• 9.377.091 stemmen

Rocky IV (1985)

Drama / Sport | 91 minuten

Genre: Drama / Sport

Alternatieve titels: Rocky IV: Rocky vs. Drago / Rocky Vs. Drago - The Ultimate Director's Cut

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Carl Weathers en Dolph Lundgren

Gesproken taal: Engels, Russisch en Georgisch

Releasedatum: 20 maart 1986

Plot Rocky IV

"Get ready for the next world war."

Wanneer Rocky's vriend Apollo Creed doodgeslagen wordt tijdens een gevecht met de superfitte Russische bokser Ivan Drago, geeft Rocky zichzelf hier de schuld van. Opgehitst door de arrogantie van de Rus besluit Rocky het gevecht met hem aan te gaan, dit keer echter in Rusland.

Robert "Rocky" Balboa

Commentator #1

American Commentator #2

avatar van Tommeh

Tommeh

Bizar slecht deel uit de reeks. De halve film is gevuld met flashbacks uit de voorgaande delen en muziekmontages. Moest trouwens wel lachen om het beeld van Rusland dat geschetst wordt:

Rus komt naar de VS, wordt uitgejouwd, niks aan de hand.

Rocky gaat naar Rusland, wordt uitgejouwd, commentaar: "This is the most hostile crowd I've ever seen."

Die robot is ook gaaf!!

avatar van yeyo

yeyo

TwoM schreef:

De Rocky films zijn én blijven gewoon machtig!!

De films volgen misschien telkens hetzelfde scenario, maar daar geef ik niet om! Deze film bezorgt je gewoon kippenvel, 't is alsof je daar live bij bent in die arena!

Schitterend gevecht op het einde... De dol-enthousiaste russen waren er misschien net iets over. De training wordt ook zeer mooi verfilmd.

Die robot is ook gaaf!!

Grootste minpunt aan deze film is dat Russisch Engels en het Russisch zelf, hatelijk om aan te horen naar mijn mening!!

Had je dan liever gehad dat die Russen Engels met een dik Amerikaans accent spraken?

JacoBaco

Alle Rocky films zijn goed behalve deel 5. Deel 1 blijft de beste. Op de 2e plaats staat voor mij deel IV.

Heel anders dan deel 1, maar toch geweldig op z'n eigen manier. De muziek, de montage, de trainingsessie en natuurlijk Drago.

Koekkoek.

avatar van AGE-411

AGE-411

Het schijnt zelfs dat deze film het einde betekende voor de koude oorlog.

Onderwijzen ze in Katwijk geen geschiedenis op school?

AGE-411 schreef:

Onderwijzen ze in Katwijk geen geschiedenis op school?

Nee, natuurlijk niet!

Nee, natuurlijk niet!

Zoiets dachten we al.

JacoBaco schreef:

Ach ja, zolang ik het maar wel een leuk grapje vind.

Hij is best grappig hoor

JacoBaco

Maar niemand mag eigenlijk weten dat het een grapje is.

Link werkt niet

avatar van 1976Ben

1976Ben

als ik er op klik wel, vreemd

• 1922 berichten

Nu werkt hij wel...vreemd inderdaad

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Ik vind dit juist een veel betere Rocky-film. Lekker veel gevechten kijkt mooi weg en Dolph Lundgren

avatar van patjuh86

patjuh86

ik vind rocky 4 toch wel de beste rocky

goed verhaal goeie boks scene

voor een 4de deel van een film

egt een prima film

als je een goeie box film wil zien is dit wel de film om te kijken

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dit deel is zonder meer het meest over the top en super karikaturaal in meerdere opzichten. Dat is de reden dat velen deze film noemen als beste deel. Dit zijn de mensen die zich tijdens de rustige stukjes in Rocky I en II - de scènes er toe doen, en Rocky maken wie hij is - vervelen.

Die mensen krijgen waarvoor hun geld, want het is een en al testosteron in Rocky IV, op zo'n typisch jaren 80 manier - de glorietijd van Van Damme, Arnold en andere spierbundels - dat het vandaag de dag bijna lachwekkend is. De glimmende lijven, de overdreven spieren, de liters zweet en bloed. Om nog maar te zwijgen over hoe de Russen worden neergezet (volgens de makers van deze film draagt iedere Rus een uniform).

Maar een onvoldoende geven voor Rocky IV, dat nooit. Want dit is een film waarmee ik ben opgegroeid (en velen met mij). Ik kom uit dat tijdperk. Ik houd ervan. Ik zou het niet anders willen. Als je bent geboren na 1990, kijk Rocky IV en je hebt er een decennium aan levenservaring bij.

avatar van movie fan

movie fan

ik vind deze veel beter dan deel 3 , deel 3 was niet slecht , maar het miste iets . dit deel was veel beter . verhaal was oke , maar stalonne speelde zijn rol weer goed als rocky , en zeker die russische bokser vond ik goed . beter en meer vermaak dan de vorige .

JacoBaco

De muziek tijdens het trainen en wanneer hij tegen Drago vecht..

YouTube - Rocky 4: FINAL FIGHT - 1985

• 1922 berichten

Van die muziek + scenes krijg ik nu nog steeds kippenvel. Ongetwijfeld na deel 1 de beste uit de reeks.

avatar van BS89

BS89

Toch grappig, sommige mensen hier vinden dit de slechste uit de reeks en andere de beste[

Ikzelf vind dit deel een van de beste, het is vrij plat en zit vol van de oneliners. alleen ik vind de trainings-scenes echt briljant. je leeft helemaal mee met de personage(s). bij het kijken van deze film wil je ook gewoon echt dat die lelijke Rus zware klappen krijgt, dat is de kracht ook wel een beetje. Ze wakker het vuurtje tussen VS en Rusland zeer overdreven aan.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Heerlijke film, mooi verhaal.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Als lood om oud ijzer: 2.00 (1.90)

De vierde Rocky prent wint iets aan terrein terug ten opzichte van zijn voorganger, maar tegelijkertijd doet deze film wel heel erg aan als hapklaar tussendoortje. Een korte speelduur, twee compilaties uit voorgaande Rocky prenten (begeleid door twee heerlijke nummers van Survivor, dat dan weer wel) en een marginaal script waarin met eenvoudige basisingrediënten het publiek wordt gewonnen (wat verbazingwekkend genoeg nog lukt ook...) staan hier symbool voor. Er lagen kansen genoeg rondom de dood van Creed, maar Stallone had daar blijkbaar geen zin meer in. De gehele cast rommelt maar wat aan, met de dramatische Burt Young als stralend middelpunt. Enkel Carl Weathers onttrekt zich enigszins aan de malaise, maar juist hem zien we niet meer terug in het volgende deel, dat geeft te denken.

avatar van spy30

spy30

rocky 4 en 3 zijn voor mij de beste die heb ik al zo vaak gekeken en kijk ze nu nog weleens heb alle delen liggen leuke films

avatar van Lestat

Lestat

beste rocky film van de serie vind ik - muziek, gevecht, verhaal, knap gemaakt, film vol emotie ! Nu de bluray er is, voor de zoveelste keer gezien en genoten van begin tot einde : hearts on fire !

avatar van maffialord

maffialord

deze film is de beste rocky film ooit

5,0

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit deel vind ik niet beter of slechter dan beide vorige delen.

Hier ligt de nadruk van het verhaal, ook dramatisch, meer in het bokswereldje zelf.

Het gevecht op het einde van de film, overigens eindigt elke film tot nu toe op een gevecht, is alweer spannend om zien, met prachtige muziek op de achtergrond.

Stallone en de rest van de cast zijn goed op dreef.. leuk om ook de jongere Brigitte Nielsen in beeld te zien.

Dolph Lundgren vond ik iets minder, gelukkig had de man ook weinig dialoog.. 3 zinnen denk ik...

Maar tot nu toe ben ik nog steeds tevreden over de filmen, ze zijn geen topfilmen naar mijn smaak, maar het zijn ook geen draken van filmen.

avatar van sofripa

sofripa

Simpel, plat, jammer.

avatar van papaEd

papaEd

Vanavond maar weer eens opgezet.

Was echt geweldig om deze te zien. Muziek,camerawerk geweldig gewoon. Toch één van de beste Rocky`s.

avatar van stfuympos

stfuympos

Fijne film, ze hadden het alleen hierbij moeten laten hoewel het zesde!! ook wel te pruimen is.

avatar van kenzogun

kenzogun

vind het nog een goede film

drago is egt goed !