menu

Rocky II (1979)

Alternatieve titel: De Uitdager

mijn stem
3,29 (1490)
1490 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Sport
119 minuten

geregisseerd door Sylvester Stallone
met Sylvester Stallone, Talia Shire en Carl Weathers

Rocky Balboa loopt een ernstige oogwond op tijdens het gevecht met zwaargewicht Apollo Creed en moet geopereerd worden. Hoewel de ingreep geslaagd is, adviseren de artsen om niet meer te boksen. Rocky volgt hun advies op maar ontdekt al snel dat het leven buiten de ring moeilijk en hard is. Hij heeft geen diploma's en moet zich tevreden stellen met slecht betaalde baantjes. Daar komt nog bij dat zijn vrouw Adrian zwanger is. Rocky wil voor haar en de baby alles kopen wat hun hartjes verlangen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=MUNJXOIAmmY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Zwolle84
Poeh, het is goed te merken dat Stallone deze zelf geregisseerd heeft. Het eerste uur hangt aan elkaar van de elkaar in sneltreinvaart opvolgende clichés. En zoals hierboven al gezegd wordt: dat gevecht ziet er ook erg knullig uit. Rocky verdedigt domweg niet eens, lijkt wel een boksbal.

avatar van Phantasm
3,0
Ik vond deze beter dan zijn voorganger, kijkt lekker weg.

avatar van John Milton
3,5
Tot mijn verbazing moet ik na herkijken ook constateren dat ik van deze meer heb genoten dan van deel 1 vorige week. Acteerwerk en dialogen lijken iets beter, het gevecht was beter gechoreografeerd en je kent de karakters al. Natuurlijk is dat niet helemaal eerlijk, want deel 1 maakt je warm, je went al wat aan de dingen die je minder vindt en je bent wellicht geneigd om deel 2 minder op de in beide delen aanwezige minpuntjes af te rekenen. Hoe dan ook, ik heb me toch zeker vermaakt met het herzien van deze film, 2 decennia later. And I don't even like boxing

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin Rocky stopt met boksen en hierdoor financieel aan de grond komt te zitten. Dit vervolg begint direct waar de vorige eindigde en het leven van de bokser gaat verder. Soms iets te veel een herhaling, maar zeker wel onderhoudend en een aantal mooie scenes (zoals de kinderen die achter Rocky aanrennen).

avatar van blurp194
3,5
Het begin is wel wat lelijk, met een minutenlange herhaling van wat ik vlak daarvoor net gezien had. Zat ik me wat aan te ergeren, totdat het me te binnen schoot dat in 1979 nog niemand ooit van een videorecorder gehoord had, en het dus wel een jaartje of wat geleden was. Niet zo heel raar om dan een opfrissertje te geven.

Van verhaal wat volwassener dan het eerste deel, en buiten dat eigenlijk ook een betere en evenwichtigere film. Hoewel het boksen daar dan wel weer een beetje onder leidt. En er wordt een ander element geïntroduceerd dat als onlosmakelijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur in deel 1 toch wat ontbrak - het geloof. Gelukkig ligt het er niet heel dik op, maar toch.

avatar van patrick17
3,0
Een mindere dan het eerste deel al zit er weinig verschil in.
Eindgevecht is wederom goed in elkaar gezet.
Het middenstuk krabbelt voort en daarin merk je dat er geen
verrassing in het plot zit.

avatar van Vdk_Movie
3,5
Iets minder dan deel 1 (vaker zo met een film reeks) maar deze blijft toch ook een echte klassieker! Op het laatst zelfs even een traantje weggepinkt. Zo zie je maar dat een mens bereiken kan wat ie wilt zo lang je maar in jezelf blijft geloven. 3.5 (Het begin was anno 2016 iet wat jammer maar 40 jaar geleden was er inderdaad geen videorecorder .

4,0
Het 'rauwe straatleven gevoel' dat het eerste deel oproept houdt deze film knap vast. Stallone is Rocky en Rocky is Stallone, dit is geen acteren maar gewoon een alter ego. Het verfrissende is er wel vanaf simpelweg omdat we de formule al kennen. Desondanks goed gemaakt, goede karakterontwikkelingen, muziek blijft ijzersterk en het eindgevecht is buitengewoon spectaculair. Prachtige rol van Creed ook.

avatar van Tom-Hanks
2,5
Bijna hetzelfde verhaal als het vorige deel: eerst wat praten en uiteindelijk het gevecht. Hier is op zich niet veel aan. Maar het einde van het gevecht was wel spannend. Rocky kon uiteindelijk toch nog rechtop staan.

avatar van Insignificance
2,0
Tom-Hanks schreef:
eerst wat praten en uiteindelijk het gevecht

Bijna alle boksfilms in een notedop. Veel plezier ermee.

avatar van Jusstinb
3,0
Ik vond dit 2e deel beduidend minder dan zijn voorganger. In dit deel vind ik de aanloop naar het gevecht te lang duren en zijn sommige passages overbodig/oninteressant. Kon m'n aandacht er moeilijk bijhouden. Laatste half uur maakt dit weer goed. Ouderwetse traingedeelte en het gevecht!

avatar van IH88
3,0
“I just got one thing to say... to my wife at home: Yo, Adrian! I DID IT!”

Aardig vervolg. De Rocky films hebben allemaal dezelfde ingrediënten en vaste patronen. Het eerste gedeelte met wat drama, het tweede gedeelte waar er hard getraind moet worden voor de grote bokspartij en het laatste gedeelte met Rocky die het op moet nemen tegen een geduchte tegenstander.

Dit tweede deel neemt wel heel erg zijn tijd en vooral het eerste uur verloopt ontzettend traag zonder dat er iets noemenswaardig gebeurd. Het is weer Rocky tegen Apollo Creed en dat is wel een mankement van deze film. Deze strijd hebben we al in het eerste deel gezien, en een nieuwe tegenstander voor Rocky was een betere keuze geweest. Gelukkig zijn Stallone en Weathers wel weer zeer sterk op dreef. Ook Shire, Young en Burgess Meredith zijn weer van de partij en het voelt al bijna als een familiebijeenkomst. En dat is de kracht van de Rocky films.

avatar van Chainsaw
3,0
‘Ain't gonna be no rematch’, waren de duidelijke woorden aan het einde van Rocky. Maar een kassucces als Rocky moet een sequel krijgen, dat wisten ze zelfs eind jaren 70 al. Het zal niemand verbazen dat Rocky II grotendeels een herhaling van zetten is. Daarvoor moet men eerst van Rocky, die inmiddels populair is geworden bij het grote publiek, weer een underdog maken. Het is amusant om te zien hoe de naïeve Rocky zich beweegt in een wereld van luxe en spotlights. ‘Look at these bricks’, zegt hij als een kind zo blij als hij een huis gaat bekijken met Adrian en een makelaar.

Wederom duurt het vrij lang voordat de film een tandje bijzet. En net als je denkt dat het trainen voor de grote rematch eindelijk kan beginnen, wordt alles onderbroken door Adrian, die in coma belandt en bevalt van hun kind. Maar gelukkig geeft zij na een kleine anderhalf uur eindelijk het startschot om naar de grote rematch tussen Stallone en Weathers toe te werken. Beide heren zijn overigens weer prima in hun rol en ook Meredith is weer leuk als Mick, de schreeuwende coach met krakende stem. Rocky II is absoluut een herhalingsoefening en het drama kabbelt – net als de eerste film – af en toe behoorlijk voort. Maar een sterke derde akte maakt Rocky II al met al vermakelijk en best de moeite waard.

3 sterren.

avatar van Fisico
3,0
Fisico (moderator)
Op zich wel een behoorlijke film ware het niet dat dit een sequel is. Het is jammer vast te stellen dat er zo weinig vernieuwing zit in de film. Alles is zowat herkauwd en is een totale kopie van het origineel. Hier ook dezelfde opbouw: Rocky's leven als burger, the challenge, het trainen en dan op het einde de boksmatch.

Het eerste gedeelte geeft opnieuw de aandacht aan het liefdesleven van Adrian en Rocky, al zitten we nu in de volgende fase (huwelijk en geboorte). De beperkte capaciteiten van Rocky komen ook aan bod en is best meelijwekkend (casting reclamefilm, zijn omgang met geld, zijn statuut van "loser") ...

Ook de positieve elementen die aanwezig waren in deel I komen hier terug: goede sfeerschepping, goede opbouw, de magie tussen Creed en Balboa, ... Het begin van de film gaat nog eens 7 minuten terug naar het einde van de vorige film. Bizar, maar voor mij persoonlijk niet erg. Het brengt je direct in de sfeer en de film kabbelt vervolgens rustig verder. Eigenlijk kon je er één grote film van gemaakt hebben. De boksmatch zelf irriteerde me wel wat. Heeft Balboa nog nooit gehoord van defence ofzo? Het net op tijd melodramatisch recht kruipen moet je er dan ook maar bijnemen. En tot slot ook hier weer het grote American dreamprincipe dat alles mogelijk is als je er maar in gelooft en er vol voor gaat.

avatar van mjk87
2,0
Erg matig, eigenlijk een herhaling van deel 1 met dezelfde verhaal en dezelfde opbouw en aan het eind een boksmatch. Maar naast het feit dat dit niet bepaald origineel is, is het allemaal ook een stuk minder sfeervol en soms wat karikaturaal. Daar neigde de eerste film al een beetje naar maar die wist nog net aan de goede kant te blijven, dit vervolg gaat te vaak over de lijn. De pacing is wel uitstekend van ondanks dat de film weinig bijzonder en nauwelijks interessant is, vliegen die twee uur wel voorbij en is dit best goed weg te kijken. 2,0*.

avatar van rcuppen79
3,5
Het tweede deel uit de Rocky reeks mist in mijn ogen de charme van deel één. Het eerste uur vond ik vrij saai, maar wanneer Adrian uit haar coma ontwaakt en tegen Rocky zegt dat hij het gevecht tegen Apollo Creed voor haar moet winnen, raakt de film in een stroomversnelling. De muziek helpt hier behoorlijk in mee. Het eindgevecht is een stuk spectaculairder dan z’n voorganger en nog altijd het beste uit de reeks. Deze herziening na 10 jaar heeft me doen besluiten om de waardering met een half punt omhoog te gooien.

avatar van Sergio Leone
2,0
Vrij slecht.

Rocky 2 is pure uitmelkerij van deel 1: niets nieuw onder de zon. Gewoon een herhaling van zetten met een strontvervelende Sylvester Stallone die van Rocky (althans in deel 1, 2 en 4) een simpele ziel maakt. Carl Weathers als Apollo Creed is gelukkig nog wat tegengewicht zodat de balans niet helemaal naar het negatieve doorhelt.

2

avatar van Metalfist
4,0
Condominiums? I never use 'em.

Ik weet dat ik indertijd verbaasd was dat ik na 2 films nog steeds niet het Eye of the Tiger nummer had gehoord dat altijd met de Rocky films wordt gelinkt. Wat op zich logisch is aangezien het nummer pas gebruikt wordt bij Rocky III maar verder dan deze anekdote kan ik me niets meer herinneren van Rocky II. De herziening van de eerste film had een verhoging in score als gevolg en het was de vraag wat deze sequel ging brengen. Stem stond op 3.5* (een halfje lager dan de score die ik jaren geleden zijn voorganger had gegeven) dus hopelijk ook een verhoging.

En inderdaad, ik ga van 3.5* naar 4* waardoor deze sequel iets minder wordt beoordeeld dan het origineel maar op zich nog altijd een dijk van een film is. Misschien een tikkeltje teveel van hetzelfde doordat de tegenstander opnieuw Apollo Creed is, maar Stallone en co weten het Rocky personage gewoon degelijk uit te werken. In hun handen wordt het echt iemand van vlees en bloed en het is fijn dat de relatie met Adrian en Paulie opnieuw wat verder wordt uitgediept. Deze keer geen indrukwekkende monologen van Rocky zelf, maar de conversaties met onder andere Mickey (wanneer hij hem bewijst dat hij door zijn een oog weinig kan zien!) zijn gewoon heerlijk vermaak. Daar komt dan ook nog eens bij dat die finale confrontatie tussen de twee boksers toch ook weer van een erg hoog niveau is. Ik zie altijd wel is graag een boksfilm en de eerste twee Rocky films ogen toch indrukwekkend. Fun fact: na het einde van een ronde in het begin van de match zijn Rocky en Creed elkaar verbaal aan het uitdagen. Blijkbaar was het ruzie tussen Stallone en Weathers omdat de choreografie niet klokte en ze allebei al een onbedoelde tik hadden gekregen..

Stallone vond het echter perfect passen in de film en hield het in de uiteindelijke versie. In tegenstelling tot wat hun personages in de eerste film beweerden, is er dus wel een rematch gekomen. Op het eerste zicht een goedkoop idee, maar het wordt wel goed in de film verwerkt. Weathers is perfect gecast als de arrogante champion die tegen zijn eigen verwachting in wat rammel heeft gekregen (en opnieuw krijgt) en ook Stallone blijft natuurlijk perfect als Rocky. Dat accent, dat vreemde Engels, ... De wisselwerking met Burgess Meredith (Mickey) blijft de moeite en ook de terugkeer van Talia Shire en Burt Young (Adrian en Paulie) mag niet onderschat worden. Dan rest vooral nog een buiging naar Stallone om dit regietechnisch ook nog in goede banen te leiden. Ik blijf het altijd vreemd vinden dat een hoofdacteur tegelijkertijd als regisseur fungeert (en dan heb je er ook nog die tegelijkertijd producer spelen) maar Stallone doet beide zaken en doet ze allebei erg goed.

Ik krijg meteen zin om de volgende Rocky films op te zetten en dat is iets wat ik voordien blijkbaar niet heb gehad, want het is 10 jaar geleden enkel maar bij deze twee films gebleven. Veel om naar uit te kijken in ieder geval met eindelijk Eye of the Tiger in vol ornaat en Mr. T. in één van zijn meest legendarische rollen, naast die van B.A. in The A-Team natuurlijk. Elk weekend een Rocky weekend? Dat klinkt als een goed plan. To be continued dus!

4*

avatar van MovieHolic
1,5
Belachelijk, ze hebben duidelijk nooit naar een echte box wedstrijd gekeken voor ze deze film maakten. Heb nog nooit een boxer gezien die zijn dekking niet 1 keer hoog houdt. Acteerwerk stelt ook zwaar teleur.
Verder blik op oneindig en gewoon dom kijken.

4,5
Persoonlijk de beste Rocky film. Vooral het einde is fenominaal!!

avatar van Lebarron
4,0
Na het succes van Rocky moest uiteraard een vervolg komen. Apollo Creed (Weathers) is laaiend omdat Rocky stand heeft gehouden in hun gevecht en daagt hem uit voor een rematch. Dit keer echt om de titel! Rocky heeft hier geen oren naar. Hij geniet van het geld en vooral van de roem van het gevecht. Hij trouwt met Adrian(Shire), koopt een huis en een mooie sportwagen en hangt beetje de bink uit maar al snel verveelt hij zich. Hij kan niet meer incassowerk doen dus helpt hij in de gym bij Mickey. Ondertussen heeft Apollo een mediacampagne opgezet om Rocky uit te dagen. Als zijn geld op raakt en Adrian zwanger is stemt Rocky toe. Rocky II is gewoon een fantastische film met fantastische personages. De bokscenes zijn goed gestileerd en zien er prachtig uit. De muziek van Bill Conti maken het geheel af.

avatar van FlorisV
3,5
Blunder op 11:55: Rocky signeert met rechterhand.

avatar van FlorisV
3,5
De film biedt nog meer melodrama dan deel 1: de nodige ellende begint al met het door de eerste wedstrijd beschadigde oog, waar uiteindelijk veel te makkelijk overheengestapt wordt. Geen baantje kunnen vinden en dan ook nog een coma van Adrian. Het eindgevecht lijkt op dat van de eerste film. Er wordt wederom totaal niet verdedigd, pareren lijkt niet voor te komen in het woordenboek van beide vechters. En zien we wederom bijna dichtgeslagen ogen.

In principe heeft de film dezelfde sterke en zwakke punten als het eerste deel. En is het niet enkel een herhaling van zetten, best een goed vervolg qua verhaal. Alleen dat zwaar overdrevene natuurlijk weer, eerst lulletje rozenwater en dan binnen een paar weken in topvorm tegen de wereldkampioen...welja.

avatar van FunkStarr
3,5
FlorisV schreef:
Blunder op 11:55: Rocky signeert met rechterhand.
Andere blunder is dat Mick hem vraagt om met zijn zwakke rechterarm te stoten en vervolgens staat hij met links te stoten, dat vond ik ook wel een vreemde fout eerlijk gezegd.

avatar van Shadowed
2,5
Geen al te best vervolg.

Deel 1 vond ik eigenlijk nog wel redelijk, en daarom ook maar eens deel 2 meegepakt toen deze op TV voorbijkwam. Eigenlijk vooral als must omdat ik deel 4 met Lundgren ook graag wil zien. Dit was ook gelijk het laatste deel dat de 2 uur aantikte in de Rocky-reeks. (Creed uitgezonderd).

Het is eigenlijk vooral een letterlijke Rocky 2.0. Trage en deprimerende drama die de volledige eerste helft van de film in beslag nemen en de sport die langzaam in de tweede helft intrede gaat doen. Stallone zet zichzelf opnieuw neer als een wat trage maar lieve Rocky, zoals ik hem het liefst zie.

Maar voor de rest eigenlijk een grote herhaling van zetten. Het drama in het eerste deel over Rocky die niet volledig weet hoe hij met zijn rijkdom om moet gaan is nog wel redelijk afgebeeld, maar andere grootse dramastukken zijn dan weer behoorlijk afgeraffeld. Vooral Shire die in coma ligt is wel snel afgemaakt.

Een andere herhaling van zetten is ook dat Weathers opnieuw de grote tegenstander is uiteindelijk. Hij en Stallone blijven redelijke karaktervulling, maar Shire is dan weer echt een compleet stompzinnig karakter. Nogal geforceerd verlegen zijn proberen na te bootsen.

Eindgevecht is ook stukken minder dan in deel 1, het valt nu pas echt op dat er van verdediging geen echte sprake is. Weathers hakte Stallone overigens volledig in de pan, alleen richting het einde ging hij KO. Het is vooral irritant om te zien hoe je steeds op dezelfde manier in je gezicht geslagen kan worden.

Het is niet slecht, maar vooral een herhaling van wat al in deel 1 gedaan is. Enkele trucjes worden precies overgedaan maar vaak met net wat meer bombarie. Gevechten maken iets minder indruk en de drama is nog wel aardig, maar kent ook afgeraffelde stukken. Vond dit deel daarom stukken minder.

avatar van wimaroca
3,5
Stallone speelt toch wel uitstekend zijn rol,beetje de onnozele bokser uithangen,wat ie goed doet!!
Samen met zijn Adrian zijn vrouw ,word wel mooi in beeld gebracht.

Alleen de boksparty,is teveel overdreven jammer genoeg,je mag toch wel een beetje verdedigen
normaal gaan ze bij zo'n eerste klap al neer,maar goed!!

avatar van Black Math
1,0
Een duidelijke voortzetting van de eerste film. Rocky is an sich wel aimabel. Hij is niet al te snugger, weet dat zelf ook wel en steekt er de draak mee, en heeft over het algemeen een luchtig gevoel voor humor, waarbij de gevatte oneliners in dit deel wat leuker zijn dan in het vorige. Verder hier ook het nodige drama en een trainingsmontage, die ook hier weer op de trappen voor het museum in Philadelphia eindigt. En natuurlijk een bokswedstrijd op het einde, die zelfs voor mij als niet-sporter (hoewel ik ooit een aantal maanden kickbokstraining heb gedaan) er vrij knullig uitziet, aangezien beide heren hun gezicht totaal niet beschermen. De climax was uiteindelijk erg over de top als ze beiden neergaan en het erom gaat wie opstaat. Ik zie waarom dit relatief hoog gewaardeerd wordt, het is zeker met vakmanschap gemaakt, maar het is niet mijn smaak. Tevens ziet ook dit vervolg er visueel zwaar verouderd uit, wat ook zwaar voor me telt. Uiteindelijk is dit niet veel beter of slechter dan het eerste deel, waardoor ook Rocky II op 1* uitkomt.

3,5
Net zoals gebruikelijk bij soaps na een lange onderbreking, begint deze Rocky II met een herhaling van het slot van de eerste film.
Rocky II zit bijna als vanzelfsprekend iets onder het niveau van zijn voorganger : het verrassend effect is wat weggeëbd en het verhaalt lijdt ook in het intrige wat aan bloedarmoede.
Niettemin behoudt hij ons filmisch een spetterend slot voor en Sylvester Stallone en co acteren zeer behoorlijk zodat we uiteindelijk toch van een geslaagd vervolg kunnen spreken.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Afgelopen najaar draaide Rocky opnieuw in de bioscoop en daar ben ik toen naar toe geweest. Deels omdat er gewoon niks fatsoenlijks meer draaide, maar zeker ook omdat Rocky een absolute klassieker en een geweldige film is, dus het was ook wel eens erg mooi om 'm op het grote scherm te zien. Alleen al die heerlijke themesong horen blijft genieten. En na afloop had ik weer zin om de vervolgdelen ook weer eens op te zetten. Daar ben ik een paar maanden later maar mee gestart.

Rocky II is geen originele film, omdat het eigenlijk een groot deel van deel 1 kopieert. Rocky bouwt zijn relatie verder uit en Apollo Creed wil nogmaals tegen Rocky vechten. Dat is het eigenlijk wel. Beetje makkelijk, maar aan de andere kant ook prima, want dit zijn geen films met veel diepgang. Wel zijn het films die op emotioneel en heroïsch vlak geregeld de juiste snaar raken, al moet ik bekennen dat dit niet het meest boeiende vervolg is. Rocky en Adrian blijf ik een beetje awkward samen vinden, maar dat komt vooral door de wat middelmatige dialogen die ze voeren. Maar ook wel omdat Adrian zo verlegen en saai neer is gezet dat je je afvraagt wat Rocky nou echt in haar ziet.

Ik vind het hier ook wel jammer dat de focus wel heel kort op het boksen ligt. Zelfs het karakteristieke trainen van Rocky zit er maar kort in. Nou is Rocky wel meer dan slechts een boksfilm, maar op een gegeven moment weet je het wel en wil je actie zien. Gelukkig zijn de rollen van Paulie en vooral Mickey nog steeds erg tof en is Carl Weathers opnieuw lekker fout als de extraverte Apollo Creed. Het eindgevecht was best leuk, maar doet niks nieuws. Dat gevoel blijft wel hangen na een nieuwe kijkbeurt van deze film, ook al blijft Stallone zijn rol goed spelen. Prima film, maar tijd voor een andere verhaallijn. Die komen gelukkig ook in de komende films.

3,5* blijven staan

Gast
geplaatst: vandaag om 18:49 uur

geplaatst: vandaag om 18:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.