• 9.381.760 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

ik vond die scene met die sigaret juist sterk. Juist omdat hij het karakter van de acteur moest gaan acteren. Dit doet hij natuurlijk zeer slecht, wat weer goed acteerwerk is.

je heb gelijk

adam acteerd binnen de film omdat hij van begin af aan weet wie dr gordon is

ik heb hem net weer bekeken

ik geef hem een dikke 4

gave film, goed verhaal, creatief ook,mooie wendingen, goeie plot

Joyy

khad overigens liever gezien dat de man op de grond met lam lijf, de sleutelscene,het werkelijke vriendje van amanda zou zijn geweest

ik vind het afschuwelijk, het verhaal van de film. ik heb de film niet gezien, dus ik kan niet echt oordelen. maar het klinkt gruwelijk, elkaar uitmoorden om in leven te blijven. maar gruwelijke films kunnen soms best leuk zijn, dus ik ga hem binnenkort nog wel een keer kijken denk ik.

Joyy

de werkelijkheid is vele malen afschuwlijker dan deze film, gewoon kijken

avatar van slammerdude

slammerdude

dit is een van mn favo films die ik graag kijk waar een goed verhaal lekker spannend is en een verrassende wending heeft daarom 4,5 *

slappe film

avatar van basketballerke

basketballerke

Geweldige recensie!

basketballerke schreef:

Geweldige recensie!

Ja goed he?

Joyy

en nu gewoon een normale onderbouwde mening, en geen oneliner, zit niemand op te wachten

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1927 stemmen

Een van de beste in zijn genre!!

Een verdiende 5*

avatar van RyanB

RyanB

Saw is gewoon een saaie film als je saw vergelijkt met Saw 2 en Saw 3. misschien heeft Saw wel een beter verhaal dan die van 2 en 3 maar de beelden hebben ook wat hoor. 3 sterren

omdat het verhaal goed was en het einden geweldig is.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

RyanB schreef:

omdat het verhaal goed was en het einden geweldig is.

Saw 2 en 3 moeten het meer hebben van de bloederige scenes en wat meer flitserende actie met MTV montage. Dan heb ik toch liever deze film.

L. luchtloper

Gelijk heb je, ik denk dat je Saw I meer als thriller kunt betitelen, Saw III keiharde horror.

Saw II heb ik niet gezien.

avatar van RyanB

RyanB

tukkerstein schreef:

Ja hebt wel gelijk bij Saw draait het allemaal om het verhaal.

dan heb ik tog liever die bloederige scenes. en ik vind dat er in 3 ook wel een goed verhaal zit.

avatar van orginaliteit

orginaliteit

DVD-Ron schreef:
Sterk verhaal, slecht geacteerd. Delen meer mensen deze mening?

Ik vond het verhaal (en dan uiteraard met name het einde) erg goed. Ik vond het acteerwerk alleen bijzonder slecht op sommige momenten. Ik kende vrijwel niemand van de acteurs,wat ik overigens zelf wel altijd prettig vind bij bepaalde films.

Waarom pakt hij de telefoon niet met de zaag??

Ik ga de film op korte termijn nog een keer kijken, omdat bij het einde toch een hoop vragen op kwamen wat betreft de dader die dus in het ziekenhuis lag, waar Dr. Gordon zelf aan de rand van stond met een aantal studenten

slecht geacteerd ?? leg dat maar even uit.

slecht uitgewerkte scene, als ik me niet vergis, ook in deel 2:

de zaag die wordt weggegooid na afzagen van voet, waar geen spatje bloed op blijkt te zitten

het zou toch logisch zijn, en beter voor het effect, als die zaag weg wordt gegooid, op de grond kletterd, en het bloed ervanafspat op de witte tegels

avatar van Dead01

Dead01

• 1978 stemmen

Joyy schreef:

slecht uitgewerkte scene, als ik me niet vergis, ook in deel 2:

Zo kan je op elke film wel iets vinden e.

Vond dit een zeer goede film en zeker hoe het uigewerkt is naar het einde.

avatar van xotica_xs

xotica_xs

Einde was zó onvoorspelbaar! Top movie.

Dead01 schreef:

Zo kan je op elke film wel iets vinden e.

Vond dit een zeer goede film en zeker hoe het uigewerkt is naar het einde.

naja, ik vind het gewoon ronduit slordig en niet bijdragen aan geloofwaardigheid (voor zover dat al kan in een film als deze)

ik ben misschien een zeur, maar dit soort fouten irriteren me tijdens een film

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

Joyy, de fout die jij hier aangeeft is geen fout. Bloed droogt volgens mij erg snel op, zeker op metaal, en daarna heb je volgens mij erg snel een 'vastheid' van druppels, waardoor het niet zo snel spettert. Ik heb weinig verstand van scheikunde, maar ik kan me niet voorstellen dat, wanneer je een zaag met bloed weggooit, de bloedspetters in de rondte vliegen.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

ik vond hem eigenlijk iets "te".

toch 3,5*

L. luchtloper

Wat vond je 'te' , de scene waar Gordon zijn been afzaagd misschien?

avatar van P8rb

P8rb

dat valt wel mee toch?

L. luchtloper

Ik kan me geen andere scene bedenken, waar ik bij de eerste keer kromme tenen kreeg en de tanden op elkaar had!? Saw is meer thriller en je moet een groot beroep doen op je fantasie. Weet jij dan nog een gruwelijkere scene in SawI?

avatar van P8rb

P8rb

nee maar wel in andere films.

deze was echt niet goor oid

avatar van Ithildin

Ithildin

waarom heeft deze film geen top 250 notering?

avatar van basketballerke

basketballerke

avatar van JorritS

JorritS

Ithildin schreef:

waarom heeft deze film geen top 250 notering?

OMDAT deze film nog te nieuw is, films in de top250 zijn minimaal twee jaar oud.

avatar van JorritS

JorritS

Snij ik mezelf toch even in de vingers...2004... Of draaide deze pas in 2005 in de Nederlandse bioscopen?