The Conjuring (2013)

mijn stem
3,54
1743 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Thriller
112 minuten

geregisseerd door James Wan
met Vera Farmiga, Patrick Wilson en Lili Taylor

The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Wanneer hun hulp wordt ingeroepen door een gezin dat door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij geterroriseerd wordt, worden ze geconfronteerd met een machtige duivelse entiteit en raken ze betrokken bij de meest angstaanjagende zaak van hun leven.

TRAILER

572 BERICHTEN83 MENINGEN
zoeken in:
 
avatar van Boneka
4,0
geplaatst op 16 oktober 2014, 0:06 uur, permalink
Ben absoluut geen horrorliefhebber, maar zo nu en dan wil ik er toch eentje zien. En dit is er eentje om niet snel te vergeten. Eng is ie zeker. De opbouw is fantastisch en het geheel blijft behoorlijk eng tot aan de aftiteling toe. Zelfs de opnames overdag weten je te laten schrikken. En dan nog te bedenken dat deze film op waarheid berustte. De eigenaar van het huis heeft de film niet durven te kijken. Sterker nog ze is nooit meer terug gegaan naar dit huis...............

avatar van Piratje
4,0
geplaatst op 18 oktober 2014, 2:56 uur, permalink
Bijna 2 uren horror van de bovenste plank. Voor niet-liefhebbers van dit genre zeker niet 's avonds bekijken of je slaap zal boeten.
Het soms te ingewikkeld verhaal begint heel braaf en stilaan bouwt de film zich op om je mee te trekken in de heftige griezels van deze film. Prachtig vertolkt door het gezin en de exorcisten. Toch heb ik mijn twijfels over het "waar gebeurde" van het verhaal. Maar ok. Het was een prachtige film. Ook de omkadering, geluiden en belichting werden gepast gebruikt om je de stuipen op het lijf te jagen.
Ook al ben ik geen horror-liefhebber. Deze film behoort tot mijn goede collectie. Maar nu toch maar iets romantisch.
4,0 punten waard.

avatar van HALVE TAMME.
4,0
geplaatst op 21 oktober 2014, 11:04 uur, permalink

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
geplaatst op 22 oktober 2014, 18:59 uur, permalink

4,0
geplaatst op 24 oktober 2014, 13:09 uur, permalink
Ik had hem vorig jaar in de bioscoop gezien. Ik vond hem geweldig! En vera farminga speelden het perfect! *4.0

2,5
geplaatst op 25 oktober 2014, 0:26 uur, permalink
Beetje jammer dat een dergelijke clichematige spookhuisfilm, waarvan er 13 in een dozijn passen, hier zo'n hoge waardering krijgt. Ze komen allemaal min of meer op hetzelfde neer. Beetje zonde van de tijd om naar te kijken. Maar ik ben afgegaan op het te hoge cijfer dat de film hier op moviemeter krijgt maar dat had ik dus niet moeten doen.

avatar van marantz
2,5
geplaatst op 25 oktober 2014, 9:44 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
the conjuring begon voor mijn gevoel veelbeloven en spannend.
toch vond ik het opgegeven moment nadat de film vorderde een zwakke film worden die zichzelf steeds minder serieus nam alsof de regiseur zijn inspiratie totaal verliest opgegeven moment.
het stukje waarbij de vrouw door de kamer word gesleept door een duistere kracht en vervolgens bevrijd werd door met een schaar haar haar af te knippen vond ik echt lachwekkend het einde van de film vond ik ook niet veel soeps ik had meer verwacht van deze film na alle recenties gelezen te hebben.

5,0
geplaatst op 28 oktober 2014, 12:29 uur, permalink
Zeer goede film, dat sommige hem niet goed vinden versta ik deels die verwachten natuurlijk als ze het bovennatuurlijke lezen en zo meer gelijk the exorcist met een ronddraaiend hoofd. Daarvoor heb je andere films deze vond ik zeer goed er mag gerust een 2de van komen en ga zeker gaan kijken naar de voorloper Annabelle dat voorstukje erg sterk creepy pop trouwens dus het maximum aan stemmen voor deze goede enge film

avatar van qwertzu
4,0
geplaatst op 31 oktober 2014, 23:40 uur, permalink
Vroeger in mijn tiener jaren veel horror films in dit genre bekeken, zoals natuurlijk The Exorcist en Poltergeist. Nu al jaren niet meer omdat ik eigenlijk gewoon niet meer van horror houd. Maar ja nu is mijn zoon gek van horror, maar mams moet nog wel meekijken.....
Meestal zit ik hardop te lachen om al die absurde slachtfilms....maar deze pffff echt een enge spannende film!
Zat erg goed in elkaar en werd goed geacteerd, verhaal pakt je bij de strot en laat je niet meer los!
Juist omdat het geen slachtfilm is en omdat er van alles gebeurd, maar ook weer niet, puntje van je stoel omdat je steeds denkt "wat nou weer"!
Een aanrader, zelfs als je niet of niet meer zo´n horror fan bent!

avatar van Edie
2,5
geplaatst op 1 november 2014, 1:21 uur, permalink
marantz schreef:
the conjuring begon voor mijn gevoel veelbeloven en spannend.
toch vond ik het opgegeven moment nadat de film vorderde een zwakke film worden die zichzelf steeds minder serieus nam alsof de regiseur zijn inspiratie totaal verliest opgegeven moment.
het stukje waarbij de vrouw door de kamer word gesleept door een duistere kracht en vervolgens bevrijd werd door met een schaar haar haar af te knippen vond ik echt lachwekkend het einde van de film vond ik ook niet veel soeps ik had meer verwacht van deze film na alle recenties gelezen te hebben.


Helemaal mee eens, ik begrijp die hoge cijfers bij deze film ook niet echt. Het is misschien een van de betere horrorfilms van de afgelopen tijd geweest, in ieder geval bekend voor het grote publiek. De film start best aardig, maar zakt heel snel in elkaar. Het einde, wat inderdaad een hoogtepunt zou moeten zijn, is juist erg zwak en niets vernieuwend.

Dat vind ik eigenlijk bij alle films van James Wan wel, Insidious had hetzelfde probleem; het begon heel aardig, maar zwakt ergens op de helft heel erg af... En zodra we de rode duivel zien is het bijna lachwekkend. Ik begrijp dat het moeilijk is een echt enge film te maken, want die hebben we al jaren niet meer gezien (en naarmate we ouder worden, wordt het ook een stuk lastiger en angst te krijgen van een film).

Eens kijken nu regisseur Wan zich richt op actiefilms, misschien ligt dat genre hem wel beter.

4,0
geplaatst op 1 november 2014, 8:18 uur, permalink
Ik ben geen horror liefhebber, omdat ik er nooit van slaap. Maar het was Halloween dus doen toch gekeken. (Mijn vriend is er gek op).
Wat een enge film zeg! Ik vind het een goede horror. Het verhaal is dik in orde, de muziek, de effect en de acteurs deden het prima. Ik werd 's nachts wakker en durfde eerst niet op de klok te kijken. Na tijdje toch gedaan en toen was het 3:10 dus ik ben op 3:07 wakker geweest haha. Ik twijfel over het waargebeurde verhaal. Overigens ben ik ook benieuwd naar Anna belle...

5,0
geplaatst op 16 november 2014, 13:00 uur, permalink
Heerlijke horrorfilm! Zeer eng, met mooi bedachtje scenes zoals met de waslijn! Opbouw niet te lang en zakt vind ik niet echt weg.

4,0
geplaatst op 17 november 2014, 12:27 uur, permalink
Kijk amper horror omdat ik er meestal geen bal van aan vind. Toch deze gekeken vanwege positieve verhalen. Alsnog niet echt mijn ding maar ik heb samen met vrouwtje toch wel paar dikke schrikmomenten gehad. Kon deze film wel waarderen
!

avatar van Alittleromance
4,0
geplaatst op 1 december 2014, 21:27 uur, permalink
Het is sinds The Exorcist 1974 geleden dat ik nog eens zo griezelig film heb gezien. Als je deze film nog niet hebt gezien, hier een goede opmerking. Zie de film zoals in de bioscoop in het donker. Zet je geluid op 80 percent. Als je zoveel horror film heb gezien, zal je wel even schrikken af en toe. Ik heb deze 2 keer gezien en was er niet goed van.

avatar van Gruffalo
2,0
geplaatst op 15 december 2014, 15:37 uur, permalink
Tegenvaller zeg. Best griezelig, maar eng wordt ie nooit echt. Te veel voor de hand liggende elementen, te weinig goed verhaal. Hier en daar een schrikmoment, maar de opbouw was niet erg sterk en er gebeurde te veel dat bijna niet terugkwam. Bij mij kwam ie niet over.

4,0
geplaatst op 30 december 2014, 17:42 uur, permalink
Ben al vanaf kleins af aan gek op horrorfilms, hou vooral van dit soort films over geesten en demonen etcetera. Doordat ik redelijk veel horrorfilms heb gezien, ben ik niet snel bang en kan ik veel hebben tijdens/in een film. Maar toch is het James Wan gelukt om mij af en toe eens goed te laten schrikken met The Conjuring! Het is misschien niet een film met originele en nieuwe dingen die nog niet eerder zijn gemaakt. Maar op de één of andere manier heeft deze film me continue op het randje van de bank laten zitten. Bij de meeste films is het even spannend en nadat er dan iets is gebeurd zakt de spanning weer af, bij deze film ging dat continue door en draaide m'n hart non stop overuren. Het enige minpuntje aan de film was het einde, die had van mij wel spannender gemogen.

Ik zie trouwens genoeg mensen hier reageren die de film niets aan vonden, smaken verschillen gelukkig! Alleen zou ik dan graag willen weten welke horrorfilm volgens hun dan wel spannend en goed is? Misschien kan ik die film dan eens proberen, het Is namelijk best lastig om een echte enge film te vinden die ik nog niet heb gezien

4,5
geplaatst op 2 januari 2015, 20:03 uur, permalink
Deze film ooit eens in een verveelde bui gezien, omdat ik niet in slaap kon komen..
Na het zien van deze film kwam ik helemaal niet meer in slaap.
Man.. wat zit de spanning er vanaf de eerste minuut tot aan het einde er goed in.
Super sterk acteerwerk, een ijzersterke cast! En vooral een boeiend verhaal.
Zeker een aanrader!

avatar van Sergio Leone
2,0
geplaatst op 13 januari 2015, 14:38 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Mja.

Ik heb niks met horror. 't Is altijd zo'n gedoe om niks. Ook The Conjuring heeft hier last van: het is gewoon weinig meer dan een standaardwerkje dat van "schrikmoment a' naar 'schrikmoment b' gaat, met op het einde nog wat exorcisme.

De cast doet het alleszins nog wel aardig. Vooral Vera Farmiga vind ik altijd wel de moeite om bezig te zien, de rest is wat meer doorsnee.

Verder is de speelduur me wat te lang, gezien alle clichés die voorbij komen. De locatie, het huis, de geesten, .. Het is zo weinig origineel en als schrikmomenten moeten komen van krakende deuren kan ik er niet rap genoeg van verlost zijn.

2

2,5
geplaatst op 14 januari 2015, 20:23 uur, permalink
Eerlijk gezegd hou ik niet zo van "Haunted house" "Bezeten personen" films maar deze was erg goed! Beklemmend en nogal vaak over mijn schouder moeten kijken...

 
geplaatst op 17 januari 2015, 23:50 uur, permalink
conjuring was gewoon een top film van begin tot het einde james wan goed gedaan ben benieuwd naar deel 2.

 
geplaatst op 25 januari 2015, 18:20 uur, permalink
toen ik die malle pop vol gaten en lipstick zag ben ik gelijk gestopt met kijken...

avatar van alexspyforever
2,0
geplaatst op 5 februari 2015, 20:45 uur, permalink
En deze film heeft me helemaal overtuigd dat ik gewoon niet meer moet kijken naar films waarin paranormale onderzoekers met hun apparatuur op ghost/demon/witch whatever hunting gaan. De gedachten aan de al even verschrikkelijke Insidious en Paranormal Activity zijn allemaal door mijn hoofd gegaan tijdens het bekijken van deze film. Vera Farmiga haar performance was wel goed maar kon de film voor mij niet redden. Dat het waargebeurd was kon misschien wel zijn, maar echt een goed verhaal of interessante legende zat er toch niet achter. Al die bovennatuurlijke dingen die rustig begonnen en dan spectaculairder en gewelddadiger naarmate de film vorderde werden waren nogal willekeurig en the more the better zal de regisseur hebben gedacht. Het zal wel gesmaakt kunnen worden door een publiek dat van schrikmomenten houdt. Mij laat het vooral koud.

3,5
geplaatst op 20 februari 2015, 14:16 uur, permalink
Leuke film met lekker veel schrikmomenten. Door het magere einde is het geen klassieker geworden. Daar had volgens mij meer ingezeten.

avatar van Donkerwoud
3,5
geplaatst op 25 april 2015, 14:19 uur, permalink
James Wan heeft zich al ruimschoots bewezen met het betere griezelwerk. Zijn films weten steeds de juiste balans te vinden tussen zorgvuldig opgebouwde suspense en actievolle momenten vol twists en turns. In die zin is The Conjuring dan ook precies wat ik ervan had verwacht.

In positief opzicht is het een strakke spookhuisfilm die geijkte genreconventies op een frisse manier opnieuw inzet om er net andere dingen mee te doen. In negatief opzicht is het wel weer een typisch geval van overdaad schaadt. Na verloop van tijd gaan subtiliteit en onderhuidse spanning verloren in de complete chaos als de speciale effecten overheersend worden. Overigens eerder een stijlkeuze waar ik zelf geen fan van ben dan een daadwerkelijk minpunt aan deze zeer onderhoudende horror.

avatar van scorsese
3,5
geplaatst op 25 april 2015, 21:30 uur, permalink
Goeie film waarin een gezin met vijf dochters in een oud huis komt te wonen waar vreemde dingen gebeuren. De film speelt zich niet alleen af tijdens de jaren 70, ook het camerawerk heeft veel weg van een jaren 70 film. Verre van origineel, maar goed uitgevoerd, redelijk spannend en een aantal prima schrikmomenten. 3.5 sterren voor deze klassiek aandoende horrorfilm.

5,0
geplaatst op 29 april 2015, 16:31 uur, permalink
Ik vond The Conjuring een hele goede en spannende film.

avatar van Zwolle84
4,5
geplaatst op 9 mei 2015, 0:50 uur, permalink
Nog maar weer eens herzien na in de tussentijd een flinke rits andere horrorfilms te hebben gecheckt. Hoe meer ik er zie, hoe indrukwekkender ik The Conjuring vind. Het plot is verre van origineel, maar Wan voert het zo krankzinnig goed uit dat The Conjuring op vrijwel alle vlakken recht in de roos schiet: camerawerk, sfeer/opbouw, geluidseffecten...

...en natuurlijk een zéér goede cast, met Vera Farmiga (de zus van...) voorop. Absoluut een van de beste, eng engste, horrorfilms van de laatste tien jaar.

3,5
Thereisnospoon
geplaatst op 9 mei 2015, 2:35 uur, permalink
Opvallend is dat de The Conjuring een duidelijke verwijzing is naar The Amityville Horror.
Er is ooit iets verschrikkelijks gebeurd in een desolate en verlaten woning.
Gezellig gezin besluit een pand te betrekken, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen.
Alles valt van de muur, krakende trappen, wapperende gordijnen, en tot overmaat van ramp
is er een ongezellige kelder of zolder. Ik droomde er als klein kind al over.

avatar van HarmJanStegenga
3,5
geplaatst op 25 mei 2015, 12:08 uur, permalink
Het blijft leuk om zo nu en dan midden in de nacht lekker een horror film op te zetten. Voor m'n vriendin was deze 'Conjuring' amper te doen, die was doodsbang.
Ik heb genoten, hoe meer whisky erin ging, hoe dieper ik werd meegezogen in deze nachtmerrie van Wan. En ja ik vond deze prent bij vlagen best erg spannend. Nou heeft Wan zich al bewezen in dit genre met 'Saw', maar mooi om te zien dat-ie geen eendagsvlieg is. Binnenkort 'Dead Silence' en 'Insidious' maar ff loeren. Hopelijk wederom zo'n spannend geheel als in deze film. Versterker lekker omhoog gooien en dreunen met die DTS. Heerlijk.

avatar van sinterklaas
4,0
geplaatst op 1 juni 2015, 16:31 uur, permalink
Weer een erg fijne mijlpaal in de spookhuis-reeks, al merk ik wel dat ik het nuchterder verwerk, zeker als ik het met de tijd vergelijk dat ik ruim een jaar wakker lag van Ju-On: The Grudge. Al met al hou ik impulsief nog wel eens mijn hand voor mijn ogen als er een schrik-moment aan lijkt te komen, maar achteraf lijkt het dan ook weer niks voor te stellen, misschien omdat ik het onbewust nu toch wel een beetje gewend ben.

Je zou The Conjuring kunnen beschouwen als een soort nieuwe generatie Exorcist, al schijnt ook dit weer eens gebasseerd te zijn op een waargebeurd verhaal; De paranormale onderzoekers Warrens en gezin Perron schenen begin jaren 70 bestaan te hebben, en die worden hier ook wel prima neergezet. De Perrons wonen met een gezin van 5 in een weer zo'n typisch groot huis, waarbij je ook wel kan verwachten wat er gaat gebeuren; onverklaarbare geluiden, paranormale activiteiten, wat de één wel ziet, ziet de ander weer niet, en dan de Warrens die de gruwelijke geheimen in de geschiedenis moeten zien te achterhalen.

The Conjuring mag misschien niet al te origineel zijn, maar horror-meester James Wan heeft er wel weer wat prachtigs van gemaakt, en naast Saw en Dead Silence komt er weer zo'n lekkere griezelige pop aan bod. Ook bewijst hij maar weer eens dat hij een kei is in het maken en monteren van doodenge en huiveringwekkende scene's, donkere locaties en voornamelijk ultra-korte momentjes (het spotten van geesten in bijvoorbeeld dat spiegeltje van dat kastje, en de hele uitgerekende symboliek eromheen. Dat is hem bij deze ook meer dan gelukt. Het einde had echter wel even iets enger gemogen.

Prima spookhuisrondje weer.

4,0*

avatar van Ajax&Filmfreak
2,5
geplaatst op 15 augustus 2015, 7:14 uur, permalink
Waar gebeurd

Ik vond dit een belachelijke film. Als hij puur als vermakelijke film neergezet was ok, maar het als waargebeurd verhaal neerzetten maakt het voor mij een zeer ongeloofwaardige katholieke propaganda film.
Ook vind ik dat sinds The Exorcist (wat ik als moeder van dat soort film beschouw).
weinig vooruitgang geboekt is...

avatar van SmackItUp
3,5
geplaatst op 20 augustus 2015, 16:02 uur, permalink
Behoorlijk sterke en redelijk angstaanjagende film. Heeft iets weg van de Exorcist, maar ik moet zeggen dat ik deze toch wel iets sterker vind..