Genre: Drama / Sport
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Plot Rocky III
"The greatest challenge."
Na Apollo Creed verslagen te hebben heeft Rocky eindelijk de tijd om het eens wat rustiger aan te doen. Hij raakt bevriend met Creed en brengt meer tijd met zijn vrouw door. Wanneer hij echter verslagen wordt door de nieuweling Clubber Lang wil niemand meer iets van hem weten. Creed weet Rocky over te halen om een rematch te organiseren.
- IMDb (6,8 / 207108)
Thunderlips
Rocky Junior
Al

Leno
Rocky is ineens volwassen, praat minder dom en is levenswijzer. Het is allemaal wat gelikter en verder nergens meer origineel. Toch wordt de periode weer mooi getroffen, we zitten duidelijk in de jaren 80! Het drama is misschien weer wat goedkoop gekozen, maar wel effectief. Creed komt op een mooie manier weer terug in het verhaal en Mr. T speelt een prima bullebak. Het eindgevecht stelt lichtelijk teleur na het sublieme eindgevecht van deel 2.
De kwaliteit loopt uiteraard terug, maar er is bijna geen betere manier om even lekker terug in de tijd te gaan.

Tom-Hanks
"Eye Of The Tiger" van Survivor past helemaal bij deze film, die beter is dan zijn voorganger. In Rocky III wordt meer aandacht gegeven aan het gevecht in plaats van het privéleven van Rocky Balboa. Dat vind ik een goed punt, het is namelijk een boksfilm, dan verwacht je geen gepraat over hoe het leven van Rocky is.
De film wordt nog interessanter door de transformatie van Rocky. Hij is volwassen en een echte vader geworden. Hierdoor mist hij de spirit om nog te vechten, zeker na de dood van Mick. Wannneer Rocky zit te huilen op het sterfbed van Mick, is een ontroerend moment. Zo zien we dat Rocky nog een gevoelig kantje heeft
Positieve verandering in de Rocky-reeks. De verhaallijn neemt drastische veranderingen en daarom geef ik een 3.5*

Jusstinb
Het komt weinig voor dat deel 3 beter is als een deel 2. Rocky 3 weet dit voor elkaar te krijgen. Het acteren in dit deel vind ik ook nog even wat beter! Maar wat hem vooral beter maakt dan deel 2 is dat het verhaal nieuw leven in wordt geblazen. Net even wat verrassender en spannender.

rempie
Rocky III met Mr. T, Hulk Hogan én Sylvester Stallone, vind ik de beste Rocky film die is uitgebracht. Vroeger deze film regelmatig gekeken. Had in mijn jeugd ook zo een grote Stallone poster in mijn kamer hangen. En de muziek bij de film (films) is nog steeds opzwepend om lekker op te trainen.

IH88
“See that look in their eyes, Rock? You gotta get that look back, Rock. Eye of the tiger, man.”
Rocky tegen Clubber Lang en Stallone tegen Mr. T. Een briljante keuze want Mr. T voegt wat peper en zout toe aan de filmreeks. Na twee keer Rocky v. Apollo Creed was de reeks wel toe aan iets nieuws en de imposante Lang is een geduchte tegenstander voor Rocky.
Er zit ook wat meer vaart in de film en in het eerste uur gebeurd er wat meer dan in Rocky II. De vriendschap tussen Rocky en Apollo is een leuke ontwikkeling en hun trainingen zijn vermakelijk om naar te kijken. Het eindgevecht ziet er wat amateuristisch uit, maar dat is ook wel de charme van de Rocky films. Volgens mij heb ik het bij mijn vorige recensies nog niet gedaan, maar complimenten voor Bill Conti die verantwoordelijk is voor de schitterende muziek.

Chainsaw
Zeggen dat Rocky III kwalitatief de beste van de serie is, is vrij bespottelijk. Maar stiekem is Rocky III waarschijnlijk wel het meest vermakelijke deel van de serie. Ditmaal wordt het drama rondom underdog Rocky en verlegen meisje uit de dierenwinkel Adrian weggeschoven en ingeruild voor lompe vechtpartijen met Mr. T en Hulk Hogan. Het gevecht met die laatste is te dom voor woorden, maar is wel amusant. Vervolgens racet de film naar de volgende wedstrijd, waarin Stallone het tegen Mr. T moet opnemen en zo dendert de film van gevecht naar gevecht.
En dan zijn er uiteraard nog de trainingmontages – iets waar de Rocky franchise vooral om bekend staat. En zo’n montage is altijd weer adrenalineverhogend en stoer - hoewel Stallone en Carl Weathers ditmaal tot slot in hun iets te korte broekjes in slowmotion in de armen vliegen in het water. Dat was iets minder stoer. De soundtrack met Eye of the Tiger is wel weer stoer. Maar dat Carl Weathers de titel van dit lied zo’n 85 keer uitspreekt, is minder stoer. Het uiteindelijke eindgevecht is sterk, het is alleen jammer dat men van Clubber Lang – het personage van Mr. T – een veel te overdreven slechterik moesten maken, het was interessanter geweest als ook Clubber Lang wat sympathieks had en geen cartooneske bad guy. Al met al is Rocky III een film met veel gebreken en lachwekkende momenten, maar tegelijkertijd is het waarschijnlijk de meest amusante film uit de franchise.
3 sterren.

FunkStarr
Daar waar het eerste deel best serieus was, en het tweede deel eigenlijk op dezelfde lijn verder ging, werd er in dit deel duidelijk een andere lijn ingezet. Nog steeds veel drama momenten, wat ik zelf juist wel fijn vind, maar ook veel nonsens. Dieptepunt zijn die gay achtige truitjes die Rocky en Apollo aandoen. Ok ik weet het, het waren de 80s, maar dit kon echt niet. Positieve toevoeging is Mr. T als Clubber Lang, die zeer dreigend en agressief overkomt. Ook Burt Young als Paulie met zijn droge opmerkingen en norse gedrag is vermakelijk. Voeg daar nog een partijtje tegen Hulk Hogan aan toe en je krijgt een wat jolig geheel. Verder kabbelt de film een beetje voort, en wanneer Rocky zijn eerste gevecht verliest, wordt de boel voorspelbaar. Wanneer er een stoot wordt uitgedeeld lijkt het wel alsof er een dikke deur wordt doorgeslagen of een bom ontploft, en dat gaat natuurlijk ten koste van de realiteit. Dit was in de eerste twee delen toch veel beter gedaan vind ik. Ik vond deze Rocky film altijd één van de mindere, deel 4 bijvoorbeeld vind ik veel beter en ook vermakelijker. Hij is wel beter dan Rocky V in ieder geval.

Fisico (moderator films)
De Rockysaga is duidelijks een reeks waarbij de franchise meer en meer de bovenhand neemt. Niet alleen inhoudelijk in de film, maar eveneens voor de makers ervan. Er blijft nog weinig over van de nostalgie en de sfeer die de eerste en de tweede film zo kenmerkt. Het gevecht met Hulk Hogan mag dan wel amusant zijn, veel stelt het niet voor en de kwaliteit van Rocky daalt zienderogen.
Wat Apollo Creed daar opeens komt doen, is me ook een raadsel, weinig uitdieping op dat vlak en nogal bij de haren getrokken. Survivor doet zijn intrede in de film (Eye of the tiger) en dat heeft de volledige reeks toch tot een kleine cultstatus verheven. Menig sporter worden opgepept door Rocky en deze song (oa Lleyton Hewitt). De trainingsarbeid blijft zeer aangenaam om volgen al blijft hetzelfde concept gevolgd: van depressie tot maniakale arbeid.
De gevechten blijven op zich matig en eentonig: Een hoofd als boksbal en een vreemde ontwikkeling van het gevecht. (zelf 2-3 minuten de overhand hebben om dan zelf 2-3 het onderspit te moeten delven en dit over and over again tot de ander bezwijkt, tja).
Mr T is een leuk karakter, maar te gemeen om echt serieus genomen te worden. In deel vier gaat men - hoe kan het ook anders met de Koude Oorlog in gedachte - de Russische toer op. Matig vervolg met een mossel noch visquotering: 2,5*

mjk87 (moderator films)
Keek redelijk weg in het begin, maar een enorm mager beestje verder. Soms nog wel geinig in de 80s, maar verder goedkoop ogende lelijke fotografie. Stallone vind ik wat beter dan in deel II, minder dommig nu. Leuk ook om Hogan en Mr. T te zien, al kunnen die beide totaal niet acteren en zijn vooral geinig. Serieus is dit echter nergens te nemen. Shire is ook decor geworden en voegt dus niets toe en de hele film is verder weer een kopie van deel I en deel II en weet nergens te verrassen. Gelukkig wel wat korter dan het vorige deel. 2,0*.

rcuppen79
Dit derde deel is duidelijk niet het sterkste uit de reeks. Mr. T. als Clubber Lang is natuurlijk een leuke schurk, maar het verhaal is matig en het eindgevecht is teleurstellend. Ook het acteerwerk is hier vrij over-the-top. De scène waarin Mickey stierf had een vrij emotioneel moment in de reeks kunnen zijn, ware het niet dat Stallone hier zo overdreven acteert, dat het eerder op de lachspieren werkt.
Daarna krijgen we het standaard riedeltje waarin Rocky z’n motivatie mist om door te gaan, maar na een oppeppende speech van Adrian kan hij er weer tegenaan.
Wat wel helemaal top is in deze film is de soundtrack en dan met name het titelnummer van Survivor.
Na deze herziening van 10 jaar blijft mijn oorspronkelijke waardering hetzelfde. Niet meer dan 2,5 ster voor deze film.

Sergio Leone
Terug beter.
Na het matige deel 2 wordt het niveau terug wat opgekrikt in dit derde deel. Het vuile van deel 1 is definitief vervangen door een jaren 80-sfeertje. Dit niet alleen qua look en aankleding, maar ook qua soundtrack en casting. De schmierende Mr. T is eens iets anders.
Sylvester Stallone zet deze Rocky heel anders neer dan in de voorgaande delen: opeens kan die in volzinnen praten en zegt hij ook stukken minder 'yo'. Gelukkig maar.
Carl Weathers is wederom een aangename aanvulling. Zijn scènes met Rocky zijn wellicht de leukste uit de film. Zeker die eindscène. Voor mij één van de beste scènes uit alle Rocky's.

FunkStarr
Mr. T steelt hier toch wel de show. Ik vind dat hij het karakter Clubber Lang op geheel eigen wijze perfect neerzet. Zijn opmerkingen tegen Adrian: wanna meet a real man? Hahaha ik kan er smakelijk om lachen. Tegenwoordig zou je daarvoor opgepakt worden, maar in de 80s kon het nog allemaal gewoon. Van alle Rockys was deze me toch altijd het minst bijgebleven op de één of andere manier, wat achteraf gezien niet helemaal terecht is want ook dit deel is vermakelijk. Misschien zelfs beter dan het 2e deel, en zeker beter dan 5. Halfje erbij en dan vooral vanwege Mr. T.

Metalfist
No, I don't hate Balboa. I pity the fool, and I will destroy any man who tries to take what I got!
Ik denk dat niemand in 1976 had verwacht dat Rocky tot zo'n franchise zou uitgroeien. De eerste film was een ietwat onverwacht kassucces, maar ook de sequel bleek het eigenlijk erg goed te doen. De beste dingen komen echter in drievoud voor en daarom besloot Sylvester Stallone om er nog een derde deel aan te breiden. Je moet die man echter niet altijd op zijn woord geloven (het "Ain't gonna be no rematch" van Creed op het einde van deel 1...) en er zouden nog een aantal delen volgen.
Maar Rocky III was dus oorspronkelijk bedoeld als een afsluiter en dat voel je wel. Rocky zelf is als personage erg gegroeid. Hij is mondiger geworden, hij doet commercials zonder enige problemen (wat niet evident is als je het tweede deel hebt gezien) en hij lijkt met Adrian en zijn zoon het perfecte gezinnetje gemaakt te hebben. De relatie met Mickey is goed, Paulie is nog steeds aanwezig maar alle plooien lijken te zijn gladgestreken. Eigenlijk ben je tevreden voor onze Italian Stallion en hoop je dat hij de arrogante Clubber Lang al snel een pakje van eigen deeg zal gaan geven. Het is en blijft een film natuurlijk en daardoor moet er een spanningsboog gecreëerd worden waarbij Rocky eerst glansloos verliest en nadien met volle kracht in de tegenaanval gaat. Het is een beproefd recept, maar in de handen van Stallone werkt het gewoon erg goed. Geniale zet om van Creed zijn nieuwe coach te maken en de match op het einde zit ook degelijk in elkaar. Tof dat er deze keer eens wordt gekozen voor het aan één stuk tonen van de rondes, er wordt niet vooruit gesprongen naar ronde x, maar we krijgen gewoon één lang gevecht voorgeschoteld.
En eerlijk is eerlijk, de gevechten zijn de reden waarom je een Rocky film kijkt. Op dat gebied is de film ver verwijderd geraakt van hetgeen het eerste deel zo goed maakte (die monoloog van Rocky wanneer hij toestemt dat Mickey hem mag trainen is en blijft heerlijk) maar je krijgt er gewoon wel veel fun voor in de plaats. Dat goede doel gevecht met Thunderlips is niets minder dan geniaal en zowel Stallone als Hulk Hogan doen het erg fijn. Veel regulars die terugkeren zoals Talia Shire, Burt Young en Carl Weathers maar in dit deel is het vooral toch Mr. T (in zijn filmdebuut!) die de show steelt. Zelden een karakter gezien dat zoveel one-liners op de kijker afvuurt en met werkelijk elke zin de juiste snaar raakt. Hij zal altijd legendarisch blijven als B.A. maar hier is hij ook wel erg op dreef. Kan ook gezegd worden van de soundtrack trouwens. Een mix van reeds gekende nummers (Gonna Fly Now) maar ook nieuw materiaal.
En dat is natuurlijk het catchy Eye of the Tiger van Survivor. Als je die titel niet meer wist, dan hoef je maar gewoon op te letten op wat Creed zegt, want ik denk dat die om de 3 zinnen wel iets met Eye of the Tiger zegt.. Ach, wat stoort het. Het is gewoon een dijk van een nummer dat perfect in deze film past. In ieder geval: op naar de volgende Rocky! Nu met Dolph Lundgren als de grote slechterik, dat kan gewoon niet slecht zijn..

Movie Jim
Inderdaad
ik vind Sylvester Stallone
beter acteren dan in de vorige films,
waar hij een zogenaamd stoer
personage probeerde neer te zetten.
Mr T. ben ik geen fan van erg luidruchtig
kwam hij over.
Het gevecht met
Hulk Hogan en Stallone
is erg onrealistisch neergezet
niemand overleeft zulke slagen
die Hulk Hogan zogenaamd uitdeelde
aan Stallone, als het al in het echt was
Het einde van Burgess Meredith
was jammer
maar hij werd te oud voor de rol
merkte ik,
dus hebben ze het goed gedaan om dit personage eruit te schrijven.
En de romantiek lijkt
eruit tussen Rocky en Adrian minpuntje!

Lebarron
Omdat Rocky 1 en twee zulke kassuccesen waren en Rocky een iconisch figuur was moest er uiteraard een derde deel komen. Na het pensioen van Apollo moest er een nieuwe opponent komen. Die kwam er in de vorm van Clubber Lang(Mr T), een onsympathieke kerel met een hanekam die volbehangen is met gouden kettingen en ringen. Clubber heeft grote minachting en haat voor Rocky. Hij beschuldigd Rocky van zijn carrière frustreren. Rocky accepteert zijn uitdaging maar dan blijkt dat Mickey inderdaad Clubber heeft gedwarsboomd omdat hij denkt dat Rocky hem niet aankan. Rocky gelooft dit niet en wil door gaan maar hij is zo overtuigd van zichzelf dat hij de voorbereiding verwaarloosd. Vlak het gevecht krijgt Mickey een hartaanval. Rocky gaat toch de ring in en wordt ongans geslagen na de match overlijdt Mickey. Rocky gelooft niet meer in zichzelf en zonder Mickey heeft hij ook geen trainer meer. Gelukkig wil zijn voormalige opponent Apollo hem helpen. In Rocky 3 is de grootste verrassing niet dat Apollo een vriend van Rocky is maar dat Adrian zo'n sterke vrouw is. De wisselwerking tussen Talia Shire en Stallone is geweldig. Je voelt de liefde van Adrian voor Rocky als kijker. De titelsong Eye of the Tiger maakt deze film helemaal legendarisch.

Shadowed
Mwa.
Film lijkt eigenlijk totaal anders te zijn dan zijn voorgangers. Waar die zich kenmerkte in een deprimerende rauwe look en een trage en dommige Stallone, lijkt deze dezelfde karakters te hebben met andere personaliteiten. Bovendien ligt de focus hier meer op de sport ipv de drama.
Opzicht ook niet vervelend dat de focu nu meer op sport ligt, houdt het tempo er lekker in. Stallone komt dit keer tegenover iemand te staan die zich als een kwal gedraagt en daarmee krijg je een beetje een villain-gevoel hier. Ook leuk dat die villain dan door Mr. T wordt gespeeld.
Film probeert er tussendoor wat drama in te gooien, maar eigenlijk werkt het totaal niet. De inspiratie leek helaas op te zijn. Drama-momenten tussendoor zijn vooral afgeraffeld, onnodig of kort door de bocht. Geen enkele snaar komt maar in de buurt om erdoor geraakt te worden helaas.
Stallone heeft ook een draai gegeven aan zijn personage en het trage en dommige wat ik in voorgaande delen nog wel leuk vond is er hier af. Nu begint hij ook echt te lijken op Stallone in typische Stallone-films. Kenmerkende blik ook vooral. Shire is ook alles, nu durft ze wat te zeggen en eigenlijk zie ik haar zo liever dan zo'n vreemde verschijning als in voorgaande 2 delen.
Gevechten maken ook niet al te veel indruk. Ze zijn wat korter en minder spannend. De opbouw naar die gevechten was in voorgaande delen toch echt een stuk beter. Tegenstander is wat gemener, Stallone is iets sterker. De echte spanning zoals bij deel 1 tijdens het gevecht is helaas niet echt meer aanwezig.

wimaroca
BA speelt wel een beetje overdreven,maar goed.
Stallone als vanouds,en de trainingen die hij doet is en blijven prachtig...
Wel gek dat er niks gezegd is met het filmen van de wedstrijd "let op Stallone je moet ook verdedigingen "

Black Math
De eerste twee Rocky films vond ik al niet briljant, maar hier zakt het toch wel erg in. De tweede film neigde al een beetje naar melodrama met Adrian in coma, maar bleef wat mij betreft nog net binnen de perken. Het overlijden van manager en coach Mick hier is wel flink over de top. Opmerkelijk dat Mick even daarvoor het karakter van Mr. T. een "aap" noemde, dat zou nu niet meer kunnen. En natuurlijk slaat de match met Hulk Hogan helemaal nergens op. Iedereen weet dat dit soort worstelaars acteren en dan moet ik nu ineens geloven dat hij een geloofwaardige tegenstander en dat Rocky niet ook acteert tijdens dat gevecht?
Rocky hier mist verder ook de oneliners die hem in de vorige film vermakelijk maakten. Dat wordt gelukkig nog enigszins gecompenseerd door Mr. T, die ik alleen kende van The A-Team als B.A. Baracus. Behalve dat hij hier een bokser speelt, is zijn rol nagenoeg identiek, met veel vocale aggressie en veel gebruik van de woorden "you fool!" Het maakt de boel een beetje levendig.
Maar zelfs hij noch het liedje "Eye of the Tiger", wat natuurlijk de ultieme boksanthem is, kan deze film niet redden. De eerste Rocky films hadden tenminste nog een gevoel van authenticiteit, maar deze film is echt teveel over the top. 0,5*.

Filmkriebel
Heel correct; geen meesterwerk natuurlijk maar een vlotte wegkijker. Rocky krijgt een nieuwe uitdager, de agressieve mafkees Clubber Lang, gespeeld door 80s icoon Mr.T. De held heeft meer psychologische problemen dan anders, met zijn trainer Mickey die overlijdt en het verlies tegen Lang die hem volledig . demoraliseert. Hulp komt er uit een onverwachte hoek wanneer zijn voormalige tegenstander Appolo Creed hem onder zijn hoede neemt voor de training. Rocky III toont een meer kwetsbare Rocky en veel sportieve spirit. Enkel jammer dat Talia Shire's rol nauwelijks meer voorstelt dan de cheerende echtgenote langs de zijlijn.

De herziening van Rocky III is me echt heel erg goed bevallen. Deel 1 is natuurlijk inhoudelijk sterker, maar deel III heeft een veel hogere gunfactor en gaat sowieso daarmee deel 2 voorbij, die weer deel 1 kopieerde. Na twee keer een film met Rocky vs Apollo Creed was het tijd voor wat nieuws en dat kwam er ook. Maar het werd ook tijd om eens weer wat meer boksen te tonen, want de vorige film draaide wel ontzettend lang om de relatie tussen Rocky en zijn vrouw Adrian. Zoveel, dat het een beetje suf werd.
In Rocky III speelt Adrian een bijrolletje en dat is goed, want we zien Rocky vooral boksen, trainen en weer boksen. Het begint al heerlijk met een geweldig fout openingsgevecht tegen Hulk Hogan, die fysiek imposant was. En daarna neemt Mr. T de rol van bad guy over. De man is een vreselijke acteur, maar als er na The A-Team nou iets bij hem paste dan was het deze rol als Rocky's onsympathieke tegenstander wel. Hij tiert, kijkt woest en heeft een stel lekkere foute oneliners zoals je ze alleen in de jaren 80 had. Daarbij is Mr. T natuurlijk wel een beer van een kerel, dus hij misstaat hier niet.
Maar de allerbeste move van deze film was dat de hilarisch theatrale schreeuwerd Apollo Creed de trainer van Rocky is geworden, waarbij de man nog sympathiek is ook. De chemie tussen beiden is echt prettig, al slaat de film wel wat door met bijna homo-erotische trainingssessies tussen de twee met veel te krappe shirtjes en een blinkend zwetend lichaam van Creed. Zulke foute momenten passen ook echt bij de jaren 80, ik kan er wel om lachen. Maar het is vooral fijn dat de focus op de sport ligt. De film is wat korter dan de voorgangers, maar het tempo ligt twee keer zo hoog. Inhoudelijk sterk is het niet, ontzettend leuk wel. En hier en daar is echt nog wel genoeg ruimte voor de menselijke kant van Rocky, zoals bij de dood van Mickey (erg jammer!) of zijn dialogen met Paulie. Rocky blijft die simpele, naïeve en goede jongen die hij nu al drie films speelt, ook al is hij hier een grote en rijke ster in zijn piekperiode. We; jammer dat het eindgevecht niet het hoogtepunt van de film is, viel een tikje tegen.
Maar man, dit was echt genieten. De themesong en overige muziek is ook rijkelijk aanwezig en heel fijn om naar te luisteren. Ik verheug me nu al op het opnieuw zien van de volgende delen.
4* (was 3,5*)

Bob Gray
Samen met deel IV niet de beste maar toch wel de leukste Rocky. Gebeurt ontzettend veel in de 100 minuten dus verveelt echt geen moment. Mister T is een vermakelijk tegenstander en ook de scène met Hulk Hogan mag er zijn.

Banjo
Een heerlijke boks film waarin B.A. Baracus (mr. T) geweldig tekeer gaat als een pitbull!.
Een prima film alleen het einde is ontzettend afgeraffeld dus net geen 4 sterren van mij.

Lebarron
Hulk Hogan was 28 toen hij meedeed in deze film maar als je zou zeggen dat hij 58 was destijds zou je het ook geloven.

wizard of midian
Simplistisch filmpje maar kijkt toch lekker weg.
Maar eerlijk is eerlijk, de film heeft zeer weinig inhoud.
Toch voldoende maar ik kan geen reden bedenken om het meer te geven dan dat.

Kondoro
"See that look in their eyes, Rock? You gotta get that look back, Rock. Eye of the tiger, man.”
Na bijna twee jaar heb ik toch deze filmsreeks maar weer opgepakt, en ik was gebleven bij het derde deel dus daar gaan we rustig mee verder. De vorige films zitten nog vers in mijn geheugen, dat is opzich ook niet heel lastig om dat het allemaal niet zulke lastige films waren. Toch blijven het wel klassiekers, en iedereen heeft wel iets van deze filmreeks mee gekregen ooit in zijn leven, als het de film niet is, heb je zeker de titeltrack wel gehoord die men gebruikt in de film. Dit derde deel vond ik echter wel een tikkeltje minder dan deel twee, het was nogal geforceerd (maar volgens mij is dat wel de hele reeks zo) maar ondanks dat keek ik de film wel heel makkelijk weg. Het uur was zo voorbij voordat ik een beetje begon in te zakken, en het eind gevecht is leuk maar natuurlijk onwijs cliché.
Ik denk wel dat ik dit de vermakelijkste deel tot zoverre vind maar, echt niet het beste deel. Elk deel levert de film toch wat kwaliteit in en dat was ook zeker hier wel weer te merken. Maar, de film is dankzij zijn korte speelduur precies goed qua lengte, waardoor de film eigenlijk heel makkelijk en snel uitkeek en, de film werd daardoor nergens echt langdradig. Alles wat de film moest vertellen gebeurt snel achter elkaar, waardoor de film snel doorpakt. En de film kent weinig saaie scenes tussendoor die de vaart er gelukkig niet uithaalden, tuurlijk zit er hier en daar wel wat drama in maar, het maakte de film wel.
Zoals ik al zei, is het zeker niet het beste deel van deze filmreeks (die ik tot nu toe heb gezien). De cast deed het wel prima. Zelf vind ik het leuk om te zien dat ‘Creed’ gewoon nog in de film zit, en zelfs na een tijdje de coachende taak op zich neemt omdat de huidige coach ‘Mickey’ overlijdt na een ongeluk die hij opliep met ‘Clubber’. Dit zijn wel erg vermakelijke scenes met wat wijze levenslessen, en prima quotes die vandaag de dag nog wel eens gebruikt worden. Deze one-liners maken de film overigens wel, en vertellen ook wel een beetje het niveau van deze film. De film zit namelijk bordenvol one-liners, en een echt sterk script zit er niet in. Het verhaal is namelijk best simpel, van de top word je verslagen en daarna moet je, jezelf weer op te zien werken wat de nodige inspanning kost. Het is erg typisch, en wellicht daardoor toch te makkelijk.
‘Stallone’ vertolkt een prima rol, deze film serie is natuurlijk zijn serie dus hij doet prima zijn ding en het is allemaal niets bijzonders. Ook ‘Mr. T’ vond ik het gewoon leuk doen. Hij doet precies waar die goed in is; schreeuwen en zijn spieren laten zien, dat was al duidelijk door zijn rol in ‘The A-Team'. Het blijft een leuke cult acteur die denk ik voor velen (en ook voor mij) erg belangrijk was in onze jeugdperiodes, ik vond zijn rol als ‘BA’ gewoon vermakelijk, al is dat heel wat anders dan deze film. Ook ‘Mr.T’ weet als ‘Clubber’ een prima rol neer te zetten, al was het allemaal niet héél bijzonder en het was ook allemaal niet heel lang.
Ik vond overigens dat stuk met ‘Hulk Hogan’ ook wel geinig, die er natuurlijk een ‘WWE’ wedstrijd van ging maken, destijds natuurlijk een hitmachine op TV en geliefd onder de fans. Ik moest wel lachen om de reacties onder de film want daar las ik ook al; als je nou tegen mij zegt dat Hogan 50 was had ik je meer geloofd dan het feit dat hij in de film rond de 28/29 was.
Dus ja, een prima deel uit de reeks en als derde deel ook goed maar, het was achteraf niet zo veel zeggend. De film is vrij standaard qua opbouw, een script die flinterdun is en een makkelijk verhaal. Gelukkig duurt hij anderhalfuur, waardoor de film toch makkelijker uit te zitten was.

Boneka
Allemaal beetje hetzelfde en dit keer moesten er kennelijk bekende figuren uitgenodigd worden. We beginnen daarom met Hulk Hogan en het gooi en smijtwerk kan gaan beginnen. Dit levert echt leuke beelden op, maar heeft natuurlijk niks te maken met boksen. Ik kreeg een beetje het gevoel dat deze film vooral fun moest zijn. Promoten om te promoten. Beetje drama en dat was het dan wel. Daarna krijgen we Mr. T van de populaire serie A team te zien gespeeld door Laurence Tureaud. Hij speelt exact dezelfde rol alleen hoeft ie dit keer niet te vliegen, anders had ie vast ook een spuit gekregen. In Rocky III daarom ook weer een hoop gebrul. Het eind laat zich raden.
Opnieuw een krappe voldoende en opnieuw is het beeld en geluid niet al te best. We kunnen dit beeld beter vergelijken met een VHS band. Echt ongelooflijk slecht hoe dit is op een 4K transfer gezet. Misschien wel de slechtste reeks ooit op een 4K. Ruis en lichte sterretjes zitten er ook in. De bron moet wel heel erg slecht geweest zijn. En dat was het denk ik ook vaak in de jaren 70/80. Een film als Ben Hur of Bridge on the River Kwai ziet er 10 keer beter uit. Films uit de jaren 50. Maar goed ik probeer me er maar een beetje doorheen te kijken.
Film 3.0
Beeld (4K???) 3.0
Geluid 3.0

Lovelyboy
What the hell goes on inside your head, anything normal functions...?
In de Rocky reeks moest deze nog altijd voor een kijkje en comment. En uiteraard zag ik deze in mijn jeugd en is dit net als deel 4 zo'n typisch jaren '80 product qua show, sfeer en muziek. Verhaal? Mwoah...eerder het terugkerende thema van Rocky tijdens een wraakoefening. Heel helder stond me deze niet meer voor de geest maar de bekende scène met Thunderlips bracht veel terug en sneeuwt eigenlijk de gevechten met Clubber Lang onder, maar goed...
Desalniettemin is Rocky 3 bekend qua opzet met zijn terugkerende muziek en thematiek van de aan zichzelf twijfelende 'gevallen' kampioen die prive ook wat dingetjes tegenkomt in de vorm van wrijving met Paulie en Mick natuurlijk. Toch treft hij niet zijn grootste vijand in loudmouth Clubber Lang, sterk van Mr. T trouwens, maar in zijn eigen show en zelfoverschatting. Er is de bekende theme uit de soundtrack, we hebben Creed weer van de partij, tal van trainingsmomenten, het bekende nummer van Survivor en natuurlijk the build up naar het eindgevecht. Het is wat we al vaker zagen slechts onder een andere titel maar dat maakt het er niet minder op.
Deel 4 met de strijd tegen Drago maakte destijds op mij net iets meer indruk waardoor ik die toch net iets beter vind. Opvallend vind ik persoonlijk toch wel dat 2, 3 en 4 beter zijn dan de eerste. Uiteraard gaat de laatstgenoemde veel meer de diepte in qua rol, persoonlijk vind ik dat constante en overloze geklets van Stallone een ontzettende irritatie in die film, terwijl de drie delen er na meer recht toe recht aan 'sla hem op zijn muil' films zijn met het nodige aan jaren '70 en '80 sjeu en daarmee toch meer datgene brengen wat je eigenlijk wil zien. Tegelijk verschrikkelijk als hilarisch is het gevecht met Thunderlips, en man man man...wat is die Hogan toch een verschrikkelijk slechte acteur. Het is iets dat vergeven kan worden in een film die lekker compact is en vlot wegkijkt en verder weinig verrassing kent. Ach je kan niet alles hebben.

TMP
Kort na Rocky II heb ik ook dit derde deel uit de reeks gekeken. Wellicht net iets beter dan zijn voorganger, omdat hier wat meer gevechten in zitten. Al moet de film het wel hebben van de gevechten tussen Rocky en Clubber Lang. Het gevecht tussen Rocky en Hulk Hogan vond ik dan weer helemaal niks, overbodige opvulling. Stallone zet Rocky hier ten opzichte van de vorige film als een stuk volwassener en intelligenter neer. Carl Weathers als Apollo Creed en Mr. T als Clubber Lang acteren daarnaast zeer behoorlijk. Verder is de soundtrack goed, Eye of the Tiger is een uitstekend nummer voor een film als deze. De overzichtelijke speelduur is ook wel een pluspunt, al hadden ze dat gevecht met Hulk Hogan er dus alsnog beter uit kunnen laten.

Rocky Balboa

Rocky II
1979

Rocky
1976

'Vikings'-acteur Travis Fimmel terug in trailer Netflix-serie, 'Jiskefet'-acteur Michiel Romeyn: 'VPRO niet geïnteresseerd in terugkeer' | MovieMeter Recap

Netflix deelt eerste volwaardige trailer voor langverwachte 'La Casa de Papel'-spin-off 'Berlín'

Tiffany Haddish reageert na arrestatie voor rijden onder invloed: 'Ik ga hulp zoeken'

De tien best beoordeelde films van de jarige Karen Gillan (36)

De Marathon

The Kid
Drama, 2010

L'Enfant Sauvage
Drama, 1970
transportertrainerboksersterven en doodboxing matchcomebackopleidingworld championchallengerrematch defeatvictorysportwraakfamerijkdomboksen
Realtimes | Publishing Network
Social media