• 9.396.430 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter

IMDb beoordeling: 8,8 (2.582.007)

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Fight Club

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Tyler Durden

Robert Paulson

Angel Face

Richard Chesler (Regional Manager)

The Mechanic

Intern at Hospital

Thomas at Remaining Men Together

avatar van Ivan De Preter

Ivan De Preter

Zeer goede acteerprestaties van Edward Noton. Rare en gekke film.

avatar van GrindBooster

GrindBooster

JanLo schreef:

Ik heb vaak het idee dat het kuddegedrag is. Cultstatus vind ik altijd een mooi voorbeeld van kuddegedrag!

Nee, veel mensen kunnen zich vinden in de narrator. Wees blij dat jij dat niet hebt.

avatar van GrindBooster

GrindBooster

Verkaazde schreef:

Nog eens bekeken maar de film is echt slecht maar dan ook echt slecht.. komedie? waar dan? goed verhaal? waar dan? ja ik lachte alleen op het einde over het feit dat de film nog slechter was toen ik hem dus opnieuw had bekeken. nee nee hij staat in de top 10 maar ik kan zo 100 films opnoemen die hoger horen te staan dan deze film.

Als je een Komedie wil, dan moet je naar Mr Bean of Flodder gaan kijken. Deze film gaat over gewone mannen die mentaal vast lopen in hun leven en daarin een toevlucht vinden in een vrije gevecht, niet om te winnen maar om zich voor een moment levendig te voelen. En natuurlijk heeft deze film veel meer betekenissen buiten dat.

Dat jij het verhaal of de mening daarachter niet begrijpt zegt niks over de film maar over jou zelf.

avatar van Basto

Basto

• 12068 berichten

Komt in mei uit op 4k. Kan niet wachten.

avatar van thunderball

thunderball

Wow! Eindelijk! Thanks for the info!

Mag ik vragen welk label het gaat uitbrengen, dat zoekt wat makkelijker.

avatar van Basto

Basto

• 12068 berichten

thunderball schreef:

Wow! Eindelijk! Thanks for the info!

Mag ik vragen welk label het gaat uitbrengen, dat zoekt wat makkelijker.

Disney. Wat bekend is, is een Steelbook in America maar het zal vast ook hier (europa) uitkomen.

avatar van Serpicos

Serpicos

Een jaar geleden is toch al de 30th anniversary 4K Blu-ray verschenen?

Zou straf zijn gezien de film van '99 is. Misschien verwar je het met Se7en.