Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
otherfool
Opnieuw een moderne klassieker van Fincher met een heerlijke cast, fascinerend verhaal en een sublieme plottwist, hoewel het eigenlijk die naam niet eens mag hebben. Schitterende openingstitels ook, ondanks het pittige onderwerp (Komedie... wie bedenkt dat?) een klein feestje om naar te kijken.
4,5*.
ej-b
4.5 * , alleen vraag ik me af waarom er Komedie staat. Zo komisch is het niet
Inland Rabbit
Ik vindhet vaak behoorlijk komischh ja, Vooral in het begin van de film.
ej-b
In het begin wel ja, maar verder niet. in elke film zitten wel eens komische dingen, maar daardoor is het niet meteen een Komedie
decsss
Ondanks ik Norton een goede acteur vind, is deze film slecht. Wellicht komt dat door Pitt.
Boudewijn.
Ik vind het eigenlijk ook wel jammer dat de film na een tijd heel anders word. Ongeveer bij 'project mayhem' als ze verder gaan als alleen het vechten.
Toch blijf ik het wel een supergoede film vinden. Mensen die beweren dat ze al hadden aan zien komen dat Pritt niet echt bestond geloof ik echt niet.
Artifact
Er wordt volgens mij ook geen enkele hint gegeven?
Knisper
Plot zit ingenieus in elkaar. Let maar eens op bij een herziening. Er zit nergens een film een gesprek tussen Pitt en Norton waar andere mensen bij zijn. Bovendien is Martha nergens in de film tegelijk in dezelfde ruimte met zowel Pitt als Norton.
serpico
Boudewijn.
Bij een herziening kan het idd wel. Maar er zijn wel gesprekken tussen hun hoor. In de auto, vlak voor Tyler hun laat verongelukken. In het cafe voor het allereerste gevecht.
Als je het einde al weet is het idd wel een beetje terug te zien in de film. Maar ik geloof gewoon niet dat iemand het al doorhad de allereerste keer dat hij die film zag.
SX-SuperFly
Super film!
Mn hart zat in mn keel toen bleek dat Durden niet echt bestond.
Maar 'hij' heeft het steeds over ene Jack, wie is dat? Z'n baas?
haagje2002
Vele mensen vinden dit een topfilm. Ik heb gemengde gevoelens. Ik zou deze acteurs nooit in deze rollen verwachten, maar ik vind het wel goed uitpakken voor de film. Houd je van vechten en boksen dan moet je deze film zeker kijken 3.0
Sonny2
Kevin Spacey is echt superbriljant in deze film. Net gezien en het was echt te gek, topfilm. (vooral et laatste eh)
Clueless Dork
Kevin Spacey zit niet in deze film maar ik denk dat je Edward Norton bedoeld?
N811
Bedoel je niet se7en?
Leland Palmer
Bedoel je niet se7en?
Eerder Usual Suspects denk ik....
ronengel
Kevin Spacey in Se7en?
Jazeker. En wel de meest angstaanjagende psychopaat ooit...
Leland Palmer
Jazeker. En wel de meest angstaanjagende psychopaat ooit...
Owh! Is waar ook! Ik lag de link bij Usual Suspects, maar hij is natuurlijk ook in Se7en te bewonderen....
niethie
Kan me nog goed herrineren dat ik nu zo'n twee jaar geleden een week was waarbij een heel hoop klassiekers op tv kwamen die ik nog nooit gezien had zo ook deze en weet nog goed dat ik toen de film afgelopen was nog zeker tien minuten met verbaasde ogen naar het scherm gekeken heb ik dacht echt bij mezelf what the fuck is dit, daarna heeft de film nog zeker twee volle weken door mijn hoofd gespookt dit kwam vooral doordat ik hem zo vaag vond en er echt helemaal niets van begreep.
Later kocht ik de film op dvd alleen uit nieuwschierigheid wat ik er nu van zou vinden en nu ik wat ouder was ook of ik het nu wat beter zou snappen.
Nou ik vond het nog steeds een beetje vaag maar ik zag ook opeens de pracht van de film, de film zit geweldig in elkaar is ontzettend grappig, heeft een erg intelligent plot is geweldig goed geacteerd en ziet er bovendien visueel prachtig uit.
Die dag daarna heb ik de spoilerpagina op moviemeter eens goed doorgelezen en ik moet toch zeggen dat ik het nog niet helemaal begrijp maar het voor mij toch wel een stuk duidelijker geworden is.
Kortom een film die ik nog vaak ga kijken vooral omdat het zo interessant is en de film erg intelligent in elkaar zit, toch is in die twee keer dat ik hem zag het kwartje nog niet helemaal gevallen en is het al weer een tijdje gelden dus houd ik het voorlopig even op, 4 sterren (tot ik hem weer zie)
Albo
Echt een mooie film.
Deze film heeft een zeer mooie en grimmige sfeer wat natuurlijk alleen maar meer past bij de cast/verhaal.
Goede acteerprestaties en een gruwelijk goed einde.
zonder twijfel een 5*
Super film!
Mn hart zat in mn keel toen bleek dat Durden niet echt bestond.
Maar 'hij' heeft het steeds over ene Jack, wie is dat? Z'n baas?
Norton heet geloof ik Jack.
supernova
super film, geweldig camara werk, acteurs, verhaal, heerlijk en een goed einde, een van de best films van edward norton. 4.5
Seifer
Al weer jaren geleden dat ik deze film op TV zag
Vooral het moment dat je er achter komt dat Tyler Durden maar een waanbeeld is, vond ik verassend.
Uier
- 2006 berichten
Hier sluit ik me volkomen bij aan!
hellblazer93
Ik heb deze film denk ik wel 3, 4 keer overnieuw bekeken voor ik nou echt kon beslissen wat voor stem ik kon geven. Het verhaal is ongelofenlijk ingenieus en voor zo ver ik heb gezien klopt alles. Toen ik hem voor het eerst zag verbaasde ik me enorm over alles en vooral over het feit dat Tyler helemaal niet bestond. Ik begreep alles toen ook niet. Tijdens het herzien ontdekte ik steeds meer hints waaraan je kunt zien dat Tyler inderdaad een verzinsel van Jack is.
Ook de muziek vond ik top. Vooral aan het begin met de soundtrack. Het acteerwerk was ook fenomenaal. Zowel door Edward Norton als Brad Pitt.
Ik snap nog steeds niet alles en zal hem nog vaker gaan bekijken want het is zo ongelofenlijk boeiend hoe je het uitbreiden van de Fight Clubs ziet... Komedie kan ik hier trouwens ook niet van maken. Wellicht enkele lachwekkende scenes, maar dat zijn er slechts een paar. Het script is hier het absolute toppunt. Zo apart en zo slim...
Ik geef hier 5 * voor. Als ik hem alleen de eerste keer had beken had ik waarnschijnlijk 2.5, 3 sterren gegeven omdat ik het niet snapte en alles zo dom vond. Nu ik het grootste gedeelte wel snap begrijp ik wel waarom deze film zo hoog in de top-250 genoteerd staat. En ik help hem nog even een stapje omhoog; 5 dikke, vette sterren!
Nick Theunis
wow, wat je hier zegt lijkt precies op mijn mening,, volkomen met je eens.. snap wel dat sommige mensen deze film niet boeiend of goed vinden, maar heb ook een gevoel dat sommigen hem niet begrijpen in de zin waarop wij hem zo bewonderen, maar goed.. is voor mij de enigste film wat dan ook de volle 5* heeft gekregen,, puur om het feit dat ik niet hoger kan geven en ik geen enkele andere film aan deze vind tippen..daarom zal geen een film naast deze komen onder mijn 5* reeks
Hectometersnor
Voor mij is dit de film met de laagste verwachting ooit en de beste uitkomst ooit...
Stond met 6 films in mijn hand (7 voor 1 week voor 9 euro) en zocht dus nog een 7e. Mijn broer kwam met the fight club aanzetten, denk doe maar, hij ook tevreden.
Film gekeken en was direct verkocht, deze film is geniaal op elk vlak, het zet je aan het denken waar je echt waarde aan moet hechten, hoe nihil jou aandeel is in de samenleving en vooral hoe verwend we allemaal geraakt zijn.
2 Meesterlijke rollen van Edward Norton en Brad Pitt die hun karakter met zoveel gevoel neerzetten. Ik heb deze film inmiddels wel 20 keer gekeken en hij blijft mij boeien. En juist op het moment dat de film in slaap dreigt te vallen komt er ineens een geweldige plotwending die je niet verwacht.
Geweldig script, heel apart en ingewikkeld soms, aanrader om dus ook vaker te kijken.
Voor mij DE nummer 1 film ooit
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix