Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
inZanity
beste film allertijden! heb nog steeds geen betere film gezien, en heb er ondertussen al heel wat bekeken.. het verhaal is zo geniaal dat het je echt aan het denken zet helemaal door de onverwachtse wending.. de acteerprestaties zijn top maar wat wil je met zo'n cast.. naar mijn mening de enige film die 5 sterren verdient..
Knisper
Detona
Tyler Durden says: 'Use soap'.. Voor mij, is Tyler Durden een begrip. En alweer. David Fincher *yeeey* De beste regisseur met de beste acteurs.. Kan het beter?
Mijn favoriete film allertijden
morpheus31
Zelfs de schrijver van het boek Chuck Palahniuk heeft gezegd dat het einde van de film beter was dan het einde wat hij zelf had geschreven In het boek beland het personage van Jack (Edward Norton, of is het Tyler Durden ?!) in het gekkenhuisToch wel een groot compliment !
serpico
Wat ik eigenlijk het beste aan de film vind, is hoe hij inspeelt op de kijker. Ik bedacht pas bij het stuk dat Norton erachter komt dat hij Tyler Durden is, dat hij de hele film geen naam had gehad! En bij een herziening: er zitten zoveel hints in, niet te geloven. En als het aan het eind allemaal samenkomt, fantastisch.
Se7en verbleekt er nog net niet bij.
FisherKing
Weer een voorbeeld waarin een uitermate slecht boek verfilmd wordt.
Ja, dat werkt blijkbaar heftiger.
Weer een voorbeeld waarin een uitermate slecht boek verfilmd wordt.
Wat is er mis met het boek? Heeft de film namelijk goed weten te verhullen...
martinstegenga
Damn, verrassend goed. Goed acteerwerk en het is een film die goed in elkaar steekt. Petje af, 4* !
Zuzuu
Leuke film, met veel spanning!
Een aanrader voor de mensen die houden van actie-films.
*3,0*
Mr_White
- 2067 berichten
Geweldige film. Ergens is iedereen wel een beetje anarchist en dat weet deze film mooi naar boven te halen. Samen met Se7en toch wel het beste werk van Fincher.
superbassie
Wat een topfilm, zeker het laatste deel en de gedachte achter de hele film. Het is niet gewoon een actiefilm, er zit meer in.
En het wordt ook nog eens gespeeld door twee van mijn favoriete acteurs, Edward Norton en Brad Pitt.
the good guy
Briljante film
Goed acteerwerk van Edward én Brad! Geweldig verhaal (Ook al begrijp ik sommige dingen niet echt goed)!
Een uitstekende aanrader
stem100
Weer een voorbeeld waarin een uitermate slecht boek verfilmd wordt.
Ja, dat werkt blijkbaar heftiger.
Slecht boek?
Briljant als je het mij vraagt!
Wat bedoel je?
MARCOS72
Een film die je niet mag missen.
Ben sowieso al fan van Edward Norton !
Kijken dus !
BobdH
In mijn versie eindigt hij in de hemel / het hiernamaals hoor, waar hij nog een discussietje met God voert
veron35
Dit was geweldig. Ik had me heel iets anders voorgesteld. Verschikkelijk goed geacteerd, Overwachte wendingen, erg goed verhaal, komiesch maar ook spannend en erg orgineel. Deze film komt meteen op nr. 5 in mijn top10.
5* voor dit 1e klas meesterwerk.
Louis Cyphre
Had m al eens opgenomen maar laats voor € 9.99 bij free record gekocht.
Top tien film wat mij betreft. (maar dat geldt voor velen zie ik)
redondo
Had m al eens opgenomen maar laats voor € 9.99 bij free record gekocht.
Top tien film wat mij betreft. (maar dat geldt voor velen zie ik)
Ik heb hem vorige week ook gehaald bij de free-record shop, ook voor €9,99 omdat ik zoveeel positieve reacties las over deze film.
Ik snap niet waarom de film zo'n hoge waardering krijgt. Persoonlijk vond ik de film erg slecht. Vond hem aan het einde erg verwarrend en onwaarschijnlijk. Van mij krijgt de film een 2.0 omdat Brad Pitt en Edward Northon er in spelen (TOP-acteurs in een waardeloze film).
Ben ik de enige die de film niks vond?
redondo
Deze film stond nog op me "nog te zien "lijstje, dus gisteren gedownd en gekeken.
Hier krijgt die 4* dus ik zat al helemaal klaar voor een briljante film.........................maar wat een tegenvaller zeg.
Ondanks de grote namen van de acteurs (die op zich best goed acteerde) en ondanks de regiseur kon deze film me geen moment boeien.
Het verhaal kon me geen moment boeien, ik zat de hele film op het briljante te wachten maar buiten de acteer prestatie's heb ik het geen moment kunnen vinden.
Ik ben echt een groot fan van Northon (en Pitt vind ik ook niet verkeerd) maar ze hebben volgens mij door Fincher de plank hier volledig mis geslagen.
Terwijl zijn vorige werken Alien 3 , The game en Seven die ik wel super vind dat niet aangeven.
Een misser.
Toch iemand gevonden waar ik het helemaal mee eens ben!
Gizzmann
Is bij jullie dan ook niet de werkelijk geniale montage, cinematografie en muziek opgevallen? Films draaien niet alleen om verhaal en acteerprestaties hoor
mikoz
Jammer dat ze dat niet konden inzien inderdaad.
Fight Club is voor mij gewoon een erg totale film .. de genres die een film goed maken zijn gewoon allemaal op en top aanwezig in fight Club. Natuurlijk het verhaal moet je boeien , maar dingen de montage en opbouw van de film over het hoofd zien is toch wel erg jammer.
wavanbuuren
Ben ik de enige die de film niks vond?
Nee hoor Redondo. Ik heb de film zelf 2x herkeken vanwege de lovende kritieken en de vraag of ik er misschien naast zit. Het blijft echter één van de weinige hooggenoteerde films die ik waardeloos vind.
veron35

Dat vond mijn vader nou juist irritant. Ik vind het geweldig, maar goed. Mijn vader houd van de gemiddelde Arnold Schwarzenegger film. Al is Once Upon a Time in the West wel zijn lievelings film. Ik snap niet dat je deze film niet goed kunt vinden. Het einde is idd wel onwaarschijnlijk, maar goed. Zo denken sommige mensen als ze op die manier gek zijn.
wavanbuuren
Jammer dat ze dat niet konden inzien inderdaad.
Redelijk vooringenomen standpunt dat de "tegenstanders" dat over het hoofd zien. ik zie wat "jullie" zien, alleen boeit het me niet.
Verder irriteer ik me aan het geweld. Jij zal dat functioneel noemen en essentieel voor het verhaal. Mij stuit het tegen de borst in dit geval.
Gizzmann
Dus dan zie je het toch een beetje over het hoofd, want je mist zo eigelijk het beste van de film omdat je het maar gewoon negeerd.
wavanbuuren
Wat een onzin, ik zie wel wat jullie bedoelen, ik benoem het alleen niet als briljant zoals jullie dat wel doen. Dat is natuurlijk heel iets anders dan over het hoofd zien of negeren.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix