• 9.374.495 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter

IMDb beoordeling: 8,8 (2.567.045)

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Fight Club

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Tyler Durden

Robert Paulson

Angel Face

Richard Chesler (Regional Manager)

The Mechanic

Goedzo!

avatar van Ramon K

Ramon K

notnagrabber schreef:

Zelden zo'n waardeloze film gezien, die zowel onnodig grof als saai was. Deze film krijgt van mij 1 ster, en de DVD ligt in de prullebak!

Jij bent zeker geen Nederlander he?

avatar van Fza

Fza

1 van de beste boek verfilmingen ooit.

avatar van DragQueen

DragQueen

Ruige film, met goede acteer prestaties van pitt en norton. die hun personages goede invulling geven. het verhaal steekt lekker in elkaar, en kent een goed verloop. verder zijn er ook lekker grove gevechten aanwezig. gewoon een klasse film die goed onderbouwd is. al moet je hiervoor af en toe door de geweldadige scenes heen prikken. 4 sterren.

Nick Theunis

Ik vind dit persoonlijk de beste film ooit..

-De dialogen zijn geweldig

-De acteerprestaties dik in orde

-Het verhaal is goed en blijft apart

-Een geweldig einde met geweldige muziek (the pixies- where is my mind)

Ik heb hem al tig keer bekeken, kan er geen genoeg van krijgen.

Geen een film is te vergelijken met deze..

Als ik sommige mensen hier 1* zie geven vraag ik me af of ze de film wel hebben afgekeken of hem uberhaupt snappen.. er zullen ook mensen tussen zitten die er gewoonweg niet van houden.. maar als ik paar berichten terug lees, zie ik dat sommigen hem niet echt duidelijk gevolgd hebben of maar voor de helft gezien hebben, wat jammer is.. want dat is bij deze film wel genoodzaakt.

Hij blijft in ieder geval voor mij nr1.. krijgt ook van mij als enigste film de volle 5*.

Mijn favo quote: 'Fuck off with your sofa units and strine green stripe patterns, I say never be complete, I say stop being perfect.... I say lets evolve, let the chips fall where they may.'

Tyler Durden: Warning: If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second off your life. Don't you have other things to do? Is your life so empty that you honestly can't think of a better way to spend these moments? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think every thing you're supposed to think? Buy what you're told to want? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Stop the excessive shopping and masturbation. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. You have been warned- Tyler

Nick Theunis

Daarnaast wil ik nog even reageren op de stemmen en berichten hier.

Ik zie voordurend dezelfde namen terugkeren van mensen die de film niks vinden en anderen die hem wel weer vet vinden..

@ Orbit..

Ik heb een paar berichten van je gelezen.. ik snap zo langzamerhand wel waarom jij deze film niet geweldig vind en je stoort dat anderen hem geweldig vinden (waaronder ik dus)

Maar je moet je realiseren dat iedereen andere eisen stelt aan een goede film en iedereen uit eigen ervaring oordeelt..

Zo heb ik toch al behoorlijk wat films gekeken en probeer ik je even uit leggen hoe ik op films stem..

Zo b.v. bij fightclub, het is een film die ik wel duizend keer kan kijken..ik krijg er nooit genoeg van, daarnaast bevallen mij de acteurs goed,

Nick Theunis

ja, een film met zo een bekend acteur kan al wonderen in mijn ogen doen. Toen ik de film na de eerste keer gekeken had heeft me de film nog een gehele tijd in mijn hoofd gezeten en ben ik over dingen na gaan denken.. Daarnaast vind ik de dialogen in deze film super en was de film voor mij verrassend..misschien zijn er films wat toch iets van deze weghebben, MAAR die heb ik dan nog niet gezien (mijn ervaring).

Zo had ik gelezen dat jij films 5* geeft, zoals b.v. halloween..

Je zei daarbij namelijk:

Nick Theunis

Een film die vermaak is om het vermaak (en daarin is geslaagd) vind ik prima en die geef ik zo nu en dan inderdaad een 5*.

Maar zo denk jij dus, en ik al helemaal niet.. een film geef ik b.v. pas 5 sterren als hij voor MIJ helemaal geweldig is en de film der films.. en zo stemt iemand anders weer op een andere manier. Ik zou halloween nou weer geen 5* geven, het is geen film waar ik nog een tijd over na zal praten, bij ga nadenken, iets met me deed zeg maar. Het is gewoon een vermakelijk filmpje voor op een avond en hoef zoiets ook niet meer dan 1x te zien.

Nick Theunis

Kortom, ik wil je dus duidelijk maken dat iedereen anders stemt en dat je niet om de sec. bij iemand die de film afkraakt of goed vind je commentaar nog eens laat horen, dat weet men zo langzamerhand wel.. Ik heb nu ook even mijn mening gegeven en ik laat het hier ook bij rusten. Get a life & ga halloween of ga andere vermakelijke films kijken!

P.S. geldt niet alleen voor Orbit.

Excuus voor de aparte berichten, pc deed irri en kon het alleen op deze manier..

avatar van filmanalist

filmanalist

wow wow wo wat een zieke film, ik had echt niet verwacht dat jack een schrizofeen was, wat ik me afvraag als tyler dood is gegaan waarom ging jack dan niet dood?

avatar van blackthorn

blackthorn

Ik vind het echt een hele goeie film. Na 3 keer kijken ga ik hem met 05 sterren verhogen naar een 4,5 *.

Er zit echt een maatschappelijk probleem achter en hoe daviid fincher dat verfilmt heeft maakt hem voor mij zo goed.

de opbouw van hoe Tyler Durden langzamer hand in de film sterker begint to worden en norton over begint te nemen(kweet niet hoe ik anders moet zeggen:P) hoe hij dat heeft verfilmt vind ik heel goed gedaan

Een dikke 4,5*

avatar van Leftover Crack

Leftover Crack

Geweldige film , goeie acteerprestaties van zowel Edward norton

en Brad pitt. En natuurlijk een geweldig verhaal en einde!

avatar van Baklap

Baklap

Erg goede film, hoog in de persoonlijke (niet gepubliceerde) top 10. Zowel Pitt als Norton doen het erg goed. Verhaal blijft geweldig en het boeit van begin tot einde. Een hele dikke vette 4,5

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Gister weer eens uit de kast gehaald en herkeken! Blijft gewoon een topfilm dit!

avatar van rvh76

rvh76

Zo hoog in de top250. Heb 'm nog nooit gezien. Ik zal m toch maar eens geen bekijken

avatar van SirBas

SirBas

Ik vond egt supergoede film, alleen dat laatste dat hij ''2 persoonlijkheden'' was vond ik verschrikkelijk jammer.
Dat het character dat Pitt speelde niet egt bestond was erg jammer.

avatar van Statiegeld

Statiegeld

SirBas schreef:
Dat het character dat Pitt speelde niet egt bestond was erg jammer.

Ik denk dat de meeste mensen de film daarom juist geweldig vinden.

avatar van Statiegeld

Statiegeld

filmanalist schreef:

Dit snap ik ook niet helemaal.

avatar van Knisper

Knisper

Hij schiet zichzelf door zijn wang, waardoor uiteindelijk Tyler doodgaat (in zijn hoofd dan tenminste) en hij overblijft. Zo'n schot is niet dodelijk en daarom leeft the Narrator (hij heeft geen naam, ook geen Jack) nog.

avatar van Sjarl

Sjarl

notnagrabber schreef:

met alle respect, maar dit begrijp ik niet. als je al deze film niet graag ziet, welke film dan wel?

avatar van sateck

sateck

Een hele goeie film, ik heb hem nu 2x gezien en je begint hem steeds meer te 'snappen'. Wat mij opviel: Op het eind van de film al zie je Edward Norton met dat wijf hand in hand staan dan komt er een bepaalde flits in beeld. Ik had hem ff op stop gezet op dat moment en toen zag je een naakte kruis van een man. Weet iemand waar dat op slaat??

avatar van serpico

serpico

sateck schreef:
Misschien moet je de film nog maar is een keertje goed kijken dan .

avatar van Dutchero

Dutchero

Ik vind dit een geweldige film, maar ik zie hier geen komedie in, zoals hier staat. Eerder drama/thriller

avatar van Wouter

De genre-aanduiding is dan ook een MM-afwijking....

avatar van Demoniac

Demoniac

Was me niet opgevallen, maar komedie vind ik ook maar een rare genrekeuze...

avatar van willieL

willieL

notnagrabber schreef:

ik vond er ook niets aan, heb het een paar keer geprobeerd, nooit uitgekeken.

avatar van Montorsi

Montorsi

Wouter schreef:

De genre-aanduiding is dan ook een MM-afwijking....

je kunt moeilijk beweren dat er geen humor in Fight Club zit, integendeel. Maar voor de kwalificatie 'komedie' moet er inderdaad een andere insteek zijn wat mij betreft.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

De beste film van de voorbije 10 jaar, ook veruit mijn favoriete film met een ietwat modernere uitstraling. De enige film naar mijn mening met een verhaal dat me echt boeit en intersseert; oke die van veel films vind ik erg goed en geniaal, maar die van Fight Club doet me wat meer. De hele filosofie vind ik prachtig in beeld gebracht en het acteerwerk vind ik geniaal, ik heb persoonlijk Brad niet beter weten acteren in Se7en of Edward in American History X. (Die allebei in me top10 zaten/zitten). Het boek heb ik nu ook, binnenkort eens aan beginnen. De film zelf kent een pracht van een einde en wat daarmee verwezenlijkt word vind ik prachtig, deze film gaf me eigenlijk een andere kijk op bepaalde aspecten van het leven, doet muziek/lectuur al weinig, laat staan film.

5* en #3 in mijn top10, met kans om #1 te worden.

avatar van Wes18

Wes18

Groot deel van de film vind ik top, maar naarmate het einde naderde vond ik hem steeds minder worden. Natuurlijk wel goed geacteerd door Pitt en Norton. De rol van Helena Bonham Carter was ook erg sterk.

avatar van vigonoah

vigonoah

Ik wilde deze film om de een of andere reden nooit kijken, ik denk om de titel...

Maar deze film was fantastisch!

Nog nooit een (meer dan) 2 uur lange film gezien die zo van het begin tot het einde boeit.

En ik vind Edward Norton dan ook een geweldige acteur.

Deze ga ik zeker op dvd kopen.

5,0 sterren!