• 9.386.830 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van Anakin01

Anakin01

Jullie zeggen dus allemaal dat het een goede film is,Hoge score krijgt... maar ik verwachtte eerder een slechte horror met wat verafschuwingen. Maar ik zal deze dus toch maar eens huren

avatar van DRJeFF

DRJeFF

frank-16 schreef:

na lang wachten film gezien was niet onaardig word alleen beroerd van de manier waarop gefilmt wordt tegenwoordig filts van beeldje naar beeldje viel me eigenlijk toch tegen zoals zoveel films tegenwoordig .

Ja , beroerd wordt ik juist van zinnen zonder leestekens.

avatar van braambes

braambes

Deze film heeft een aardig uitgangspunt, de openingsscène belooft bijzonder veel (en dan bedoel ik iets van het niveau Seven of Silence of the Lambs), maar, om een lang verhaal kort te maken, de verwachtingen worden niet ingelost. Volgens mij ligt dat vooral aan de volgende oorzaken: slechte uitwerking van alle personages, veel te matig acteerwerk en, vooral naar het einde toe, te veel plotwendingen. Komt niet boven de middelmaat uit, ik heb de indruk dat hier toch ietwat met hoge quoteringen werd gemorst. 3*

avatar van LittleBox

LittleBox

Prima horrorfilm en in tegenstelling tot wat ik hier meer las vond ik het einde op zich vrij verrassend. Inderdaad kloppen er een paar zaken niet, maar dat de dader gewoon in het midden ligt is goed gevonden!

avatar van sateck

sateck

pfff ik heb deel 2 vanavond gekeken, damn die is gewoon nog sterker danhet eeste deel, ECHT EEN AANRADER!!!

avatar van starbright boy

avatar van holmes

holmes

shit, moet ik ook zien, deel2. Ik vond deze beter dan seven alleen die Cary Elwes vind ik 10x niks, jammer dat ze niet iemand anders gecast hadden voor die rol. blij dat ie niet meer meedoet ik deel2.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Wat een ontzettend overgewaardeerde film is Saw. Het enige leuke aan de film, vond ik de dvd cover, en vanwege het feit dat hij zn been eraf zaagde . De rest van de film was werkelijk b-filmerig! Slecht acteerwerk, domme personages, slechte editing verhaal dat van alle kanten rommelt. 2/5

avatar van Nieke

Nieke

Het enige wat ik hierbij nog wil zeggen: ik wacht op Saw2. 4*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Een erg goede film, lekker spannend en een geweldige ontknoping, dat zep niet Jigsaw was had ik al wel door maar wie het dan wel was had ik geen idee van 4 dikke sterren!

avatar van Remi

Remi

Ik had er eigenlijk meer van verwacht...

Ze zeiden dat 'Saw' beter is dan Se7en, maar daar ben ik het helemaal niet mee eens.

Het einde was inderdaad best verrassend, maar ik vind wel dat het een beetje overschat wordt... Maar dat betekent niet dat ik 'em slecht vond

avatar van original

original

ik snap niet dat mensen deze film niet goed vinden, het is zeker 1 van de betere films die ik gezien heb en vnvnd kijk ik deel 2

avatar van Remi

Remi

Ik snap het wel hoor... Er wordt verteld dat het niet beter kan... Dat kan het wel.

Dus je verwacht er veel van, maar dat is met meer films zo

avatar van stan

stan

Ik heb de film nog een keer gekeken, ik verveelde me dus ging ik eerst saw kijken en daarna saw 2, eigenlijk moet ik zeggen dat ik saw 2 net een tikkeltje slechter was dan 1 maar allebei wel goede films

ik verlaag mijn stem met een half puntje

avatar van Diederik58

Diederik58

Saw1 vind ik een prima film. Wat een spanning en wat een einde. Se7en is veel beter.

Saw2 vind ik pulp van de eerste orde.

avatar van fox_bert

fox_bert

vanaf het begin tot het einde op mijn puntje van mijn stoel gezeten.

de verassingselementen zijn zeer aangenaam. James Wan moet een gestoorde man zijn, want er zijn scenes dat je niet bedenken kan als normaal mens.

De film werkt geweldig toe naar het einde, maar daar waar je bijna een cliche einde verwacht, komt de afsluiter als zeer genoegen. en laat je verbaast achter.

Voor mij een 5.

ps twee is ook geweldig, maar kijk eerst een voordat je twee gaat bekijken

avatar van YuLaw16

YuLaw16

original schreef:

Omg, dit meen je niet. De film was echt pure troep. Een mix tussen Scream en Se7en. De film stikt van de cliches, met de personages had je geen band. Het verhaal rommelt aan alle kanten. Het einde is ronduit lachwekkend. Het acteren was ontiegelijk slecht, en ook lachwekkend. Kortom ik heb me aan de film dood geeergerd. Ik geef toe dat het makkelijk wegkijkt, maar dat wil niet zeggen dat het een goede film is als je er kritisch naar kijkt. Op rottentomatoes heeft ie 44%, nog veel te hoog naar mijn mening.

avatar van xenne

xenne

heb Saw eindelijk bekenen ....

érg spannende & onvoorspelbare psychologische thriller met een vette knipoog naar Se7en toch wel, maar toch helemaal anders

't is wel geen Meesterwerk, daarvoor te veel minpuntjes kunnen ontdekken .... hoewel het uitgangspunt vd film origineel is zitten er toch een paar stevige cliche's in, best wel jammer ... ook is het acteerwerk soms nogal matig, zeker van de dokter & dedective, die laatste vond ik trouwens nogal een overbodige & twijfelachtige rol spelen. als je langer over de film gaat nadenken zitten er ook wel een paar onlogische scenes in, waarover op de vorige 30 ( ) pagina's wellicht al uitvoering is bericht.

al bij al een moeilijk te beoordelen film, want ondanks de minpuntjes is deze film erg vermakelijk, en dat laatste blijft toch 'n beetje uitgangspunt bij het stemmen, niet?

daarom 3¾ sterren, en vanavond Saw II maar eens bekijken, waarvan ik veel minder verwacht ... het concept van deze seriekiller is nu wel bekend, 't zou me verbazen moest hij me nog weten te verrassen

avatar van braambes

braambes

xenne schreef:

Valt te betwisten, sommigen analyseren hun stem oeverloos en anderen stemmen gevoelsmatig. En nog anderen, waaronder ik zelf, zijn hier niet helemaal consequent in. Off topic uiteraard, hierover kan je palaveren in het forum 'wat zijn jouw sterren waard', dacht ik.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Nu de uncensored version gezien, maar die versie is maar ietsjepietsje anders. Blijft wel een geweldige topfilm.

Nog steeds 5* en ik kijk uit naar deel 2!!

avatar van jamiesensation

jamiesensation

predator schreef:

Nog steeds 5* en ik kijk uit naar deel 2!!

Deel 2 is bagger

avatar van JyG

JyG

Gruwelijke film

avatar van gigi44

gigi44

het einde is om te lachen,die kerel ligt daar al uren voor lijk te spelen zonder dat die twee dat merken,even ernstig blijven ja.

avatar van mr_noname

mr_noname

Zowel deel 1 als deel 2 verdiend een dikke 5* je moet gewoon een zieke geest hebben om zoiets te verzinnen!! Ode aan SaW!

avatar van Ravio

Ravio

Meesterlijke film. Van begin tot einde op het puntje van je stoel. Film is zeer onvoorspelbaar. Geweldig einde ook!

avatar van buffy

buffy

vind t ook een te gekke film

heb m zelfs al meerdere keren gezien

en voor de liefhebbers er komt ook een vervolg

saw 2 heb ik gehoord maar helaas niet wanneer die uitkomt.

avatar van Snufkin

Snufkin

Vanmiddag de SE gekocht, binnenkort maar eens 3 en een half uur uit trekken. Aangezien de reacties hier is de film immers uitstekend vatbaar voor herziening. Heb ook al wat mensen horen zeggen dat deel 2 nog beter zou zijn. Toch nog maar wat geduld opbrengen om hem dan in kwaliteit te zien in plaats van een internet rommeltje.

avatar van Dead01

Dead01

• 1983 stemmen

Heb hem gisteren herbeken en ga hem niet uit mijn top 10 doen.Ik wist hoe het afliep maar het blijft spannede film die zeer goed gedaan is en zeer sterk verhaal,ga normaal deze week deel 2 op dvd hebben via een kameraad en ben echt benieuwd wat het gaat worden.saw is gewoon een film die je moet gezien hebben.

avatar van Luke

Luke

Ik moet me even herstellen bij bovenstaand vorig berichtje van mij:

Begrijp dat je dit eerder in de film bedoelde, Luke.

Dus vergeet mijn laatste impulsieve reactie maar......[/

Geen probleem De Knip

Heey,

ik vind het MACHTIG dat iemand z'on goed-ineengestoken film kan bedenken Alles klopt gewoon in die film!

Behalve in het begin toen hij uit dat bad kwam dat die enveloppe met het cassettetje nauwelijks nat was en dat het nog werktevoor de rest was het een zeer goed film !