• 9.387.357 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van mikey

mikey

Jigsaw had in ieder geval geen pistool. Dat had hij ook niet nodig want hij lag halfdood op de grond. de man met de pistool en dat gezin werd gechanteerd; het was een opdracht van jigsaw anders kreeg hij het tegengif niet. Die verloor af en toe een pistool en dan die vrouw weer etc etc.. Dat was een mindere scene inderdaad.

avatar van Brody R

Brody R

Se7en en Saw..
Saw is een heeel ander genre dan se7en.
Saw is namelijk van het genre ZIEK
se7en komt daarbij in de buurt, maar is gewoon veel duisterder neergezet als Saw, en dat is op zich wel goed.

Pluspunten aan Se7en zijn de cast ( briljant ) de verhaallijn en de menselijke emoties.

Pluspunten aan Saw zijn de verhaallijn, de menselijke emoties en de zieke twisted gedachtes erachter van Jigsaw. Qua acteren.. ja, vooral Danny Glover zit in een hele nare verhaallijn. vooral als hij eindelijk Zep kan neerschieten, das het enige stomme aan de film, en het niet doet. Het zelfde geldt voor Zep zelf die open kans krijgt Danny Glover te vermoorden, maar het voor de film zelf niet doet, das gewoon slecht.

Saw maakt het dan weer helemaal goed door het einde. BRILJANT
Se7en daarentegen heeft ook een heeel goed einde, maar toch niet zo moi als Saw die heeft. dus voor mij zijn de 2 films gelijk als je alles zo afweegt.

Se7en en Saw: 4*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

RemyBl schreef:

Nu weet ik het ook niet meer... . Wie helpt?

Dat was geen flashback. Dat die 2 met Jigsaw in de badkamer zitten en dat die man de gezin chanteert gebeurt op het zelfde moment.
De kerel in dat huis is Jigsaw niet.Hij moet ook een opdracht uitvoeren, dus ook hij is een slachtoffer van Jigsaw.

Een heel goede film, goed doordacht nice end en nu hopen dat saw2 even goed is

avatar van Materny

Materny

Vindt het wel knap dat die vent zo lang stil kan blijven liggen in die badkamer .

Dat opzicht is al een marteling. .
Stel je voor dat je jeuk hebt of dat je moet niezen.
Of dat je op een steentje ligt. .

Een marteling opzicht idd.

avatar van jerry 1984

jerry 1984

Dat begin, het verloop van de gebeurtenissen in het begin, de ontknoping, de wendingen...

WHOAW!

Je wordt heen en weer geslingerd, en op het einde een klap in je gezicht!

4,5

avatar van Tarkus

Tarkus

Zelden zulk een beklemmende film gezien. Ik heb ook, het vergelijkbare, 'The Cube' (Part 1 & 2) gezien, en dat was al zo'n angstaanjagende thriller. Maar dit slaat wel alles. Je zit de ganse film op het puntje van je stoel. Je vraagt je ook de hele tijd af of hij z'n voet eraf zal zagen om te kunnen ontsnappen... kijken maar.... Niet voor gevoelige zielen dit... een aanrader !!!

avatar van tv1984

tv1984

Zalige film altijd spannend alleen het nadeel aan zo'n films is dat je die maar 1 keer kunt zien de 2e weet je al wat gaat er gebeuren en is de spanning eraf dat is ook zo bij the ring mijn punten zijn toch 4op5 hoor

avatar van Dead01

Dead01

• 1983 stemmen

tv1984 schreef:

Heb hem al 2 keer gezien en moet zeggen je weet het einde maar je ziet dan sommige delen anders en vind niet dat deze film daardoor slechter is.Hij blijft voor mij goed en zal dat blijven.

avatar van siemr

siemr

Prachtige film, zeer goed plot.En dat met zo'n klein budget.

Zo zie je maar, er zijn geen miljoenen nodig voor een goede film.

avatar van darkwing

darkwing

Hele gave film.

Door het hoesje met die afgesneden ledematen, had ik verwacht dat het een hele vieze horror film zou zijn, maar dat viel reuze mee. Ik vond hem heel erg spannend!

Ik vind dit ook een bericht die je gewoon maar een keertje moet kijken, daarna is hij volgens mij een stuk minder spannend... Eigenlijk vind ik dat niet echt een nadeel.

avatar van Marcsdvds

Marcsdvds

Gewoon machtige film! Echt super!

avatar van Lukic

Lukic

Viel een beetje tegen. Had hem na alle verhalen veel en veeeeeeeeeeeel heftiger en gorder verwacht. Minder standaard. Gewoon daadwerkelijk inzoomen als iemand ze been eraf zaagd. Maar nee. Het bleef bij het neerzetten van sfeerbeelden. Het eind daarentegen is wel goed gedaan.

3 sterren.

avatar van forelli

forelli

Precies, SUPERGAAF.

avatar van Brammaretto

Brammaretto

Me nieuwe nummer 1 in me top 10 ! RfaD daalt weer een plaatsje. :S Eerst al Sin City die hem voorbij streefde nu alweer 1. Terwijl het zolang me favoriete film was. Sin City in de bios gezien, RfaD nooit, daar lag het dan ook misschien wel voor een deel aan. Maar Saw overklast ze wat mij betreft toch echt beide, ondanks dat ik het thuis zag op de bank ! Na het zien van deeltje 2 van deze film in de bios heb ik deze maar eens aangeschaft. En daar heb ik zeker geen spijt van. Beter als deel 1. (die blijft steken op een half sterretje minder) Dankzij deze film besefte ik dat ik Se7en toch wat hoog had staan. Deze blijft nog wel in me top10 maar daalt van plaats 3 naar plaats 8. Ga hem binnenkort wel eens herbekijken of dat misschien een iets te grote tuimeling is.

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Film gaat nergens over, toch nog 3 sterren omdat het zo stompzinnig was dat het grappig werd.

avatar van jerry 1984

jerry 1984

Dat is nu de hele kunst van suspense... Als die gast zijn been eraf zaagt, is het zooooooo makkelijk om een nepbeen met veel bloed en gore pus te laten zien. Nu wordt je eigen fantasie aangesproken om er je eigen beeld van te vormen, iets dat in die scene goed is gelukt.

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

jerry 1984 schreef:

Hmmm kwam dat niet eens in beeld? Damn dan heb ik een knap zieke geest Het staat mij bij dat je um er langzaam afgescheurd zag worden...

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Seven wordt hier regelmatig vernoemd in de besprekingen en ook ik dacht meer dan eens aan die film toen ik Saw bekeek.

Beide films weten een ziek en ongemakkelijk sfeertje op te roepen.

Maar daar waar Seven op sublieme wijze eindigt, daar duurt de ontknoping in Saw toch te lang. En dan dat overacteren van Elwes op 't laatste.... Het werd bijna lachwekkend.

Ik had al vanalles horen vallen over de "twist" aan het einde en inderdaad, dat had ik niet zien afkomen. Maar indruk heeft het niet echt gemaakt op mij.

Gedurende meer dan een uur heb ik vastgenageld op m'n stoel zitten kijken, maar naar het einde toe wilden de makers ineens té veel en zijn ze voor mij hun doel toch iets voorbij gestoken.

Iets of wat teleurgesteld, maar het is toch een goeie film. Een 3,5 waard.

Spijtig van het geforceerde einde...

avatar van Flipman

Flipman

Waarschijnlijk vanavond ga ik deze Film zien. Helaas waren er eens twee vrienden op bezoek een tijdje terug:

"'Saw' was toch een gave Film!" zegt de een. "Oh ja!" roep ik. "Is ook zo, die moet ik nog zien!" "Damn, ja!" roept die ander. "Ik kon níet geloven dat -SPOILER-"

"LUL!!!" schreeuw ik. "IK ZEG NET VERDOMME DA'K "M NOG NIET HEB GEZIEN!!!"

Dus, wie weet is mijn cijfer straks per ongeluk lager dan de bedoeling was .

avatar van LittleBox

LittleBox

Flipman schreef:

"LUL!!!" schreeuw ik. "IK ZEG NET VERDOMME DA'K "M NOG NIET HEB GEZIEN!!!"

Ik snap ineens je nickname

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ach, ik zou ook flippen als iemand alles voor zou zeggen over een film die ik nog moet zien..

avatar van danny61

danny61

een goeie en spannende film zeer zeker demoeite waard,spijtig dat er veel terugblikken in het verhaal zatten,voor de rest oke, iedere thiller ,horror fanaat moet hem zeker zien , ik zelf bekeek reeds saw 2 ,dat is pas spanning, meer ga ik niet vertellen;

avatar van Bitchjuh

Bitchjuh

Een film die je echt 'moet' zien, als horror liefhebber.

Heb zelden zo'n goede horror film gezien. De acteer prestaties zijn nie helemaal top, maar het verhaal de beelden en het einde maakt zo verschikkelijk veel goed.

4.5

geweldig goeje film! van begin tot het einde op het puntje van mijn bank gezeten. Een aanrader!!

gave film intussen saw 2 ook gezien en ook een topper met een heel onverwachts einde op naar saw3

avatar van BlueSword

BlueSword

precies, wacht ook op saw 3.

hopelijk word het niet TE veel van hetzelfde.

was dit trouwens ook zo een low-budget film net zoals deel 1?

avatar van Flipman

Flipman

LittleBox schreef:

Ik snap ineens je nickname

Turkeyloverz schreef:

Euhm... Ik ben fan van de Strips van Batman en ik heet Flip. Vandaar 'Flipman.'

Maar het is geen gekke conclusie !

Ik heb de Film gezien en ik was zeer onder de indruk! Alle goeie verhalen zijn waar! Oké, de Film had iets minder impact vanwege voorgenoemde voorval, maar het échte einde, wat er daarna gebeurde, was me níet verteld. Het einde had niet beter kunnen zijn!

Ik kan niet anders dan dit meesterwerk een vijf geven!

avatar van Corrine

Corrine

Geweldige film. Degenie die zoiets bedenkt heeft toch wel iets van een ziekige geest als je het mij vraagt. Maar de film is steengoed, superspannend!