• 9.381.296 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

avatar van cartmans bitch

cartmans bitch

Joyy schreef:

slecht uitgewerkte scene, als ik me niet vergis, ook in deel 2:

de zaag die wordt weggegooid na afzagen van voet, waar geen spatje bloed op blijkt te zitten

het zou toch logisch zijn, en beter voor het effect, als die zaag weg wordt gegooid, op de grond kletterd, en het bloed ervanafspat op de witte tegels

het gaat er bij dit soort gruwelijke films niet om of alles wel klopt, het gaat over de gruwlijke sfeer waarvan de rillingen over je rug gaan. het gaat om het huiveren van de kijkers, en

het akelige, heerlijke gevoel dat je nog dagen achtervolgt na het kijken van zo'n film.

het geeft een kick, om zulke films te kijken, het verhaal is meestal tien keer niks.

maar als je van griezelfilms houdt, dan vind je ze bijna allemaal wel leuk, als ze maar lekker akelig zijn.

avatar van cartmans bitch

cartmans bitch

hmm, snappen jullie het al ik horror zie als een soort porno? het geeft een kick en mensen kijken het omdat het iets met ze doet. of is dit gewoon echt een belachelijke beredenering?

avatar van Grafmat

Grafmat

Hando schreef:

Het is misschien wel leuk als je een van die ronduit domme dingen ook werkelijk concreet aanwijst

Pfff... Tijdje geleden, maar wat me bijstaat is inderdaad het in dit soort films wel héél irritante cliché: Schiet nooit op de (vermoedelijke) dader als je de kans hebt, want anders is de plot van de film naar de klote...
Het moment dat de dokter besluit zijn poot eraf te zagen om zijn familie te redden, terwijl dat niet meer hoeft, en hij alleen zijn shirt maar hoeft te gebruiken om die telefoon naar zich toe te trekken en daar achter te komen, iets wat 'ie eerder in de film wel aanbeveelt aan zijn medegevangene... Nogal cruciaal, want ineens besluit hij dus alsnog zijn voet af te gaan zagen - terwijl de tijd ervoor allang verstreken is! Raarrrr...
En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan, als de film wat beter in mijn herinnering was blijven hangen.

avatar van pjizzle

pjizzle

Uniek goede horror, en voor horror is dat erg uniek...

avatar van OlafS

OlafS

Wat een ongeloofelijk saaie film zeg...

2.0 voor de moeite

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

heel goed, heel orgineel en echt super in elkaar gezet, ik vind m geniaal, alle 3 trouwens..

en hij is absoluut niet saai

*5,0*

avatar van Dandeman

Dandeman

Ik wilde de film in eerste instantie niet zien. Nadat ik hem gezien had wil ik de opvolgende delen ook niet zien. Dit is gewoon net als porno, een slecht verhaal en dan ook nog eens slecht geacteerd. Anderhalve ster omdat dat "lijk" na 16 uur van een koude tegelvloer opstaat en wegrent.

Let even op spoilers svp. Ik heb spoilertags geplaatst.

avatar van Dandeman

Dandeman

Sorry, ik was me hier even niet bewust van omdat het al een wat oudere film is. Ik zal er op letten in het vervolg.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De Nederlandse versie is ook masterlijk.

avatar van assbitter

assbitter

Ik heb saw 1 2 en 3 gezien.1 Vond ik de beste dan 3 en dan 2.

Ik hoop dat ze nog meer van zulke reeksen horror movies zullen uitbrengen

avatar van dragje

Dead01

• 1978 stemmen

Roowland schreef:

Slecht, heel slecht

Waarom dan want je geeft niet echt een reden e

avatar van 606

OlafS schreef:

Wat een ongeloofelijk saaie film zeg...

2.0 voor de moeite

waarom geef dan aan waarom ook Roowland.

slecht zegt niks

avatar van movo2

movo2

nee hier ben ik niet kapot van vond hem best saai wel een leuk einde maar dat kan de film niet meer redden. Nou moet ik er wel bij zeggen dat dit ook niet bepaald mijn genre film is maar had er zoveel over gehoord dat ik hem zeker wel een keer wilde zien.ik geef hem een drie want heb me wel kunnen vermaken.

avatar van niels v/d veen

niels v/d veen

Hij gaat eerst zagen in het metaal en dan zijn de tantjes al allemaal afgebroken omdat het metaal te hard is en dan gaat hij o0k nog in zijn voeten zaagen..en dat wil niet met een stompe zaag..

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Voor liefhebbers van extreem zieke films is dit wel de moeite waard denk ik. Ik vond het vooral een soort verlichting. Het is horror, maar dan wel horror met stijl. De fotografie en cinegrafie was gewoon erg goed. Het verhaal eigenlijk ook want op geen enkel moment kon ik zo voorspellen wat er ging gebeuren. Ik zat er telkens naast. Ik vind het erg om te zeggen maar... "'k heb dervan genoten".

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik vind het mee vallen, deze film is meer het thriller effect en het akelige in deze film is dat ik me een beetje verplaats in mensen zoals Adam en Gordon. Het idee dat een gek me in zo'n kelder kan plaatsen en me een spel laat spelen. Zoals ik al zei een thriller effect waar je weinig ziet van echtelijke wreedheden, in tegenstelling tot deel 3 dat een gladiator is onder ziekelijke, oppervlakkige horror wreedheden.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de alle beste horror film ooit

beter kan het volgens mij niet

zeker een 5

avatar van Nymphus

Nymphus

Een van de beste horror films die ik ooit heb gezien. Vind dit ook veruit de beste van de 3. Ik vind deel 2 en 3 absoluut niet slecht, maar ik vind wel dat daar veel meer gefocust is op nog ziekere spelletjes en minder aandacht is gegeven aan het plot, dat hij saw 1 echt perfect in elkaar zit. Allemaal zo doordacht. Dat samen met de perfecte kille sfeer die de hele film uitstraalt maakt het voor mij een topper, 4,5*

avatar van Glenwing

Glenwing

Leuke films! Lekker griezelig, maar ook fun. Bij zulke films lig ik altijd in een deuk! xD Zeker kijken!

4,5

avatar van xXdeadXx

xXdeadXx

ik vond het een goeie film

avatar van shidhi

shidhi

Yeah baby....

avatar van Bobo13

Bobo13

Beste horror film die ik na the Ring heb gezien!

5 Sterren!

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Een echt pronkstuk! Goed verhaal, en knap hoe ze een hele film kunnen maken met alleen maar 2 mannen in een badkamer. Ik vind dat deze 4,5* verdient!

avatar van donemans

donemans

jasha schreef:

Laten we genieten tot die dag dat deze er niet in staat

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

hellblazer93 schreef:

Er zijn wel meer films gemaakt met alleen maar twee mannen en een badkamer...

avatar van Hando

Hando

Drs. DAJA schreef:

Er zijn wel meer films gemaakt met alleen maar twee mannen en een badkamer...

Nou, ik ken er eerlijk gezegd niet zo veel

avatar van Doom

Doom

Als je op de 18+ gay-tour gaat zullen er genoeg films bestaan met twee mannen en een badkamer.

avatar van Wassup !

Wassup !