en hebben ze voor Bufalo Bill & Hannibal de perfecte acteurs gevonden. Dit is duidelijk een van mn lievelingsfilms!

bibibi
Inderdaad echt super ! Hannibal zegt het ook nog eens zo nuchter
...
joeyspo
1. manhunter of reddragon. manhunter was eerder maar reddragon is verfilming
2. silence of the lambs
3. hannibal
Hemelbewoner
Ik werd zelfs in mijn stoel bang van Hopkins, beste rol ooit.
Missbandidas
2e deel van hannibal (2001) is veel leuker om te zien!;)
Jodie foster kan Clarice Starling ook niet zo goed spelen vind ik zelf,,
Julianne moore daarentegen kan dat perfect!
Blarown
achja, ik had hem gekocht met zeer hoge verwachtingen,
maar uiteindelijk von dik het maar een baggerfilm, er zit veel veel te weinig actie in, te veel gelul, maarja het is maar waar je van houd
-M-
Super film!
Jaren geleden op de MAVO gezien met een klassenfeestje. Helemaal geweldig, die schreeuwende klasgenotes!
4,5* (omdat ik nog geen film gezien heb die een 5 waard is)
yordee
Ik heb geen idee waarom deze film zo hoog staat. Vond het langzaam en saai. Na een tijdje wou ik hem uitzetten, maar ik spoelde ff door. Toen zag ik de scene waarin die gevangene die 2 politieagenten vermoordt, en dan ligt ie op eens dood op de lift en aan het einde leeft ie weer Vond het wel grappig dat die scene in de put met 'It rubs the lotion on its skin or else it gets the hose again' uit deze film kwam. Ik dacht het is gewoon verzonnen door SP en FG
Toby N. Tucker
2,5* Geef de film nog maar eens een kans als je van de fast forward toets kunt afblijven, want uit het bovenstaande blijkt dat de nodige details je volledig zijn ontgaan.
Xen0n
Dat is een ding wat heel zeker is!
Ook mijn advies is om deze nog maar eens rustig te bekijken wanneer je wel zin hebt om een film te bekijken...
Wat een geweldige film, van begin tot eind zeer spannend. Met een meesterlijke rol van Anthony Hopkins
en ook Jodie Foster waarschijnlijk in de rol van haar leven. Dit alles maakt de film heel overtuigend en realistisch.
Ik moet toegeven het begin is wat langzaam, maar een geweldig verhaal moet ook opgebouwd worden.
Dit zijn de films waarvoor ik die top250 aan het bekijken ben!
Silky & Smooth
Ik vond dit zeker wel een meesterwerk. Personages als Hannibal Lecter zijn erg interessant. Ik vind hem echt geweldig. Naast dat hij psychopaat is, is hij ook nog eens zeer intelligent. Die combinatie is (letterlijk) dodelijk. Dat blijkt ook wel in de film. Hij ziet alles, is zeer intelligent, hij blijft kalm de hele film lang, maar als ie los is veranderd hij meteen in een beest! Ook is het angstaanjagend hoe nuchter, vooral Lecter, de moordenaars onder hun daden blijven. Personen zijn voor hun objecten, zoals ook in de film wordt gezegd. Eng!
Eigenlijk het enige minpuntje wat mij echt opviel was hoe makkelijk hij de twee agenten kon vermoorden. Misschien mis ik iets, maar in zijn oude cel werd hij 24/7 in de gaten gehouden met camera's. In zijn nieuwe verblijf krijgt hij tijd om 1. twee man te vermoorden 2. de kleren te wisselen 3. een agent helemaal op te tuigen met versiering en al. Waarom geen camera's? Buiten dat weer een heerlijke psychopatische actie van Hannibal "The Cannibal".
Nou blijf ik nog met een vraag zitten eigenlijk: Is er nog iets met dat nazisme van Buffalo Bill wat ik over het hoofd zie? (Ik kan wel een verband bedenken, maar dat is vast vergezocht) Ze laten toch vaak duidelijk beelden zien, zoals dat dekentje.
Trouwens ik hoorde dat ik de 'vervolgen' niet moet kijken na het zien van deze. Wordt alleen maar minder. Iemand eens/oneens hierover (beargumenteerd!)

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

Hannibal
2001

Manhunter
1986

Het is maar een film? Deze echte moordenaars vormden inspiratie voor beroemde horrortitels

Jodie Foster niet geneigd om naar 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' te kijken

'The Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe volwaardige trailer

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
gebaseerd op boekfbiontvoeringscientific study psychopaathorrormoordseriemoordenaarpsychologische thrillerwreedheidkannibaalpsychiatermoth virginiadisturbedneo-noirkannibalismetwistedskinning adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalpast history suspensefulforebodingominouspsychological profiling