• 9.379.407 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Amanda Young

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

Jimmy92

Ik vind echt dat je ziek in je hoofd bent als je saw leuk vindt want het is alleen maar mensen slachten op een ongelofelijk ranzige manier zonder verhaal

Jimmy92 schreef:

Met deze stelling is de enige die ziek in zijn hoofd is jij.

Wat ben jij dom bezig.

Even ter verduidelijking.

#1 : Er zit wel dergelijk een verhaal in. Het is een grote puzzel die de "uitgekozen kandidaten" moeten oplossen, en daarmee op gruwelijke manieren zien te overleven.

#2 : Ja, het is heel erg gruwelijk. Daarom staat er ook al genre "horror" bovenaan de film, misschien moet jij het toch maar bij romantische films houden.

#3 :Je oordeelt erg stom over je medegrebruikers. Zojuist heb je duizenden Medegebruikers " ziek in hun hoofd" verklaard.

Dat zegt voor mij genoeg, ik denk dat je nog even moet wachten met moviemeter. Iets meer volwassener worden, dan zie ik je graag terug met normale oordelen.

Thom1994 schreef:

Met deze stelling is de enige die ziek in zijn hoofd is jij.
Wat ben jij dom bezig.

Even ter verduidelijking.

#1 :als je dat een goed verhaal wilt noemen...

#2 : ik vind horror films leuk maar scene's zoals dat ze iemand zijn schedel open gaan boren of ribben uit elkaar trekken vind ik ziekelijk

#3 : als mensen echt genieten van zulke scene's dan vind ik dat heel raar, en ik mag een mening hebben volgens mij

maarja, jij zult het wel beter weten want jij bent heel volwassen met je 15 jaar

Thom1994

Nou , vraag aan iedereen hier op moviemeter, en ik kom zeker volwassener over dan jij. Dat meneer de film niet leuk vind is 1, maar dat je ons gelijk "ziek in ons hoofd" noemt vind ik wel van de zotte.

Je moet leren je eigen mening op een normale manier te noteren, en alleen voor je zelf oordelen, en niet andere mensen beledigen.

Iemand commentaar op dit?

Thom1994 schreef:

Iemand commentaar op dit?

Sorry als ik het iets te grof gezegt heb.

Ik vind het trouwens ook raar dat je zo'n film met je broertje van 9 gaat kijken.

Maar van mij mogen jullie de saw films leuk vinden hoor...

Jimmy92 schreef:

Sorry als ik het iets te grof gezegt heb.

Maar van mij mogen jullie de saw films leuk vinden hoor...

Zo is het beter Mijn broertje van 9, ja.. Daar zijn de meningen verdeeld over. Ik kijk vaak films op film 1, en dan komt mijn broertje er vaak bij zitten. Omdat ik veel films kijk, heeft hij dus ook een grote filmervaring op zo'n jonge leeftijd met hier en daar ook horror's of andere enge films. Zo heeft hij op zijn vierde " the mummy" gekeken, ook regelmatig een horrorfilmpje, vaak over zombies,geesten, of saw. Hij kan het hebben. Anders kijkt hij niet hoor.

Laatst 28 weeks later gezien met hem, die vond hij toch wel een beetje eng. Maar dat kwam misschien ook omdat het 1 uur 's nachts was en mijn ouders niet thuis waren.

avatar van 13woutie13

13woutie13

Het gaat er niet om of je broertje het kan hebben, maar 9 jaar is wel erg jong.

Hij kan de televisie-waarheid gaan veranderen met de echte waarheid.

Maar ik denk vast dat jij en je broertje het zelf wel beter weten dan mij

p.s.

Wanneer maakt hij een account aan?

avatar van scroll

scroll

De beste saw film. Zit zeer goed ineen, vooral het einde vond ik verassend (wat ik met weinig films heb)..

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Jimmy92 schreef:

#1 :als je dat een goed verhaal wilt noemen...

Er zit inderdaad geen geweldig bedacht plot in de film, maar wel een die mogelijkheden voor originele scènes bevat. Originele scènes heeft de film dan ook wel.

Tuurlijk is het ziekelijk, je wilt niet dat dat overkomt met de persoon die het ondergaat. Het openrijten van schedels is niet waarvan wij genieten, maar wel van de spanning die het met zich meebrengt in een film. En als jij niet van die spanning kan genieten, betekent dat simpelweg dat smaken verschillen.

Je maakt dus een denkfoutje, en dan noem je ons direct ziek in ons hoofd? Het is pas ziek wanneer je de gebeurtenissen mensen gaat toewensen o.i.d. Menig filmkijker hier weet gelukkig nog wel het verschil tussen realiteit en fictie, dus we zijn heus niet allemaal ziek in ons hoofd. Wees gerust.

avatar van Siem Shady

Siem Shady

@Jimmy92

Dus je bent ziek in je hoofd als je deze film leuk vindt....

toch raar dat saw miljoenen fans heeft gekregen dan , wil je zeggen dat al die mensen ziek in hun hoofd zijn??! lijkt me niet man

Gast , deze film heeft zo`n grote fanbase opgebouwd omdat het verhaal ijzersterk is en nog steeds alle kanten op kan. Tuurlijk zijn de martelpraktijken ziekelijk , maar dat onderscheid saw juist van de rest. Als je hier niet goed tegen kan moet je voortaan een emmer naast je tv zetten.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Ligt eraan wat voor gevoel je daarbij krijgt. Als je die martelingen leuk vindt, als dat de emotie (blij) is die je daarvan krijgt, dan ben je ziek ja. Als je het bijvoorbeeld spannend vindt, dan niet.

13woutie13 schreef:

Het gaat er niet om of je broertje het kan hebben, maar 9 jaar is wel erg jong.

Hij kan de televisie-waarheid gaan veranderen met de echte waarheid.

Maar ik denk vast dat jij en je broertje het zelf wel beter weten dan mij

p.s.

Wanneer maakt hij een account aan?

Op zijn negende op moviemeter. Tsja. Hij blijft een fan van Saw en zegt ook als hij iets eng vind. Zoals dat 28 weeks later om half 2 's nachts. Toen heb ik alleen verdergekeken.

W.M.J.M schreef:

Ligt eraan wat voor gevoel je daarbij krijgt. Als je die martelingen leuk vindt, als dat de emotie (blij) is die je daarvan krijgt, dan ben je ziek ja. Als je het bijvoorbeeld spannend vind, dan niet.

Je bent sowieso ziek als je van een horror-onderwerp houdt. De film kan je wel leuk vinden, maar het onderwerp realiseren, nee

avatar van moviechick-99

moviechick-99

echt een goede film heb ze allemaal gezien alleen nog de 6 echt super films

avatar van pmourik1

pmourik1

Jimmy92 schreef:

dan heb jij een andere film gezien dan die ik heb gezien want er zit zat verhaal in.. en ik vind de hele serie juist alleen maar goed omdat de delen zo goed in elkaar overlopen met alle terugblikken op de hele verhaallijn xD.. het slachten wordt inderdaag saai.. ik bedoel niet echt schokkend meer als iemand in tweeen ligt. Maar de saw serie heeft gelukkig wel iets meer te bieden dan alleen bloed.

avatar van the.real.deal

the.real.deal

Persoonlijk voor mij de enige saw film die iets te bieden heeft, ze hebben allemaal wel een verhaal maar het moet steeds smeriger ik vind dat de combinatie in dit deel het beste verwerkt is (deel 2 vind ik ook nog wel aardig). Dit zijn helemaal niet mijn type films maar ik moet zeggen dat ik vrij onder de indruk was.Ik vind het een spannende film maar er zit ook gewoon echt een goed verhaal achter

ik geef 4*

avatar van nutsa

nutsa

je moet er van houden.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Siem Shady schreef:

@Jimmy92

Dus je bent ziek in je hoofd als je deze film leuk vindt....

Is net zoals iedereen die geweldadige games speelt dat is, lopen hier op een wereld met tientalle miljoenen zeer gevaarlijke en zieke mensen rond die, help.

Maar de saw serie heeft gelukkig wel iets meer te bieden dan alleen bloed.

Niet meer dan de gemiddelde soap iig.

Op deel 1 na dan, die in z'n opzet geniaal is.

avatar van mnrk

mnrk

Een zeer goede thriller/horror.

De hele film zit goed in elkaar, mede door gebruik van flashbacks tijdens de film.

Ook de stem van Tobin Bell komt zeer goed over in de Saw reeks.

Je moet van dit soort films houden of je moet er niet van houden, ik persoonlijk kijk er graag naar.

Ga weer beginnen om ze allemaal te kijken.

avatar van jimboj

jimboj

beste saw film

alleen van dr gordon zijn we nog niet af

hoop dat ze hem gebruike als afsluiter.

hoop dus dat saw 7 de laatste word

avatar van jigsaw1996

jigsaw1996

jimboj schreef:

beste saw film

alleen van dr gordon zijn we nog niet af

hoop dat ze hem gebruike als afsluiter.

hoop dus dat saw 7 de laatste word

ja idd dr gordon moet gewoon nog een keer terug komen

ps beste saw film die er gemaakt is tot nu toe

avatar van juhnzun

juhnzun

Dit eerste deel ken ik nog waarderen

avatar van Fonzie

Fonzie

Ongelofelijk dat dit werk hier zo hoog gewaardeerd wordt. Origineel, nee. Acteerwerk, tenenkrommend - vooral van Elwes, gruwelijk - ja dat wel maar redt dat de hele film? Dat die hele franchise nog in leven is, komt dus door de mensen die dit als 'meesterwerk' bestempelen...

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Jimmy92 schreef:

Waarschijnlijk naar de verkeerde saw gekeken dan? Of je hebt hem uitgezet na twintig minuten. Volgens mij was er trouwens maar één echte ranzige scene.

avatar van Bokito

Bokito

Wat is het toch jammer dat mensen zich zo laten gaan en elkaar zo aanvallen over een mening die misschien hier en daar wat genuanceerd zou kunnen worden.

Volgens mijn bescheiden mening mogen er in Horror films gruwelijke scenes zitten en inderdaad als je daar van smult vind ik dat iemand niet helemaal gezond in elkaar zit.

Van een goede Horror mag je vanuit een spannende beleving uiteraard wel genieten. Ik zal geen oordeel geven over Saw omdat ik de prent niet gezien heb en het ook aan mij voorbij laat gaan, het is niet mijn ding.

Voor elke film geldt wel dat alles getoond moet kunnen worden als het maar functioneel is en van belang is om het verhaal schoon te vertellen.

Bij een film als Saw zou ik dus wat psychologische achtergrond willen krijgen van de dader en z'n slachtoffers om me te kunnen inleven in de personen, als dat geboden wordt is elk genre film om van te smullen.....misschien dat ik toch maar eens een poging moet gaan wagen om deze film te bekijken.......wie weet.

avatar van SITH_LORD

SITH_LORD

Bokito schreef:

Er wordt inderdaad niet veel achtergrond informatie verstrekt, maar wel wáárom de slachtoffers daar zitten en wat de drijfveer van Jiggsaw is. Hij wil je de waarde van het leven laten inzien, en daarna mogen ze laten zien hoegraag ze willen blijven leven. Ik denk dat je de film beter vanavond zelf kan gaan bekijken en dan weer hier recenseren, ben benieuwd wat je er van vond

avatar van lanki101

Meeste zijn hier 15

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Thom1994 schreef:

Over 10 jaar vermoord je broertje je hele fam.

avatar van johnboer

johnboer

Deze gruwelijke zaken gebeuren echt. Idi Amin,Pol Pot,WOII,moet ik doorgaan?

Het is helaas geen fictie,maar werkelijkheid.

De makers van dit soort beeldmateriaal weten dat er tientallen miljoenen "zieke" mensen op deze aardbol rondlopen en gaan daar met hun zieke geest gretig op in. Money.

Reageren op dit stukje is weinig zinvol, aangezien ik niet meer bij deze "film" terugkom en het zodoende ook niet zal zien.

Ik richt mij liever verder op films.