Saw II (2005)

geregisseerd door
Darren Lynn Bousmanmet
Tobin Bell,
Donnie Wahlberg en
Shawnee SmithDetective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.
4,5
[permalink] geplaatst op 24 december 2011, 20:38 uurIk ben het eens met voomzap.
Dit tweede deel blijft toch echt wel de beste, hoewel alle saw films niet zoveel schelen.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 18:20 uurJohn:
You see, Detective. Darwin's theory of evolution and survival of the fittest, based on his little trip to the Galápagos, no longer applies on this planet. We have a human race that doesn't have the edge or the will to survive.
Ik vind al het geweld in de Saw-reeks niet zo boeiend, maar de onderliggende thematiek des te meer. Het is het tonen van de moderne decadentie waarbij we existentiële vragen zoals wat te doen met ons leven ons al lang niet meer bezighouden. De geestelijke evolutie (een uniek leven willen leiden dat het waard is voor te sterven) die zou moeten volgen op de biologische is uit gebleven. We zijn gestagneerd (of gedegenereerd) en de filmreeks confronteert ons daar mee.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 19:33 uurNummer twee eens bekeken en deze viel ook nog goed mee. Dit keer wat meer personages, maar de personages worden wel minder uitgewerkt. Ook meer vallen (die naalden brrrr), alleen vreemd dat niet iedereen in het huis werd getest, bv dat blonde meisje werd nooit getest.
Opnieuw een verrassend einde. Ook nog tof dat er enkele verwijzingen naar deel 1 zitten, zo komt die badkamer ook nog eens terug.
Iets minder dan het origineel, maar toch nog vermakelijk.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 17:34 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDeze sequel krijgt punten voor de geweldige val met de naalden; het echte debuut van de Jigsaw killer in de film en de andere aanpak.
Want deze keer neemt een nieuwe regisseur het roer en pakt hij het aan met een groep mensen die samen in de val zitten. Leuk dat hij het zo regisseert. De verschillende karakters van de mensen zorgen voor heel wat onrust. Jammer genoeg is het weer een dikke cliché dat de spierbundel de klootzak moet spelen maar dat achterwege... Heerlijk hoe hij eigenlijk de de vijand wordt in het spelletje.
Confrontatie met de politie en de Jigsaw Killer is goed gevonden, houd het verhaal op een goed tempo. Tobin Bell acteert enorm goed en zijn filosofie over de dingen des levens fascineert me eigenlijk wel. Ook is de climax alweer iets dat je niet verwacht. Ik heb de film wel al gezien, maar dit einde maakt weer veel goed.
Verder geef ik deze film maar 3* , want het wordt nergens spannend. Deel 1 had een prachtige spannende opbouw met enorm nagelbijtende momenten. Het tweede deel gaat iets te snel, de schrikscènes zijn uitermate cliché en de moorden/vallen zijn buiten de val met de naalden eigenlijk allerminst memorabel. De hele reeks moet het niet hebben van spanning maar van originaliteit. Deel 1 was vrij origineel, deel 2 begint al wat te melken. En dan heb ik het nog niet gehad over die flitsende maar overdreven camerashots....
Dankzij de drie puntjes die ik hierboven heb genoemd blijft dit een aardig deel in de franchise. Op naar deel 3