Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
cummie
vond er eigenlijk niet zo veel aan . norton was wel goed maar pitt die kwam wat tekort . een 2
N811
grapjas
waxs
Gisteren nogmaals gezien, de dialogen zijn zo geweldig, veel dingen kan ik me in vinden. Gelukkig heb ik geen denkbeeldige vriend, althans, denk ik.
serpico
Gelukkig heb ik geen denkbeeldige vriend, althans, denk ik.
Joe-K
Ja, en The Green Mile een 1.0.
Hier een tip: Als je een film kijkt, kijk hem dan ook gewoon serieus, want films als The Green Mile en Fight Club verdienen volgens mij geen 1.0 en 2.0's.
En een eventuele 'waarom' je de film zo'n laag punt geeft vermeld je ook niet erbij... "Pitt kwam wat te kort"
veron35
Ja, en The Green Mile een 1.0.
Nou ja, Pitt kwam ook wat te kort. Norton speelt dat alleen waar goed.
serpico
Tyler Durden is een personage opzich, uitgebeeld door Brad Pitt, en Edward Norton vind uit dat híj Tyler Durden ís. Diep vanbinnen. Diep in hem zit Brad Pitt de Tyler Durden uit te hangen, om het zo maar te zeggen
thedudesons
smaken verschillen, maar ik vond de film niets aan. waardeloos.
1.5
Leland Palmer
Dan verschillen de smaken zeker jah...!
Ik vond het een meesterwerkje!
Carcamel
Dan verschillen de smaken zeker jah...!
Ik vond het een meesterwerkje!
En ik vind er ook nog steeds niet veel aan.
VS60*
Ik heb al vaker geroepen dat Pitt niet mijn favoriete acteur is en dat hij dit voor mij bij "Twelve Monkeys" goed heeft gemaakt door hier een uitstekend personage neer te zetten wat voor hem geschreven leek te zijn. Ook in deze film vind ik Pitt helemaal tot zijn recht komen.
De film zelf? 'Raar'... Ik weet niet goed wat ik erover moet zeggen.
veron35
Een slecht bericht wat nergens over gaat. Hoezo gaat deze film nergens over?
WhiteRabit
Ik heb het boek gelezen. Jammer dat het einde van de film anders is dan in het boek. Zou een nog mooier einde zijn geweest.
Shinobi
Geweldige film om te zien met geweldige rollen van Brad Pitt en Edward Norton. De actie scènes zijn bruut, vooral de eerste gevecht in de Fight Club.
En op het laatst wordt het één en ander wel duidelijk en waarbij je zoiets hebt van.
Ik geef 'm 5 sterren.
Hoe eindigt het boek?
serpico
Zelfs de schrijver van het boek Chuck Palahniuk heeft gezegd dat het einde van de film beter was dan het einde wat hij zelf had geschreven In het boek beland het personage van Jack (Edward Norton, of is het Tyler Durden ?!) in het gekkenhuisToch wel een groot compliment !
kenjy
Enorm goede film die vooral opbouwend werkt. Deze is een must see voor iedereen. Brat pit is niet bepaalt mijn favoriete acteur maar in deze film laat hij toch een glans van acteer prestaties zien.
SameAsUsual
Geweldige film, ongetwijfeld 1 van de beste dat ik ooit gezien heb.
Goed camerawerk, verhaal (geniaal eigenlijk, de manier waarop het verteld wordt), de zwarte humor was ook top, acteerprestaties. Alhoewel Brad Pitt bij het kwaadmaken toch een steek liet vallen, kwam niet echt overtuigend over soms.
Had hem jaren geleden al is gezien en vond hem toen maar gewoon, verhaal niet begrepen waarschijnlijk, was nog heel jong
. Nu dus de 2de keer.
maar ik vroeg mij toch nog iets af
Als Tyler en Jack in de auto aan het praten zijn, die scéne waar Tyler in de afgrond gaat rijden. Tijdens die conversatie zouden die jongens die achterin zitten toch raar moeten kijken? Aangezien het maar 1 persoon is die tegen een onzichtbaar iemand praat (uit het standpunt van die jongens achterin bezien dus). Ofstewel begrijp ik het verhaal nog niet goed
maar ik vroeg mij toch nog iets af

tER
.Maar de "space monkeys" mochten geen vragen stellen in project mayhem.
SameAsUsual
Vind het gewoon raar. Als Tyler en Jack in beeld zijn is het dus eigenlijk alleen Jack die er is, maar wie bestuurt er dan eigenlijk de auto? Dus dat wil zeggen dat heel die scène ingebeeld is in Jack zen hoofd, aangezien het anders niet kan kloppen volgens mij. En idd, zijn denk ik nog zo scènes niet helemaal duidelijk, maar bij deze had ik direct men vragen.
Maar deze sene is wel uit te leggen. Tyler zei op het eind:
Somtimes you inmagend you being me. Of zoiets. Dit gebeurde ook in de auto. Die stoel waar Jack opzat was leeg...
Maar deze sene is wel uit te leggen. Tyler zei op het eind:
Somtimes you inmagend jou being me. Of zoiets. Dit gebeurde ook in de auto. Die stoel waar Jack opzat was leeg...
Ja idd, dat dacht ik dus ook, Tyler rijdt eigenlijk wel (ja, dus als gedaante van Edward Norton, zoals in het bericht hierna wordt gezegd), maar praat dan constant tegen Jack die er eigenlijk niet is. En als Jack dan een vraag stelt, reageren die andere "don't ask questions...". Maar bon, ga er nu men hoofd niet over breken, zal hem later wel nog is bekijken
. Waarschijnlijk een scène zo gemaakt om de kijkers een beetje te verwarren ofzo, of gewoon mij, hehe
Knisper
Tja, niet alleen daar, er zijn wel meer momenten dat ze converseren terwijl er anderen bij zijn.
Volgens mij zit er geen enkel moment in de film waar ze letterlijk met elkaar praten terwijl er anderen bijzijn. Het gebeurt wel dat Tyler bijvoorbeeld orders uitdeelt, maar dan moet je gewoon de Narrator in zijn plaats denken, dan werkt het prima. Je moet er volgende keer maar op letten dat Martha nooit met beide tegelijk in dezelfde ruimte is.
Gewoon een makkelijk trucje, want het slaat idd nergens op.
Onzin, Edward Norton bestuurt gewoon die auto. Dat je de film niet goed vindt is een ding, maar alles klopt en zit prima in elkaar.
TheRisingSun
Zag dat ik deze film op 3 sterren had staan en aangezien dat een stem is gebaseerd op het feit dat ik hem zo'n zeven jaar geleden voor het laatst (en eerst) heb gezien leek het me wel tijd worden voor een herziening.
En die is me uiterst goed bevallen! Waarschijnlijk was ik zeven jaar geleden niet echt in voor zulk soort films, want nu vond ik hem echt geweldig! Wat een herziening en een aantal jaren niet kunnen doen met een mens...
Natuurlijk wist ik nu vanaf het begin al dat Norton en Pitt één persoon zijn , wat de kijkervaring toch wel wat aangenamer maakt. Daarom is het zeker aan te raden om hem vaker te kijken en niet één keer.
Pitt is in deze film echt fenominaal, waar ik Norton zeker niet slecht vond, maar Pitt kon zich in deze rol echt helemaal uitleven. Norton moest zich toch wat meer ingetogen gedragen aangezien het het verschil tussen de twee persoonlijkheden duidelijk zichtbaar moest zijn. En dat was nu zeker zéér duidelijk te zien!
Ik kan niet anders dan deze film behoorlijk te verhogen! Nu wil ik niet meteen extreem gaan doen en hem de volle 5 sterren geven, maar 1,5e ster omhoog vind ik toch wel netjes, dacht ik zo.
Dus....
4,5 ster
notnagrabber
Zelden zo'n waardeloze film gezien, die zowel onnodig grof als saai was. Deze film krijgt van mij 1 ster, en de DVD ligt in de prullebak!
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix