Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
- Kijk op Videoland
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Ivan De Preter
Zeer goede acteerprestaties van Edward Noton. Rare en gekke film.
GrindBooster
Nee, veel mensen kunnen zich vinden in de narrator. Wees blij dat jij dat niet hebt.
GrindBooster
Nog eens bekeken maar de film is echt slecht maar dan ook echt slecht.. komedie? waar dan? goed verhaal? waar dan? ja ik lachte alleen op het einde over het feit dat de film nog slechter was toen ik hem dus opnieuw had bekeken. nee nee hij staat in de top 10 maar ik kan zo 100 films opnoemen die hoger horen te staan dan deze film.
Als je een Komedie wil, dan moet je naar Mr Bean of Flodder gaan kijken. Deze film gaat over gewone mannen die mentaal vast lopen in hun leven en daarin een toevlucht vinden in een vrije gevecht, niet om te winnen maar om zich voor een moment levendig te voelen. En natuurlijk heeft deze film veel meer betekenissen buiten dat.
Dat jij het verhaal of de mening daarachter niet begrijpt zegt niks over de film maar over jou zelf.
thunderball
Wow! Eindelijk! Thanks for the info!
Mag ik vragen welk label het gaat uitbrengen, dat zoekt wat makkelijker.
Basto
Wow! Eindelijk! Thanks for the info!
Mag ik vragen welk label het gaat uitbrengen, dat zoekt wat makkelijker.
Disney. Wat bekend is, is een Steelbook in America maar het zal vast ook hier (europa) uitkomen.
Serpicos
Zou straf zijn gezien de film van '99 is. Misschien verwar je het met Se7en.
clairest
Ik had deze film op vier sterren, maar onlangs herzien en daarna wist ik het helemaal niet meer: stem verwijderd.
Vroeger was ik zeer onder de indruk van de twist dat Tyler louter een psychische component blijkt te zijn van de persoonlijkheid van de hoofdpersoon. Nu denk ik: ja leuke truuk hoor, maar wat betekent de film. Op het net is van alles te lezen. Strijd tussen conformisme en non-conformisme, strijd tussen vrouwelijke kant en mannelijke kant. De schrijver van het boek zegt: "all my books are about a lonely person looking for some way to connect with other people." Niets van wat ik lees, of zelf bedenk, kan deze film 'heel' genoeg voor mij maken, congruent, betekenisvol.
Na lange tijd niet bekeken te zijn is de film wel zeker weer onderhoudend. En er wordt zeker goed in geacteerd. Drie sterren dan maar.
AngelicV
Norton speelt met verve zijn rol als iemand met een persoonlijkheidsstoornis, wat als je oplet al binnen de eerste 20 minuten duidelijk is. En dat is jammer, aan de andere kant, krijg je dit pas veel later door dan blijft de film nog steeds overeind staan als ware het een psychose vanuit het brein met 3d manifestatie door het vormen van de groep om hem heen. Pitt leeft zich uit in zijn rol als alter ego, dr. Hyde a.h.w. Met de enorme impact van het expliciete laat de film steken vallen bij 2 momenten met Marla. In de rauwheid van het geheel had het naakt daar goed bij aangesloten. Europese filmmakers doen dit beter. Maar ja Amerikanen....Al met al redelijke film, doch had nog beter gekund 3,7*
JeroenBL_mm
Ik vind dat je hier wel wat spoilers mag aanbrengen
thunderball
Heeft er hier iemand ook de Engelse 4K steelbook versie aangeschaft en speelt het ook niet helemaal goed af?
Ongeveer na 3/4 van de film bevriest het beeld en kan de film alleen verder wanneer ik naar het volgende hoofdstuk zap. Het rare is wanneer ik vervolgens het betreffende hoofdstuk apart afspeel, of een paar hoofdstukken terug ga, het wél goed afspeelt, maar vanaf het begin niet en ik wil natuurlijk wél de film goed van begin tot eind af kunnen spelen.
Helaas is de steelbook versie uitverkocht, dus ik zal iets anders qua schijfjes omwisselen moeten verzinnen, maar dat lukt mij altijd wel.
Basto
Hij is nog wel te koop in italie. Daar heb ik m ook besteld.
thunderball
Snap ik, maar ik heb 'm bij de Engelse Amazon gekocht en kan hem natuurlijk dan niet in Italië gaan ruilen.
De schijfjes zijn natuurlijk allemaal identiek van de Steelbook, de gewone versie en de Nederlandse versie, dus ik ga de gewone versie ergens bestellen, wissel de schijfjes. Bij jou speelt het we goed af?
Basto
Ik heb m nog niet binnen. Maar je kunt die je nu hebt toch terugsturen en m dan in Italie bestellen.
Vastlopen ligt ook wel aan de speler. Mijn Oppo loopt echt nooit vast, maar de Magnetar heeft daar wel af en toe laat van.
FunkStarr
- 1942 berichten
Ooit eens aan begonnen, maar kwam er niet doorheen. Te vaag, te vergezocht, niet te volgen en ook niet echt entertainend genoeg.
Basto
Wat een opmerkelijke comment. Ik ken zelf weinig films met een hoger entertaiment gehalte. Je hebt geweld, sex, sociaal commentaar, een coole look en een fijne soundtrack. Bovendien een uiterst origineel verhaal.
Dat het vaag en vergezocht lijkt heeft een reden die verder op in de film wordt onthuld.
Geef m nog eens de kans. Of vind je Fincher’s werk nooit wat?
FunkStarr
- 1942 berichten
Geef m nog eens de kans. Of vind je Fincher’s werk nooit wat?
Ik wil het zeker nog wel een kans geven, maar het pakte mij niet echt ofzo. Goede vraag, ik durf niet eens te zeggen wat ik allemaal gezien heb van Fincher tot nu toe, zou ik eens moeten opzoeken. Maar het is nu al wel duidelijk dat het niet mijn favoriete regisseur is.
thunderball
Dat is een goede tip, maar de kans bestaat natuurlijk dat die schijfjes identiek zijn en ze bij mij gewoon niet goed afspelen. Jij hebt veel betere apparatuur dan ik (een paar gewone Sony spelers van de MediaMarkt). Ik probeer eerst de Nederlandse versie uit, speelt die wél goed af, dan kijk ik even wat ik doe met de Engels Steelbook.
Weet jij of de schijfjes qua kwaliteit wel identiek zijn, zelfde soort schijfje en op dezelfde manier er op gezet?
Op de Engelse hoes staat vermeld: 2160p High Definition 16x9/2.39:1
Op de Nederlandse hoes: 2160p Ultra High Definition 16/9 - 2.39
Dus dat lijkt hetzelfde, of zegt dat niks over b.v. de kwaliteit van het schijfje?
Op de Engelse hoes staat vermeld: 2160p High Definition 16x9/2.39:1
Op de Nederlandse hoes: 2160p Ultra High Definition 16/9 - 2.39
Ik heb het idee dat het een random probleem is en verschilt van disc tot disc. En het kan ook soms op verschillende plekken vastlopen. Maar kan daar niks met zekerheid over zeggen. En soms zijn high end spelers juist gevoeliger.
thunderball
Ik heb inmiddels vandaag de reguliere Nederlandse 4K ontvangen en afgespeeld en op precies dezelfde plek loopt het schijfje enorm vast, namelijk vanaf track 27 t/m29, het is onmogelijk om die tracks dan verder normaal te bekijken. Wanneer ik 'm van begin tot eind afspeel, loopt het daar vast, maar wanneer ik vervolgens een paar tracks terug ga speelt het wél goed af. Dát kan geen toeval zijn, dan zijn alle schijfjes zo en ligt het waarschijnlijk aan mijn 4K speler. Omruilen heeft dan niet veel zin, een andere betere speler kopen waarschijnlijk wel (helaas heb ik alle drie de spelers ook nog boven nieuw in de verpakking als reserve staan).
Basto
In zo’n geval vind ik het niet aan de speler liggen. Laat ze maar een werkende 3k uitbrengen.
thunderball
Ik ben erg benieuwd hoe de 4K bij jou zal afspelen, dan weten we het zeker of het aan het schijfje of aan mijn speler ligt, ik denk het laatste. Ik heb dit nog niet eerder mee gemaakt, af en toe wél dat een schijfje niet helemaal goed afspeelt, maar bij een vervangende schijf is het dan niet meer, dus dat het bij dit ander schijfje precies hetzelfde is, maar dan ook echt op de seconde af, is geen toeval natuurlijk.
thunderball
De Bol.com versie is inmiddels terug gestuurd en de Amazon Steelbook versie wordt omgeruild, hoewel ik vermoed dat dit niet veel zin heeft, toch maar even proberen. Ben erg benieuwd of iemand anders hem al op 4K bekeken heeft zonder enig probleem.
Wow!
Herzien in 4K. Wat blijft dit toch een waanzinnig goede film. Briljant hoe Fincher de interne stem van de verteller in de openingsscène visualiseert en tot leven brengt. Het verhaal schiet alle kanten op en zit boordevol ideeën en scherpe observaties.
Visueel is dit een indrukwekkende film, en de licht bewerkte transfer heeft precies de juiste donkere en rauwe uitstraling. Maar de grootste ster van de film is de soundtrack. Dit moet wel de meest agressieve surroundmix zijn die ik ken. Ook 25 jaar later staat die nog altijd als een huis.
Ik had de film zo’n tien jaar geleden voor het laatst gezien, maar deze herziening (de zoveelste) overtrof mijn verwachtingen ruimschoots.
Wat een film!
Wow!
Herzien in 4K. Wat blijft dit toch een waanzinnig goede film.Ook 25 jaar later staat die nog altijd als een huis.
Wat een film!
Ik ga er van uit dat het 4K schijfje bij jou dus wél goed zonder enige hapering afspeelde?
Vlekkeloos.
thunderball
Ligt het waarschijnlijk tóch aan mijn speler. Er komt een vervangende 4K aan vanuit Engeland, maar heeft waarschijnlijk op dit moment niet veel zin.
Basto
Ik zou er gewoon vanuitgaan dat het aan het schijfje ligt.
thunderball
Bij het Nederlandse schijfje was het exact hetzelfde! Op exact hetzelfde moment, op de seconde af. Het kan niet anders dan dat de schijfjes precies identiek zijn, ook die van jou, maar bij jou speelt het wél goed af.
Lijkt me dat de speler het op de een of andere manier niet aan kan. Sony spelers hebben wat dat betreft geen goede reputatie, wanneer ik het mij goed herinner? Maar ik zou dus ook nog de Italiaanse release kunnen proberen om het absoluut zeker te weten. Ik zal er over denken.
Basto
Als het twee keer mis gaat zegt dat wel iets. Heb je het schijfje al eens schoon gemaakt?
En is het na ongeveer een uur? Daar zit de laag wissel.
thunderball
En is het na ongeveer een uur? Daar zit de laag wissel.
Nee, het was stukken later, vanaf wanneer ze in de auto zitten en op het punt staan te crashen, daarna is het pas weer af te spelen wanneer Norton in de tuin loopt en Tyler/Pitt verdwenen lijkt, dus vanaf hoofdstuk 27 t/m 29 speelt het niet af, maar weer wel als ik het dan een paar hoofdstukken terug draai en weer probeer. Blijft vreemd.
Overigens, kreeg jij ook een WTF moment toen je het schijfje in je speler had gedaan en het menu begon? Haha!

1 April, kikker in je bil: acht films die je compleet voor de gek houden

Iconische klassieker 'Fight Club' van David Fincher binnenkort terug op Netflix
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

The Shawshank Redemption