• 9.381.187 stemmen

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak en Judy Greer

Releasedatum: 1 november 2018

Plot Halloween

"Face Your Fate."

Vier decennia geleden was Laurie Strode nipt ontsnapt aan de moordpartij tijdens Halloweennacht door Michael Myers. De gemaskerde figuur die haar achtervolgd heeft is weer teruggekeerd. Laurie maakt zich op voor een laatste confrontatie met hem.

avatar van Lucas1991

Lucas1991

Ik ben niet weg van slasher films maar door de hoge rating toch maar bekeken.

Ik vond het maar een saaie bedoening.

avatar van Curriculum

Curriculum

Een verassend goede film. Had er niet veel van verwacht na het zien van de trailer, maar ik heb er van genoten.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Gelukkig ben ik m niet in de bios gaan kijken want dan hadden we na een uur weggelopen, jezus wat een slechte softe onzin film dit.

avatar van Zandadder

Zandadder

Andyperlawillinki schreef:

Het begin was echt mooi.
Heel apart en creepy zoals Michael op het plein staat geboeid met zijn rug naar Jamie Lee Curtis.

Hoogtepunt wel ja net als de klassieke Halloween theme, met lettertype en style, verwijzingen naar Akkad met de pompoen. Verder voor een horrorfilm uit 2018 erg clichématig en slapstick achtige karakters. (Die jongens)
De twist met zijn psychiater vond ik wel een pluspunt.

avatar van Corcicus

Corcicus

Net zoals alle vorige Halloween films, is deze tiende sequel een benedengemiddeld thrillertje. Gelukkig geen complete rotzooi zoals de schofferend slechte versies van klungelregisseur Rob Zombie, maar wel iets dat nauwelijks je aandacht vasthoudt.

We mogen dit keer ook bijna een uur wachten voor de eerste kill eraan komt en zelfs daarna kabbelt het traag voort als een vervuild beekje. Gewoon negeren.

avatar van Zipportal

Zipportal

Saaie bedoening. Ligt er een baby in een wieg te huilen, wordt die baby gewoon expres overgeslagen. Gewoon neerstekken die hap. Het is geen PG-13.

avatar van The Oceanic Six

Zipportal schreef:

Geen idee waarom, maar moest hier om lachen.

Lastig deze te beoordelen, het verhaal zelf springt er niet speciaal uit. Maar als je je bedenkt dat het een vervolg is op een film die in zijn tijd wél heel spannend en origineel was, en dan met dezelfde hoofdrolspeelster die van onschuldig meisje tot wraakzuchtige moordoma is getransformeerd vind ik het toch wel wat hebben. Het is ook een en al fan-service. Als ik een fan van het origineel was zou ik deze graag willen zien om maar te weten hoe het verdergaat. Deze film voelde dan ook meer als een aflevering uit een serie en niet als bioscoopfilm. Heb me wel vermaakt, en de sfeer was ook mooi.

Ben overigens ook groot fan van Jamie Lee Curtis sinds Scream Queens, dus dat was ook een reden om dit te gaan kijken.

avatar van feyenoord126

Graaf Machine schreef:

Schaamteloos karakterloze fluthorror. Zit geen greintje sfeer, spanning of originaliteit in. Is helemaal niks, dit.

Onbegrijpelijk dat mensen deze film 5 sterren geven he... Dan moet je jezelf echt even na laten kijken hahaha

avatar van psychopath

psychopath

Pfff wat een gare film!!! Gore is zwaar ondermaats, zoals al is omschreven totaal geen sfeer, hack/slash dezelfde meuk als altijd en dan die veels te lange eind scène die werkelijk nergens op slaat!

Dus nadat ie die vent op het parkeerterrein voor hun huis heeft omgelegd, enige wat je had hoeven te doen is de deur open en hem overhoop knallen..nee ik doe de deur op slot, kijk daarna door het raam, hey hij staat er niet meer en daar komt ie, door de ruiten...kom op hoor.

Vervolgens horen ze hem lopen en schiet ze een kogel door de vloer.

Toch knap hoe ie dan muisstil over een houten vloer zich door heel het huis verplaatst en niet alleen dat, hij heeft ook nog even die dooie buiten opgepikt en opgevouwen in een kast..

En dan het laatste gedeelte dat ie de trap af lazert, je hebt een hele kast met wapens daar je had hem makkelijk overhoop kunnen knallen maar nee we gaan quasi moeilijk ontsnappen en blijkt die kelder zogenaamd opeens een val voor Jason te zijn want dat klinkt ook echt logisch, een panic room met eten en wapens is gebouwd om hem te vangen alleen hoe was nog niet duidelijk.

Al met al, wat een bullshit!

Zwolle84 schreef:
Moeders was ook enthousiast,

We hebben een Norman Bates op de site.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

psychopath schreef:

We hebben een Norman Bates op de site.

Moeders heeft overigens dezelfde nummer 1 als jij.

avatar van tattoobob

tattoobob

feyenoord126 schreef:

Met zo'n opmerking denk ik dat je even in de spiegel moet kijken.

avatar van joolstein

joolstein

Toch wel een tegenvaller!

De minpunten overschaduwen domweg de pluspunten. Het acteren is, laten we het voorzichtig zeggen, niet altijd even geweldig. Echter het script en de dialogen waren het grootste struikelblok. Hoe kan je teksten als: "Feel the mask", "I got peanut butter on my penis", "You are so getting dry fucked tonight" (na het laten zien van een tatoo), "There beautiful bodies got me all chubbed out Allyson" uitkramen?

Volgens de regels voor een goede sequel moeten er meer en bloederige kills te zien zijn. Nu zijn er misschien nog wel meer doden maar wat betreft de werkelijke horror in de film; geen enkele dood voelt op geen enkele manier indrukwekkend, geen van de moorden heeft me dan ook als toeschouwer geraakt. Dat kwam omdat niet één moord de personages echt beïnvloedde. Het verhaal is compleet gericht om de drie generaties vrouwen naar het huis te krijgen om daar het ongeloofwaardige einde af te werken. Ook al vermoorde Big Mike de hele buurt uit het deed er niets toe!

Over personages gesproken, wat was er in vredesnaam aan de hand met sommige van deze bijfiguren in deze film. Waarom heeft Allyson een drol van een vriend als we niet eens zien dat Michael hem vermoordt? Echter dat jongetje (Julian) spande de kroon! Waar was het cliché van het kind dat een monster in hun kast ziet, voor nodig? En dan was er nog een sheriff met een grote cowboy-hoed die meerdere keren in beeld was maar totaal geen functie had. En we krijgen niet te zien dat Mike ze vermoordt!

De film bezat daardoor maar een lichte vorm van spanning, de feitelijke gore was erg mager en wat dan ook restte waren verwijzingen en geluid om je nostalgische herinneren naar John Carpenter film te geven.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

joolstein schreef:
Toch wel een tegenvaller!

Helemaal mee eens. Dit was helemaal niet wat ik er van verwacht had. Voor mij is de formule Halloween nu ook wel klaar.Aangezien Micheal Myers het loodje heeft gelegd, ga ik er vanuit dat dit de laatste film was. Maar je weet het nooit.

avatar van clubsport

clubsport

Tja wat moet ik hier nu van denken vraag ik me af na het zien van deze laatste telg in de halloweenreeks .

Het origineel staat hoog in mijn toplijst van horrorfilms alletijden en daarom stond voor mij al min of meer vast dat dit deel wel uitzonderlijk goed moest zijn om ook maar in de schaduw te kunnen staan van die film .

Wat het origineel zo ontzettend sterk maakte was de rustige spanningsopbouw , de constante dreiging die je op het puntje van je stoel hield .

Zo waren de scenes met die lakens in de tuin , of het moment dat laurie vanuit de klas naar buiten keek en michael zag staan , of de heggenscene erg sterk gedaan .

Dit deel moet het allemaal veel sneller afraffelen , er word geen tijd genomen om de spanning op te bouwen , alleen de toiletscene doet het redelijk qua spanningsopbouw maar het is onvoldoende

en dat is eigenlijk funest voor de film .

Technish ziet het er allemaal prima uit michael ziet er weer lekker creepy uit met zijn masker , en de muziek is goed al is het dan grotendeels vrijwel gecopieerd van het origineel .

Ook het zijplot met die rare vriendjes van de meiden vond ik maar niks , wat een bizar geschreven karakters met dito stompzinnige teksten .

Het verhaal op zich heeft verder wel wat leuke plotwendingen maar het origineel word niet benaderd

maar dat zou ook waarschijnlijk teveel gevraagd zijn geweest .

avatar van The Oceanic Six

Grindhouse62 schreef:

Je bent niet heel erg bekend met deze franchise merk ik.

feyenoord126

Blijft er ook maar over doorgaan he?

Als ik Michael was geweest stond jij nummer 1 op mijn lijstje na zo´n opmerking........

kijken of je het dan nog zo grappig vind.

avatar van Madball

Madball

Gisteravond bekeken. Ik vond het wederom een teleurstelling, de eerste was goed wat daarna uitgebracht werd was voor mij telkens een teleurstelling.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Redelijk saaie bedoening, is eigenlijk sowieso niet m'n favoriete soort horor, de film verloor me regelmatig en was blij dat ie gedaan was, vind de originele halloweens en die van Rob Zombi dan nog leuk tegenover deze. Misschien was deze gewoon zo overbodig vr mij, net zoals friday the 13th films, zo'n reeks die me niet genoeg boeit en waar het gros vd reeks gewoon slecht is.

avatar van feyenoord126

Doom4 schreef:

feyenoord126

Blijft er ook maar over doorgaan he?

kijken of je het dan nog zo grappig vind.

Oeh, sommige mensen zouden dat kunnen opvatten als een dreigement..... Ik weet echter dat mensen die 5 sterren geven voor deze film niet helemaal goed zijn en zich beter kunnen laten opnemen in een gesticht hahahaha. Jullie kunnen er niks aan doen xx

feyenoord126

Ik zal je geruststellen, dit was geen bedreiging en er zal echt niks gebeuren.

Bedankt voor je tip.

avatar van PCTERN

PCTERN

Deze 2018 editie laat zien dat de 40 jaar oude formule nog niet helemaal uitgemolken was. Ik vond deze Halloween prima te pruimen nog met wat verrassende plots erin. En wat bekende namen.

Moet wel zeggen dat de Halloween saga zijn beste tijd wel gehad heeft en ik nauwelijks met een horrorgevoel hiernaar gekeken heb, zoals bij de nekharen overeind zettende Ring trilogie, om maar wat te noemen.

Leuk filmpje die de 40 jaar oude traditie hoog houdt.

avatar van Mattyvdb1995

Mattyvdb1995

Een 1 voor de moorden. De rest was bullshit. Ik heb me moeten inhouden om niet kwaad te worden hoe dom deze mensen zijn. Maar ja, het zijn Amerikanen, dus het IQ gehalte ligt al een pak lager. Naast de clichés die me harder deden lachen dat een komediefilm was er ook nog het verhaal zelf. Ze weten dat die Michael een geschifte zot is van 40 jaar geleden. Waarom heeft die toen geen doodstraf gekregen? Waarom wordt die net vervoerd op 30 oktober en waarom is er geen betere beveiliging, echt waar een kind van 5 zou hier kunnen ontsnappen. Het blijkt ook dat in die stad of dorp of county nergens politie is. Ook wanneer die politieagenten vermoord worden vindt "dispatch" het niet raar dat er niemand meer antwoordt. Ik meen mij ook ergens te herinneren dat Micheal op een moment beschoten wordt. Nou in de volgende shot heeft deze meneer blijkbaar net hetzelfde pak gevonden in zijn 2m20 maat want er is geen schram meer te zien. Ook het einde was jammer. Ik had graag gezien dat Micheal die vrouwen vermoordt had, echt waar, zit met zo'n idiote familie opgescheept. Ik had ook 40 jaar gezwegen. Naarmate het ouder worden en het bekijken van deze films wordt een mens kritischer en gaat nadenken over wat kan of toch een beetje reëel is en wat niet. Bij zo'n films moet je gewoon verstand op nul zetten.

avatar van susiewong

susiewong

Dit was niet een superfilm!

Maar toch blijf ik fan van de Halloween films. Behalve die van Rob Zombie... die vond ik niks.

Geweldig vind ik Jamie Lee Curtis, ja ben gewoon fan van de franchise!

avatar van mrwhite

mrwhite

Mattyvdb1995 schreef:

Bij zo'n films moet je gewoon verstand op nul zetten.

Inderdaad ?

avatar van Onslaught

Onslaught

Wat een domme film vol met domme beslissingen en horror clichés

Doom4

Jeej mijn lievelingsfilm, hij staat in de top 60!

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Jaren na uitkeken , mijn favo slasher , het origineel dan .

Maar omdat carpenter hier een flinke vinger in de pap had ( och die soundtrack alleen al.

En ze die belachelijke vervolgen links lieten liggen ( ik vind deel twee nog steeds heel erg goed , maar dat terzijde )

Dat waren flinke pluspunten . Maar Omdanks dat ( ik was er al bang voor ) toch wel teleurstellend.

Het begin was sterk . Met de journalisten .

Maar het niet consequent zijn met het laten zien van de gore , het missen echte spanning , maar vooral de onlogische dingen die er gebeuren , maken dit niet tot het horror feest waar ik nu al twee jaar op wacht .

Het is het respect voor het origineel en het fantastische uitgang punt van het negeren van de flut vervolgen dat ik dit wel een voldoende moet geven .

En het was geen onaangename zit .

Maar er had met dat in je achter hoofd , en dan gewoon wel met carpenter aan het regie roer ( If only ) , had er zo veel meer ingezeten .

Voor nu toch een voldoende .

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Voor de zoveelste keer mag mannetje met vleesmes proberen eng te zijn.

Wederom geen geslaagde killersexercitie, wanneer komt er weer eens spanning om de hoek bij dit soort prenten. Angst is er al helemaal niet te vinden, ik vind de jeugd op onze school enger moet ik gemakkelijk bekennen. En misser, wederom. Het verhaal is echt een aanfluiting, misschien voor de jaren-80-horror-fans nog iets, anno 2018 stelt het geen zak voor.

avatar van schumacher

schumacher