• 9.374.845 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter

IMDb beoordeling: 8,8 (2.567.045)

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Fight Club

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Tyler Durden

Robert Paulson

Angel Face

Richard Chesler (Regional Manager)

The Mechanic

Intern at Hospital

Thomas at Remaining Men Together

avatar van Knisper

Knisper

orbit schreef:

Leuk hoor zo'n bedacht plotje, maar de weg ernaartoe moet ook wel boeiend zijn natuurlijk..

Orbit, ik zie jou hier zo vaak reageren. Ik begin het idee te krijgen, dat je toch wel geintrigeerd bent door deze film.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Artifact schreef:

Moet werkelijk alles innovatief zijn?

Wel in een film die zoooo verschrikkelijk goeeed is ja.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

II Fenomeno schreef:

Hoe kun je je nu beter gaan voelen als in elkaar wordt geslagen?

Je kan je aggressie kwijt in een gevecht en je vechtlust wordt opgewekt, zodat je lekker al je woede eruit kan rammen.

Ooit van zelfverminking gehoord? Volgens mij is dit dan zoiets: dat je pijn wil voelen

avatar van Roowland

Roowland

Dit is egt het tegenovergestelde van een feelgood movie..
Heel duister.. nix voor mij dus, echt een vreselijke film..
Ik heb ECHT geprobeerd om het verhaal te volgen en geboeid te blijven maar dat is me niet gelukt.
Alleen het einde vond ik wel mooi met toepasselijke muziek als al die gebouwen instorten..

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Even een feitje tussendoor: Robert Paulson wordt gespeeld door niemand minder dan....Meat Loaf.

Misschien dat een aantal mensen al op de hoogte waren van dit feit, maar ik verbaasde me er wel over toen ik het las.

avatar van Reinbo

Vito Corleone schreef:

Goh, heb je met je ogen dicht zitten kijken. En trouwens, die ander was Brad Pitt.

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Reinbo schreef:

Haha, ik herkende meat loaf eigenlijk alleen maar met z'n lange haar uit die clip van Paradise by the dasboard light.

avatar van nielstreurniet

nielstreurniet

Beetje zuig film... ingewikkeld verhaal..Populair door de spelers meer niet. vond het nix... srry!

0,5

avatar van P8rb

P8rb

waarom gelijk een 0,5 dan? kan toch op z'n minst 1,5 of 2 sterren voor de acteerprestaties?

avatar van DonEnzone

DonEnzone

ik heb hem nu 3 keer gezien en vind het nog steeds een superfilm.

de 1e keer dat ik de film keek had ik geen verstand van acteurs, en toen vond ik de film al super. mijn beoordeling is dus in iedergeval niet door de acteurs die in de film spelen.(die overigens goed werk leveren)

ik vind het trouwens niet echt een comedie/drama

avatar van serpico

serpico

DonEnzone schreef:

ik vind het trouwens niet echt een comedie/drama

Ik wel, ik heb me rotgelachen. Maar aan de andere kant overheerst het drama toch wel. Welk genre zou jij de film geven dan?

avatar van DonEnzone

DonEnzone

ja het zal bij nader inzien wel kloppen. maar bij comedie/ drama moet ik meer denken aan zwarte humor. moeilijk uit te leggen

avatar van nightbreed

nightbreed

My god, de monologen en dialogen in deze film zijn zo briljant dat ik er bijna euforisch van werd...ok ik geef toe ik werd er inderdaad totaal euforisch van (ik leek wel een zeehondje die in zijn handen zat te klappen).

En dit is niet het enige goede aan de film, het script is eveneens briljant (en erg origineel), Edward Norton en Brad Pitt acteren bovenaards en de regie is ook perfect.

Een film die je gezien MOET hebben.

Cijfer: 5+

avatar van Jeewee

Jeewee

totally agree niks aan toe te voege

avatar van donemans

donemans

nielstreurniet schreef:

0,5

ah ja als je het verhaal niet begrijpt gewoon 0,5 geven, das wel een beetje heel makkelijk ga hem dan niet waarderen.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Goeie film, maar ik vond hem af en toe een beetje onrealistisch (in de zin dat ik de personages niet helemaal begreep). Voor de rest is de donkere sfeer die over de hele film hangt wel geweldig en de dialogen inderdaad ook.

3,5 sterren.

avatar van akira124

akira124

Ik vond het niet veel aan eerlijk gezegd.

Ok de cast was goed en het verhaal was aardig maar wat deze film nou zo populair maakt een beetje raar........ 2.5**

avatar van Edie

Edie

Erg leuke film, erg 'vreemde' wending... Poeh, wat een film..

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Verhoogd naar 4,5...... wat een meesterlijk einde.

avatar van Johan311

Johan311

Glansrollen van Pitt en Norton, verrassend einde, een topper.

avatar van Casper K

Casper K

Ik had hoge verwachtingen van deze film. Maar ik vond hem tegenvallen. Het begint leuk en goed met de slaapproblemen van Jack en zijn verslaving aan die praatgroepen. Ook als hij Tyler ontmoet en ze de fight clubs oprichten vond ik het nog helemaal aan de verwachtingen voldoen. Maar wanneer het allemaal uit de hand loopt en ze veranderen in een soort van actiegroep, vind ik dat het verhaal te ver door slaat. Ik weet niet precies hoe ik het moet zeggen, maar ik had het gevoel dat het nergens meer over ging.
De ontknoping waar ik zoveel goede verhalen over gehoord heb viel me ook best tegen. Ik vond het een beetje een flauw einde.
Misschien heb ik er wel te veel van verwacht. Het was in ieder geval niet zo'n sterke film als andere van Fincher. Ik ga hem nog een keer kijken, misschien dat ik het briljante uit 'Se7en' en 'The Game' dan wel ontdek.

avatar van ikkahtris

ikkahtris

Ik vond de film GE-WEL-DIG

me zus (die 1 kamer boven mij zit) kon niet slapen omdat ik aan stuk door zat te lachen en klapte omdat ik gewoon versteld stond van het verhaal, het acteer werk en alles er op en eraan. Film moet je gewoon gezien hebben. Ook vond ik het wel leuk dat er eindelijk eens een goede film zonder happy end was, aangezien ik aan het einde de heletijd in me hoofd had van : dan gebeurt dit en leven ze allemaal nog lang en gelukkig (NOT) ik zat een half uur na de film nog steeds te lachen en te klappen.

Als je deze film niet gezien hebt, zorg er dan voor dat je dat zo snel mogelijk doet!

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Ja, wat moet ik hier nog meer over zeggen dan wat al niet gezegd is? afijn hij staat niet voor niks in mijn top. Ondanks de duistere sfeer ook erg veel humor. Dat waardeer ik wel. Scenes en quotes opnoemen begin ik hier ook maar niet aan, want de film zit er vol mee.

Oh toch heeft deze film voor mij ook de belangrjke rol gehad, dat ik de Pixies ging ontdekken. Niet vergeten, was voor mij erg belangrijk. Had ze op pinkpo gezien en dat was echt een kutoptrden. Gelukkig ist op cd een stuk beter, of misschien had ik me dag toen niet dat kan ook.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Wederom een geweldige film van Fincher... Soms duister, soms hard, soms grappig, maar bovenal een vakkundig gemaakte film die geen moment verveeld. Sommige shots zijn echt prachtig en het is gewoon verbluffend hoe sterk het verhaal in elkaar zit.

Ook het acteerwerk is uitstekend, vooral Norton zet een ijzersterke rol neer. Pitt is ook erg goed in een heel bijzondere rol, die me op tijden deed denken aan zijn rol (alhoewel deze heel anders) in de film Snatch. Carter vind ik nog steeds geen geweldige actrice maar haar acteerwerk was zeker in orde.

De film is aan de lange kant (vooral het begin was misschien wat langer dan noodzakelijk, maar daarentegen was het een goede intro en leuk gefilmd -b.v de koopverslaving van Norton) en naarmate de film zijn einde nadert wordt hij steeds spannender, zodat je niet het gevoel hebt van "is hij nu nog niet afgelopen?'
De kleuren in de film zijn bijzonder gedaan (filter?) en de film zit vol met kleine 'grapjes' van de regisseur.. Echt heel leuk.

Eigenlijk heb ik dus vrij weinig op deze film aan te merken, maar heb nog wel een vraagje: is het nu zo dat Norton zichzelf bij het einde door de wang schiet, terwijl het voor Pitt zo is dat hij dood gaat omdat 'hij' dacht dat Norton zichzelf door zijn mond/achterhoofd schoot? Vind het trouwens wel een subliem einde..

Net als Fincher's (waarschijnlijk) bekendste film Se7en een echt meesterwerkje, strak gefilmd met goede acteurs en een goed verhaal, dat geen moment verveeld. Een aanrader dus! 4,5*

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Die gedachte had ik precies zo. Dus je bent al de 3e, want een vriend van mij dacht dat ook al.

avatar van Grendal

Grendal

ik ben het ook helemaal met scarecrow eens, dat is de 4de.... super gedaan, zeker wel een van de jeweeltjes die iedere film liefhebber moet gezien hebben!

avatar van Carcamel

Carcamel

Deze film stond nog op me "nog te zien "lijstje, dus gisteren gedownd en gekeken.

Hier krijgt die 4* dus ik zat al helemaal klaar voor een briljante film.........................maar wat een tegenvaller zeg.

Ondanks de grote namen van de acteurs (die op zich best goed acteerde) en ondanks de regiseur kon deze film me geen moment boeien.

Het verhaal kon me geen moment boeien, ik zat de hele film op het briljante te wachten maar buiten de acteer prestatie's heb ik het geen moment kunnen vinden.

Ik ben echt een groot fan van Northon (en Pitt vind ik ook niet verkeerd)maar ze hebben volgens mij door Fincher de plank hier volledig mis geslagen.

Terwijl zijn vorige werken Alien 3 , The game en Seven die ik wel super vind dat niet aangeven.

Een misser.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Geweldige film, ik had deze al eens gezien maar vaagjes en herrinerde me er weinig van, ik heb deze film vandaag dan maar gekocht. Edward Norton die ik al zo goed vond in American History X en Brad Pitt van Se7en (die ik ook erg goed vindt) op 1 van de beste films die ik ooit gezien heb. Het verhaal is sterk, interessant en neemt een uiterst vette wending, eigenlijk was ik de hele film vergeten behalve het einde, dus ik wist wel dat Bradd maar een hallucinatie was, dat einde is en blijft briljant. Geweldig acteerwerk, alles klopt aan deze film, 4,5* voor een film die zeker in mijn top10 komt.

avatar van Tyler D

Tyler D

Inland Rabbit schreef:

'The Pixies Live at the BBC'; vind ik echt een fantastische CD van ze!

De film, tsja, wat moet ik er over zeggen, hij staat niet voor niets op nummer 1 in mijn top 10. Deze film heeft alles wat voor mij een film goed maakt (in zijn genre natuurlijk, kijk ik een 'drama', of comedy etc, heb ik natuurlijk een ander verwachtings- en beoordelingspatroon)

De flm heeft goede acteurs (Norton en Pitt, 2 van ijn favorieten), een ijzersterk verhaal, actie, geweld, sfeer, goede muziek en jawel, zowaar en Amerikaanse film die een moraal heeft waarvan ik niet ga kotsen! De boodschap die deze film brengt spreekt me erg aan. Het is een lekker rauwe, duistere film met goede humor er in.

Ik ga er niet meer over zeggen, ik ga je alleen aanraden deze film te kijken!

avatar van anne J

anne J

Geweldige film, ik heb er echt van genoten!

Het verhaal zit heel sterk in elkaar, onverwachte wendingen, goede acteerprestaties en natuurlijk rauwe actie en gevechten Prachtig, hier houd ik nou echt van. Ook was de humor prima en op goede momenten.

Brad Pitt heeft echt geweldige lichaamstaal bij deze film, bij andere films waarin hij speelt heb ik dat nog nooit zo goed naar voren zien komen.

Ook Edward Norton was geweldig bezig!!