• 9.379.695 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van BenBen

BenBen

ik vond het een goede film, leuke wendingen in het verhaal, wel misschien een beetje voorspelbaar wie het was, maar goed, dat maakte het niet minder mooi. Absoluut een aanrader!

avatar van jedymaster

jedymaster

oke ik vond hem niet zo goed als seven maar komt er zeer dicht bij.

avatar van SSeagal

SSeagal

Heerlijk zieke en verassende horrorfilm. Heb hem nu 2x gezien en het blijft voor mij toch wel 1 van de betere horrorfilms van de laatste jaren. Vooral het totaal onverwachte einde en de originele zieke spelletjes die worden uitgevoerd maken deze film tot een feest. Ook hoe de verhoudingen tussen de 2 steeds veranderd is mooi gedaan, prima geacteerd ook overigens. Ik geef hem 4 sterren, de reden daarvoor is simpel, af en toe vond ik het camerawerk irritant, met name bij de flashbacks. Ook de domme acties die de personages uithaalden waren jammer soms en de film was op sommige momenten erg donker. Ondanks deze minpuntjes blijft het zeker weten een topper! ****

avatar van JackNL

JackNL

Een van de beste films die ik ooit gezien heb ..

avatar van Kasteel

Kasteel

Ik vond het eerste 15 minuten tegenvallen, ik dacht wat een flutfilm maar daarna begon ik het pas spannend te worden. Erg sadistisch want de moordenaar is geen echte moordenaar. Het slachtoffer maakt zijn eigen keuze tussen leven en dood. Maar hopen dat er geen idioot rondloopt die dit gaat nadoen, hahahahaha.

avatar van robbie1

robbie1

inderdaad de film doet een beetje aan seven denken maar ik vond hem toch wel erg sterk vooral de begin scene vond ik erg goed ik geef 4 sterren

avatar van KoKu

KoKu

Ik vond de bedrukkende sfeer in de film erg goed (of juist slecht ). Film vond ik ook geen moment saai.

avatar van Solid_Ray

Solid_Ray

Ik vond het een super film, in de grote zin van het woord. Se7en vond ik al goed, inderdaad heeft deze zo'n beetje dezelfde beklemmende sfeer, met op het eind natuurlijk de onverwachte wendingen.

avatar van Maru

Maru

dit is een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien.

avatar van Neder

Neder

De GeuS schreef:
Als ik het me goed herinner wordt er op een bepaald moment een bandje afgespeeld waarop dat wordt verteld door de dader. Het zag er wel komisch uit, alleen het paste totaal niet in de film (naar mijn mening).

hij ging toch helemaal niet dood, dat speelde die . Ze probeerde op die manier de pyscho te foppen. Juist doordat hij zo snel deed als0f die doodging wist de pyscho dat ze hem in de maling probeerden te nemen. Dus t past perfekt bij deze film.

avatar van kimz

kimz

Wow! da's lang geleden dat ik zo verrast ben door een plot van een film. Dat en het originele verhaal maakt het dat ik de film 5 sterren geef.

Se7en vond ik helemaal niks, dit is in mijn opinie heel anders (gelukkig ook zonder Brad Pitt)

just my $0.02

avatar van Hagele

Hagele

@Neder: Dat zegt De Geus toch ook...

avatar van Neder

Neder

Hagele schreef:

@Neder: Dat zegt De Geus toch ook...

erhm nee

de Geus zegt : terwijl die andere gast met een druppel bloed, met minimale hoeveelheid gif na 3 seconde al dood neervalt.

Zover ik weet ging die doen alsof die dood ging en viel die niet echt dood neer. Maar goed misschien begrijp ik de geus zn woorden dan wel verkeerd.

avatar van elmo2000

elmo2000

Deze Film moet je gezien hebben. Zat op het puntje van me stoel.... vette ontknoping , dat zeg ik je

avatar van RIA

avatar van Da Jando

Da Jando

RIA schreef:

AL ZEG IK HET ZELF

HEB JE ER AAN MEEGEWERKT?

avatar van RIA

RIA

hoezo?????

avatar van Safri

Safri

avatar van ehuurman

ehuurman

Goeie film, met een verrassend einde, 4*

Het enige dat ik niet snap is als de uiteindelijke killer die kankerpatiënt is, hoe kan het dan dat hij doodziek in het ziekenhuis lag terwijl de moorden gepleegd worden? Die dokter wordt namelijk gearresteerd ten tijde van die moorden, en ik ga er even van uit dat die man niet voor niets in het ziekenhuis lag, en bij een oncoloog onder behandeling was...

Of is het zo dat hij juist kanker overwonnen had, en daardoor vond dat iedereen die het leven niet respecteerde, het 'spel' moest spelen? Iemand een idee?

Nog één ding: iedereen die het 'spel' moest spelen had iets fout gedaan en respecteerde het leven niet volgens de killer, maar wat heeft Zep dan fout gedaan?

Goeie vraag, geen idee.

avatar van remorz

remorz

ehuurman schreef:

Misschien was hij gewoon op controle, was hij aan het bijkomen van zijn wekelijkse chemokuur oid.
Het blijft gissen, maar kun ik denk dat je dat als kijker het beste voor lief kunt nemen. Het stoorde mij niet in ieder geval.

Zou ook kunnen, al blijft het tegenstrijdig om levens van anderen te beeindigen, wanneer je zelf juist in opperste waardering voor het leven verkeert. Lijkt me logischer dat hij verbitterd door zijn eigen terminale ziekte, walgde van andermans disrespect voor het leven.

Ik vond de manier waarop hij zijn 'deelnemers' kiest (een dokter, iemand die levens probeert te redden nota bene), sowieso niet echt waterdicht. Daarentegen kon ik me daar ook niet aan storen. Ik vertrouw erop dat die moordenaar (iemand die over het algemeen psychisch lichtelijk labiel is) zijn redenen wel zal hebben, waar ik (vooral in deze film) maar al te graag in meega.

avatar van Safri

Safri

komt hij nou wel echt in de bios? Ik zie het bijvoorbeeld nergens in biosblaadjes staan, zoals de Preview.

avatar van ehuurman

ehuurman

remorz schreef:

Ik heb me er ook zeker niet aan gestoord, maar bij dit soort films-with-a-twist wil ik altijd wel weten hoe de vork in de steel zit, en het blijft leuk om plotholes te vinden

avatar van fb40

fb40

Hele gave film hoor. Allleen Het einde is wat over de top. Zeker wanneer de dokter helemal doordraaid wanneer hij de telefoon niet kan opnemen. Hij doet zijn shirt note bene nog uit. Als hij deze over de telefoon gooit heeft hij hem te pakken, net als eerder in defilm met de taperecorder wordt gedaan.

avatar van Jorick

Jorick

Da Jando schreef:

HEB JE ER AAN MEEGEWERKT?

avatar van Victorio

Victorio

Wat een ijzingwekkekende thriller/horror! Ik hou het op een grove mix tussen de The Grudge (qua spanning) en Seven (qua morbiditeit) Constant op 't puntje van de stoel gezeten en de film spookt nu nog door m'n hoofd..Je moet 'Saw' dus gezien hebben!

avatar van frojo

frojo

Saw is een goeie film met een ijzersterk einde en dat maakt bij mij een film goed 4*

avatar van Nieke

Nieke

Is deze al te huur in België?

Nog nooit van deze film gehoord...

avatar van fckn_wckd

fckn_wckd

fb40 schreef:

IS dit geen spoiler?
Maar bovendien, is het toch juist logisch als iemand doordraait dat je niet meer helder denkt

avatar van ***sieb***

***sieb***

Mensen wanneer is deze film te huur of in de bios.

Ben toch wel erg nieuwschierig geworden. :d