132.198 gebruikers | 82.931 films | 30.189 regisseurs | 3.421.454 berichten | 4.774.945 stemmen

locatie: Films » El Orfanato (2007) » Info

Horror / Mystery
105 minuten

geregisseerd door Juan Antonio Bayona
met Belén Rueda, Geraldine Chaplin en Fernando Cayo

Laura (Belén Rueda) en haar gezin keren terug naar het weeshuis waar Laura het gelukkigste deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Met haar terugkeer heropent ze het weeshuis om zo kansarme kinderen te kunnen helpen. Maar eenmaal in het weeshuis begint het gedrag van haar eigen zoontje Laura te beangstigen. Hij bedenkt een onzichtbare vriend en begint vreemde spelletjes te spelen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2011, 4:12 uur
Geweldige film en dus helaas weer een overbodige remake.

KLIK

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2011, 14:56 uur
Een hele sfeervolle en creepy film. Dit zijn de soort 'horrorfilms' (als je het zo mag noemen) waar ik wel van houd. Eentje met een goed verhaal en spanning. De spanning komt natuurlijk ook vooral door de manier waarop het gefilmd is. De korte sequences tussendoor voegde heel veel toe, plus de muziek was ook prima. Dit is echt zo'n film waar je de hele tijd loopt te gissen hoe het nou gaat lopen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar 'The Impossible' van deze regisseur. Maar de rillingen lopen in ieder geval nog steeds over mijn rug van enkele scenes. En het eind is perfect bedacht. Sterk acteerwerk ook verder.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

exclusief € 0,99 verzendkosten

gratis verzending

exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 23:53 uur
Zeer sterk gemaakte film, waarvan het onvoorspelbare einde het compleet maakte.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 21:46 uur
El Orfanato stond al lang op mijn nog zien lijstje, en hij ligt ook al lang in mijn kast. Maar voor een film als deze moet het moment perfect zijn, want dit leek een érg goede film te gaan worden. Lag het dan toch aan het moment, dat ik deze film 'maar' 3 sterren geef?

De setting in El Orfanato is natuurlijk perfect, het weeshuis is een geweldig spookhuis en is vanaf minuut 1 ontzettend sfeervol en vooral ook stijlvol. Het acteerwerk is goed en de kinderen zijn behoorlijk 'eng' te noemen.

Het verhaal steekt aardig in elkaar, maar is niet uitzonderlijk goed. Misschien kwam dit doordat ik eerder The Sixth Sense zag. Vooral het einde viel eigenlijk wat tegen, vergeleken met misschien.

Een goede horrorfilm is dit toch zeker wel, echt eng wordt het nergens alhoewel de kids natuurlijk eng van zichzelf zijn. Dit is toch wel een verademing ten opzichte van Bloody Birthday, welke ik pas geleden ook zag. Maar geweldig is het nooit, het leunt vooral op sfeer, en daar kan een film in mijn ogen niet alleen op leunen. Bij vlagen was het zelfs ietwat saai te noemen, maar slecht werd het gelukkig nooit. En dus krijgt El Orfanato absoluut een behoorlijke voldoende.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2011, 15:36 uur
Goede mysterieuze thriller/horror. De weinige schrikmomenten die er in zaten waren wel erg goed getimed. De film moet het meer hebben van de sfeer en de onwetendheid. Wat speelt er precies.Vond hem trouwens ook erg mooi en sfeervol geschoten. Acteerwerk was ook dik in orde. Dikke 8 dus.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 17:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik kwam deze eerder toevallig tegen. wat eigenlijk raar is als je bedenkt that i looooove horror movie's. :P
Ik kan van deze film echt niks slechts zeggen, geen enkel minpuntje. Zeeeer goed verhaal dat je regelmatig kippenvel bezorgd. Ik had echt te doen met Laura. Ik dacht echt dat er een geest was. Ik zat bij de ontknoping dan ook met open mond te kijken. Echt kippenvel. Hoe alles zo mooi in elkaar valt is echt TOP.
Ik keek deze s'avonds en in het donker. brrr...zo moet horror zijn. *:)*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2011, 13:41 uur
Spannende film. Niet heel erg eng, maar boeit zeker! De film blijft tot het eind spannend. Een aanrader!

cinemakenner
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2011, 23:41 uur
El Orfanato, of terwijl The Orphanage, mag zich zeker een prachtig Spaans meesterwerk mag noemen qua de prachtige verhaallijn en het artistieke standpunt.

Wat ik wel even kwijt wil is dat ik niet snap waarom dit een horrorfilm wordt genoemd. Niet alleen via deze site, maar ook de trailers lieten echt denken dat het een enge horror was, maar dat is deze film absoluut niet. Ik vind het eerder een soort drama met spannende plot wendingen. Ik kan begrijpen waarom mensen het daarom te langdradig en saai gaan vinden maar persoonlijk vind ik dat juist weer een pluspunt, maar er zitten zeker toch wel een paar angstaanjagende wendingen in de film maar zo erg om het een horrorfilm te noemen absoluut niet. En ik merk wel dat Guillermo Del Toro betrokkenheid heeft gehad met deze film. Zijn sfeer is duidelijk aanwezig, de sfeer deed me namelijk een beetje denken aan Pan's Labyrinth. Maar ook het verhaal is prachtig en duidelijk een beetje aan de hand van Del Toro.

Conclusie: El Orfanato is een prachtig Spaans drama in de stijl van een klein beetje griezelige thriller. Zeker de moeite waard, maar niet alleen voor de horrorfans. ;) Deze film is voor absolute niet horrorfans ook een echte aanrader.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2011, 21:44 uur
er zitten een paar onvoorspelbare plotwendingen in, en het einde is ook onmogelijk om aan te zien komen.
Je kunt overigens wel merken dat dit aan de hand is van guillermo del toro.
Over het algemeen is deze el orfanato een spannende thriller met een aantal verrassende wendingen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2011, 22:06 uur

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 19:17 uur
Hij was anders dan verwacht. In het begin vond 'k hem een beetje saai, maar wanneer het jongetje verdwijnt wordt de film echt goed.
Een aanrader.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 19:36 uur
Meneer Bungel schreef:
Mooie poster.
De link werkt helaas (bij mij in ieder geval) niet meer, maar de poster is via Impawards nog wel te vinden (die rood-witte met dat zwarte huis met een gezicht er in... ;)).

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 15:59 uur
Mooi film! echt, het blijft je aan het denken zetten tot het eind. Zo hoort een film te zijn. Echt super film. Ik zie hier en daar wat reacties van een remake maar ik weet daar niets van maar vind de inhoud van de film erg mooi.
Bijzonder goede film! een echte aanrader als je van spanning en mysterieus houdt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 14:09 uur
Een van m'n favoriete horrors, erg onverwachte wendingen en een verrassend einde.