132.191 gebruikers | 82.787 films | 30.189 regisseurs | 3.421.256 berichten | 4.774.732 stemmen

locatie: Films » Bound by Honor (1993) » Info

Bound by Honor (1993)

Alternatieve titels: Blood In, Blood Out, Blood In, Blood Out... Bound by Honor

Bound by Honor (1993)
1139 stemmen | gemiddelde 3,81
mijn stem:
Misdaad / Drama
180 minuten / 190 minuten (director's cut)

geregisseerd door Taylor Hackford
met Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt

Deze film vertelt het verhaal van 3 neven, die als broers opgroeien, (Miklo, Paco en Cruz) die in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na 9 jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.

Deze film staat op nummer 176 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2010, 0:13 uur
quote dan is dude _O^

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2010, 0:40 uur
Chapa is een erg slechte acteur,en de film is low budget, dan heb je de redenen waarom je de film naar beneden kunt praten. Echter staat hij voor de rest als een huis en blijft het een prachtig epos over familie, trouw, eer, geweld, verraad, enz. Bijzonder mooie en tragische film die in mijn geval ook een hoop jeugdsentiment met zich meedraagt. Een van de weinige films die ook steeds beter word naarmate je hem vaker kijkt, mits je niet word beperkt door de minpunten waar je makkelijk omheen kunt kijken, of zelfs om kunt lachen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2010, 6:02 uur
Low budget? Film kostte 35 mjn, verre van low budget dus, zeker in 1993. Bracht overigens maar 5 mjn op. Zag gister toevallig Rise of the Footsoldier, ook een gangsterfilmpje dat voor slechts 4 mjn is gemaakt en op alle vlakken stukken beter is. Dus geen excuus.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 12:48 uur
Rise of the Footsoldier kan je echt niet met deze film vergelijken, kom op zeg.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 13:09 uur
Het gaat toch ook alleen maar over het budget? Goodfellas bv. kostte 10 miljoen minder dan deze en had bovendien veel duurdere acteurs uit te betalen. Low-budget kun je de film dus echt niet noemen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2010, 15:45 uur
Reinbo schreef:

Misschien had ik moeten zeggen dat hij enigsinds low-budget oogt.
Rise of a foot soldier is hier niet mee te vergelijken, sowieso omdat het een totaal andere film is, maar ook omdat dat verder een zeer matige en overdreven film is. Een hoop geweld en stoerdoenerij, maar verder doet het niets met je. Vreemde vergelijking dus.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2010, 15:48 uur
Beide rise en fall verhaaltjes in het gangster milieu. Deed me inderdaad veel minder dan deze, want wat heb ik me hier toch zitten ergeren aan dat vreselijke slecht spel, pseudo stoerdoenerij en lelijk camerawerk. RotFS was lechts vermakelijk, helaas kon dat van deze niet gezegd worden.... :P

En een goed 2011 gewenst!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2010, 19:35 uur
Er zit toch een stuk meer in deze film dan wat jij beschrijft. Het slechte spel komt slechts van 1 acteur in de film, voor de rest word er gewoon prima geacteerd. Ook gaat het alleen bij Miklo over zijn ontwikkeling in het gangster milieu, aan Paco en Cruz zijn weer hele andere verhallijnen verbonden. Daarbij gaat het ook veel meer over het bendemilieu in east LA, en niet over een rise and fall van een algemeen gangstertje, en al helemaal geen Britse.
Dat jij je er alleen aan kan ergeren vind ik raar, aangezien jij puur vermaak (vaak ondanks slecht acteerwerk of zonder verhaal) ook kan zien als goed.
Dit is ondanks alles gewoon een hele goede karakteristieke film die op zijn gebied niet overtroffen is.

Eveneens een goed 2011.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2011, 16:40 uur
Geweldige film, heb m al meer dan vijftig keer bekeken...vooral toen ik zelf jong was. Bekend genre voor mij persoonlijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2011, 10:33 uur
Ik zou wel meer films willen zien over prison gangs.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 15:37 uur
deze film heb ik zoon 20 keer gezien en hij blijft te cool !! 4,5 steren waarom geen 5 omdat je van zomige stukken geen verdere informatie krijgt ..

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2011, 6:51 uur
Geweldige film staat hoog in mijn top 10!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 19:25 uur
Zeer goede film die onlangs de lange speelduur geen seconde verveeld. Erg gaaf trouwens dat men de opnames gewoon in de gevangenis hebben laten plaatsvinden. Van alle gedetineerden bleken er maar een paar acteur te zijn. Het cijfer had nog hoger kunnen zijn als het einde iets spectaculaider was geweest. Voor mij ging ie een beetje als een kaars uit.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2011, 14:17 uur
shrink schreef:

ohw in de gevangenis dat wist ik niet.. dat is wel vers natuurlijk ;) tres puntooo

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2011, 8:18 uur
Als tiener was ik helemaal weg van deze prent die ik dan ook meerdere keren op video heb bekeken.

Gisteren eindelijk na zoveel jaar nog maar eens bekeken (op DVD uiteraard) maar nu werd de prent in mijn optiek tenietgedaan door het overacting van met name Damian Chapa. Wellicht dat ik nu een zuurpruim ben geworden maar dat is dan één van die elementen die mij mateloos irriteerde.

Verder is er weinig aan te merken op Blood In Blood Out. Uiteraard bevat hij wat schoonheidsfoutjes maar er gebeurd genoeg om de speelduur van bijna drie uur te rechtvaardigen. Of dit nu een verdienste is van het script valt echter te betwijfelen want ondanks de aaneenschakeling van boeiende scenes voelt het geheel te fragmentarisch aan doordat er vaak te grote tijdssprongen worden gemaakt.

Desalniettemin een goedverdiende 3,5 ster.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2011, 17:02 uur
ik heb hem nu ongeveer 3 kwartier gezien,had niet meer tijd, maar van wat ik tot nu toe heb gezien moet ik zeggen dat ik het een heel vette film vind.

Ik denk dat ik over de rest van de film ook wel dik tevreden ga worden :)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 18:55 uur
Op aanraden van een vriendin gekeken en ik zag dat deze ook in de top 250 hier staat en een nette 7,7 als cijfer heeft op IMDB. Maar ik snap echt niet hoe deze film zo hoog beoordeeld kan worden.
Het acteerwerk is echt lachwekkend slecht met een redelijk verhaaltje dat ruim drie uur in beslag neemt. Ik heb deze film toch met enige moeite uitgekeken.

1,5 Sterren en meer woorden ga ik er niet aan vuil maken.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 18:21 uur
Keer op keer kan ik hem bekijken en ik blijf het een prachtfilm vinden.
Uitstekend stukje urban cinema.

Marlo Stanfield
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2011, 3:04 uur
Wat een geweldige film zeg. Ik moest hem na een paar jaar weer eens zien om dat te beseffen.
De nadelen worden hier al uitvoerig beschreven, het akteerwerk van Chapa, de overdreven stoerdoenerij door de hele film heen, enz. Gegronde kritiek dat wel, maar kan wat mij betreft niet opwegen tegen de goede kanten van deze film. Erg goed verhaal, mooie karakters met goede wendingen. Ook een goed beeld van de East LA bendecultuur, en van het gevangenisleven.
Toch vond ik het karakter van Chapa, (ondanks zijn overacting soms) wel cool. Hoe hij respect afdwingt en zich opwerkt, en hoe hij uiteindelijk de baas word, met alle maffia-spelletjes van dien, erg vet. Ook Paco en Cruz zijn goede karakters, en prima acteurs.
Een lange film, die daarom wat ruimte geeft voor uitdieping, wat ook leid tot mooie momenten. Daarom blijft de film niet steken in puur en alleen een gangster verhaaltje, maar word het een mooi epos. Het einde is niet erg spectaculair, of definitief, en word daarom vaak bekritiseerd.
Ik vond het ondanks dat juist een erg mooi einde. Sterke scene, met goede dialoog in de karakteristieke rivierbedding van Los Angeles, gevolgd door de perfecte Mexicaanse soundtrack.

ik vind het nog steeds een wereldfilm, en niet alleen omdat het in mijn pubertijd mijn lievelingsfilm was.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 19:47 uur
Goede film hoor. Vooral door het verhaal. Het acteerwerk zelf vond ik niet slecht, maar het zijn voornamelijk de typetjes met hun straattaal die ik stuk voor stuk mafkezen vind. Mja..het past wel bij een cultfilm als dit. Onlangs de lange speelduur blijft de film interessant.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2011, 17:16 uur
Het was een lange zit, maar wel de moeite waard omdat het niet verveelt. Ik heb toevallig ook Rise of the Footsoldier gekeken maar dat is idd niet te vergelijken, die had ik namelijk wel bijna uitgezet. Verder is die niet geweldig bijzonder dus een...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 10:37 uur
mooie film en een onverwacht einde

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2011, 21:42 uur
Shinobi schreef:

1,5 Sterren en meer woorden ga ik er niet aan vuil maken.

Ik had het niet beter kunnen omschrijven echt helemaal mee eens ik vind het een van de slechtste films die ik heb gezien.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2011, 15:47 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Toch nog een zeer goede rise and fall filmpje en ook op de uitgebreide manier gemaakt zoals ik ze wil zien. De settings waren in iedergeval erg goed en ook de 3 hoofdrolspelers waren prima. Waar ik me nog wel eens aan ergerde was dat continue overtollige stoerdoenerij van die jongens en het "kom maar op" gehalte. Maar voor de rest is er niks mis mee. Dit keer alleen geen verhaal uit da Hood met gangsta rappers, nee, dit keer gaat het over de hood met Mexicaans-Amerikaanse jongeren die door de maatschappij uitgespuugd zijn en in een achterstandswijk leven. De film gaat ook zorgvuldig van jaar na jaar wat ook steeds weer verrassingen oplevert. Het draait er natuurlijk om hoe een band van 3 samengezworen criminele neefjes uiteen gehaald worden na een incident. De ene blijft zich bezighouden in de criminaliteit en de ander is politieagent. De film bevat ook niet alleen maar een gettho thema maar ook het gevangenisthema komt hierin aan bod met Miklo en daar word ook uitgebreid aandacht aanbesteed. Je ziet dat het criminele leven gewoon hier vrolijk doorgaat onder de gevangenen en hoe cynistisch en ruw de medewerkers zijn. Ook leuk overgens dat Danny Trejo nog een kort bijrolletje heeft. En na de gevangenisthema komt het familiedrama aan bod en zie je dat er een hoop mis gaat doordat de neven erg uitelkaar zijn gegroeid.

De Getthosfeer van East LA is ook heel erg stijlvol neergezet en is ook ipv de achtergrond ook meer het hoofdzaak van de film. Erg mooie (nouja, mooie?) shots. Kreeg hier en daar ook nog een beetje een GTA San Andreas gevoel. En natuurlijk de gevangenisthema maakt er een mooie mix van. Blood in Blood out zit gewoon helemaal volgepropt met vanalles wat je eigenlijk bij dit soort themas kan bedenken. Gewoon weer een prima achterstandswijk/gevangenisverhaal. Waren de 3 uur zeker wel waard.