• 9.179.969 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Carl Weathers

Gesproken taal: Engels en Georgisch

Releasedatum: 31 januari 1980

Plot Rocky II

"Once he fought for a dream. Now he's fighting for love!"

Rocky Balboa loopt een ernstige oogwond op tijdens het gevecht met zwaargewicht Apollo Creed en moet geopereerd worden. Hoewel de ingreep geslaagd is, adviseren de artsen om niet meer te boksen. Rocky volgt hun advies op maar ontdekt al snel dat het leven buiten de ring moeilijk en hard is. Hij heeft geen diploma's en moet zich tevreden stellen met slecht betaalde baantjes. Daar komt nog bij dat zijn vrouw Adrian zwanger is. Rocky wil voor haar en de baby alles kopen wat hun hartjes verlangen.

Robert "Rocky" Balboa

Mary Anne Creed

avatar van Kondoro

Kondoro

“I just got one thing to say... to my wife at home: Yo, Adrian! I DID IT! “

Je verwachtte het niet. Maar na het succes van het eerste deel kon je gewoon wachten tot het tweede deel verscheen. Dit keer nam ‘Stallone’ de gehele regie op zich, het was nu echt zijn kindje aan het worden die bijna niemand meer van hem af kon pakken. ‘Stallone’ deed overigens geen poging maar iets af te wijken van het eerste deel, waarom iets veranderen als de formule werkt toch? Ik moet wel bekennen dat de film wederom vrij lekker wegkeek, zoals deel één ook deed, je bent er zo door heen. Maar toch had ik iets vernieuwends gewild, en niet precies dezelfde volgorde hoe deel één zich ook afspeelde, beginnend als een soort romantische drama film en eindigen in een leuke bokswedstrijd.

En dan het gene wat mij het meest stoorde. Waar je aan het einde van deel één hoorde dat er geen revanche kwam leek dat een vastberaden beslissing die gemaakt is. Het was duidelijk, en ik had toch gehoopt dat die rematch er niet kwam. Je kan er overigens ook niet omheen trouwens, want het word overal geadverteerd als het ware, waar staat dat de rematch er komt. Zoals op de poster ook word aangegeven: “The rematch of the century”.

Uiteraard kun je er echter niet om heen dat ook deze film een enorme cult om zich heen heeft hangen, uiteraard ‘Stallone’ die de rol van ‘Rocky Balboa’ leuk vervult, hoop overigens wel dat hij in de volgende films wat meer losser gaat spelen en ook zo overkomt. Voor de rest uiteraard ‘Adrian’ die niet mocht ontbreken in het hele verhaal en uiteraard ook rollen zoals ‘Mickey’ zijn niet te missen, leuk dat zo’n beetje de hele cast weer terug is.

In dit deel beginnen we wederom heel traag, daar had deel één ook een handje van. We starten eerst met het gevecht uit deel één want ja, mochten we die vergeten zijn. Daarna volgen we het leven van de familie ‘Balboa’ waar er weinig geld in het spel is en ‘Rocky’ tevergeefs werk zoekt maar nergens zijn plekje kan vinden. ‘Adrian’ is ondertussen hoogzwanger maar wil ook werken voor geld om zo samen rond te komen, wat ‘Rocky’ niet kan goedkeuren. Hij kiest er weer voor om te gaan boksen terwijl dit werd af geraden door doctoren en zelfs zijn coach aangezien hij hierdoor blind kon raken. Het interesseert hem niet en hij wil toch de rematch gaan vechten tegen ‘Apollo Creed’.

Tijdens zijn training lijkt ‘Rocky’ niet zichzelf en is heel erg afwezig. En dan komt ook nog zijn vrouw in het ziekenhuis te liggen in coma na het bevallen van hun baby. ‘Rocky’ kan niet meer tot zijn vrouw ontwaakt en hij nog even de tijd heeft, we zien wederom een scene met veel trainen wat een leuke sfeer brengt en ook leuk is om te zien. Daarna komt het gevecht en dat vond ik wat cliché, ‘Apollo’ die maar blijft zeggen dat ‘Rocky’ neer gaat maar als het zover is slaat hij toch ‘Apollo’ naar de grond en word kampioen
, echt meer cliché kun je het niet hebben.

Dit laat overigens wel zien dat er mee delen gaan volgen en ‘Stallone’ het er niet bij laat. Dat weten we nu langzamerhand nog wel want er volgen nog aardig wat delen, waar ik best wel zin heb om naar te kijken, al hoop ik dat er wel een andere formule word gebruikt (zal vast niet).

De soundtrack van de film is legendarisch en blijft mooi om te zien, net zoals de training scenes die zijn leuk te volgen. Ik vond het helaas iets te herhalend van een goed eerste deel waardoor de leukigheid er snel af was, best zonde. Al om al, wel een prima film, die lekker snel weg keek met een rustig begin en een knallend en spectaculair eind.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Rocky 2. Hier wist ik nog bar weinig van en even twijfelde ik zelfs of ik de film dan wel eens gezien had. Maar het gevecht en de wankelende stappen op het einde kwamen me dan wel weer bekend voor.

Andermaal niet een overdaad aan gevechten, wel een onsympathieke uitdager dit keer, en opnieuw draait het vooral om het leven buiten de ring en de problemen die daar bij horen. Rocky wil het leven over een andere boeg gooien maar vangt vooral bot. Schammele baantjes met karrige salarissen, een vrouw die zwanger is, een uitdager die Rock voor alles uitmaakt en omstanders die allemaal het zelfde zeggen; ga terug de ring in, iets waar meerdere risico's baan verbonden zijn.

Het personage zelf neigt met zijn loopje, met zijn 'Yo' en 'know what I mean?', en andere maniertjes op een gegeven moment naar een karikatuur en enkele keren moet ik ook wat ergernis aan de kant zetten. Toch is het allemaal niet geheel oninteressant en is het verhaal rond alle besognes iets boeiender en volwassener dan de eerste Rocky. Het is dan ook wachten op het fiat van vrouwlief om te vervolgen met de training en aanloop naar het gevecht, herkenbaar uiteraard. De slugfest die volgt is grappig maar inhoudelijk dommer dan dom. Dekking? Getraind op een andere manier om zijn rechteroog te beschermen? Lukt wel aardig hé. Nee, Rocky's hoofd is eerder een boksbal dan dat daar sprake is van goede bokstechniek.

Ach, super is het allemaal niet. Vermakelijk wel. Het hardlooprondje over de markt met de kinderen.is aandoenlijk, en zoals gebruikelijk is Meredith weer goed als verlopen coach. Eindresultaat is dan ook leuk voor een keer en zeker niet slechter dan de eerste Rocky wat mij betreft.

avatar van Boneka

Boneka

Deel ÏÏ van deze romcom is gelukkig een stukje beter. Opnieuw vind ik het nog geen echte boksfilm maar er zit gewoon iets meer verhaal in dit tweede deel. Dan moeten we het eerste uur wel voor lief nemen. Die commerciële promotiefilmpjes zijn een groot drama. Met als absolute dieptepunt Fred Flintstone in een kooi (braak) Ik had m bijna uitgezet. Hoe verzinnen ze het. Gelukkig gaat het niveau daarna wel wat omhoog en kijkt ie tot het eind lekker weg. Dat Pink Floyd momentje Another break in the wall met al die hossende rennende kinderen vond ik wel grappig. Dat nummer kwam ook uit in 1979. Kan geen toeval zijn. Sterk vond ik ook het moment dat Rocky alleen voor zijn vrouw wilde zijn Cool en zelfbewust. Ook de boksfinale zag er goed uit. Wat wel opvalt zoals mijn bovenbuurman hier ook beschrijft is zijn dekking. Ik heb 1 boksles gehad op school en daar leerde je al je gezicht te beschermen. Was echt verbaast toen ik dit zag maar goed.

Het beeld en geluid s opnieuw teleurstellend. Op de Duitse reviews lees ik dat sommige films op dvd er nog beter uitzien. Dat kan ik beamen. De 4K transfer is van matige kwaliteit. Ruis maar ook zweem komt voor. Vlekjes heb ik geloof ik nu niet gezien maar het houdt allemaal niet over. Een dikke min wat dat betreft.

Film 3,5

Beeld (4K) 3,0

Geluid 3,0

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goede sequel, van hetzelfde kaliber als zijn voorganger. Rocky II doet hard zijn best om Balboa te schetsen als een half-analfabete dommerik. Dat was in sommige scènes pijnlijk benadrukt : de reclamespot voor een deodorant waarbij hij als een oermens met knots acteert, de vuile jobs die hij aanneemt, zijn Tshirt met gaten in wanneer hij traint. Alles wordt gedaan om een "bum" te tonen zoals hij vaak genoemd wordt. En bizar genoeg werkt dat net heel goed: het feit dat een kansloze kerel toch de mentale kracht kan vinden om iets groots te presteren.

Rocky II is een herhaling van zetten ten opzichte van de eerste film, want voegt eigenlijk niks aan de eerste film toe. De rematch met Creed op het einde en bloed in de ring, dat is waar we naar uitkijken. Ik ben met de jaren de twee eerste Rocky's zeker meer gaan waarderen. Vroeger had ik hier minder dan 3,5* aan gegeven.

avatar van TMP

TMP

Het is lang geleden dat ik de eerste Rocky film zag. Van die film staat mij niet veel meer bij. Nu toch maar verder gegaan met deze reeks. Dit tweede deel is een degelijke boksfilm. Niet echt bijzonder, maar het kijkt wel best aardig weg. Wat opvalt is dat Rocky wel erg nadrukkelijk als een wat domme kerel wordt neergezet. Ik heb hierna Rocky III gekeken en daarin gebeurt dat niet. Carl Weathers zet een behoorlijke rol neer als Apollo Creed en de (boks)scènes met hem zijn zeker de moeite waard. De verhaallijn met Adrian is wat minder boeiend, maar zorgt op zich wel voor wat evenwicht in het plot. De soundtrack blijft tof en zorgt voor een passende sfeer.