• 9.380.819 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Amanda Young

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

kos schreef:

Hoezo? net alsof alleen dure acteurs kunnen acteren.

Nou ja, enig causaal verband is er wel. Je kunt wel een 'goedkope' acteurs casten die geweldige prestaties leveren, alleen moet je dan weer bakken geld uitgeven aan de casting. En ook dat geld was er niet.

Knisper schreef:

Dus als een film een laag budget heeft, moet je een film minder streng beoordelen?

Nee niet minder streng, je moet het referentiekader alleen aanpassen. Je vergelijkt FC Zwolle ook niet met Real Madrid maar met andere clubs uit de eerste divisie. (sorry kon geen beter voorbeeld verzinnen). En tuurlijk is er dan nog wat aan te merken op deze film, maar je kunt ze niet beoordelen aan de hand van een standaard die is gezet door films met een budget van pakweg $60 miljoen of nog erger ($258 miljoen voor Spider-Man 3)

Er zijn genoeg films met een lager budget en veel sterker acteerwerk.

De je referentie wordt films met een budget van ±$1 miljoen vanaf pakweg 2000.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Gert P schreef:

Nee kan niet voor een ander een mening geven en dat doe ik niet.

Maar is van de 78 pagina's 75 pagina's niet genoeg van hoe mooi die is.

Kan verder ook wel schrijven van mijn naam is pietje en dit is een mooie film.

Of alleen quoten zodat je lekker veel berichtjes krijgt.

Nou doe je best want ik vewijder hem van mijn update lijst.

Heb hier al meer woorden aanbesteed dan dat die film mij lief is.

Maar hij is te koop hoor dus als je hem mooi viindt.

En domme opmerkingen plaats je volgens mij zelf!

Ik heb werkelijk nog geen argument gelezen dat in enige mate jouw uitspraken zou kunnen ondersteunen.

Ik ga in op jouw opmerking aangaande de 'kuddedieren' (en derhalve over hoe 'goed' deze film is) en jij begint ineens te brabbelen over mensen quoten en zaken verwijderen uit je update list.

Je brengt een zeer onsamenhangend verhaal naar voren; je springt echt van de hak op de tak.

Derhalve moet ik dit bericht van jou weer scharen onder de categorie 'domme opmerkingen'.

avatar van Gert P

Gert P

Mag je vinden hoor, je bent pas dom als je dit meer dan 4 sterren geeft.

Zal al die kuddedieren wel over me heen krijgen maar dit was hier de laatste reaktie op deze film.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

dit is wel de orgineelste horror/thriller hoor?

avatar van Knisper

Knisper

Echt waar joh? De orgineelste?

Mag je vinden hoor, je bent pas dom als je dit meer dan 4 sterren geeft.

Nou ja ik hoop dan dat je dit nog leest:

Iedereen is hier op MM gelijkwaardig aan elkaar en (in de meeste gevallen) respecteren we hier elkaars mening ook al snappen we die niet. Niemand hier is dom omdat hij een bepaalde stem aan een film geeft. Een discussieren doen we hier op basis van argumenten en niet op het simpele feit dat iemand hier een bepaalde stem geeft.

Ik bedoel, Titanic vind ik een film voor het gemiddelde Henny Huisman publiek. Jij vindt het geweldig. Noem ik jou dan dom of een kuddedier? Nee, want jij hebt het recht op die mening.

En verder wat betreft die kuddedieren:

Zoals je gezien hebt geven we hier op MovieMeter stemmen aan films. Als een bepaalde film ongeveer een 4 gemiddeld heeft, kun je niet verwachten dat er ook veel negatieve geluiden te horen zijn. Een film met ±2,5* zal gemengde reacties hebben. Lager vooral negatieve reacties. Zeer logisch lijkt me. Dat je er volgens problemen mee hebt met het feit dat velen hier puur aan paginavulling doen, ik zal je uit de droom helpen: je bent niet de eerste! Kijk op het forum en gij zult meerdere threads met ellenlange discussies over dit onderwerp vinden! Succes ermee..

(PS. Welkom in de wereld van de fora en community's)

avatar van Gert P

Gert P

Jeauhan, je hebt helemaal gelijk.

avatar van timburton

timburton

Knisper schreef:

Er zijn genoeg films met een lager budget en veel sterker acteerwerk.

Mag je vinden hoor, je bent pas dom als je dit meer dan 4 sterren geeft.

In welke academische graad bent u afgestudeerd aan de filmacademie? Aangezien u uw reactie plaatst op een dergelijke wijze dat hetgeen u subjectief beweert, namelijk het geven van meer dan 4 stemmen, als een autoritaire waarheid wordt verwoord! Enige argumentatie over het dom zijn wanneer je vier of hoger stemt zou niet misstaan. Daarnaast het benoemen van zij die een film waarderen te generaliseren als kuddedieren slaat eveneens kant nog wal! Jammer dat sommige mensen niet kunnen discussieren, maar wel op een forum actief zijn!

douwens schreef:

Gert P was hier al op gewezen geloof ik en ik dacht dat de discussie nu redelijk klaar was. Dat jij vervolgens als laatste schaap dagen later met een nogal bijdehante reactie komt op iets wat al een gesloten boek was maakt dat jij wel een kuddedier bent. Jammer dat sommige mensen niet kunnen discussieren (als een punt eenmaal gemaakt is hoeft dat niet herhaald te worden), maar wel op een forum actief zijn!

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Deze film luide een nieuw tijdperk in van thriller en horro. Daardoor al een cultfilm op zich. De opvolgende delen waren beslist stukken minder.

Jeauhan schreef:

Komt omdat ik het pas vrij laat had gelezen en het een wat arrogante opmerking vond en vandaar er wat sarcastisch op reageer.

Beetje arrogant van je om je eigen opmerking als algemeen geldend waardeoordeel te beschouwen en vervolgens anderen, die je overigens terechte opmerking, misschien idd wat onnodig benadrukken ook nog eens als een politieagent terecht te wijzen. Meldt je aan als admin zou ik zeggen! Hoewel ik natuurlijk wel toe moet geven een mosterd na de maaltijd reactie te hebben gegeven. Daarvoor mijn excuses Gert P!

douwens schreef:

Misschien wel een beetje arrogant van mij kan, maar ik zie mijn oordeel niet algemeen geldend oordeel. Iemand die zaken anders ziet mag ook een eigen oordeel hebben. Ik vond alleen jouw opmerking inderdaad een beetje mosterd na de maaltijd en niet meer nodig.

Misschien reageerde ik ook een beetje overdreven naar jou, je was het immers met mij eens. Ik hoor geen medestrijders aan te vallen, 'vijanden' wel

Dit einde KAN je gewoon niet weten

darkjaap

inderdaad maar wel erg origineel en tof dat ze in deel 3 laten zien hoe het in z'n werk is gezet allemaal

darkjaap schreef:

Ik denk dat heel deel 3 er na het maken van dit deel pas bij is verzonnen.

darkjaap

tja dat denk is zeer zeker niet als er geen vervolgen zouden komen zou deze film denk ik een veel lagere score gehad hebben en alleenmaar reacties van ' wat een k*t eind ' of hoe gaat het dan verder ?? puur alleen om het einde

ik denk wel dat ze voor dit deel al van plan waren om er een serie van te maken

darkjaap schreef:

ik denk wel dat ze voor dit deel al van plan waren om er een serie van te maken

Volgens mij was dat niet de bedoeling hoor, de film kende een vrij laag budget en relatief onbekende cast en middelen. De vervolgdelen zijn volgens mij pas na het ongelooflijke succes van Saw op de kalender gezet. Daarbij moet ik zeggen dat ik het einde op zich wel prima vond, hoewel een open einde wel erg On-Amerikaans zou zijn natuurlijk!

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

zover ik weet wilde ze er een trilogie van maken, blijft natuurlijk wel afhankelijk van het succes van het eerste deel.

Jeauhan

Als dit eerste deel geen succes was geweest, hadden ze vast geen meerdere delen gemaakt. En deze film kan wat mij betreft prima losstaan van overige delen. En dat ze van plan waren meerdere delen te maken betekent nog niet direct dat ze toen al wisten hoe de andere delen eruit zouden gaan zien.

avatar van Minotaures

Minotaures

Toevallig voel ik een scherpe pijn in me enkel wanneer ik deze film aanklikte.

On topic:

Volgens mij waren ze inderdaad van plan een serie te maken, afhankelijk van het succes uiteraard, maar volgens mij lieten ze daarom een open-einde hieraan.

Minotaures schreef:

Toevallig voel ik een scherpe pijn in me enkel wanneer ik deze film aanklikte.

On topic:

avatar van chatris

chatris

Geniaal bedacht, met het ijzerkoude camerawerk en dito locaties.Alleen jammer van de vervolgfilms maar succes moet natuurlijk altijd uitgebuit worden.

avatar van NLbart

geweldige horrorfilm

avatar van Joyy

Joyy

funny

ach in het geval van een film als deze maakt het me allemaal niet uit wat er wel en niet klopt

tis sowieso een genre waarin het niet gaat om de perfectie van de film zelf

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Dat zijn best weinig 'fouten' voor een film. The Godfather heeft er volgens mij ongeveer het driedubbele.

Joyy schreef:

funny

tis sowieso een genre waarin het niet gaat om de perfectie van de film zelf

Dacht je wat ontdekt te hebben. Ongeveer elke film heeft zo'n lijst met fouten.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Hehe, inderdaad! Moet je maar eens bij bv The Lord of the Rings kijken..............

avatar van tommeke

tommeke

Vet scenario evenals de tweede. Daarna wordt het rotslecht.