• 9.381.114 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van Marita88

Marita88

Superenge film met zeer ranzige stukjes.

Deze film rond 12 uur kijken levert een slapeloze nacht op.

1 Is enger dan deel 2. 2 Is nog ranziger, maar minder spannend.

Als je van horrorfilms houdt: kijken!

Als je niet goed tegen horrorfilms kan: niet kijken!

Het is vooral eng, doordat het waar gebeurd kan zijn.

Er zijn echt creeps die zulke dingen doen.

Die pop op de driewieler is ook heel eng!

avatar van darkjaap

avatar van Jeauhan

Jeauhan

BlueJudaskiss schreef:

Volgens mij niet...

Wat ik gezien heb is dat de dokter de kamer uitkruipt.

avatar van darkjaap

darkjaap

het gaat denk ik in het volgende deel ofso hetzelfde als bij amanda. Dr gordon heeft het overleefd en is blij dat jigsaw hem geholpen heeft en sluit zich bij hem aan

avatar van brassmonkey

brassmonkey

Eén van de meest overgewaardeerde films ooit. Ik begrijp er werkelijk niets van dat zoveel mensen dit een goede film vinden - Alleen al het acteerwerk van Cary Elwes, om nog niet te beginnen over het plot. Wat vrij behoorlijk is gedaan is de sfeer en kleurstelling (maar niet bijster origineel), en vooral de manier waarop mensen worden gemarteld/gedood.

avatar van Ruben1994

Ruben1994

BlueJudaskiss schreef:

volgens mij wel hoor,,,

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Berichten over top 250 positie verwijderd.

avatar van salim

salim

Toen ik de film zag voor het eerst, was ik ff de weg kwijt na afloop van de film. Wat voor een super film heb ik net gezien, dacht ik bij mezelf. Deze film is zo apart, origineel en cool gemaakt dat ie voor mij opzekers in de top 10 hoort !!

avatar van Ralf81

Ralf81

Saw is samen met The Shining de beste horrorfilm aller tijden? Dat is eigenlijk toch ook wat overgewaardeerd lijkt me....

Saw is zeker ijzersterk in zijn genre maar moet het veel te veel van de "gore" hebben en dit is ergens jammer.

avatar van Hanna01

Hanna01

Geweldig! Heerlijk genieten met deze films! Super!

Zeker 5*

avatar van guylopez93

guylopez93

darkjaap schreef:

Hoe weet je nou of die Dr gordon zich nou aansloot bij die Jigsaw.
Je hoort helemaal niets meer van die dokter in die andere delen. Je weet ook niet of ie het heeft overleeft want je zag alleen maar dat ie uit de kamer kroop. Je weet dus niet of het heeft gered, ik betwijfel het of ie nog leeft, ik denk dat ie te laat medische hulp heeft gekregen en dood is gegaan door z'n bloedverlies, of dat ie nooit uit het gebouw is gekomen.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

een combinatie van se7en en Cube al vond ik Cube toch een stuk beter.

avatar van Don MN

Don MN

darkjaap schreef:

die pop vond ik juist erg lachwekkend... totaal niet eng als je het mij vraagt

Dat heb ik dus ook.

avatar van Joey074

Joey074

De beste uit de reeks, en dat zou ook altijd zo blijven.

Ik ben sinds het begin een gigantische fan van de Saw-

reeks...

5* (Deel 5 op komst en puzzel graag nog eventjes door...)

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Heerlijke thriller, door het geweldige deel 1 blijf ik toch naar de serie kijken totdat ze stoppen met nog meer delen maken. Deel V komt er bijna aan.:D 4,0*

avatar van crack1

crack1

Richard_Voorhees schreef:

Speciale achternaam, moeders of vaderkant?

beste van de 4 delen

avatar van Lady_Farah

Lady_Farah

Echt angstaanjagende film. hij begon al meteen krachtig en mysterieus .... De gebeurtenissen slepen je mee tot aan het einde van de film.

Aan het einde van de film dacht ik echt zo van : WAUW , dat had ik nooit verwacht. Deze film is totaal niet voorspelbaar en heel goed geacteerd !

Ik geef deze film 4 *

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Lady_Farah schreef:

Ik geef deze film 4 *

NIet vervelend bedoelt, en ik vind Saw ook echt wel n leuke film (ook de vervolgdelen) maar Saw goed geacteerd? Dat was toch duidelijk het zwakste punt van de film. Vooral Elwis bakte er niks van (een reden waarom ik ook niet snap dat mensen hem terugwillen..).

avatar van shappy1010

shappy1010

Ongelooflijke bagger film die het bij lang en na niet haalt bij een topper als Se7en of Silence, vreselijk akteerwerk, een zeer voorspelbaar einde (komop wat had dat niet door dat die kerel daar lag), ik snap niet wat liefhebbers van dit genre in deze film zien.

avatar van The Oceanic Six

Shark_Jaws2 schreef:

Kijk Saw 3 maar

avatar van Youp Elzing

Youp Elzing

zeer orgineel... practig bedacht.

ik geef het niet snel maar dit is toch een 5.0!

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Saw nu gezien tot deel 4. Deze reeks lijkt héél wat dieper te zijn dan ik eerst dacht.

avatar van erkin17

erkin17

ik vond dit wel een leuke en spannende film

vooral het einde vond ik goed

avatar van DONNI

DONNI

Ik ga stemmen voor alle delen samen, omdat het uiteindelijk toch 1 verhaal is...

Stevig verhaal, met goede plots op 't einde van elke film

avatar van crack1

crack1

Ik vrees dat je niet op 4* blijft dan!

avatar van Gabster

Gabster

Ik vind het verhaal van deze film zeer goed. Alleen ze hadden er bij deel 2 al mee moeten kappen. Vanaf dat punt werd het allemaal een beetje

ongeinspireerd. De meest rare plotwendingen kwamen naar voren. Ik vind dat uitmelkerij van een goeie film. Ze hadden succes met het eerste deel, en gebruikte de volgende films uit de reeks gewoon om mensen geld uit de zakken te kloppen. Maar deeltje 1 is wel goed.

Een 4.0.

avatar van Lad

Lad

Goede film en duidelijk de beste van ze allemaal (tot dusver, maar het zou me verbazen).

In tegenstelling tot de andere Saw-films krijg je hier niet te maken met scenes vol gore, bloed en andere zaken van dat gedoe. Neen hoor, in deze film krijg je te maken met een sterk, verfrissend verhaal. Gespeeld door prima acteurs die zich prima in een rol konden inleven.

Enkele "gore" scenes zitten er nog wel in, maar bij deze valt dat best goed mee. Deze film moet het duidelijk hebben van een sterk verhaal en leuke, verrassende complotten. Het einde was ook goed gevonden en eerlijk gezegd, ik had het niet verwacht.

4 sterren, alleen jammer van de vervolgen (deel 2 nog niet gezien)...